• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Obre el termini d'inscripció de la convocatòria per a l'obtenció del permís local de conductor de taxi

foto 2023i taxisEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que fins al pròxim 10 de gener està obert el termini d'inscripció a la convocatòria de les proves per a l'obtenció del permís local de conductor de taxi. La prova es realitzarà el 27 de gener de 2023. Les inscripcions es poden realitzar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o telemàticament a l'Oficina Virtual (OVAC).

Trobareu tots els requisits i el temari en aquest enllaç.

Als futurs taxistes se'ls demana el coneixement de les dues llengües oficials, català i castellà, així com de dues llengües estrangeres, anglès i alemany, italià o francès. A les proves han de respondre preguntes relatives al municipi de Formentera i a la normativa que regula la prestació del servei urbà i interurbà de transport de viatgers en automòbils lleugers.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que hi haurà una segona convocatòria d'examen el 3 de març i amb les dues "esperam que aquest estiu tornem a aconseguir el nombre suficient de conductors per prestar el servei de taxi amb quaranta-nou llicències".

Recordam que durant la temporada de 2022 i 2023 donaran servei quaranta-nou taxis (vint-i-cinc llicències ordinàries i vint-i-quatre d'estacionals), segons recull el Pla d'Actuació en Matèria de Transport Públic de Viatgers en Vehicle. "Amb el sector vàrem acordar incrementar el nombre de taxis en un 29 % respecte a l'estiu de 2021 (quan n'hi va haver trenta-vuit, vint-i-cinc llicències ordinàries i tretze estacionals)", segons ha destacat Rafael González "per ajustar la demanda a les necessitats actuals amb l'objectiu de millorar aquest servei públic".


4 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta el projecte formentera.eco en una fira d'innovació, tecnologia i sostenibilitat per al sector turístic

foto 2022xi sevilla AEl Consell de Formentera ha assistit aquests dies al Tourism Innovation Summit que se celebra a Sevilla entre el 2 i el 4 de novembre. Aquesta fira és un esdeveniment d'innovació, tecnologia i sostenibilitat per al sector turístic. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha participat en la ponència "La sostenibitat com obligació" on ha presentat el projecte, formentera.eco.

Després de la presentació, Rafael González, ha participat en una taula redona moderada pel relacions públiques Tommy Ferragut, en què també ha compartit escenari amb la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Palma i el director general de Garden Hotel, Jordi de las Moras, que també han donat la seua visió de sostenibilitat.

El conseller ha explicat el projecte de regulació d'entrada i circulació de vehicles que es du endavant a Formentera, "des dels seus inicis, fins a aquest quart estiu d'aplicació, en què ja hem començat a veure els resultats esperats". "Hi ha hagut una baixada del trànsit del 8,5 % respecte al 2017 i un augment de la mobilitat sostenible, l'ús de la bici que s'ha incrementat en un 150 %, del taxi en un 70 % i de l'autobús en un 2 % tornant a les xifres prepandèmia", ha destacat el conseller.

Aquest és el segon any que Formentera ha estat convidada a aquesta fira com a exemple d'illa sostenible. L'any passat es va parlar sobre el projecte Save Posidonia Project, entre d'altres iniciatives.

4 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell valora positivament la primera temporada de regulació as caló des Mort i es Ram

foto 2022ix calo des mort AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui finalitza el període de regulació de l'accés i l'estacionament de vehicles als camins del caló des Mort i es Ram. Aquesta temporada ha set la primera que s’ha realitzat la regulació, que va començar el passat 1 de juny. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha fet una valoració positiva d’aquesta mesura que segons ha assegurat “ha evitat els problemes d'afecció al medi ambient, de circulació i aparcament i d'accés dels vehicles d'emergència que hi ha hagut en aquesta zona en les passades temporades. Així el pròxim estiu continuarem amb aquesta mesura”.

Regulació d'accés i estacionament de vehicles
Aquest ha estat el primer any de regulació a les zones del caló des Mort i es Ram. Entre l'1 de juny i el 30 de setembre hi ha hagut un controlador que ha informat de la prohibició d'aparcar en aquests espais i ha redirigit els vehicles a la zona urbana propera que sí que disposa de zones d'aparcament. Aquestes prohibicions han estat correctament senyalitzades i s'han posat tanques de pal i corda en el perímetre de les zones vegetals per evitar-hi l'aparcament. Aquestes senyals continuaran a la zona durant tot l’any per informar i evitar que s’aparqui en aquesta zona natural, a partir de demà amb la baixada de visitants a l’illa el controlador ja no hi farà feina.

El que sí està permès és que els vehicles aturin un moment per a la descàrrega o recollida de passatgers, així com que hi accedeixin amb facilitat les persones amb mobilitat reduïda. Després el conductor ha d'anar a la zona urbana situada en les proximitats per aparcar el vehicle. Cal recordar que aquesta regulació dona resposta a una petició dels vesins de la zona.

30 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera recupera al setembre els usuaris de transport públic en autobús de 2019, any abans de la pandèmia

foto 2022ix autobus AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, ha aprofitat avui la celebració del Dia Mundial Sense Cotxes i dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible per informar sobre la recuperació dels usuaris de transport públic en autobús que ha tengut lloc aquests primers 15 dies de setembre. En concret, hi ha hagut un 0,5 % més d'usuaris al 2022 (17.399 usuaris), que en els primers 15 dies de setembre de 2019 (17.309 usuaris), any prepandèmia. Si comparam les xifres amb les de l'any passat, l'increment ha set del 25 %, ja que al 2021 durant la primera quinzena de setembre va haver-hi 13.924 usuaris d'autobusos.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que després de dos anys afectats per la pandèmia en què l'ús del transport públic en autobús havia caigut, aquest any hem vist com es torna a recuperar amb xifres similars a les d'abans de la pandèmia. "Al setembre la recuperació ha set total per dos motius: la regulació d'entrada i circulació de vehicles de formentera.eco, que encara estava vigent, i per les bonificacions que s'han donat als usuaris del transport públic", segons el conseller.

Cal destacar que 4.231 usuaris, entre residents i menors d'edat, han fet servir el transport públic de manera gratuïta durant els primers 15 dies de setembre. I pel que fa als visitants, en aquestes mateixes dates, 1.308 han comprat abonaments (per un dia o de 20 viatges), mentre que al 2019 ho varen fer 200, així s'ha multiplicat la venda d'aquest tipus de bitllets (ara bonificats) per 6,5.

Usuaris al mes d'agost
D'altra banda, a l'agost de 2019 varen fer servir el bus 40.567 usuaris, mentre que enguany l'han fet servir 39.745 usuaris, un 2 % menys. Durant el mes d'agost d'aquest 2022 s'han incrementat els usuaris del transport públic en autobús en un 20 % respecte de l'any passat. L'agost de 2021, 33.059 persones varen fer servir l'autobús, mentre que l'agost d'enguany l'han fet servir 39.745 persones.

El conseller de Mobilitat espera que l'increment d'usuaris segueixi i anima els formenterers i formentereres, així com als visitants, "a fer servir el transport públic en autobús, una manera sostenible de moure's per l'illa".

22 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell planifica noves millores en transport públic, vies ciclistes i seguretat viària per a la temporada d'hivern

foto 2022ix actuacions mobilitat AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat i en el marc de la Setmana Europea de Mobilitat Sostenible, informa sobre les accions que realitzarà durant la pròxima temporada d'hivern en transport públic, vies ciclistes i seguretat viària. "L'objectiu d'aquestes mesures és seguir amb l'aposta del Consell per fomentar l'ús dels mitjans de transport més sostenibles, com són el transport públic i la bicicleta, i continuar millorant la seguretat viària a la nostra illa", segons ha declarat Rafael González.

Transport públic
Durant el quart trismestre de l'any, s'iniciarà la licitació de la nova concessió de transport públic. En aquest sentit, s'espera que es tramiti durant l'hivern i que per a la pròxima temporada estigui operativa, "i així es millori el servei de transport públic en autobús i s'adapti a les necessitats actuals de residents i visitants", ha exposat el conseller.

Les principals novetats del servei seran:
• Increment del nombre de línies: es passarà de cinc a nou línies que connectaran tots els nuclis urbans i les principals zones turístiques de l’illa.
• S'incrementaran les freqüències i els autobusos seran més petits per adaptar- a les característiques de l’illa i a la nostra xarxa viària.

Vies ciclistes
Durant aquest hivern es realitzaran accions de millora de la xarxa ciclista, tant als carrils bicis com a les rutes verdes, entre les quals destaquen:
• La incorporació de carrils bici a totes les rotondes de Formentera, com el que ja hi ha a la rotonda de la Ferreria (a Sant Ferran).
• L'execució del projecte de tancament al trànsit de vehicles de motor al camí des Brolls. Destinant aquest camí del Parc Natural a la mobilitat a peu, en bicicleta i les excursions a cavall.

Seguretat viària
Es realitzaran a la xarxa viària noves actuacions de seguretat vial, segons l'establert al Pla de Mobilitat Sostenible i en línia amb les mesures aplicades en els últims anys.

Així, es revisaran els límits de velocitat i les zones d'avançament i es millorarà la senyalització; segons ja s'ha realitzat als nuclis urbans, al polígon industrial i a carreteres com la de la Savina - es Pujols, la Savina - Sant Francesc i Sant Francesc - cruïlla de Cala Saona.

D'altra banda, aquest hivern es tramitarà l'aprovació d'un Pla de Seguretat Viària, que donarà compliment a un acord plenari d'aquesta legislatura.

21 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 40

6

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica