• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Els usuaris del Centre de Dia tanquen tres mesos d'activitats a l'Escola de Vela

foto 2022x caiac AEls usuaris del Centre de Dia que cada estiu fan activitats a l'Escola de Vela varen tancar la temporada el mes passat amb una nova pràctica aquest any: el caiac. D'aquesta manera, han compaginat els dies de molt de vent amb el vaixell adaptat i els de menys vent, amb el caiac. El resultat ha set excel·lent, segons destaquen des de l'àrea d'Esports del Consell de Formentera, ja que tots han aconseguit ser autònoms i desplaçar-se sense ajut extern.

11 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Gala de l'Esport de Formentera torna el 5 de novembre

El Consell de Formentera, a través de la conselleria d'Esports, informa que enguany es celebrarà la Gala de l'Esport de Formentera, un esdeveniment que havia estat cancel·lat els darrers anys per mor de la pandèmia i que torna amb una gala que es celebrarà el dissabte 5 de novembre des de les 18 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha destacat que "Formentera havia de recuperar aquesta festa per rendir homenatge als esportistes, clubs, voluntaris, patrocinadors i les persones que estan sempre al voltant de l'esport illenc". Paula Ferrer ha assenyalat que en aquesta gala "a més de reconèixer els èxits dels nostres esportistes, vol reivindicar l'esport com a nexe d'unió i d'inclusió social".

La gala reconeixerà a la millor persona d'acord amb els valors a l'esport, les millors promeses femenina i masculina, els millors esportistes masculí i femení, els millors equips masculí i femení, el millor entrenador/a, i el millor esportista de cadascuna de les modalitats de Formentera. A més, hi haurà mencions especials a l'entitat patrocinadora que més s'hagi distingit en la promoció de l'esport a Formentera, del club o l'associació esportiva que s'hagi distingit a Formentera i de la persona que hagi tengut més relleu en la tasca de foment de l'esport a l'illa. Totes aquestes distincions s'han fet tenint en compte els mèrits corresponents a la temporada esportiva 2020/2021.

Els nominats han estat proposats per les associacions i clubs esportius de Formentera i un jurat format per la consellera d'Esports, el secretari del Consell, un tècnic de l'àrea d'Esports, representants de clubs i un representant de cada partit polític amb representació al Ple de la Corporació.

Els premis principals que s'entregaran són una ceràmica de l'artista Silvia Jovani, ceramista que va fer feina durant diversos anys a l'illa i també va ser professora del taller de ceràmica del Consell.

5 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Triatló Illa de Formentera obri aquest dissabte el calendari de proves esportives a la tardor

foto 2022ix triatloLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d'Esports, Paula Ferrer, han presentat avui la novena edició del Triatló Illa de Formentera, que se celebrarà aquest dissabte as Pujols en les modalitats esprint i olímpic en el recorregut habitual. La modalitat d'esprint (750 m natació, 20 km bicicleta i 5 km cursa a peu) començarà a les 14.15 hores, mentre que la d'olímpic (1.500 m natació, 40 km bicicleta i 10 km cursa a peu) s'iniciarà a les 16 hores. Hi haurà proves individuals i per equips en ambdues modalitats. També ha assistit a la presentació el director d'Unisport Consulting, Manuel Hernández, l'empresa organitzadora de la prova, i el director comercial de Trasmapi, Alex Marí.

Ana Juan ha destacat que l'inici de la tardor a Formentera està marcat per la celebració de diferents proves esportives que demostren que l'illa és un escenari ideal per a aquest tipus d'esdeveniments. "Ens agrada celebrar aquestes proves que permeten gaudir de l'illa fent esport i que ofereixen una imatge de la Formentera que volem", ha assenyalat la presidenta, que també ha agraït "la feina dels organitzadors, voluntaris i empreses col·laboradores per portar a terme la prova d'aquest dissabte".

La vicepresidenta i consellera de Turisme ha desitjat "als participants i acompanyants que gaudeixin tant de la prova com de l'illa''. I ha destacat que estam "en una època ideal per recórrer Formentera, conèixer més a prop la nostra cultura i patrimoni, així com relaxar-se o provar la nostra cuina i els productes locals a través dels esdeveniments i activitats que s'organitzen en el marc de la campanya «Descobreix Formentera a l'octubre»".

Samarreta ecològica feta a partir de plàstic reciclat
Per la seua banda, la consellera d'Esports ha destacat que el Triatló "és una prova que en aquests anys ha guanyat molt prestigi entre els aficionats a aquesta disciplina per l'atractiu que suposa competir en un escenari amb la riquesa natural que té la nostra illa; ja són nou edicions i confiam que en seran moltes més". A més, la consellera s'ha referit a una de les novetats d'enguany que és "una samarreta confeccionada amb fil ecològic a partir de plàstic reciclat".

Prop de tres-cents inscrits
Manuel Hernández, director general d'Unisport Consulting, l'empresa organitzadora, ha subratllat "el compromís de Formentera i de les institucions de l'illa amb l'esport i amb proves com aquesta o la 1/2 Marató, que posen l'illa al mapa de les grans competicions esportives". I ha afegit que Formentera "és un escenari natural únic per a aquest tipus d'esdeveniments i per això cada any tenim una destacada participació". De moment, hi ha dos-cents setanta participants inscrits i cal destacar que la inscripció a la prova continua oberta i es pot fer fins al 29 de setembre a través de la pàgina www.triatlonformentera.com i a la taula de recollida de dorsals el mateix dia de la competició, de 9.30 a 12 hores. Les previsions són arribar fins els tres-cent participants.

Per a la prova d'aquest dissabte, es tallarà al trànsit entre les 13.30 i les 18.30 hores en els carrers de s'Espalmador (des de l'hotel Sa Volta fins a la rotonda de sortida a la Savina), s'Aigua Dolça, Roca Plana i Punta Prima, així com la carretera PM 820-2 (des de la rotonda de sortida fins a l'entrada a la Savina). Així mateix, quedarà prohibit l'estacionament de vehicles el mateix dissabte 1 d'octubre, entre les 8.00 i les 20.00 hores, als carrers de s'Espalmador, s'Aigua Dolça i Punta Prima.

27 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nàutica i tallers mediambientals per als estudiants de Formentera dins del programa 'Posam valors a l'esport'

foto 2022ix posam valors esport AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que durant aquesta setmana s'està portant a terme activitats nàutiques i tallers mediambientals per als escolars de Formentera al Centre d'Esports Nàutics dins del programa 'Posam valors a l'esport’.

Les activitats varen començar la setmana passada, estan dirigides als estudiants de 4t de primària dels col·legis públics de Formentera i consisteixen en jornades de caiac i surf de vela i tallers mediambientals a càrrec de monitors de les entitats Cleanwave i White Sand Solutions.

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha recordat que la programació "té com a objectiu promocionar els valors educatius i socials i conscienciar els estudiants que tenir cura de la natura és fonamental per al nostre futur".

foto 2022ix posam valors esport D

Dins d'aquest programa, l'any passat es va llançar la campanya 'L'esport ens fa iguals', que va celebrar més de cinquanta tallers a les escoles i l'institut de l'illa i que va arribar a més de mil dos-cents escolars de l'illa. La campanya també va comptar amb material gràfic i audiovisual. "Continuam treballant en aquesta línia de transmetre valors a través de l'esport, com ara la igualtat, la resolució de conflictes, la frustració o la motivació, i aquest hivern comptarem amb noves propostes", ha assenyalat la consellera Paula Ferrer.

foto 2022ix posam valors esport E

'Posam valors a l'esport' està cofinançat entre el Govern balear (11.726,08 euros) i el Consell de Formentera (5.000 euros) i té com a objectiu l'organització d'activitats i accions de difusió, formació i sensibilització envers els valors i les actituds positives a l'esport.

21 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'obrin les inscripcions per a les escoles municipals de natació, tir amb arc, atletisme i tennis

foto 2022ix escoles esportivesEl Consell de Formentera, a través de la Conselleria d'Esports, informa que a partir de la setmana que ve s'obrin les inscripcions per a les escoles municipals de natació, tir amb arc, atletisme i tennis. L'escola de vela encara continua amb els cursos d'estiu.

Escola de natació
Així, el dilluns 12 de setembre s'obri el termini d'inscripció per a les classes de l'escola municipal de natació del present curs. Enguany, s'oferiran classes des de l'etapa de primària, és a dir, des dels sis anys (al nivell tortuga), fins a classes de perfeccionament per a adolescents. Les preinscripcions es poden realitzar des del dilluns 12 de setembre fins al divendres 16 de setembre, per via telemàtica (OVAC) o, presencialment, a l'OAC. Del dilluns 19 al divendres 23 de setembre es confirmaran les preinscripcions per correu electrònic i trucada telefònica, per tancar dia i hora. Les classes començaran el 26 de setembre.

Tots els col·legis de Formentera tendran classes de natació
Cal destacar que enguany, per primera vegada, tots els col·legis de Formentera tendran classes de natació en l'etapa d'infantil, de tres a sis anys. Enguany s'ha afegit el CEIP Sant Ferran de ses Roques, que inclourà, a més, activitats de piscina per als alumnes de primària. Enguany, el CEIP Mestre Lluís Andreu també inclou per trimestres la pràctica de natació a les classes d'educació física. A més, l'alumnat de l'aula UEECO de l'IES Marc Ferrer rebrà classes dos dies per setmana. D'altra banda, aquest estiu s'han fet obres de millora en l'interior de la piscina, amb el canvi de totes les portes i mobiliari. A més, s'han fet les accions anuals d'hipercloració, neteja i compra de material nou.

Escola de tennis
A partir dels quatre anys
Inscripcions a les pistes de tennis
Inici de les classes: dilluns, 19 de setembre
Fins al 22 de juny

Escola de tir amb arc
A partir dels nou anys
Inscripcions al Poliesportiu Antoni Blanc
Inici de les categories: 4 d'octubre, iniciació; 6 de setembre, perfeccionament

Escola d'atletisme
Inscripcions a la pista d'atletisme
Durada: de l'1 d'octubre fins al 31 de maig.

Per a més informació sobre les escoles i l'oferta esportiva, podeu contactar amb el Poliesportiu Antoni Blanc al 971 321 240 o a través del correu electrònic poliesportiu@conselldeformentera.cat.

9 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 45

4

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo