• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

Campanya de notificacions als vehicles no acreditats a formentera.eco

foto 2022vi avisos for ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que ahir va ser el primer dia de regulació de formentera.eco d'aquest 2022 i que es va iniciar una campanya de notificacions als vehicles no acreditats.

En concret, els controladors de la zona blava varen comprovar les matrícules de 236 vehicles, 199 estaven correctament autoritzats i 37, la majoria motocicletes, no tenien acreditació. A aquests darrers vehicles se'ls ha posat una notificació que adverteix que el seu vehicle no està autoritzat i, per això, disposen de 24 hores per regularitzar la situació si no volen ser sancionats.

El Consell de Formentera recorda que el tràmit s'ha de fer al web www.formentera.eco, on també hi ha un apartat per introduir la matrícula i comprovar que el vehicle està correctament acreditat. L'autorització l'han de treure tots els vehicles de motor que vulguin circular per Formentera durant el període de regulació: cotxes, motocicletes, furgonetes, camions i tractors, entre d'altres.

16 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de la regulació de formentera.eco de 2022

foto 2022vi launch for.ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que avui s'inicia la regulació de formentera.eco. Entre el 15 de juny i el 15 de setembre tots els vehicles a motor que circulin per Formentera hauran de tenir en vigor l'autorització de circulació. "Aquest és el quart estiu d'aplicació del projecte i, de nou, arran d'una proposta del Consell d'Entitats, s'ha ampliat el període de regulació dos setmanes més i s'ha triplicat la taxa", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Aquest primer dia de regulació hi ha un total de 18.340 vehicles autoritzats per circular. Les xifres desglossades són:

- Turismes de visitants: 550 (quota màxima: 1.980)
- Motos de visitants: 60 (quota màxima: 200)
- Turismes de residents a Eivissa: 107 (quota màxima: 220)
- Motos de residents a Eivissa: 14 (quota màxima: 20)
- Turismes de lloguer: 1.899 (quota màxima: 2.376)
- Motos de lloguer: 5.496 (quota màxima: 6.160)
- Vehicles de residents: 9.938 (no regulats)
- Altres vehicles: 276 (no regulats)
Total: 18.340
(Informació actualitzada a les 11 hores del dia 15 de juny de 2022)

Durant el mes de juny, la mitjana de reserves diàries de vehicles s'ha situat en 200; mentre que els darrers dos dies s'han sol·licitat unes 600 acreditacions diàries. En total, a data 15 de juny s'han tramitat un total de 28.000 sol·licituds. A dia d'avui, hi ha disponibilitat de quota en tots els dies del període de regulació, del 15 de juny al 15 de setembre.

Sostre de 2022

El sostre simbòlic de vehicles per a aquest estiu de 2022 ha quedat fixat en 19.696, una xifra un 12 % inferior al sostre màxim de 2019. El sostre de vehicles regulats (vehicles de lloguer i de visitants) és de 10.956. L'objectiu és que per a l'any que ve es torni a baixar un 4 % més, amb la qual cosa en quatre anys s'haurà abaixat un 16 %, que és el que va acordar al Consell d'Entitats l'any 2020.

Reserves i acreditacions

Els vehicles de visitants han d'aconseguir l'acreditació per circular fent un tràmit senzill al web www.formentera.eco. Pel que fa a la taxa, els turismes paguen 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 €; i les motos 1,5 €/dia amb un pagament mínim de 7,5 €.

L'acreditació és gratuïta per als residents, però sí que han de fer el tràmit al mateix web. Tot i això, els cotxes que tenen l'acreditació per aparcar a la zona blava en vigor i els vehicles particulars de residents que paguen l'impost de circulació a Formentera han quedat acreditats automàticament. Els conductors han de consultar que el tràmit s'hagi fet correctament al web www.formentera.eco en un apartat on, només introduint la matrícula, el sistema diu si el vehicle té l'autorització o si encara s'ha de tramitar.

Els vehicles híbrids tenen bonificada la taxa al 50 %, els elèctrics al 100 % i els residents d'Eivissa i de les altres illes, Mallorca i Menorca, també tenen l'acreditació gratuïta.

Informació

Les navilieres que connecten l'illa amb embarcacions que permeten el transport de vehicles estan informant de la regulació a les seues webs en el procés de compra dels bitllets. D'aquesta manera, es garanteix que la informació de la regulació arribi a totes les persones que venen a Formentera amb el seu vehicle. També s'han repartit cartells i vídeos informatius del projecte.

Paral·lelament, el Consell ha realitzat en les últimes setmanes una campanya informativa adreçada als residents i treballadors de temporada perquè acreditin els seus vehicles. Dins d'aquesta campanya, els controladors han comprovat a peu de carrer les matrícules de cinc mil vehicles estacionats a les vies de Formentera.

D'altra banda, el conseller ha recordat que, per a la temporada actual, fins al moment s'ha comunicat a un total de sis empreses de lloguer de vehicles que no poden augmentar la flota, llogar quads o iniciar l'activitat a Formentera, un fet que fa evident "la necessitat de la regulació perquè Formentera compti amb un nombre de vehicles que no superi la capacitat de carregada de la seua xarxa viària".

Controls

Aquest quart any d'aplicació millorat el control amb la instal·lació de noves càmeres. S'han instal·lat dos càmeres de lectura de matrícules a la rotonda de l'Hospital per controlar que els vehicles que circulen per l'illa estiguin correctament acreditats. Així mateix, també hi ha dos càmeres de control al carrer de s'Almadrava, a la Savina, i un vehicle del Consell (100 % elèctric) que duu instal·lades dos càmeres i que circularà per l'illa amb el mateix objectiu. En tots els casos, les càmeres llegeixen les matrícules dels vehicles que circulen per les vies i comproven si tenen l'autorització de formentera.eco.

La llei preveu sancions de, com a mínim, 1.000 euros per als vehicles que circulin sense autorització.

15 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022v for eco

A partir de demà 15 de juny l'avinguda Miramar i el carrer Punta Prima tornen a ser només d'ús per vianants a partir de les 20 h

foto 2022 es pujols vianantsEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà 15 de juny i fins al 15 d'octubre el tram de l'avinguda Miramar que va des de l'encreuament amb el carrer Espalmador fins a la mar, i el tram del carrer Punta Prima que va des de l'avinguda Miramar fins al carrer Xaloc, as Pujols, passaran a ser només d'ús per vianants entre les 20 h i les 6 h.

Durant la resta d'hores del dia els carrers seran transitables, però no es podrà aparcar, només fer treballs de càrrega i descàrrega de mercaderies. Per segon any consecutiu es du endavant aquesta mesura, que segons ha recordat el conseller de Mobilitat, Rafael González, "té per objectiu dinamitzar l'oferta comercial en aquesta zona des Pujols, especialment en les últimes hores de la tarda i la nit quan hi ha més activitat en aquesta localitat". "La finalitat és que els vehicles es quedin fora del nucli urbà i els vianants guanyin presència, com ja ha passat a altres localitats de Formentera", segons ha afegit Rafael González.

Aparcaments

Per aconseguir-ho, a banda dels aparcaments que hi ha a la circumval·lació i que estan regulats per la zona blava, l'estiu passat es varen habilitar 2 aparcaments dissuasius als afores de la població: un a la zona Sud-est de la població per un total de 150 cotxes i 160 motocicletes i un altre a la circumval·lació per a un total de 60 cotxes. Aquest any s'ha afegit un nou aparcament amb una capacitat per 65 motocicletes al carrer de s'Espalmador. Tots aquests aparcaments són gratuïts.

Precisament, des de l'àrea de Turisme, s'ha editat un mapa informatiu des Pujols on s'inclou tota aquesta informació i que es pot trobar a la web de Turisme, a les Oficines d'Informació Turística i es repartirà pels establiments comercials de la zona.

Paral·lelament, cal destacar que els artesans del Mercat des Pujols disposaran de dos períodes de 30 minuts d'aparcament gratuït cada dia a l'aparcament soterrani de la plaça Europa per realitzar la càrrega i descàrrega per al muntatge i desmuntatge de les seves paradetes. Els abonaments els podran aconseguir a l'oficina de l'aparcament de la plaça Europa.

Cal destacar que les persones amb mobilitat reduïda disposen d'aparcament gratuït a l'aparcament soterrani de la plaça d'Europa, els abonaments també els podran aconseguir a l'oficina de l'aparcament de la plaça Europa.

14 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

mapa 2022 es pujols

Formentera comunica a sis empreses de lloguer que no poden augmentar la flota de vehicles, llogar quads o iniciar l'activitat durant el període de regulació

foto 2022v for ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que en les darreres setmanes ha comunicat a tres empreses de lloguer de vehicles que no poden augmentar la seua flota de vehicles o llogar quads a Formentera durant el període de regulació de formentera.eco, que aquest estiu va del 15 de juny al 15 de setembre. En concret, s'ha comunicat el següent:

- Una empresa de lloguer de vehicles amb autorització per llogar únicament turismes ha reiterat, mitjançant un recurs de reposició, la sol·licitud per incrementar la flota amb dos-cents turismes i incorporar mil motos. El Consell ha desestimat el recurs de reposició.
- Una empresa de lloguer de vehicles amb autorització per llogar únicament turismes ha sol·licitat incorporar el lloguer de motocicletes i se li ha informat que no podia augmentar la flota.
- S'ha comunicat a una tercera empresa amb autorització per llogar turismes i motocicletes, i que també oferia quads, que durant el període de regulació no podrà llogar aquests vehicles pel fet d'estar expressament prohibits.

"En aplicació de la normativa de formentera.eco, les empreses de lloguer de vehicles amb autorització per a aquest estiu han de disminuir la flota en un 12 % respecte al 2019 i no poden oferir el lloguer de quads; la regulació tampoc permet que noves empreses de lloguer iniciïn la seua activitat, ni que vehicles de lloguer de fora de l'illa accedeixin a Formentera durant el període de regulació", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

El passat mes d'abril ja es va comunicar a tres empreses de lloguer que no podien augmentar la flota o iniciar l'activitat durant el període de regulació. De la mateixa manera, es va comunicar a una empresa de vehicles de transport amb conductor (VTC) que tampoc podia operar durant el període de regulació.

Així, per a la present temporada, fins al moment s'ha comunicat a un total de sis empreses de lloguer de vehicles que no poden augmentar la flota, llogar quads o iniciar l'activitat a Formentera.

13 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022v for eco

Instal·lades dos càmeres més per controlar que els vehicles tenguin el permís per circular de formentera.eco

foto 2022vi for.ecoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que ha instal·lat dos càmeres de lectura de matrícules a la rotonda de l'Hospital per controlar que els vehicles que circulen per l'illa entre el 15 de juny i el 15 de setembre (període de regulació del formentera.eco del 2022) estiguin correctament acreditats.

Així mateix, també hi ha dos càmeres de control al carrer de s'Almadrava, a l'entrada de l'illa, i un vehicle del Consell (100 % elèctric) que duu instal·lades dos càmeres i que circularà per l'illa amb el mateix objectiu. En tots els casos, les càmeres llegeixen les matrícules dels vehicles que circulen per les vies i comproven si tenen l'autorització de formentera.eco.

"Amb aquestes noves càmeres volem ampliar la vigilància per assegurar que es respecta la regulació de la circulació de vehicles en el seu quart any d'aplicació", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. La llei preveu sancions de com a mínim 1.000 euros pels vehicles que circulin sense autorització.

10 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 40

8

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica