• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Formentera es promociona a la BTL de Portugal

foto 2023ii btl promo AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que la destinació Formentera estarà present amb un estand propi a la Fira Internacional de Turisme de Lisboa BTL (Borsa de Turisme de Lisboa) que tendrà lloc entre l'1 i el 5 de març a Portugal. A més, s'estan efectuant altres accions promocionals en aquest país.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer ha explicat que el mercat portuguès està incrementant la seua presència en els darrers anys, "per això apostam per promocionar l'illa amb les possibilitats que ofereix durant la temporada baixa". De fet, el 2022 el 5 % dels visitants que vengueren a Formentera foren d'aquesta nacionalitat, segons l'Observatori de Dades de Formentera.

A la fira hi haurà material promocional de l'illa sobre les activitats que es poden fer fora de la temporada alta, des de la pràctica d'esport, a l'oferta cultural, patrimonial o culinària, així com propostes per endinsar-se en la natura o fer rutes ornitològiques, mentre es coneix el seu passat i les tradicions més arrelades de l'illa.

Paral·lelament, s'estan reactivant diferents campanyes amb operadors turístics destacats adreçades tant al turisme nacional com al portuguès. Així mateix, s'han contractat espais publicitaris en una de les revistes de viatge més importants del país, "Wonder Go Travel Magazine".

28 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Zen desembarcarà a finals d'abril i crearà una jornada especial per a les famílies el dia 1 de maig

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que ja estan obertes les inscripcions per participar en la novena edició del Formentera Zen, que se celebrarà els dies 28, 29 i 30 d'abril a la nostra illa. Aquest és un esdeveniment que té per objectiu fomentar el benestar de les persones, està promogut pel Consell Insular de Formentera i organitzat per Puro Bienestar.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que "el Formentera Zen enguany es tornarà a celebrar abans de la temporada per atreure visitants durant aquestes dates, i oferirà una possibilitat d'oci saludable tant als turistes com a la població de l'illa". A més, segons ha anunciat Ferrer, "aquest any hem creat un esdeveniment especial pensat per a les famílies, el Formentera Zen Kids & Families".

Aquesta jornada tendrà lloc el dia 1 de maig, que és festiu, i per als participants del Formentera Zen està inclòs en el preu de l'esdeveniment. Cal destacar que els residents de Formentera i Eivissa tenen un 50 % de descompte en el preu del Formentera Zen. També es podran fer inscripcions només per a la jornada familiar, els residents de Formentera també tindran un descompte del 50 % del preu de l'esdeveniment.

cartell 2023ii formen zen a

Programa
Per a la pròxima convocatòria s'ha dissenyat un programa amb sessions multidisciplinàries on s'abasten totes les dimensions de l'ésser humà (física, intel·lectual, mediambiental i social). Així, durant l'esdeveniment hi participaran els següents professionals: Alejandra Vallejo-Nágera (psicòloga), Natalia Zubizarreta (interiorista), Sari Arponen (doctora en Ciències Biomèdiques), María Casado (experta en benestar integral), Enric Sánchez (periodista i podcaster), Cristina Martínez (doctora en Psicologia), Esther Gómez (infermera i divulgadora), Miguel Trainer (entrenador personal) i Cristina Boscá (presentadora de radio).

Així mateix, Formentera Zen 2023 també comptarà amb la professora de ioga procedent de Hong Kong Alessandra Oram; l'artista, ballarina i coreògrafa Vicky Gómez; la farmacèutica i nutricionista Amelia Plató; i la infermera i sexòloga Laura Cámara. Entre tots els ponents participants en aquesta edició se supera el milió i mig de seguidors en xarxes socials, entre els quals divulguen claus fonamentals de benestar per viure d'una manera més sana, saludable i equilibrada.

cartell 2023ii formen zen b

Formentera Zen Kids & Families
Una de les novetats d'aquesta edició serà el Formentera Zen Kids & Families. L'1 de maig, hi haurà classes magistrals, xerrades i tallers sobre temàtiques variades i noves en relació amb el benestar holístic (físic, mental i emocional) del conjunt de la família.

La trobada comptarà amb activitats creatives i innovadores adaptades per fomentar el benestar en les famílies. Xerrades sobre psicologia, alimentació, salut i son infantil. Aquestes són algunes de les propostes que duran a terme professionals de primer nivell en cada matèria, que oferiran, així mateix, eines per al maneig posterior de situacions en l'àmbit familiar.

Aquest esdeveniment també comptarà amb tallers variats per a l'entreteniment i aprenentatge dels més petits. La seu central de l'esdeveniment serà Gecko Hotel. Les inscripcions es poden fer al web www.formenterazen.es.

25 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Missió de vendes de Formentera per atreure el mercat suís en els extrems de temporada

foto 2023ii ausEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquesta setmana s'està fent una missió de vendes a Zuric, i la pròxima se'n farà una altra a Ginebra. En aquest sentit, Formentera es reuneix amb agents de viatge especialitzats en el públic de Suïssa per explicar totes les possibilitats que ofereix l'illa en temporada baixa.

"D'aquesta manera es cerca atreure turistes suïssos, que solen fer viatges de llarga durada i se senten còmodes amb el clima primaveral que ofereix Formentera durant la temporada baixa", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. El 2022 el mercat suís va suposar un 2 % del total de visitants i amb accions com aquesta es cerca que guanyi presència.

Es portarà material promocional de l'illa per destacar les oportunitats que ofereix per practicar esport o gaudir de l'oferta cultural, patrimonial o culinària, així com propostes per endinsar-se en la natura o fer rutes ornitològiques, mentre es coneix el seu passat i les tradicions més arrelades de l'illa.

22 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera participa en les jornades 'Transitar cap a la sostenibilitat' del CES

foto 2023ii cesLa vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha participat en les jornades "Transitar cap a la sostenibilitat" a la Cambra de Comerç de Mallorca organitzades pel Consell Econòmic i Social de les Illes Balears. En concret, la responsable de Turisme i de l'Observatori de Dades ha format part de la taula rodona: Capacitat de càrrega i fet insular, per tractar les problemàtiques relacionades amb l'insularitat d'un territori i la dinàmica econòmica, social, mediambiental i demogràfica a les Illes Balears, que va tenir lloc ahir a la tarda.

Alejandra Ferrer va exposar tota feina i les dades que s'estan recollint des de l'Observatori de Dades de Formentera que "són necessàries per poder prendre decisions de futur que ens ajuden a posar en relleu les problemàtiques que tenim a Formentera per la triple insularitat, sobretot en relació amb el preu i costos de vida". La vicepresidenta també va traslladar la importància de què Formentera compte amb serveis propis a l'illa, i si no es poden donar compensar els sobrecostos, com és el cas dels estudiants que han de sortir de l'illa per cursar els seus estudis superiors.

Pel que fa a la capacitat de càrrega, Alejandra Ferrer va parlar sobre el projecte formentera.eco, de regulació d'entrada de vehicles. "Un exemple de què sí que es poden prendre mesures per regular la capacitat de càrrega", segons va destacar. "Ara, aquesta regulació s'hauria de fer extensiva a les nostres costes, que clarament tenen la seua capacitat de càrrega superada, però necessitam la col·laboració de totes les administracions implicades perquè el trànsit cap a unes illes sostenibles sigui real", segons va concloure.

17 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'AETIB presenta a Formentera el marc per a la creació d'un sistema d'intel·ligència turística de les Illes Balears

foto 2023ii intel turistica BL'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) ha presentat avui a Formentera els treballs de definició d'un marc per a la creació d'un sistema d'intel·ligència turística de les Illes Balears. La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha set l'encarregada de donar la benvinguda a l'acte, que també ha comptat amb representants del sector turístic i de les forces i cossos de seguretat, així com amb el director gerent de l'AETIB, Francesc Mateu.

Alejandra Ferrer ha explicat que l'any 2018 Formentera va obrir el seu propi Observatori de dades amb diferents visions que "no són exclusivament turístiques i que serveixen per guiar-nos en la presa de decisions, per continuar en el camí de la sostenibilitat i aconseguir una economia circular". A més, aquestes dades "també ens ajuden a conèixer les necessitats de la ciutadania i els efectes que tenen les visites turístiques en la seua qualitat de vida".

La vicepresidenta i responsable de Turisme ha parlat sobre la importància de tenir i compartir dades segregades per illes. En aquest sentit, cal destacar que aquest nou sistema d'intel·ligència turística permetrà compartir les dades, a més de crear-ne de noves. Alejandra Ferrer ha destacat aspectes mediambientals que necessiten dades contínues i actualitzades com "el nombre de fondejos i de trànsit marítim al voltant de la costa, el preu de l'habitatge, el cost de la vida a l'illa o la petjada de carboni i la pujada del nivell del mar".

"Només amb tota aquesta informació podrem continuar prenent mesures com a Consell i també demanar a les autoritats competents actuacions contundents per fer front i arribar als objectius que estableix l'agenda 2030 amb la finalitat d'aconseguir l'equilibri econòmic i mediambiental que ha de tenir repercussió directa en el benestar social", ha conclòs Alejandra Ferrer.

Per la seua part, el director gerent de l'AETIB, Francesc Mateu, ha declarat que per crear el marc per desenvolupar el sistema d'intel·ligència de les Illes Balears "ens hem reunit amb un centenar d'entitats entre públiques i privades per demanar quines dades tenen i què necessiten, perquè segons les necessitats dissenyarem el sistema d'intel·ligència turística". Es preveu que el sistema estigui a disposició del públic a finals del 2024 a través d'una plataforma en línia.

13 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 77

8

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)