• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

Els usuaris del Servei Municipal de l’Aigua de Sant Ferran rebran la factura mensualment amb lectures reals

Telectura formenteraEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient i Aquàlia, informen que a partir d’aquest mes de març, i un cop totalment operatiu el sistema de comptadors d’aigua “intel·ligents”, la facturació per als usuaris de Sant Ferran passarà a ser mensual i amb lectures reals.

Aquest sistema de telelectura permet controlar els comptadors cada dia, en temps real, sense necessitat de desplaçar a cap operari. El sistema facilita la lectura remota i automàtica dels comptadors d’aigua, enviant dades directament a una central situada a l’oficina d’Aquàlia. Cada comptador emet via ràdio la seva lectura cada 8 segons. Aquesta informació de consum d’aigua viatja a l’ordinador del centre de control on, a través d’un programa informàtic de gestió, es realitza automàticament la facturació per consum.

D'aquesta manera, els consumidors podran realitzar un millor control de la seva despesa d’aigua i dels imports facturats. A més, podran dosificar el pagament de la factura d’aigua de forma mensual i podran detectar amb major antelació qualsevol problema en la facturació, possibles fuites a la seva instal·lació interior, consums elevats, etc.

Això no suposarà cap alteració de les tarifes aplicades, ja que totes les quotes s'adaptaran a la nova periodificació.

Així mateix, Aquàlia recorda que els usuaris del Servei Municipal d’Aigües disposen de l’aplicació gratuïta per a dispositius mòbils “Smart aqua”, des de la qual poden controlar el consum del seu habitatge des de qualsevol lloc. A més, tothom pot demanar la factura electrònica, més sostenible i amb la mateixa validesa que la factura en paper. Aquest tràmit que es pot fer cridant al telèfon d'atenció al client 902 18 60 18 o a través de la pàgina web local d’Aquàlia: www.aqualia.com/ca/web/aqualia-formentera.

149 alumnes participen als tallers de compostatge a les escoles de Formentera

foto curs compostEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient i en col·laboració amb Amics de la Terra, realitza per tercer any consecutiu tallers de compostatge als 3 centres escolars de l'illa; CEIP La Mola, CEIP Sant Ferran i CEIP Mestre Lluís Andreu.

Un total de 149 alumnes, entre infantil, 1er cicle i 2on cicle estan aprenent aquests dies a reciclar i separar els residus orgànics, de manera que aquesta matèria acabi convertint-se en adob per a reutilitzar als jardins o al camp i es tanqui així el cicle natural en comptes de generar escombraries que acabin a l’abocador.

Aquests tallers, coordinats per en Juanjo Torres d’Amics de la Terra, formen part de les accions previstes al Pla director Sectorial de Residus de l'illa de Formentera, actualment en tràmit i que té per objectiu augmentar les tones de residus que es tracten a l'illa, reduint així el cost ambiental i econòmic del trasllat a l'abocador de Ca Na Putxa.

Així mateix, el Consell realitzarà properament 2 cursos de compostatge adreçats al públic en general per continuar amb la sensibilització i apropar la gestió responsable dels residus als ciutadans de l’illa.

La tercera jornada de compostatge a les escoles es farà demà dijous, dia 22, al CEIP Mestre Lluís Andreu entre les 09.30 i les 11.30 hores.

Formentera amplia les zones de bany a les seves platges i cales

foto centre nautic obres1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que és obert el període de licitació i exposició pública del plec de Clàusules Administratives Particulars per a l’adjudicació del contracte del servei “Abalisament de platges del terme municipal de Formentera”.

Un any més, el Consell durà a terme l’abalisament de platges, cales i zones de bany. Enguany, a més, s’amplia l’abalisament a les següents zones: Punta Rasa i es Caló d'en Trui a Cala Saona, es Caló de Sant Agustí, es Pujols i Punta Prima, es Calo des Mort (platja de Migjorn) i la platja de Llevant. Amb aquesta ampliació de les zones de bany abalisades, es cerca crear zones de snorkel per a què els usuaris puguin gaudir dels fons marins amb més seguretat.

La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha recordat que l’ús principal de les platges es per al bany, i que l’objectiu d’aquests abalisaments “es la preservació dels fons marins, a més de posar en valor els racons més emblemàtics de la nostra illa continuant amb la protecció de les praderies de posidònia, on habiten milers d’espècies”.

En aquest sentit, Aguilera ha volgut destacar que aquesta és l’única competència que el Consell de Formentera té a la franja costera que envolta l’illa per tal de minimitzar la massificació d'embarcacions prop del litoral, allunyant-les 200 metres de la vora. D’aquesta manera, “es delimita una zona on en moltes circumstancies les embarcacions fondegen massa prop de la costa posant en perill el gaudi dels banyistes”, ha declarat la titular de Medi Ambient, que ha recalcat que els fondejos de les boies d’abalisament són ecològics a fi de no malmetre les praderies de posidònia, i que mai es fixen sobre aquestes.

El pressupost de licitació per a l’adjudicació del contracte del servei d’abalisament de platges és de 53.361€ amb IVA per any, i el contracte en oferta és per a dos anys prorrogable a dos anys més. El termini per a optar-hi és fins el proper dilluns, dia 26 de febrer, i les empreses interessades poden trobar les bases al següent enllaç:

http://www.caib.es/eboibfront/mob/visor.do?lang=ca&mode=view&idEnviament=605390

Campanya de recollida de fibrociment a Formentera

foto recollida uralitaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que durant aquesta setmana i la vinent s’està duent a terme la campanya de recollida de fibrociment a cases i propietats de l’illa, una campanya a la que s’han adherit una quarantena de particulars.

Amb aquesta iniciativa, que gràcies a les ajudes aplicades des del Consell Insular suposa un estalvi de fins al 60% de la despesa de la retirada a preus de mercat per a aquells que l’aprofiten, es vol evitar que aquest material, d’alta toxicitat i nociu per a la salut sigui dipositat en punts a l’aire lliure sense control.

Els responsables de l’empresa especialitzada encarregada de la retirada de fibrociment calculen que a mitjans de la setmana vinent hauran enllestit ja la recollida, ensacat i transport a Eivissa d’aquest material, que posteriorment es durà a plantes especialitzades a la península, on es tracta l’amiant, principal component tòxic del fibrociment.

Aquesta campanya de recollida respon a una petició acordada per unanimitat en el plenari de Formentera el passat mes d’agost.

Inici de la campanya de retirada de fibrociment

Recollida fibrociment uralitaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha iniciat aquesta setmana la campanya de retirada de fibrociment adreçada a domicilis i particulars de l'illa de Formentera.

Les primeres jornades s’han dedicat a enretirar uralita i tela asfàltica de 9 punts al voltant de contenidors i a partir d’aquest dijous s’han començat les visites a particulars.

La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, s’ha mostrat satisfeta per l’interès dels veïns de l’illa en retirar restes de fibrociment, “enguany hi ha hagut una quarantena de particulars que han demanat la retirada d’aquest producte perillós, que es manipula de forma controlada per una empresa gestora autoritzada per a la recollida i tractament d’aquest tipus de residus”.

Cal recordar que el Consell subvenciona el cost de la retirada del material contaminant fins a les plantes especialitzades situades a la península, i de les saques especials en què es traslladen. Els particulars han de pagar segons el tipus de residu i volum retirat, però també tenen un descompte en el preu final.

Aquesta campanya de recollida respon a una petició acordada per unanimitat en el plenari de Formentera el passat mes d’agost.

Més articles...

Pàgina 50 de 68

50

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix