• Català
  • Castellano
  • English
Web de Turisme de Formentera
Areas Urbanism & territory, Tourism and Economic activities Handicraft, trade and markets

Formentera desenvoluparà projectes d’ocupació amb una inversió de 470.000 euros

foto 2020 pla de xocEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria, informa que avui s’ha presentat el Pla de Xoc per a l’Ocupació, que suposarà una inversió a Formentera de 470.000 euros entre el 2020 i el 2021 i beneficiarà de manera directa 175 persones.

El paquet de mesures d’emergència en matèria d’ocupació per fer front a la situació derivada de la covid-19 inclou invertir 116.000 euros en polítiques destinades a protegir les persones directament afectades per la pandèmia, com són la contractació directa a través del programa SOIB Reactiva o la requalificació a través de programes de formació per a persones que es troben dins d’un ERTO o a l’atur.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, ha presentat juntament amb el director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern, Llorenç Pou, les dades del pla a Formentera. Posteriorment, ambdós s’han reunit amb representants dels agents socials i econòmics de Formentera.

Ana Juan ha destacat, en primer lloc, que “en temps de crisi, com el que estam vivint, es fa més necessària encara la col·laboració i la coordinació” entre administracions per poder desenvolupar aquests projectes i ha remarcat que “és fonamental aquest compromís perquè Formentera pugui oferir aquests programes”.

Per la seva banda, Pou ha valorat que, dels 470.000 euros, 410.000 es destinaran a col·lectius prioritaris, entre els quals s’inclouen les persones afectades directament per la covid-19, però també els 90.750 euros que es destinaran a persones aturades de llarga durada, els 117.500 per a joves o els 86.500 per a col·lectius vulnerables, com víctimes de violència masclista o persones en risc d’exclusió social.

Pou ha valorat que la posada de les mesures és “imminent” i que, pel que fa a les contractacions, la majoria es faran efectives “durant les setmanes vinents”, moment en què també molts altres programes estaran en marxa.

El pla inclou més de 20 mesures i s’articula al voltant de sis eixos d’actuació:

1. Contractació pública
2. Estímul empresarial
3. Ocupació
4. Formació
5. Orientació i intermediació
6. Modernització

En el cas de les mesures de contractació pública, el Pla de Xoc per a l’Ocupació preveu destinar a Formentera 287.000 euros; els programes de formació suposen una inversió de 81.000 euros; l’eix d’orientació i intermediació compta amb un pressupost de 64.250 euros i es posaran en marxa mesures destinades a l’impuls de l’ocupació per un valor de 38.500 euros.

Formació a l’oficina d’ocupació de Formentera
Pel que fa a la modernització, una de les mesures recollides al pla i anunciades aquest dijous per Pou és la possibilitat que les persones usuàries del SOIB a Formentera puguin participar en accions formatives a l’oficina d’ocupació. Així, a partir del gener s’hi impartiran tallers de competències digitals.

El director general ha explicat que, gràcies al desenvolupament d’aquestes mesures, es compleix amb un dels objectius del Pacte de Reactivació de les Illes Balears, que inclou un eix destinat a les polítiques de foment de la qualitat i la igualtat en l’ocupació.

El Pla de Xoc per a l’Ocupació 2020-21 suposa una inversió total de 72,4 milions d’euros a totes les Illes i beneficiarà de manera directa més de 33.000 persones. El paquet de mesures, que vol ser un impuls d’emergència de les polítiques actives per fer front immediat a la situació laboral derivada de la covid-19, és una primera passa dins l’elaboració del nou Pla d’Ocupació de Qualitat 2021-2023, en el qual ja s’està treballant des de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

26 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

16 bars i restaurants de Formentera participen en ‘Sa Ruta des Pintxos’

foto 2020 Sa Ruta des PintxosEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que avui s’ha presentat ‘Sa Ruta des Pintxos, una iniciativa de la Petita i Mitjana Empresa de Formentera, Pimef, amb la col·laboració del Consell de Formentera amb l’objectiu de dinamitzar el sector de restauració durant el mes de desembre.

En total, 16 establiments participen en aquesta ruta que es durà a terme des del 3 de desembre al 9 de gener i que té diferents atractius, gastronòmics com en forma de premis. Així, cada establiment oferirà els dijous, divendres i dissabtes, de 12 a 14 hores i de 19 a 21 hores, un pintxo i una beguda per 3,50 euros o només un pintxo per 1,50. Hi haurà un tríptic en cada establiment que els clients podran omplir per participar en el sorteig posterior, que es celebrarà el mes de gener. Per poder participar en el sorteig s’haurà de completar la ruta dels 16 establiments.

La Pime ha establert tres premis: un primer premi de 1.000 euros; un segon premi d’un sopar per valor de 100 euros en un dels establiments que participen en la ruta; i un tercer, d’una selecció de vins. ‘Sa Ruta des Pintxos’, a més, compta amb el patrocini de Carbónicas Tur.

A més, els participants en aquesta ruta podran votar pel millor pintxo dels que s’ofereixen i l’establiment guanyador rebrà un premi i un reconeixement.

El president de la Pime Formentera, Josep Mayans, ha destacat aquesta iniciativa “que té un doble objectiu: per una banda animar les vendes del sector de restauració i per altra les zones comercials on s’ubiquen els establiments”. “Enguany, per mor de la covid-19, les casetes de Nadal seran comercials i aquests tipus d’iniciatives ens ajudaren a dinamitzar el sector”, ha destacat el president de la Pimef.

Per la seva part, la vicepresidenta Ana Juan s’ha mostrat “molt satisfeta que aquesta iniciativa surti dels mateixos restauradors” i ha desitjat que “aquesta ruta sigui la primera de moltes”. La consellera de Comerç també ha mostrat tot el seu suport al sector de restauració en aquest any “tan complicat” i ha animat a la població de l’illa a participar en aquesta iniciativa “que ens ajuda a fer poble”.

26 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Compra a Casa’ offers four special €1K prizes to get shoppers to buy local this Christmas

foto 2020 al nadal compra a casa 2Consell de Formentera deputy premiere and commerce councillor Ana Juan met today with Pimef Formentera chair Josep Mayans; local Chamber of Commerce envoy Juan Manuel Costa and Pimef director Lidia Álvarez to present an assortment of marketing campaigns lined up for the weeks ahead encouraging islanders to shop local this Christmas season.

‘This Christmas Buy Local’
New this winter is ‘Al Nadal Compra a Casa’, a Consell and Pimef initiative that will give four €1,000 prizes to local shoppers this Christmas. Special funding for the initiative was made available by the Balearic government’s 2020 ‘Cel Obert’ deal. In the words of Councillor Juan, “it’s about helping out Formentera businesses, particularly a year as tough as this one, and sweetening the deal for local shoppers while we’re at it”. She applauded the island’s retailers as well for their efforts to stay open and offer a safer shopping experience.

‘Compra a Casa’ cardholders who make purchases of at least €20 between 1 December and 6 January will be automatically entered in a drawing on 8 January. Winners will receive a voucher valid for 30 days from 11 January at participating businesses.

The Pimef chair applauded the Consell for “expanding their commitment” to Compra a Casa, calling the initiative “an efficient tool” and one that, given proper support, “will continue working very well”.

Lidia Álvarez highlighted the 32 establishments currently in Compra a Casa’s network of partner businesses and the 2,322 loyalty cards that have been issued since the initiative launched in 2016.

14th Christmas Shop-window Display Contest
Once again the island has begun gearing up for the Concurs d’Aparadorisme Nadalenc (Christmas Shop-window Display Contest), a Chamber of Commerce and Consell de Formentera initiative to foment a festive atmosphere among the local shops staying open this Christmas season. Registration ends 9 December and can be completed at the Chamber of Commerce (Avinguda 8 d’Agost, 6, Sant Francesc) or the Citizen Information Office (OAC). Winners will be announced 11 December and will receive, in addition to a commemorative plaque, €225 (first place), €150 (second place) and €75 (third place). According to Juan Manuel Costa, “Formentera businesses’ are a key part of life on the island, and this contest helps flesh out and enhance the kind of products on offer”.

Black Friday, 27 November
Another Consell-Pimef initiative that is associated with the loyalty programme is ‘Black Friday on Formentera’. All day long on 27 November, every purchase of €15 or more in participating businesses will automatically enter Compra a Casa cardholders to win a €50 gift-card. The winner will be announced Tuesday 1 December and can pick up their prize at Pimef offices.

Reusable bags
The commerce councillor also presented the newly designed reusable bags that play a key part in this year’s campaign. The bags feature the screen-printed slogans ‘Compra a casa, compra a Formentera’ (Shop local, shop on Formentera) and ‘El petit comerç ens fa grossos’ (Small business makes us big). A thousand bags will be distributed across island shops.


20 November 2020
Communications Department
Consell de Formentera

Applications now accepted for stands at Christmas market

foto 2020 casetesThe Formentera Commerce Department reports that applications will be accepted from today from individuals who wish to participate as vendors in the 2020-21 Mercat Nadalenc (Christmas Market). The deadline for submissions —which can be sent to the Citizen Information Office (OAC) or the office’s online platform, OVAC— is 23 November.

This year’s Mercat Nadalenc will include no more than six shacks devoted to retail: five will go to trades- or craftspeople who live and work on Formentera in winter, and the sixth will be shared by local NGOs. The market runs from 3 December to 5 January 2021, inclusive, and takes place at Sant Francesc’s Plaça de la Constitució.

Vendors will be picked in a drawing among individuals who submitted their application on time and met the required conditions will be held in the presence of the municipal clerk.

The provisional bylaws underpinning the Christmas market and associated vendor application was posted to the regional employment office website today, 17 November.

17 November 2020
Communications Department
Consell de Formentera

Nine students begin training as youth leisure supervisors

foto 2020 curs formacioNine students will take part in a training course organised by the Formentera Entrepreneurism Department to prepare 16- to 29-year-old participants for employment as leisure supervisors.

Students will sign apprenticeship contracts and receive six months of additional on-the-job training in Consell de Formentera-run leisure centres.

Deputy Consell president and chief of the entrepreneurism office Ana Juan extended her welcome to participants and highlighted hopes the training would give a leg-up to individuals currently joining the local labour force.

Instructional costs and recrutement of the course director are funded by the vocational training and employment wing of the Balearic Employment Agency (SOIB) as part of a programme to make youth and adolescent recreational programmes more dynamic. A cross-cutting pedagogical approach means students will also finish the course with A2-level English accreditation.

13 November 2020
Communications Department
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 40

Start
Prev
1

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)