• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social "La bici de la Lola", un llibre per prevenir l'abús sexual infantil

"La bici de la Lola", un llibre per prevenir l'abús sexual infantil

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, en col·laboració amb l'Editorial Bellaterra, ha editat un llibre dirigit a la prevenció de l'abús sexual infantil. La publicació La bici de la Lola és una creació d'Alba Barbé i Laia Pibernat, amb il·lustracions de Judit Piella, que es presentarà aquest divendres a la sala d'actes del Consell de Formentera, a les 19 hores.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que "els contes infantils s'han mostrat com una eina excel·lent per educar a la infància sobre l'abús sexual, i amb aquest objectiu des del Consell de Formentera hem plantejat el projecte".

Per altra banda, les autores faran una activitat de prevenció de l'abús sexual infantil, a les aules de les escoles públiques de Formentera. Aquesta formació anirà dirigida als cursos de 4t, 5è i 6è de primària i es realitzarà els pròxims 12 i 13 de juny.

Els contes infantils són una estratègia molt senzilla, adequada al nivell de desenvolupament psicològic dels infants, a través de la qual se'ls pot ensenyar què és l'abús sexual, en quines formes es manifesta i com detectar-lo a temps. Per això, és important que els pares i els educadors es mantinguin alerta respecte als signes que revelen que un infant ha set víctima d'un abús sexual. Tot i això, també és vital que els ensenyin a detectar aquest tipus de situacions per prevenir-les.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, un de cada cinc infants són víctimes de violència sexual. Concretament a Espanya, entre el 20 % i el 25 % de les nenes i entre el 10 % i el 15 % dels nens pateixen abusos sexuals (Maria Lameiras, 2008).

28 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii bici lola

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1