• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

La VII edició del festival Formentera Fotogràfica reunirà a part dels millors professionals de la fotografia a Formentera

foto-forfotogra--fica-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que entre el 27 d'abril i l'1 de maig se celebrarà la VII edició del festival Formentera Fotogràfica. Durant 5 dies Formentera es convertirà en un punt de trobada imprescindible pels professionals i aficionats de la fotografia. El cartell del festival inclou ponències, tallers, documentals, revisió de portfolios i activitats culturals diverses. La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat "la gran trajectòria d'aquest festival que reuneix a part dels millors professionals del món de la fotografia a la nostra illa".

Ponents
Un any més, el Formentera Fotogràfica ens acosta a l'obra i la trajectòria professional de catorze fotògrafs de reconegut prestigi nacional i internacional com són: Ricardo Cases, co-fundador de Fiesta Ediciones amb nou llibres publicats, Pau Coll, premi Objetivo Abierto de l'Agència EFE i membre de Ruido Photo, Ricky Dávila, poeta visual i director del CFC Bilbao, Jesús M. García Flores, premi National Geographic i creador de PhotoeXperience4U, Cristina García Rodero, multipremiada fotògrafa documental membre de Magnum Photos, David Jimenez, referent dins el panorama del fotollibre espanyol, Francesc Melcion, fotoperiodista del Diari Ara, Antonio Moreno Salmoral, astrofotògraf membre d'AEFONA, Martin Parr, membre i ex-president de Magnum Photos, Tanit Plana, pedagoga de la imatge i activista visual, Edu Ponces, fotoperiodista membre de Ruido Photo, Silvia Prió, artista visual i fotògrafa documental, Eugenio Recuenco, un dels màxims exponents de la fotografia de moda i publicitat del nostre país, Antonio M. Xoubanova, membre de Blank Paper a cavall entre el món editorial i projectes.

Exposició
A més, enguany Formentera Fotogràfica porta per primera vegada a Formentera la instal·lació fotogràfica Backway: d'Àfrica a Europa per la porta del darrera, reportatge del col•lectiu Ruido Photo, que té per objectiu entendre els motius que hi ha darrere de la migració i denunciar les vulneracions dels drets humans. Aquesta mostra s'instal•larà a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

El cinema de Sant Francesc Xavier serà l'escenari de les ponències programades
mentre que la resta d'activitats tindran lloc a diferents localitzacions exteriors de l'illa com la plaça de Sant Francesc Xavier, el Far de la Mola, l'Estany Pudent, l'Estany des Peix, entre d'altres.

Francesc Fàbregas, fotògraf i director del festival, segueix apostant per llenguatges visuals contemporanis, diversos i de qualitat amb un programa que no respon a cap temàtica o gènere concrets sinó que es posiciona a favor de l'eclecticisme. El festival Formentera Fotogràfica es defineix com a lloc idoni per a compartir coneixements i experiències de forma relaxada, valorant la qualitat de la formació i de la convivència. El tracte pròxim entre fotògrafs, professionals del sector, participants i organització és un dels valors afegits d'aquest festival que continua optant per un aforament reduït, segons explica el mateix director.

Inscripcions
Les places per als tallers ja estan completes, hi ha 70 inscrits, però per segon any consecutiu, s'obre una nova possibilitat d'inscripcions a les ponències i a altres activitats del programa a un preu reduït. També s'ofereixen descomptes a estudiants de fotografia i a residents de les Illes Balears, amb la voluntat d'incentivar i facilitar la seva participació en el festival. Les inscripcions estan obertes fins al 10 d'abril de 2019. Podeu consultar tota la informació al web:

www.formenterafotografica.com

Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
7 de març de 2019

Formentera es promociona com a destinació sostenible a Berlín

foto-itb-formentera1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, es promociona des d'avui i fins al pròxim diumenge 10 de març a la fira ITB de Berlín. La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, s'ha desplaçat a la ciutat alemanya per fer una presentació de la destinació formenterera com a illa sostenible.

De fet, la consellera ha explicat davant els mitjans especialitzats les noves estratègies de sostenibilitat en què treballa a Formentera. Alejandra Ferrer ha parlat de "la futura regulació d'entrada de vehicles, el Save Posidonia Project o la importància de la protecció del nostre mar i el nostre paisatge, atractiu principal pel qual ens visiten els nostres turistes", segons ha destacat.

A més, també ha explicat que l'economia de Formentera és 100% turística, "per això hem de treballar per aconseguir l'equilibri entre la protecció del territori, el benestar dels residents i la competitivitat davant d'altres destinacions". Per aconseguir-ho s'ha de cuidar i promocionar la identitat pròpia, en paraules de la consellera "les coses que ens fan únics, com la gastronomia, cultura, costums, patrimoni, etc".

Descobreix Formentera
La consellera també ha presentat les campanyes de Descobreix Formentera al maig i a l'octubre, amb el calendari esportiu i cultural complet. "El turisme alemany és molt important per la nostra illa, ja que és un visitant que se sol interessar per la natura i el paisatge, és molt respectuós amb el medi ambient, té una estança de llarga durada i és un turisme familiar que ens visita fora de la temporada alta", ha declarat.

Formentera comparteix espai promocional amb la resta de les illes en aquesta fira. A l'estand de Formentera una informadora parla dels atractius de la nostra illa i promociona productes com les rutes verdes o les activitats outdoor en família, entre les quals destaquen les rutes ornitològiques guiades.

Altres fires
D'altra banda, el divendres 8 de març s'inicia el Saló Mahana de la ciutat de Lyon (França), on Formentera assistirà amb estand propi que compartirà amb Turisme de Menorca. "El mercat francès és prioritari per Formentera i per això s'està ampliant la promoció de l'illa en aquell país", segons ha afegit la consellera.

Per últim, aquesta setmana Formentera també està participant per primera vegada en els actes promocionals que es fan a la fira "Expo Sports Outdoor" a Barcelona "per promocionar els esdeveniments esportius de fora de temporada", segons ha conclòs Alejandra Ferrer.

Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
6 de març de 2019

Formentera explica les novetats en les normatives turístiques

foto-jornada-informativa-turis1La consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer, ha fet avui a les 11.00 h a la Sala de Cultura una jornada explicativa sobre la regulació de la comercialització d'estades turístiques vacacionals. La consellera de Turisme i Territori, Alejandra Ferrer, i el lletrat responsable d'Ordenació Turística del Consell Insular de Formentera, David Francés han fet un repàs a les modificacions de les normatives en matèria de regulació turística de l'illa de Formentera davant un públic d’unes 250 persones.

Alejandra Ferrer s’ha referit a les modificacions del Pla Territorial de Formentera, per establir la zonificació turística i el sostre de places turístiques. També ha parlat de la modificació del Pla de Qualitat d'estades turístiques en habitatges, de la modificació de l’ordenança de Preus públics de les Places turístiques, de la modificació de l'ordenança de serveis administratius turístics i de la modificació del Reglament d'Estades Turístiques 1/2015 .

Així mateix s'han exposat els terminis d'aplicació de les diferents normatives perquè els interessats puguin anar preparant ja els requisits que es demanaran. Al acabar l’exposició de la consellera s’ha obert un torn de paraules perquè les persones que tenien dubtes les pogueren aclarir. Els interessats que així ho desitgin poden demanar més informació al correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Reunió informativa sobre les novetats en matèria de regulació turística

jornada-regulacio---turi--stic1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que el pròxim dimecres 20 de febrer a les 11.00 h a la Sala de Cultura (Cinema) es farà una jornada explicativa sobre la regulació de la comercialització d'estades turístiques vacacionals. La consellera de Turisme i Territori, Alejandra Ferrer, i el lletrat responsable d'Ordenació Turística del Consell Insular de Formentera, David Francés faran una reunió explicativa sobre les novetats en matèria de regulació turística de l'illa de Formentera.

En concret, a la reunió s'explicarà el Pla de Qualitat d'Estades Turístiques que recull els requisits indispensables i avaluables que han de complir els habitatges unifamiliars i plurifamiliars. Són 26 requisits indispensables i 20 avaluables, dels que s'han de complir 14 per obtenir la declaració responsable d'inici d'activitat.

També es parlarà sobre les novetats introduïdes en l'Ordenança Fiscal Reguladora de la taxa per la prestació de serveis administratius en matèria turística i l'Ordenança Reguladora dels Preus Públics d'aplicació a les operacions d'adquisició de places turístiques a Formentera.

L'explicació del projecte de Reglament d'Estades Turístiques, que desenvolupa la modificació de la Llei turística aprovada pel Govern balear serà altre dels temes que es debatran. Així mateix s'exposaran els terminis d'aplicació de les diferents normatives perquè els interessats puguin anar preparant ja els requisits que es demanaran.

D'altra banda, es comentarà la zonificació turística que s'ha establit amb l'aprovació definitiva del PTI de Formentera i el nou sostre de places turístiques. Així mateix a la reunió hi haurà un torn de preguntes en què el públic podrà exposar tots els dubtes que tengui. La reunió és oberta a tots i totes els i les ciutadanes interessats a conèixer les novetats en matèria de regulació turística.

Formentera com a destinació esportiva, cultural, natural i gastronòmica es promociona a la fira de Milà

formentera-a-mila-- premsa1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que des d'ahir diumenge 10 de febrer i fins demà dimarts 12 de febrer Formentera es promociona a la BIT de Milà com a "destinació esportiva, cultural, natural, gastronòmica i amb identitat pròpia". Així ho ha explicat la consellera del ram, Alejandra Ferrer.

La consellera ha destacat que "en aquesta fira, igual que ja es va fer a FITUR, s'ha presentat el calendari esportiu d'aquest 2019, i altres esdeveniments que combinen natura, paisatge, cultura i gastronomia com a valors afegits al sol i platja pels visitants que s'animin a conèixer i gaudir de la nostra illa". Alejandra Ferrer ha assegurat que aquest calendari permet gaudir de Formentera els 365 dies a l'any.

La consellera ha recordat que el mercat itàlià és un dels principals mercats turístics per l'illa, i per això Formentera té un estand propi amb material promocional, "però que fa incidència en la Formentera fora de la temporada alta", ha declarat. De fet es presenten esdeveniments esportius com la Mitja Marató, la Formentera All Round Trail, Formentera to Run, Marnaton, la volta a Formentera en BTT, o el Triatló, així com esdeveniments culturals el Formentera Film, Formentera 2.0, Formentera Jazz Festival, entre d'altres.

Aquest calendari demostra que Formentera ha aconseguit convertir-se en una destinació esportiva i cultural. En aquest sentit, la consellera ha volgut destacar que "totes les proves i actes es realitzen sempre tenint en compte la necessitat de protegir l'entorn i utilitzant els recursos naturals sense que això els perjudiqui".

Descobreix Formentera
D'altra banda, també es promocionen les campanyes "Descobreix Formentera" del maig i de l'octubre on els visitants poden gaudir dels descomptes i valors afegits que ofereixen els establiments de l'illa. Un dels plats forts d'aquestes campanyes són els caps de setmana gastronòmics.

Com a novetats també s'ha presentat la nova web de turisme, formentera.es, que inclou accés online a les càmeres HD instal·lades en diferents indrets, el llibre "Sabores de Formentera. Recetas tradicionales de una isla singular", el fulletó d'albirament d'aus i la reedició de rutes verdes culturals.

Més articles...

Pàgina 6 de 28

6

balearsculturaltour

autoavaluacio_establiments_turistics_esp

Ens trobareu a:
c. de Mallorca, 15
07871 Sant Ferran
tel. 971 32 12 10 · fax 971 32 10 73
turisme@formentera.es

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)