• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Patrimoni La col·lecció museogràfica de can Ramon preveu un espai expositiu de dos plantes de 274 m2 i un edifici amb recepció i oficines

La col·lecció museogràfica de can Ramon preveu un espai expositiu de dos plantes de 274 m2 i un edifici amb recepció i oficines

foto 2023iv can RamonEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, ja té enllestit el projecte de rehabilitació i de museografia de can Ramon. El projecte ha set elaborat per la UTE Formentera can Ramon, integrada per l'empresa Kultura Idees i Estratègies per al Patrimoni SL i l'arquitecta Inès Vidal Farré, que va ser la guanyadora de la licitació. Una vegada hagi rebut el vistiplau i les consideracions del Consell i de la Comissió Tècnica Assessora d'Urbanisme, Ordenació del Territori i Patrimoni Històric (CTA), el projecte sortirà a licitació el segon semestre de l'any.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que aquest projecte "és l'impuls definitiu" al Museu de Formentera. "Posam en marxa el projecte de can Ramon, que és un compte pendent que té Formentera amb el nostre patrimoni i seguim treballant en els futurs espais museístics de l'illa".

El projecte de can Ramon preveu dos espais expositius, un a la planta baixa de 210 m2 i un altre, en un primer pis, de 64 m2. A més, inclou un edifici de nova planta de 32 m amb recepció, despatxos i armariets.

Can Ramon, tal com recull el projecte museològic del futur Museu de Formentera, document redactat per Carles Fargas i Antoni Garau per encàrrec del Govern balear, està centrat en la cultura productiva i la cultura expressiva en l'àmbit de l'explotació agrícola i recollirà la Col·lecció Etnogràfica de Formentera, que està composta per una exposició permanent d'eines, utensilis, mobles i indumentària que conformen una col·lecció ben representativa de la quotidianitat de la Formentera tradicional.

El futur Museu de Formentera està articulat en tres seus: can Ramon; un edifici de nova construcció al carrer de Sant Joan per acollir principalment l'exposició i el dipòsit de materials arqueològics; i sa Senieta, on s'explicarà la cultura reproductiva i la cultura expressiva en l'àmbit domèstic. A més, inclou en la seua concepció com a «museu de territori» tots els elements disseminats per l'illa.

200.000 euros per al projecte de sa Senieta
Raquel Guasch també ha avançat que el Consell disposarà d'una partida de 200.000 euros del Govern de les Illes Balears per començar a desenvolupar el projecte museogràfic i de rehabilitació de l'edifici de sa Senieta.


1 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera