• Català
  • Castellano
  • English

Medi Ambient

Ecovidrio desenvolupa dins de la campanya ‘Vidre per Posidònia’ una exposició itinerant a Formentera sobre la importància del reciclatge de vidre

ecovidrio7marcVidre per Posidònia. Campanya entre els clubs de futbol per a sensibilitzar i informar els esportistes sobre el reciclatge d’envasos de vidre i els beneficis que això té per a la cura del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic

El dissabte 7 de març, de 9.00 a 17.00h, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Formentera, 7 de març de 2020 Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre dipositats en els contenidors de tota Espanya, el Consell d’Eivissa i el Consell de Formentera, en col·laboració amb els ajuntaments participants, posen en marxa l’activitat de street marketing que recorrerà les localitats d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu, Sant Joan de Labritja, Sant Josep de sa Talaia i Sant Francesc de Formentera, animant als petits de la casa, amb motiu de la campanya Vidre per Posidònia.

Aquesta campanya està dirigida als clubs de futbol de les illes, amb l’objectiu de sensibilitzar tant a jugadors com aficionats i a la població en general sobre els avantatges del reciclatge dels envasos de vidre, així com els beneficis ambientals que comporta el reciclatge.

L’acció de street marketing comptarà amb:

- Joc de la Vidre-Oca gegant, joc tradicional de l’oca, on els continguts estan relacionats amb el reciclatge de vidre.

- Una exposició d’Ecovidrio composta per sis panells expositors mitjançant els quals, i amb l’ajuda d’un educador, s’explicarà el procés de la gestió dels residus d’envasos de vidre a Espanya i la importància de preservar les prades de posidònia en totes dues illes.


- L’activitat de street marketing estarà present durant tot el dia en els següents municipis:


- Dilluns 2 de març en la plaça d’Espanya de Sant Joan de Labritja.
Horari: 9.00-14.00 y 15.00-18.00h

- Dimarts 3 de març, en el passeig de les Fonts de Sant Antoni de Portmany.
Horari: 9.00-14.00 y 15.00-18.00h

- Dimecres 4 de març, en el passeig de S’Alamera de Santa Eulària des Riu.
Horari: 9.00-14.00 y 15.00-18.00h

- Dijous 5 de març, en la plaça Església de Sant Jordi de Sant Josep de sa Talaia.
Horari: 9.00-14.00 y 15.00-18.00h

- Divendres 6 de març, en el passeig Vara del Rei d’Eivissa
Horari: 9.00-14.00 y 15.00-18.00h

- Dissabte 7 de març, en la plaça de la Constitució de Sant Francesc de Formentera.
Horari: 9.00-17.00h


Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín —vidre reciclat— en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Sobre Ecovidrio
Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. En 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrencada de les seves operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

El treball d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenidors i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i el eco-disseny dels envasos.

En les últimes dues dècades el sistema de Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d’un 31,3% l’any 2000 al 76,5%, segons estima l’entitat per a l’any 2018.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

4 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Consell i Govern impulsen l’autorització ambiental integrada de la subestació des Ca Marí per reduir-ne l’impacte

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que ahir el ple de la Comissió Balear de Medi Ambient va a aprovar l’autorització ambiental integrada de la planta des Ca Marí. Aquesta autorització impulsada des del Consell de Formentera estableix, segon ha recordat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “les mesures correctores per a la central tèrmica des Ca Marí, que permetrà que la central compleixi amb els paràmetres tècnics i ambientals, mentre es procedeix a la instal·lació del tercer cable”.

Entre les actuacions previstes es proposen mesures correctores, tant per a vibracions, soroll, emissions de gas i tractament de residus.

A més, la planta ha de disposar de quatre estacions de mesura fixes, que han d’estar ubicades al voltant del polígon, que mesurin els valors sonors, amb uns paràmetres límit i en les franges diürna, vespertina i nocturna.

Aquestes mesures correctores han d’aplicar-se quan la planta incorpori de cara a la temporada turística els grups electrògens necessaris per proveir d’electricitat la subestació. També, amb l’aprovació d’aquesta autorització ambiental integral, se regularitza la situació administrativa de la planta.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha destacat la feina feta “de forma conjunta des del Consell, la Comissió Balear de Medi Ambient i la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic als darrers mesos” i ha desitjat que “amb aquestes mesures les molèsties que pateixen els veïns es minimitzin d’una vegada”.


4 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell adquireix una font d’aigua per als esdeveniments públics al carrer

gabrielet1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que ha adquirit una font d’aigua perquè es pugui instal·lar en els esdeveniments públics que se celebren al carrer. La font ja es va estrenar el passat diumenge per la rua de Carnaval i també es farà servir per a la cursa de la Dona, del 8 de març. Mentre no s’utilitzi en esdeveniments com aquests, la font quedarà instal·lada al poliesportiu Antoni Blanc per a l’ús dels esportistes i ajudar així a l’eliminació de plàstics d’un sol ús. L’adquisició d’aquesta font ha tingut un cost de 5.186,06 euros. Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘Consell de Formentera lliure de plàstics’, que es va aprovar l’any passat i que té prevista la instal·lació d’una trentena de fonts d’aigua en les dependències insulars. Aquest servei es troba en fase de licitació. Un altre dels punts d’aquest projecte és la valoració de la instal·lació de fonts al carrer en zones d’afluència de gent.

27 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza la campanya terrestre de control de la processionària amb la retirada de 4.641 bosses

campanya-processiona--ria-20201El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que la campanya de control de la plaga de la processionària del pi a l’illa ha finalitzat amb la retirada de 4.641 bosses. Aquesta campanya s’ha dut a terme el mes de febrer conjuntament amb el departament de Sanitat Forestal del Govern balear i l’Ibanat. Els treballadors forestals que han fet el tractament terrestre han recorregut un total de 132,5 quilòmetres en disset dies per diferents zones de l’illa, com Ca Marí, es Carnatge, Punta Prima, es Cap, cala en Baster, ses Bardetes, camí vell de la Mola, Sant Ferran i la zona de Migjorn. Les bosses retirades s’han cremat a la planta de tractament i el pressupost de la campanya ha estat de 4.436 euros.

3 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Retirades prop de 1.500 bosses durant la primera setmana de la campanya terrestre contra la processionària del pi

foto-2-campanya-processiona--rEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que la setmana passada va començar una nova campanya de control de la plaga de la processionària del pi a l’illa. Aquesta campanya es porta a terme conjuntament amb el departament de Sanitat Forestal del Govern balear i l’Ibanat. La intervenció s’està realitzant amb una empresa de treballs forestals professionals, que fa un tractament terrestre que es basa en la retirada manual i mecànica de bosses de processionària i posterior crema controlada a la planta de tractament. En la primera setmana ja s’han retirat prop de 1.500 bosses, en una campanya que es perllongarà fins al pròxim dijous. El pressupost de la campanya és de 4.436 euros.

De moment, les actuacions s’han fet as Ca Marí, es Carnatge, Punta Prima, es Cap, cala en Baster i la zona de Migjorn. Aquestes batudes es fan gràcies també a la col·laboració dels ciutadans, que disposen de tres vies per comunicar els llocs on hi ha bosses de processionària: a l’APP Línia Verda, on hi ha una secció per poder notificar la localització exacta; telefonant a l’àrea de Medi Ambient 971321210 o enviant un correu electrònic a mediambient@conselldeformentera.cat.

Col·laboració ciutadana i dels caçadors
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha agraït la col·laboració ciutadana “a l’hora de detectar i informar sobre els llocs on hi ha bosses perquè puguin ser retirades”, però també ha recordat “la greu incidència d’aquesta plaga a Formentera, on s’ha propagat de manera exponencial els darrers anys”. En aquest sentit, es demana als propietaris dels terrenys la implicació per ajudar a reduir aquest problema que afecta els nostres arbres, com indica l’obligació que els propietaris tenen de mantenir en condicions fitosanitàries els boscos de la seva propietat, d’acord amb el previst a l’article 19 de la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal.

Sanz també ha destacat la batuda feta el passat mes de gener per l’associació de caçadors de l’illa, que varen emprar un cap de setmana i més de mil cartutxos per eliminar les bosses de processionària.

Aquesta campanya d’eliminació de bosses es fa en coordinació amb la conselleria de Medi Ambient de les Illes Balears i s’inclou dins el pla de control de la processionària que va començar el passat mes d’octubre amb la fumigació aèria de zones afectades mitjançant helicòpter amb el producte fitosanitari Bacillus thuringiensis per lluitar contra aquesta plaga.

13 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 43

7