• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Formentera ultima els darrers detalls perquè tot estigui enllestit pel partit contra l’Athletic Club

RP consell sd formenteraEl conseller d'Esports, Jordi Vidal, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han explicat juntament amb el president de la SD Formentera, Xicu Ferrer, les feines d'adequació del Camp Municipal d'Esports per poder acollir el partit que es disputarà contra l'Athletic Club el pròxim dimecres 25 d'octubre, així com el pla de mobilitat per accedir-hi. La presentació ha tengut lloc a les 12.00h a la sala de premsa del Camp Municipal d'Esports.

Jordi Vidal ha explicat que, amb coordinació amb el Club, el Consell com a titular de la instal•lació ha de procurar que el partit es pugui dur a terme en el camp municipal en les millors condicions. El conseller ha destacat la gran gesta de l'equip que per segon any consecutiu s'enfronti a un equip de primera divisió en la Copa del Rei, però ha afegit que en el terreny de joc també ens juguem "la imatge de la nostra illa", per això "esperem que com a mínim sigui tan exitós com el de l'any passat", en referència al partit disputat contra el Sevilla.

El conseller d'Esports ha explicat que el muntatge i lloguer de les graderies té un cost de 64.598 €+IVA que assumirà el Consell, que també es farà càrrec de les despeses de l'adequació de la il·luminació que ascendeixen a 20.929 €+IVA. L'aforament total del camp serà de 2.974 seients, el nombre de seients instal·lats ha estat de 2.616.

Les graderies ja estan instal·lades pel pròxim partit que la SD Formentera jugarà diumenge contra l'Hèrcules, i després del partit de l'Athletic, romandran al camp fins després de la següent jornada de lliga en què el Formentera s'enfronta al RCD Mallorca.

Una festa per Formentera
Per part seva el president de la SD Formentera, Xicu Ferrer, ha declarat que espera que aquest encontre "a part d'un partit de futbol sigui una festa per tota l'illa" i ha animat a tots els formenterers i formentereres a adquirir les seves entrades que, segons ha recordat estan a la venda a les taquilles del camp del futbol, o a la web de Trasmapi.

El Club assumirà, segons el seu president, una despesa de 34.500 € IVA inclòs pel muntatge del partit. Segons ha detallat, les despeses es divideixen en: 7.000 € per trasllat d'operaris, 4.000 € manutenció i allotjament, 5.500 € personal contractat per l'organització, 14.000 € transport de material, (per aquesta despesa comptaran amb el suport de Trasmapi ), 3.000 € empresa de seguretat privada i 1.000 € en tasques de neteja.

Per últim, Xicu Ferrer, ha fet una crida a tota la població perquè el dia del partit es reuneixi a les 17.00 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc "per fer pinya" i anar caminant al camp.

Pla de mobilitat
Precisament, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat el pla de mobilitat especial que ha preparat el Consell perquè aquell dia tothom pugui accedir i sortir de forma "segura i controlada" al Camp Municipal d'Esports.

La regulació queda detallada de la següent manera:
15h - 20.45h: Circulació regulada en el Camí Vell de la Mola, un únic sentit de circulació Sant Francesc - Ca Marí.
• 15h - 17h: Circulació permesa a tots els vehicles.
• 17h - 20.45h: Circulació prohibida, excepte vehicles autoritzats i vesins.
• 18.00h: Obertura de portes del camp.
• 20.45h – 22.30h: Circulació prohibida en el Camí Vell de la Mola, des de Sant Francesc fins al Camp de Futbol (els aficionats sortiran del camp caminant, direcció a Sant Francesc). Circulació regulada en el Camí Vell de la Mola, un únic sentit de circulació Camp de Futbol - Ca Marí.

Tothom haurà d'arribar al camp caminant. En aquest sentit el conseller ha recordat que a Sant Francesc hi ha una bossa de devers 1000 aparcaments on els seguidors podran deixar els seus vehicles.

Mobilitat reduïda
Aquelles persones que tinguin necessitats especials per desplaçar-se, tindran un servei gratuït de llançadora que estarà operativa de 17h a 19.00h per recollir-les i portar-les al camp. Farà 4 aturades pels aparcaments de Sant Francesc: p. Sa Senieta, p. Poliesportiu, p. Cementeri Vell i circumval•lació. En finalitzar el partit, aquesta llançadora seguirà activa per realitzar el mateix servei de tornada.

Persones desplaçades des d'Eivissa
Hi haurà un servei d'autobusos especial pel dia 25 d’octubre per les persones que vénen d'Eivissa al llarg del dia. Des de les 9.30h fins les 19h un servei d'autobús unirà La Savina - Sant Francesc Xavier. Aquest bus estarà al Port i sortirà cada vegada que arribi un vaixell d'Eivissa. La parada de Sant Francesc serà a la circumval•lació. L'accés al camp serà caminant tant per anar com per tornar. Els busos per la Savina en finalitzar el partit estaran a la circumval•lació.

El preu d'aquest servei serà de 5€ anada i tornada. Amb aquests diners el servei s'autofinançarà, el Consell només es farà càrrec d'una partida de 760 €+IVA pels dos 'autobusos llançadora.

Abans de la presentació ha tengut lloc la darrera reunió de coordinació de seguretat perquè tot estigui enllestit en vista al partit.

El V Triatló Illa de Formentera, seu del campionat balear de la modalitat olímpica de triatló 2017, es disputa aquest dissabte

Foto presentacio v triatloEl conseller d'Esports, Jordi Vidal, ha presentat avui a la sala de reunions del Poliesportiu Antoni Blanc la V edició del Triatló Illa de Formentera que tindrà lloc el pròxim dissabte 7 d'octubre a Es Pujols. Ho ha fet acompanyat de director de unisportconsulting, empresa organitzadora de la prova, Manuel Hernández, i de la directora de Markèting de Trasmapi, Núria de la Torre, empresa patrocinadora de l'esdeveniment esportiu.

El conseller ha explicat que aquest any la Federació Balear de Triatló ha triat Formentera com a seu del campionat balear de triatló en la modalitat olímpica. Per tant, el dissabte el guanyador d'aquesta competició es proclamarà campió olímpic balear del 2017 de la modalitat de triatló a la nostra illa. Jordi Vidal ha destacat la participació en la prova de Ana Caseres, autora del llibre "Mamá Triatleta", del que cada una de les participants de la prova rebrà un exemplar.

Seran uns 300 els triatletes els que participin en aquest Triatló, la meitat en la categoria sprint i l'altra meitat en la categoria olímpica, segons ha detallat l'organitzador. A hores d'ara, ja s'han inscrit uns 230 esportistes. La modalitat sprint i d'equips sortirà a les 14.30 hores per fer 750 metres a la badia d'Es Pujols, després recorreran 20 km en bicicleta, i per últim 5 km correguent. L'Olímpica sortirà a les 16.15 hores i faran 1.500 metres nedant, 40 km en bicicleta, i 10 km correguent.

Els interessats es poden inscriure a la prova esportiva fins demà al matí a través del web elitechip o el mateix dissabte al matí entre les 9.30 i les 13.00 hores a la mateixa plaça d'Europa d'Es Pujols, en l'horari previst també per la recollida de dorsals.

Talls de carretera
Cal destacar que entre les 14.20 i les 19.00 hores la carretera que connecta Es Pujols amb la Savina, fins a l'alçada de l'entrada del Rosa Mar estarà tallada al transit. Entre les 15.30 i les 16.00 es tornarà a obrir i es tornarà a tancar fins que finalitzi el pas de les bicicletes al voltant de les 19.00 hores. El conseller ha demanat disculpes a la ciutadania, que haurà d'agafar camins alternatius, per les molèsties que això pugui ocasionar.

A més, Jordi Vidal ha agraït a Trasmapi la seva col•laboració per cinquè any consecutiu com a patrocinador d'aquesta prova esportiva que s'inclou dins la campanya Descobreix Formentera a l'Octubre, per atraure turisme fora de temporada alta. L'ATB també ha col•laborat amb la prova, així com altres patrocinadors locals com Viatges Es Freus, Carbónicas Tur, Frufor, Pro-auto, Autos La Mola, Formotor, Motorent Pujols i el Blue Bar. A més, Vidal ha agraït a la Guàrdia Civil, Protecció Civil, Policia Local i resta de voluntariats la feina que fan per fer possible el triatló.

Usuaris d’APNEEF passen un dia en família en el veler adaptat

Formentera vela 30 sep 4El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports i en col·laboració amb APNEEF, Associació de Persones amb Necessitats Especials, ha organitzat una sortida al mar amb els nens i nenes d’aquesta associació en l’embarcació de vela adaptada que va adquirir la institució l’estiu passat.

La jornada es va celebrar el passat dissabte 30 setembre i es va adreçar tant als infants com als seus familiars, en total hi varen participar 10 usuaris. L’activitat va consistir en una sortida de tres hores per recórrer part de la costa de Formentera, a la vegada que coneixien en família el món de la Vela.

“Així es dóna resposta a un dels objectius de l’escola de Vela, fomentar les activitats inclusives d’apropament a la mar amb aquesta embarcació que fou adquirida amb el suport de l’Obra Social La Caixa”, segons ha explicat el conseller d’Esports, Jordi Vidal.
 
 “Es preveu que periòdicament, i segons la demanda, es tornin a repetir aquestes activitats”, segons ha manifestat el conseller. També s’organitzaran sortides amb usuaris del Centre de Dia, ha afegit Jordi Vidal. La sortida també va comptar amb la col·laboració del Club Surf Formentera.

Cerimònia d’entrega dels premis de la Gala de l’Esport de Formentera

Premis esport formentera 201710Aquesta nit s'ha celebrat a la Sala de Cultura (Cinema) la Gala de l’Esport 2016/2017 de Formentera. Un acte amb el qual s'ha volgut reconèixer i premiar els mèrits de les persones, associacions, club esportius i entitats privades que, en l'àmbit de l'illa de Formentera es dediquen a l'esport.

Els guardons que s'han entregat han estat el de:

-Millor esportista de la temporada 2016/2017, a Mateo Sanz, per estat classific pels Jocs Olímpics de Rio 2016, haver obtingut el títol de 7è del món i 4t millor regatista d’Europa en la modalitat RSX.

Els altres nominats d'aquesta categoria han estat: Andrea Romero (atletisme), Marcos Contreras (futbol), Gemma Lairón (tennis), Mia Chastaing (judo), Jacobo Domínguez (tir al plat).

-Millor entitat patrocinadora, a Protecció Civil, per la gran tasca realitzada pels seus voluntaris que participen en les proves esportives que es fan a l'illa, i sense els quals no seria possible la seva organització.

Els altres nominats han estat Trasmapi, Balearia, Carbónicas Tur, Frufor i Caixabank.

-Millor entitat esportiva, SD Formentera, pel seu ascens a Segona Divisió B i la classificació per setzens de final de la Copa del Rei, que el va enfrontar a un equip de Primera Divisió per primera vegada en la història.

-Nomenament de la persona física amb més relleu en la tasca del foment de l'esport, Eugenio de la Dueña Medina, (6è DAN de Judo) per haver-se dedicat durant més de 30 anys a l'ensenyament i promoció del judo a Formentera.

També s'han entregat dues mencions especials a títol pòstum per decisió del Jurat a: Josep Marí i Antoni Torres, per la seva trajectòria com a jugadors i directius de la SD Formentera durant tota una vida vinculada al club.

El Jurat, compost per 15 vocals de les diferents entitats esportives i dels grups polítics amb representació al Ple del Consell, presidit pel conseller d'Esports i amb la presidència d'honor del president del Consell, Jaume Ferrer, es va reunir el dia 17 de juliol a la Sala d'Actes del Consell de Formentera. L'acte d'entrega s'ha fet aquesta nit de divendres 29 de setembre i ha comptat també amb la presència de la consellera balear d'Esports, Fanny Tur.

Formentera celebra la Gala de l’Esport el pròxim divendres

Aquest divendres 29 de setembre a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) se celebrarà la Gala de l´Esport 2016/2017. Un acte amb el que es “vol reconèixer i premiar els mèrits de les persones, associacions, club esportius i entitats privades que, en l’àmbit de l’illa de Formentera es dediquen a l’esport”, segons ha explicat el conseller del ram, Jordi Vidal.

Els guardons que s’entregaran seran els de:
-Millor esportista de la temporada 2016/2017.
-Millor entitat patrocinadora/col·laboradora
-Millor entitat esportiva
-Nomenament de la persona física amb més relleu en la tasca del foment de l esport
-Dos mencions especials per decisió del Jurat

El Jurat, composat per 15 vocals de les diferents entitats esportives i dels grups polítics amb representació al plenari del Consell, presidit pel conseller d’Esports i amb la presidència d’honor del president del Consell, Jaume Ferrer, es va reunir el dia 17 de juliol a la Sala d’Actes del Consell de Formentera per decidir els guardonats.

La consellera balear d’Esports, Fanny Tur assistirà a la gala. El conseller Jordi Vidal ha aprofitat per convidar a tot el poble de Formentera a que també assisteixi a l’acte d’homenatge als esportistes més destacats de l’illa.

Més articles...

Pàgina 19 de 30

19

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo