• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Noves tecnologies i Comunicació

Una sentència dóna la raó al Consell de Formentera en un litigi contra Telefònica

foto consell premsaEls serveis jurídics del Consell de Formentera, a través del cap d'aquesta àrea, Àngel Navarro, han explicat que Telefònica pagarà 6.000 euros a la institució insular «per un retràs de 4 mesos en el compliment del contracte de serveis». El jutjat número 2 de Palma va rebutjar, el passat 30 de setembre, el recurs contenciós administratiu interposat per Telefònica en contra de la resolució dictada per la Comissió de Govern del Consell de Formentera que «va acordar interposar dues penalitats molts greus per valor de 3.000 euros cadascuna a l'empresa adjudicatària del servei de comunicacions de veu i dades de la institució insular». El jutjat ha reconegut que va haver un retràs efectiu en la posada en marxa d'aquest contracte que la institució insular havia signat amb aquesta empresa.

El contracte es va formalitzar el dia 1 de setembre de 2014 i havia d'estar implantat en un termini màxim de dos mesos, és a dir a principi de novembre, però no fou fins 6 mesos després quan el servei es va donar de manera completa. Aquest era un servei essencial pel Consell, i «els perjudicis hi han estat evidents i inqüestionables», segons recull la sentència. També es condemna a Telefònica a fer-se càrrec de les costes judicials d'una quantia màxima de 1.500 euros. Aquesta sentència és ferma i no es pot recórrer, segons han explicat des dels serveis jurídics.

Renovada l'acció concertada per a la producció de continguts de Ràdio Illa

accio concertada radioillaEl Consell Insular de Formentera i l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF) han renovat l'acció concertada que regula la producció de continguts per Ràdio Illa, la ràdio municipal de Formentera, per valor de 33.000€ l'any, la mateixa quantia que es va destinar l'any passat.

L'acció concertada preveu que durant aquest any 2015, ACAF produirà un magazine diari (De Far a Far) i realitzarà la coordinació del voluntariat que completa la programació de l'emissora.

L'acció concertada és una fórmula de col·laboració público-privada per a la prestació d'un servei. Jaume Ferrer ha declarat sentir-se “content i satisfet pel funcionament de Ràdio Illa, que ha fet un salt de qualitat molt important”.

Per part d'ACAF, el seu president, Paco Pérez, ha declarat que “l'objectiu de l'associació és treballar per mantenir Ràdio Illa dins l'imaginari col·lectiu de  Formentera”.

Condol per la mort de sor Francisca i Don Pep

Sor Francisca DEPEl passat divendres dia 20 de febrer va morir Francisca Serra Llabrès, Sor Francisca, nascuda a Establiments, Mallorca, l'any 1921. Sor Francisca, va arribar a Formentera l'any 1955 i al llarg de més de cinquanta anys va ajudar als més necessitats de l'illa i va fer escola a nombroses generacions d'al·lots. L'any 2006 va ser honorada amb el títol de Filla adoptiva de Formentera. Dimarts dia 25 de febrer, a les 19h de la tarda, a l'església de Sant Francesc Xavier tindrà lloc una missa funeral en el seu record.

Ahir dilluns, dia 23 de febrer va morir Josep Costa Guasch, Don Pep, nascut a l'illa d'Eivissa, l'any 1933. Don Pep va ser mossènyer de la parròquia de Sant Ferran des d'on ajudà molts al·lots sense recursos a cursar estudis mitjans i superiors a altres illes. Don Pep va impulsar nombroses iniciatives en favor del jovent i de l'esport entre les que destaca la seva col·laboració en la fundació de la Societat Esportiva Formentera. L'any 2010 va ser honorat amb el Premi Sant Jaume. Dimecres a les 12h del migdia tindrà lloc el velatori a l'església de Santa Creu i a les 16:30h tindrà lloc el funeral. Descansin en pau.

S'acorda mantenir les mesures de protecció del cable submarí de telecomunicacions

La consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies, Silvia Tur, i Jaume Zaragoza, cap dels serveis tecnològics del Consell de Formentera, s'han reunit aquest darrer divendres amb representants comercials i de zona de Telefónica per avaluar el funcionament de les mesures de protecció del cable submarí preses aquest darrer estiu i conèixer l'estat de les feines d'implantació de la tecnologia 4G a l'illa de Formentera.

A la reunió es va destacar que “s'ha aconseguit passar un estiu sense talls de comunicació a l'illa de Formentera”, ha informat Silvia Tur, “i que en bona part aquest fet es deu a les mesures de protecció del cable de fibra òptica a Cala Jondal i Cala Saona, acordades entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Formentera, l'Ajuntament de Sant Josep i Telefónica el mes de maig de 2014”.

Per aquesta raó el desig del Consell de Formentera “és que es mantinguin aquestes mesures de protecció”, ha informat Silvia Tur. Per la seva banda, els representants de Telefónica s'han compromès a mantenir els equips especials de reforç a Formentera per mantenir en funcionament la xarxa telefònica en cas que les mesures de protecció a la mar fallessin.

Recordem que els dies 16 de juny de 2013 i el 30 de juliol de 2013 es va produir la caiguda del servei d'internet i telefonia a tota l'illa per la ruptura del cable submarí de telecomunicacions que uneix les illes d'Eivissa i Formentera. Aquestes averies varen produir que deixessin de funcionar serveis bàsics molt importants a l'illa com serveis d'emergències, serveis de l'hospital, de l'administració pública, caixers automàtics d'entitats financeres, agències de viatges i del sector turístic en general.

Tecnologia 4G

Un altre dels punts tractats a la reunió va ser l'arribada a Formentera de la tecnologia 4G. Silvia Tur ha informat que els representants de Telefónica li varen transmetre que “tots els equips necessaris per començar a prestar el servei ja són a Formentera, però que no s'ha començat a posar en marxa per la prórroga que retarda fins al mes de març l'alliberament de les radiofreqüències per a les operadores de telefonia”. Recordem que aquestes radiofreqüències ara són ocupades per operadores de televisió.

Pàgina 4 de 4

4
Següent
Final

Noves Tecnologies i Comunicació

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
informatica@conselldeformentera.cat
comunicacio@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE