• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Formentera rep el premi dels lectors del "National Geographic" a la millor destinació de platja d'Espanya

foto 2023iv NG 1La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha recollit aquesta tarda el premi per a Formentera a la millor destinació de platja d'Espanya en la primera entrega de premis dels lectors de Viajes National Geographic, celebrada a Madrid.

Alejandra Ferrer ha agraït als lectors aquesta distinció per a Formentera, "que ens encoratja a seguir protegint l'illa i que ens fa especial il·lusió perquè ve d'un mitjà que també fomenta la protecció del territori i que té lectors amants de la natura i conscienciats amb la cura del medi ambient".

De fet, segons expliquen des de la capçalera, les destinacions han set guardonades en reconeixement de la seua sostenibilitat, excel·lència i aposta per la genuïnitat. Després d'un procés de selecció realitzat per experts, hi va haver cinquanta-cinc finalistes, durant un mes milers de lectors han votat i com a resultat hi ha hagut deu guanyadors i quatre mencions especials.

Millor destí de platja d'Espanya: Formentera
Formentera té fama al Mediterrani gràcies a l'esforç que dedica a preservar les platges, els fons marins i les tradicions que la fan única. La protecció mediambiental i la difusió dels seus valors l'han convertit en un destí sense comparació, segons han explicat a la gala.

Altres premis
Millor destinació internacional: Japó
Millor destinació llatinoamericana: Costa Rica
Millor destinació europea: Escòcia
Millor destinació natural d'Espanya: La Palma
Millor destinació urbana d'Espanya: León
Millor destinació gastronòmica d'Espanya: Burgos
Millor ruta gastronòmica d'Espanya: ruta del formatge idiazàbal, entre d'altres.

25 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Zen Kids & Families se celebra el pròxim 1 de maig i serà gratuït per als residents de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que el pròxim 1 de maig se celebrarà per primera vegada el Formentera Zen Kids & Families. La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha convidat totes les famílies de l'illa que hi estiguin interessades a inscriure's en aquestes jornades que seran gratuïtes per als residents de Formentera. Alejandra Ferrer ha destacat que enguany "el Formentera Zen es torna a celebrar abans de la temporada per atreure visitants durant aquestes dates, però també per oferir una possibilitat d'oci saludable tant als visitants com a la població de l'illa, i ara, amb la novetat de Kids & Families, també als infants".

El Formentera Kids & Families forma part del Formentera Zen, que se celebra la pròxima setmana, els dies 28, 29 i 30 d'abril. Aquest és un esdeveniment que té per objectiu fomentar el benestar de les persones, està promogut pel Consell Insular de Formentera i organitzat per Puro Bienestar. La seu central de l'esdeveniment serà Gecko Hotel.

Programa Formentera Kids & Families

La trobada comptarà amb:
La pediatra Anna Estapé, que oferirà la ponència "En la consulta de pediatria: alimentació, primers auxilis i son", en què analitzarà les preocupacions dels pares en relació amb la criança dels fills, com ara el son infantil, l'alimentació, les malalties freqüents o l'ennuegada.

Per part seva, la psicòloga infantil Carmen Esteban impartirà el taller "La disciplina positiva també és dir no: gestió de les emocions i de les pantalles en nens i adolescents", una lliçó sobre com abordar la gestió emocional dels fills, adequar els ritmes i entendre les diferències entre càstigs i límits, així com entre lloar i encoratjar als fills. També s'abordarà la problemàtica de l'abús de les pantalles en la infància i com gestionar-les de manera responsable a casa.

Finalment, Raquel López, llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport guiarà els assistents en la classe magistral "La importància de cuidar-nos per a cuidar i pràctica familiar de fitness". Oferirà consells per a l'enfortiment del sòl pelvic tant en dones com en homes), a través de la realització d'exercicis posturals hipopressius, i donarà pas a una pràctica de fitness on pares i fills gaudiran dels avantatges i de la diversió de fer esport en família.

La jornada tendrà lloc a la plaça de la Constitució de Sant Francesc el pròxim 1 de maig, que és festiu. Les inscripcions es poden fer al web www.formenterazen.es.

Programa Formentera Zen
El Formentera Zen nclou sessions multidisciplinàries on s'abasten totes les dimensions de l'ésser humà (física, intel·lectual, mediambiental i social) per viure d'una manera més sana, saludable i equilibrada.

Durant l'esdeveniment hi participaran els següents professionals: Alejandra Vallejo-Nágera (psicòloga), Natalia Zubizarreta (interiorista), Sari Arponen (doctora en Ciències Biomèdiques), María Casado (experta en benestar integral), Enric Sánchez (periodista i podcaster), Cristina Martínez (doctora en Psicologia), Miguel Trainer (entrenador personal) i Cristina Boscá (presentadora de ràdio), Alessandra Oram (professora de ioga procedent de Hong Kong), Vicky Gómez (artista, ballarina i coreògrafa), Amelia Platón, (farmacèutica, nutricionista i exconcursant de Masterchef) i Laura Cámara (infermera i sexòloga).

Les inscripcions per al Formentera Zen general es poden fer també al web www.formenterazen.es. En aquest cas, els residents de Formentera tenen un 50 % de descompte.

Neteja de platges i mural d'art plàstic
Com a novetat, en aquesta edició del Formentera Zen 2023 es farà una acció de neteja de platges amb l'objectiu de conscienciar tots els assistents; així com un taller sobre la cura del medi ambient i la salut, i es donaran claus per millorar el reciclatge. També es farà un mural d'art plàstic amb els residus recollits.

Des de l'organització s'agraeix als col·laboradors el seu suport, Cabreiroá, Grupo Cala Saona, Trasmapi, Cöel, Freshly Cosmetics, Gecko Hotel, Etnia Cosmetics, Naranjas Ribera, Pure Niche Lab, Komvida i Natura Bissé.

19 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv formen zen kids

Formentera realitza la segona ruta de presentacions nacionals i altres accions promocionals

foto 2023iv promo turisme AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que durant la setmana passada es va realitzar la segona ruta de presentacions nacionals a Màlaga, Valladolid i València. Cal destacar que abans de la Setmana Santa també es varen fer presentacions a Barcelona, Madrid i Bilbao.

"Aquestes ciutats formen part dels principals mercats emissors cap a Formentera i que tenen facilitat de connexió per arribar en temporada baixa, per això hi potenciam la nostra presència", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. Les presentacions varen ser de petit format davant la premsa especialitzada en viatges de cada ciutat i també les principals capçaleres de comunicació.

En aquestes trobades es promocionen les activitats esportives i culturals que s'organitzen abans i després de la temporada. També s'hi destaquen el patrimoni de l'illa, les rutes verdes, les rutes ornitològiques i la gastronomia. Paral·lelament, aquests dies Formentera realitza també accions promocionals Londres, a Amsterdam i a Toulouse.


18 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Curs i convocatòria de proves per obtenir el títol de guia turístic i curs de formació general per millorar l'atenció als visitants

foto 2023iv JA 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que s'ha obert la convocatòria per obtenir l'habilitació de guies turístics a les Illes Balears, en l'àmbit territorial de l'illa de Formentera, i d'ampliació d'idiomes.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que "aquesta formació és molt necessària per oferir una atenció de qualitat i per poder apropar la nostra illa a les persones que ens visiten, a més poder disposar de la figura de Guia a Formentera permetrà poder realitzar noves activitats i donar un valor afegit a les nostres rutes i activitats".

A banda de la realització del curs per obtenir la titulació de guia, des de l'àrea de Promoció s'ha volgut aprofitar la realització d'aquest curs a l'illa per obrir-lo al sector turístic en general, en aquest cas, el curs s'adaptarà amb un temari més reduït, pràctic i aplicable. Els empresaris o treballadors que facin aquest mòdul per millorar els seus coneixements i amb això l'atenció als visitants, rebran del Consell un certificat que serà beneficiós per demanar ajudes, realitzar promocions a través de la web de turisme o per contractar-los en accions promocionals. Aquest curs es farà al llarg del mes de maig en horari de tarda i es podrà realitzar de manera presencial o en línia. Les inscripcions s'obriran al web del Consell en els pròxims dies i també es podran realitzar a l'OVAC i a l'OAC.

Segons Alejandra Ferrer, "d'aquesta manera, els empresaris del sector de turisme actiu podran millorar l'experiència dels seus clients i d'altra banda els treballadors que tenen relació amb els nostres visitants podran oferir tota la informació del que els seus clients poden fer al llarg de la seua estada, és una oportunitat per treballar internament des de Formentera per donar a conèixer l'illa, la seua cultura, història, natura i tradicions".

Requisits guies
Els interessats a obtenir l'acreditació de guia han de tenir com a mínim un cicle de grau superior de formació professional; diplomatura o llicenciatura; grau o màster, o qualsevol altra titulació equivalent o homologada. Els estrangers han de tenir estudis un nivell mínim de 5 en l'escala EQF.

El termini per inscriure-s'hi finalitza el 28 d'abril i les inscripcions es poden fer a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC) o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Les proves es realitzaran el 30 de maig.

Informació de la convocatòria

Curs de preparació
El curs teòric i pràctic per ser guia a Formentera s'impartirà al llarg del mes de maig i amb horari de tarda i es podrà realitzar de manera presencial o en línia, les proves tendran lloc el 30 de maig. Les proves també es poden preparar de manera lliure.

Si se supera el curs preparatori es convalidarà el bloc 1 de l'examen (Patrimoni cultural i natural). El temari està relacionat amb la història, la cultura, el patrimoni i el patrimoni natural i gastronòmic de l'illa, entre d'altres. Els guies també han de demostrar coneixements de català, castellà i un mínim de dues llengües estrangeres.

Convalidació per guies estrangers
Paral·lelament, també s'ha obert la convocatòria de les bases per al reconeixement de qualificacions per a l'habilitació de guies turístics a les Illes Balears, en l'àmbit territorial de l'illa de Formentera, i de la documentació necessària per participar-hi, és a dir, per a la convalidació de títol de guies turístics estrangers. El termini per inscriure-s'hi finalitza el 28 d'abril i les inscripcions es poden fer a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC) o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Les proves es realitzaran el 30 de maig.

Informació de la convocatòria


5 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Jazz Festival celebrarà la novena edició entre l'1 i el 4 de juny i comptarà amb gran talent local, nacional, internacional en el seu cartell

foto 2023iv FJFEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i Cultura, informa que el Formentera Jazz Festival celebrarà la seua IX edició entre l'1 i el 4 de juny de 2023. El festival va néixer l'any de 2015 amb el suport del Consell Insular de Formentera i la voluntat de ser una trobada musical oberta a l'univers del jazz, i l'afany d'oferir varietat de gènere i origen, així com convertir-se en reclam per a residents i visitants.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha celebrat la consolidació del festival que ofereix als visitants una proposta per venir a passar uns dies en temporada baixa, a la vegada que s'ha convertit en un festival molt estimat també per molts residents. A més, Alejandra Ferrer també ha explicat que per al Consell és fonamental la vessant sostenible del festival i la tasca de conscienciació que realitzen.

Per la seua part, la consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha destacat que el Formentera Jazz Festival té un posició indiscutible com a proposta de música de qualitat. En aquest sentit, ha recordat que el festival és gratuït i apropa la cultura a tothom.

El director del Formentera Jazz Festival, Maxwell Wright, ha mostrat la seua satisfacció per la trajectòria del esdeveniment i ha assegurat que aquesta edició presenten "una programació d'artistes de talla mundial, que oferiran una experiència musical única i inoblidable. El festival també és una oportunitat per a reflexionar sobre la sostenibilitat i gaudir de la bellesa natural de l'illa, així com de la seva cultura i gastronomia. No podem esperar a donar la benvinguda a tots els assistents i celebrar junts l'amor pel jazz i els seus derivats en el més bell escenari que ens ofereix Formentera".

En aquest sentit ja han avançat alguns dels artistes que acollirà el festival: Duquende, un dels cantaors més famosos del panorama nacional, Ay Trick, arribats des de València amb els millors ritmes del soul i funky, Ana Rossi, cantant argentina afincada a Barcelona que presentarà el seu darrer treball, i Alexandre Delange, pianista i compositor francès.

La programació completa del FJF de 2023 s'anirà incloent al web www.formenterajazzfestival.info.


5 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 75

4

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)