• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Formentera destina 35.000€ a ajudes a empreses i autònoms de transport terrestres

foto 2021 transport terrestreEl conseller de Mobilitat, Rafael González, ha participat avui a la reunió el Consell Balear de Transports Terrestres que ha estat presidida per Francina Armengol i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas. També han estat presents representants dels altres consells de les illes, així com del sector.

A la trobada, el Consell de Formentera i el Govern balear han acordat destinar 35.000€ (amb una aportació del 50 % per part de cada administració) a empreses i autònoms: de transport del servei discrecional (autobusos), de transport terrestre de mercaderies, taxistes i empreses de lloguer de vehicles.

“En aquests moments de pandèmia i de molta dificultat per al sector de transport terrestre, hem considerat que aquestes ajudes són molt necessàries i valoram molt positivament que aquest acord també compti amb el vistiplau del sector. Ara treballarem perquè arribin de manera àgil”, ha declarat el conseller Rafael González.


3 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Renovades 2.000 autoritzacions d’aparcament a la zona blava i verda en 15 dies

foto 2021 zona blavaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que durant els primers 15 dies de febrer s’han renovat devers 2.000 autoritzacions per aparcar a la zona blava i verda de Formentera per part dels residents, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. “Sumades a les renovacions fetes des de l'estiu, en total hi ha actives 4.000 autoritzacions d'aparcament gratuït a la zona blava i verda”, ha concretat.

Des del passat 1 de febrer els controladors de l’aparcament regulat han tengut com a prioritat fer una campanya informativa entre els conductors sobre la necessitat de fer aquestes renovacions perquè tots els formenterers i formentereres tenguessin les autoritzacions en vigor, el pròxim dilluns 22 de febrer finalitza aquesta campanya i el servei torna a la normalitat.

Renovacions
Les renovacions es poden seguir tramitant a través de la OVAC: https://ovac.conselldeformentera.cat > tràmits i gestions > llicències i permisos > Sol·licitud d'autorització / renovació d'autorització de zona blava – verda. També es poden tramitar de manera presencial a l’OAC, Oficina d’Atenció Ciutadana. En cas de dubte o per a més informació es pot trucar al telèfon del Consell 971 32 10 87.

Recordam que durant la declaració del primer estat d’alarma, el passat mes de març, la zona d’aparcament regulat va quedar suspesa i es va reactivar al mes de juliol. El Consell va decidir prorrogar les autoritzacions per evitar que gran part de les renovacions es produïssin durant els mesos d’estiu, coincidint amb els mesos de major activitat econòmica i major demanda d’aparcament. La renovació automàtica de les autoritzacions finalitzava amb l’inici del mes febrer.


19 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campanya informativa de renovació de les autoritzacions per aparcar a la zona blava i verda

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, recorda que l’autorització d’aparcament gratuït a les zones blava i verda habitualment s’han de renovar de forma anual. “Durant la declaració del primer estat d’alarma, el passat mes de març, la zona d’aparcament regulat va quedar suspesa i es va reactivar al mes de juliol. El Consell va decidir prorrogar les autoritzacions per evitar que gran part de les renovacions es produïssin durant els mesos d’estiu, coincidint amb els mesos de major activitat econòmica i major demanda d’aparcament”, segons ha aclarit el conseller de Mobilitat, Rafael González.

La renovació automàtica de les autoritzacions finalitza el pròxim dilluns amb l’inici del mes febrer. Tots els conductors que no hagin renovat l’autorització en l’últim any hauran de realitzar aquest tràmit. La renovació de les autoritzacions es produirà el següent dia laborable després de la petició.

El Consell recomana realitzar la renovació a través de la OVAC per evitar desplaçaments i gestions presencials, es pot fer en aquest link:
https://ovac.conselldeformentera.cat > Tràmits i gestions > Llicències i permisos > Sol•licitud d’autorització / renovació d’autorització de zona blava - verda. En cas de dubte o per a més informació es pot trucar al telèfon del Consell 971 32 10 87.

“Durant els primers 15 dies de febrer els controladors de l’aparcament regulat tindran com a prioritat fer una campanya informativa entre els conductors sobre la necessitat de fer aquestes renovacions perquè tots els formenterers i formentereres puguin tenir les autoritzacions en vigor”, segons ha destacat el conseller.

30 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dilluns comença a operar la connexió de les 6 de la matinada entre Formentera i Eivissa

foto 2020 conexionsLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el president de Baleària, Adolfo Utor, han anunciat avui l’acord assolit entre el Govern balear i la companyia per a restablir la primera barca del dia entre Formentera i Eivissa, que cobrirà Baleària.

El nou servei de les 6.00 hores del matí de Formentera a Eivissa operat per la naviliera Baleària es posarà en funcionament a partir del dilluns dia 16. Amb aquest nou acord, es donarà una solució a la demanda de Formentera de mantenir durant tot l'any un enllaç marítim amb Eivissa a les 6.00 hores, des del port de la Savina.

La presidenta ha recordat que la mobilitat marítima a Formentera “no és exclusivament un tema d’oci, sinó que es tracta també de cobrir necessitats bàsiques de serveis que tenim a l’ illa veïna”. En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha agraït a la companyia l’esforç que fa per poder donar el servei de les 6 de la matinada. Tot i això, ha emplaçat al conseller Marc Pons a continuar fent feina per aconseguir el trajecte entre Eivissa i Formentera a les 22.30h. Actualment la darrera connexió és a les 21.30h.

Segons ha explicat el president de Baleària, el servei de les 6.00 serà operat de dilluns a divendres per un dels eco fast ferries, exclusius per a passatgers, que la naviliera Baleària va incorporar fa dos anys dissenyats especialment per la ruta i que han permès millorar l’ecoeficiència de Baleària en les connexions entre Eivissa i Formentera.

A la presentació també ha assistit el conseller de Mobilitat de Formentera, Rafael González i el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis.

13 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitzada la segona temporada de la regulació de l’entrada de vehicles a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que el passat 31 d’agost va finalitzar la segona temporada de regulació de l’entrada de vehicles a l’illa durant els mesos de juliol i agost. Les dades registrades pel Consell de Formentera ofereixen una mitjana diària de 18.969 vehicles durant els mesos de juliol i agost, una xifra un 8 % inferior a la de l’any anterior, quan hi va haver 20.595 vehicles acreditats de mitjana.

Així, la mitjana diària de juliol va ser de 18.322 vehicles i la d’agost, de 19.616. Per tipus de vehicles i residència, la mitjana desglossada en aquests dos mesos és la següent:

_______________________________________ Juliol Agost

Mitjana

Turismes de visitants......................................... 1.891 2.073 1.982
Motos de visitants 195 203 199
Turismes de residents a Eivissa 199 220 210
Motos de residents a Eivissa 20 20

20

Turismes de lloguer........................................... 2.481 2.592 2.536
Motos de lloguer 6.720 6.720 6.720
Vehicles de residents........................................ 5.723 6.440 6.081
Altres vehicles 1.093 1.348 1.221
Total___________________________________ 18.322 19.616 18.969

---

Alta ocupació de vehicles de visitants durant el mes d’agost
En aquest segon any de regulació, s’han esgotat per primera vegada al mes d’agost les quotes de vehicles de visitants. Aquest fet s’ha produït en quatre dies d’agost: el dijous 13, el divendres 14, el dijous 20 i el divendres 21. A més, l’ocupació de vehicles de visitants ha estat superior al 95 % durant 20 dies d’agost, del dia 5 al 24 d’aquest mes.

La regulació d’entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 fixava el sostre de vehicles en 21.487, una xifra un 4 % inferior al sostre de vehicles del 2019, que va ser de 22.382.

A falta de totes les dades i conclusions definitives, que es disposaran a final d’aquest mes de setembre, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha assenyalat que la segona temporada d’aquesta mesura pionera a l’Estat ha estat"atípica per mor de la pandèmia; en la qual de forma general hi ha hagut menys vehicles que l’any anterior a la nostra illa, però que durant vint dies d’agost hem tengut unes altes ocupacions quant a vehicles, fins a arribar a esgotar les quotes en quatre ocasions. Fet que ens confirma que aquesta regulació és necessària per a la nostra illa".

El conseller també ha destacat “la correcta aplicació de la regulació, sense desajustos ni incidències destacables” i ha agraït "la col·laboració mostrada en tot moment per les empreses navilieres que han informat als seus clients durant aquests dos mesos i per les empreses de lloguer de vehicles pel seu compliment generalitzat de la regulació".

Per acabar, el conseller González ha informat, que una vegada es tenguin totes les dades a partir d’octubre s’iniciaran les reunions amb el sector social i empresarial de l’illa per valorar aquesta segona temporada i treballar en la temporada vinent.

8 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 24

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica