• Català
  • Castellano
  • English
Web de Turisme de Formentera
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Pimef i Consell ofereixen sis cursos formatius gratuïts

foto 2020 Pimef cursos 2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que el proper 2 de març comença una nova edició de ‘Fent Pimef’, el programa de cursos gratuïts subvencionat pel Consell dins del conveni signat amb la Pimef per la formació i assessorament d'empreses i treballadors.

Els cursos són els següents:
-Edició fotogràfica en PC, tablet i smartphone amb Lightroom. 2, 4, 9 i 11 de març. 16.30 a 19.30 hores. Seu de la Pimef.
-Curs Wordpress. 3, 6, 10 i 13 de març. 16.30 a 19.30 h. Seu de la Pimef.
-Atenció al client per a restaurants, bares i cafeteries. 5 de març. 16 a 20 hores. Seu de la Pimef.
-Lideratge: treball en equip. 12 de març. 16 a 20h. Seu de la Pimef.
-Autònom: gestiona la teva fiscalitat. 24 i 27 de març. 16 a 18 h. Seu de la Pimef.
-La teva oficina en la butxaca. 25 i 26 de març 16 a 20 h. Seu de la Pimef.

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha convidat als treballadors i empreses de l'illa a assistir a aquests cursos “gratuïts i oberts a tothom que estan pensats per a millorar la formació”. Les inscripcions estan obertes i es poden fer telefonant al 971 32 25 20 o enviant un correu a info@pimef.es. Les places són limitades.

21 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell i la Pimef presenten la web del programa Compra a Casa per apropar més els petits comerços als ciutadans

foto-2020-compraacasa-com1La vicepresidenta primera del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, ha presentat avui juntament amb el president de la Pimef, Josep Mayans, i la gerent de la Pimef, Lidia Álvarez, la web del programa Compra a Casa www.compraacasa.com.

En la presentació Ana Juan ha destacat que “es tracta d'una eina que permetre en un sol clic apropar una mica més el petit comerç de l'illa als ciutadans". “Comprar al comerç local és també afavorir l'ocupació laboral així com impulsar el producte local. Quan parlem de sostenibilitat també estem parlant de tenir cura d'aquests productes a través dels negocis i empreses locals", ha senyalat Juan. La consellera de Comerç ha recordat que l'elaboració d'aquesta web formava part del projecte de Joves Qualificats fet l'any passat per dues joves impulsat des del Consell de Formentera. Juan ha agraït la feina feta per les joves Alba Portas i Maria Antònia Martorell.

A la web Compra a Casa els clients i usuaris poden localitzar els comerços tant en un mapa, on estan ubicats, com en una relació dels mateixos dividits per tipologies i zones. A més, poden consultar una fitxa de cada establiment on apareix la seva informació bàsica així com productes destacats, ofertes, etc. La web està feta en dos idiomes: català i castellà.

El president de la Pimef ha destacat “l'èxit d'aquesta targeta, que avui en dia té 2.455 usuaris, la quarta part de la població de l'illa, el que indica l'alt grau de fidelització”. Mayans ha recordat que en l'actualitat hi ha trenta comerços adherits i ha animat al fet que “se sumin més, sobretot amb aquesta nova eina”.

Per la seva banda, Lidia Álvarez, ha explicat el funcionament de la web i ha senyalat que els usuaris també poden sol·licitar la targeta a través de la web i també poden comprovar l'estat de la targeta, les seves compres i els descomptes.

Campanya d'Hivern
Per altra banda, a la presentació de la web s'ha recordat que està en marxa la nova Campanya d'Hivern, que té com a objectiu incentivar les vendes aquests mesos. D'aquesta manera, totes les compres que es realitzin en un dels establiments adherits al programa Compra a Casa durant l'última setmana de cada mes, fins al març, podran accedir al sorteig d’una tarjeta de regal per valor de 50 euros. Per això han de fer una compra mínima de 15€. El proper sorteig, el de febrer, es realitzarà la primera setmana de març; i el de març, la primera setmana d'abril.


19 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promociona com a destinació d’activitats subaquàtiques a Barcelona

foto-2020-promocio---barcelonaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Promoció Turística, informa que l’illa ha participat, entre el 14 i 16 de febrer, en una de les fires de referència d’activitats subaquàtiques en l’àmbit estatal, el “Mediterranean Diving Show”, que s’ha celebrat a Cornellà, Barcelona. Aquesta fira ha estat un punt de trobada de professionals, practicants i seguidors del món del busseig i de la resta de disciplines que tenen a veure amb el fons submarí.

El cap de promoció, Carlos Bernús, ha estat present a la fira i ha destacat “la bona acollida i l’interès que ha mostrat el públic per la nostra destinació”. Durant les 3 jornades hi ha hagut informadors del Consell de Formentera que han repartit material promocional de Formentera i també han explicat iniciatives de l’illa com el Save Posidonia Project o la regulació d’entrada de vehicles, “ja que és un públic molt conscienciat amb el medi ambient i els projectes sostenibles”, segons Carlos Bernús.

A més de la representació institucional, altres dels encarregats de promocionar la nostra destinació han estat els responsables del centre de busseig Formentera Divers que de primera mà han pogut atendre a totes les persones individuals, empreses privades i revistes especialitzades, els secrets que amaga el fons marí de la nostra illa.

La participació en el Mediterranean Diving Show va sorgir arran d’una petició dels Segments Estratègics de Turisme Actiu, amb el qual es potencia la col·laboració públic-privada per crear productes que facin més competitives les empreses de Formentera i ajudin a diversificar el producte. Al final del mes de març Formentera també participarà en la fira “More Aqua Show” que tindrà lloc a Madrid i que també està destinada al món de les activitats subaquàtiques.


17 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Fotogràfica torna a portar a l’illa el coneixement de grans professionals del món de la fotografia

foto-ff-2020--2019-El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Promoció Turística, ha explicat que entre el 29 d’abril i el 3 de maig se celebrarà a l’illa de Formentera la 8a edició del Formentera Fotogràfica. En aquest festival, de cinc dies de durada, adreçat a professionals, estudiants i aficionats de la imatge, els inscrits podran aprendre i compartir el coneixement de grans professionals del món de la fotografia nacional i internacional, en un indret únic com és Formentera.

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que el Formentera Fotogràfica s’inclou dins la campanya Descobreix Formentera al maig, per atraure turisme en els extrems de la temporada. “A més, aquest esdeveniment posa Formentera en el centre dels objectius de molts amants de la fotografia que troben a la nostra illa un lloc idíl·lic per practicar la seva afició”, ha afegit Alejandra Ferrer. La presidenta ha recordat que hi ha un preu especial per als residents de 165€ per tot el curs, ja que tenen un 50% de descompte, per la resta el preu del festival és de 325€. Les inscripcions es poden fer al web https://www.formenterafotografica.com.

Ponents
La nord-americana Donna Ferrato i el marsellès Antoine d’Agata al costat de referents de la fotografia espanyola com Vari Caramés, Miguel Oriola i Manuel Outumuro.

L’activista Donna Ferrato, una de les màximes exponents de la fotografia documental guardonada recentment amb el premi PhotoEspaña 2019, travessa l’Atlàntic per compartir la seva lluita contra la violència de gènere i el seu compromís en la defensa dels drets de la dona, la igualtat de gènere i la llibertat sexual.

Per altra banda, el fotògraf i cineasta marsellès Antoine d’Agata presentarà a Formentera un fragment de White noise, la seva última producció cinematogràfica aclamada pel públic a l’IFFR (International Film Festival Rotterdam). Una revisió als 30 anys de trajectòria d’aquest mestre de la fotografia documental de l’agència Magnum Photos.

També hi haurà la presència de grans fotògrafes i fotògrafs com ara Javier Aznar —biòleg membre de la ILCP—, Jota Barros —pedagog i fotògraf de carrer—, Vari Caramés —referent de la fotografia contemporània gallega—, Antoni Cladera —fotògraf de natura i membre fundador de Photopills—, Tomeu Coll —documentalista mallorquí—, Adriana López Sanfeliu —fotògrafa i cineasta—, Camilla de Maffei i Eugeni Gay de l’Observatorio, Ferran Forné —docent i subdirector de fotografia del Diari Ara—, Miguel Oriola —docent i fotògraf de moda—, Manuel Outumuro —retratista enamorat de la indumentària— i Juanan Requena amb La Ínsula nòmada.

Projecció documental
Silence Sounds Good és el documental guanyador de la categoria nacional del Dart festival 2019, d’Adriana López Sanfeliu, i es projectarà a la Sala de Cultura de Sant Francesc el dimecres 29 d’abril a les 22.00h. Amb aquest film es vol fer un homenatge a la figura de l’artista francès Elliott Erwitt, fotògraf de l’agència Magnum Photos amb més de 70 anys de trajectòria.
El documental serà obert al públic en general i d’entrada gratuïta.

Exposició de Toni Catany
El Far de la Mola i la Sala d’Exposicions de Sant Francesc acolliran la mostra Altars profans de Toni Catany, una mostra coorganitzada per l’àrea de Cultura del Consell de Formentera i la Fundació Toni Catany.

Les fotografies del singular fotògraf de Llucmajor (Mallorca), Toni Catany, s’exposaran a Formentera gràcies a la col·laboració de la fundació que porta el seu nom. La mostra presenta l’última sèrie creativa d’aquest creador incansable de la fotografia contemporània, mort l’octubre de 2013 mentre preparava aquesta exposició per a la galeria Trama de Barcelona. La consellera de Cultura, Susana Labrador ha expressat la seva satisfacció “per poder apropar aquesta mostra a la ciutadania de Formentera, i als aficionats de la fotografia que aquells dies visitaran la nostra illa, ja que és una exposició necessària si es vol conèixer la figura d’aquest fotògraf de les illes i que encaixa perfectament en els dos espais expositius que l’acolliran”.

La inauguració serà dimecres 15 d’abril a les 20.00h a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’. La mostra es podrà veure fins el 2 de maig a la sala Ajuntament Vell, i fins a finals del mes de juny a la sala d’exposicions del Far de la Mola.

Binomi: fotografia-territori
El binomi fotografia-territori en format reduït és el tret principal d’aquest festival de fotografia. Després de vuit edicions, Formentera Fotogràfica segueix apostant per un aforament reduït, posant en valor la qualitat de la formació i el respecte pel territori. Ponències, tallers, classes magistrals, exposicions, projeccions audiovisuals, visionat de portafolis i rutes guiades pel patrimoni de l’illa. Sessions pràctiques i teòriques en espais interiors com la Sala de Cultura de Sant Francesc Xavier però també a l’aire lliure, en contacte directe amb la naturalesa. Una invitació a gaudir, debatre i reflexionar entorn del fet fotogràfic, on poder compartir els reptes que se’ns plantegen i intercanviar experiències de tu a tu amb tots els agents del sector.

13 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera finalitza la promoció a la BIT de Milà amb ‘bones sensacions’

formentera-bit-mila--jAvui finalitza la fira turística BIT de Milà on Formentera s’ha promocionat des del passat diumenge, dia en què va obrir portes. “Durant els tres dies de duració, en aquesta fira destinada al públic final i professional, s’ha pogut comprovar les bones sensacions i perspectives per la temporada 2020 pel que fa a aquest mercat, un dels més importants i fidels a la nostra destinació”, segons ha explicat el cap de promoció, Carlos Bernús, que s’ha traslladat aquests dies a la ciutat italiana.

Ahir a les 20.30h es va fer una presentació de Formentera com una destinació sostenible. “Hem recordat les iniciatives que hem fet a Formentera per ser sostenibles com la reducció de bosses de plàstic de fa anys, o la més recent regulació de vehicles que es iniciar l’any passat amb el projecte formentera.eco o el Save Posidonia Project que va nàixer al 2017”, segons Carlos Bernús.

A més, també s’ha reforçat imatge de la destinació i s’han explicat “les possibilitats que ofereix als visitants Formentera sobretot en temporada baixa, quan compta amb un gran calendari d’activitats esportives i culturals”, ha destacat el cap de promoció. Aquesta presentació es va fer davant la premsa especialitzada, mitjans locals, agències de viatges i touroperadors.

Estand propi
D’altra banda, a la fira hi ha un estand de Formentera amb material promocional de l’illa, un material que també fa especial incidència en la promoció dels extrems de la temporada, entre els quals destaca el calendari d’esdeveniments esportius i també el conjunt d’esdeveniments culturals i esportius, de pre i post temporada. També s’ha donat difusió del nou mapa “Formentera Slow food”, que s’ha creat per aquesta temporada i on es poden trobar els productors i els comerços de producte de quilòmetre zero de l’illa.


11 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 42

10

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)