• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Formentera Zen, tres jornades dedicades a la salut i el benestar físic i emocional

foto formentera zenEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que des d’aquest divendres fins diumenge tindrà lloc a l’illa la quarta edició del Formentera Zen.

Formentera Zen és un esdeveniment de tres dies dedicats a la salut en un entorn excepcional: La llum, el silenci i la calma característiques de Formentera. L’octubre és un dels millors moments de l'any per venir a l’illa, el ritme és diferent i convida a exercitar-se en diverses disciplines que promouen el benestar físic i emocional.

Les activitats principals programades són ioga, Pilates, snorkeling, Antigimnasia i Paleotraining, encara que la trobada també ofereix espais de divulgació i formació i tallers específics d’Ecodieta, mindfulness, aromaterapia, i gestió emocional. Així mateix, tots els dies, de 10.30 a 15.00 hores, se celebrarà una Fira Ecosaludable d’aliments ecològics i raw food, amb proveïdors i productes locals.

Es Pujols acull aquest dissabte la VI Triatló Illa de Formentera

foto-triatlo-1El conseller d'Esports, Jordi Vidal, ha presentat avui la VI edició del Triatló Illa de Formentera que tindrà lloc demà dissabte 6 d'octubre a es Pujols. Ho ha fet acompanyat de Manuel Hernández director d’Unisport Consulting, empresa organitzadora de la prova, i del delegat de Trasmapi, Rafael Cardona, empresa patrocinadora de l'esdeveniment esportiu.

Segons han detallat des de l’organització, seran uns 250 els triatletes els que participin en aquesta Triatló, la meitat en la categoria Sprint i l'altra meitat en la categoria Olímpica. La modalitat Sprint i d'equips sortirà a les 14.15 hores per fer 750 metres a la badia des Pujols, després recorreran 20 km en bicicleta, i per últim 5 km corrent. L'Olímpica sortirà a les 16.00 hores i faran 1.500 metres nedant, 40 km en bicicleta, i 10 km corrent.

Els interessats que encara no s’han inscrit, ho poden fer demà al matí entre les 9.30 i les 12.00 hores a la mateixa plaça d'Europa des Pujols, lloc on també es podran retirar els dorsals de 09.30 a 13.30 hores.

Talls de carretera

Cal destacar que entre les 14.00 i les 18.45 hores la carretera que connecta es Pujols amb la Savina, fins a l'alçada d’Illetes estarà tallada al transit. Així mateix, el nucli urbà des Pujols, exceptuant la circumval·lació, restarà tancat a la circulació entre les 14 i les 19.20 hores. El conseller ha demanat disculpes a la ciutadania, que haurà d'agafar vies alternatives, per les molèsties que això pugui ocasionar.

Jordi Vidal ha agraït a Trasmapi la seva col·laboració per sisè any consecutiu com a patrocinador d’aquesta prova esportiva que s’inclou dins de la campanya Descobreix Formentera a l’octubre, per atreure turisme fora de la temporada alta. També s’ha destacat la participació i col·laboració de Viatges Es Freus, Carbónicas Tur, Frufor, Pro-Auto, Actuacions La Mola, Formotor, Motor Pujols, S'Avaradero, Trasmediterranea i Blue Bar.

El conseller ha volgut agrair també a Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, i altres voluntariats la feina que desenvolupen per fer possible edició rere edició aquesta competició.

Formentera destina 15.000 euros en ajudes a esportistes

foto ajudes esport 4El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que s’han atorgat 15.000 € en ajudes a 4 esportistes formenterers especialitzats en windsurf (Sergi Escandell i Mateo Sanz), atletisme (Andrea Romero) i tennis (Gemma Lairón).

Segons ha explicat el conseller d’Esports Jordi Vidal, “l’objectiu d’aquestes ajudes és ajudar a la progressió dels esportistes i possibilitar el seu seguiment en les competicions d’alt nivell estatal i internacional en les que participen”. Així mateix, Vidal ha puntualitzat que aquestes ajudes individuals es fan efectives gràcies al conveni de col·laboració signat dies enrere entre el Consell de Formentera i la Fundació per a l'Esport Balear.

Aquestes ajudes permetran als esportistes l’adquisició de material tècnic així com el sufragi de part de les despeses de desplaçaments a les competicions on participen i l’assessorament de nutricionistes, psicòlegs esportius, fisioterapeutes i d’altres serveis professionals inherents a la pràctica esportiva d’elit.

Els esportistes, per la seva banda, es comprometen a lluir en la seva indumentària de competició i d’entrenament la publicitat del Consell de Formentera, a col·laborar i assessorar al Consell en el seu programa de valors esportius i a fer referència del patrocini del Consell a les xarxes socials.

Formentera signa un conveni per activitats de promoció esportiva amb el Govern

foto conveni promo esportiva1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la consellera de Cultura, Participació i Esports de les Illes Balears, Fanny Tur, han signat avui un conveni de col·laboració per a activitats de promoció esportiva durant el 2018. Així, la Fundació per a l’Esport Balear, depenent de la Conselleria, fa una aportació econòmica de 100.000 € per dur a terme un conjunt d’activitats de promoció esportiva cara a potenciar la pràctica esportiva d’alt rendiment, l’esport femení, així com la imatge esportiva de Formentera.

Amb aquest objectiu, el Consell es compromet a:

- Patrocinar esportistes d’alt nivell que acreditin resultats destacats en àmbit estatal (medallistes a campionats d’Espanya) i internacional (participacions a europeus, mundials i jocs olímpics)

- Col·laborar amb esdeveniments esportius que promocionin la imatge esportiva de Formentera mitjançant competicions, seminaris i/o cursos de formació.

- Adquirir material esportiu especialitzat per als programes esportius d’alt nivell gestionats pel Consell.

- Presentar davant la Fundació els justificants de pagament de les aportacions objecte d’aquest conveni, així com una memòria breu de les actuacions desenvolupades durant el 2018, abans del 31 de desembre de 2018.

Pel seguiment d’aquest conveni es constitueix una comissió que n’ha de valorar l’execució, resoldre’n els problemes d’interpretació i conciliar les diferències que hi pugui haver. Aquesta estarà formada per un representant del Consell i un de la Fundació.

Formentera concedeix 21.000 € en ajudes a esportistes

foto tennisEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha atorgat 21.000 € en ajudes, tant econòmiques com en material de competició, a 11 esportistes de l’illa. Es tracta tant de practicants d’alt nivell que competeixen a proves internacionals i estatals, com d’esportistes joves amb projecció nacional. Aquests esportistes estan especialitzats en windsurf (4), tennis (3), atletisme (2), un judoka i un triatleta.

Segons ha explicat el conseller d’Esports, Jordi Vidal, aquestes ajudes persegueixen “donar suport a la progressió dels esportistes més joves i possibilitar la seva arribada a competicions d’alt nivell en el futur a més alt nivell”. En el cas dels esportistes ja consagrats, la partida assignada va destinada a “dotar-los dels materials de competició necessaris per a la seua disciplina esportiva i donar cobertura a part de les despeses que genera la seva participació en diverses proves esportives”, ha afegit Vidal.

Conveni amb la Fundació Balear de l’Esport
D’altra banda, el Consell de Formentera espera formalitzar en breu la signatura d’un conveni amb la Fundació Balear de l’Esport, FEB, en matèria de tecnificació i millora de condicions per als esportistes que competeixen a nivell estatal i internacional, cosa que permetrà dotar de més ajudes als esportistes formenterers d’alt nivell.

Ajudes al foment de l’esport i desplaçaments
Cal recordar que a inicis d’aquest 2018 el Consell ja va atorgar un total de 140.000 € en ajudes als clubs esportius de l’illa, cosa que ha suposat la cobertura del 90% de les despeses que els 8 clubs que hi optaven havien pressupostat.

D’aquesta partida, 74.000 € van ser atorgats en subvencions per al foment de l'esport de l’exercici 2017, mentre que 66.000 euros es destinaren a ajudes a desplaçaments dels clubs i entitats esportives per participar a competicions.

Aquestes ajudes s’afegeixen als 20.000 € que la institució insular ha aportat a les diferents delegacions esportives federatives.

Més articles...

Pàgina 11 de 29

11

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo