• Català
  • Castellano
  • English

Turisme

El baròmetre turístic destaca l’alta satisfacció del turista que visita l’illa i es marca com a línia seguir millorar la relació qualitat-preu

foto-reunio---sectorial2Avui s’ha celebrat a la sala de Plens del Consell de Formentera la reunió sectorial de turisme. Una trobada anual en què el sector turístic i la ciutadania de Formentera coneix les principals dades turístiques de la temporada i s’obri un debat per plantejar quines seran les bases de l’estratègia turística de Formentera en vista al pròxim any.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha estat l’encarregada d’obrir i tancar l’acte. Per part seva el cap de promoció, Carlos Bernús, ha estat l’encarregat de presentar les dades turístiques de la temporada 2019, així com les accions promocionals desenvolupades durant el 2019.

També s’han presentat les conclusions de les enquestes de satisfacció turística que realitza el Consell. “Com a part positiva, s’ha destacat l’excel·lent grau de satisfacció que tenen els turistes que se situa aquest any en un 96,2% i de fidelització que se situa en el 47,3%. A més, s’ha incrementat la despesa diària mitjana per turista, fins a 133€”, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Com a assignatures pendents, “la insatisfacció del turista continua sent la mateixa, s’ha de seguir millorant la relació qualitat preu, tant en el servei com en les instal·lacions”, segons la presidenta. A més s’ha de treballar per la diferenciació com a destí, “donant a conèixer el nostre producte local, gastronomia, cultura i activitats d’oci”, ha afegit Alejandra Ferrer. Els principals atractius de Formentera pels turistes segueixen sent les platges, la natura i la tranquil·litat.

Creació de l’observatori de dades
A més, també s’ha presentat al nou personal de l’Observatori de Dades del Consell de Formentera, que s’està posant ara en marxa. És un nou departament que servirà per analitzar i fer enquestes tant a nivell turístic, com de residents, per ajudar a traçar la línia d’actuació del Consell de Formentera i per millorar el dia a dia dels residents i la satisfacció del turista. En aquest sentit, la presidenta ha assegurat que “l’any que ve tindrem dades molt més concretes que ens ajudaran a encarar millor tant les nostres febleses com fortaleses com a destinació i com a illa”, ha declarat.


22 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell inicia una nova campanya d'inspecció d'anuncis d'estades turístiques a internet

foto consell premsaEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i el Servei d'Inspecció, informa que el pròxim 1 de desembre es començarà una campanya de revisió d'anuncis a internet, per tal de comprovar si els anuncis penjats informen del nombre d'estada turística (ET) o, si encara no es disposés d'ell, del número de registre general d'entrada de la Declaració Responsable d'Inici d'Activitat (Driat).

Des del Consell es recorda que d'acord amb la llei 8/2012 de 19 de juliol que regula el turisme de les Illes Balears, és un deure dels allotjaments turístics, “incorporar i fer públic de forma permanent en el canal d'oferta turística el número d'inscripció turística de l'habitatge” (article 19.n), o bé, “s'admetrà la incorporació del número de registre d'entrada atorgat quan es va presentar la Driat a un registre públic” (article 23.7).

Aquesta campanya es porta a terme per vetllar pel compliment de la llei per part d'empresaris turístics i usuaris, així com per protegir el dret a l'habitatge garantir l'ús residencial d'aquells immobles que no tenen autorització turística, tal com s'ha establert al pla d'inspecció turística del Consell.

El Consell informa que en aplicació de la mateixa llei, la publicitat d'una estada turística, sense publicar el número d'ET o de registre general d'entrada de la Driat, suposa una infracció lleu que es pot sancionar amb multes de fins a 4.000 €. En el cas de no tenir autorització la infracció es consideraria greu i la sanció podria ser entre els 20.000 i els 40.000 €.

13 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obertes les inscripcions per participar en el XIII Concurs d'Aparadorisme Nadalenc

El Consell Insular de Formentera i la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera convoquen el XIII Concurs d'Aparadorisme Nadalenc 2019 amb l'objectiu de promoure l'ambient festiu nadalenc entre els establiments de l'illa de Formentera.

El termini d'inscripció per participar en aquest concurs comença avui, 11 de novembre, fins al 20 de novembre, a les 13.30 hores. Aquest concurs està dirigit als establiments de Formentera que estiguin oberts totes les festes de Nadal i valorarà els aparadors creats per a la mateixa empresa.

La valoració es farà el dijous 28 de novembre i els premis es faran públics el dilluns 2 de desembre. Els premis consistiran en un 1r premi de 225 € i una placa de reconeixement, un 2n premi de 150 € i placa de reconeixement, i un 3r premi de 75 € i placa de reconeixement.

Les inscripcions es poden realitzar a la Cambra de Comerç i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

Els premiats de 2018 varen ser Casa Ortega, Llibreria Tur i Parafarmacia Nuria Gomà Roca.

11 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es promociona en la fira 'Emotions Travel Community'

foto-promocio---sevilla1El Consell de Formentera, a través de l'àrea Turisme, està participant aquesta setmana en la fira "Emotions Travel Community" que se celebra a Sevilla des d'avui i fins aquest dimecres 13 de novembre. Aquest esdeveniment professional està dirigit a touroperadors, petites agències de viatges i empreses del sector "que treballen amb un perfil de client d'alt poder adquisitiu", tal com destaca el cap de promoció Turística, Carlos Bernús, present aquests dies a Sevilla.

Aquesta és la primera vegada que el Consell de Formentera es promociona en aquesta fira. El format de promoció és diferent al d'altres fires més generalistes. "Aquí es fan reunions de petit format, amb moltes agències especialitzades per exemple dels Estats Units, un nou mercat en què volem fer incidència, però també de l'Índia, Suïssa, Brasil i Àsia, països que no coneixen la nostra destinació, però en els que hi ha potencials clients amb alt poder adquisitiu, que estan cercant nous mercats, i pels quals Formentera pot ser una destinació idònia".

11 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La sostenibilitat i els valors naturals, eixos principals de la promoció turística de Formentera a la World Travel Market

wtm-2019--2-vp1La World Travel Market, la fira de turisme de Londres, ha obert avui les portes amb la presència, una edició més, de la delegació de Formentera encapçalada per la presidenta i consellera de Turisme del Consell, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carles Bernús. Aquest any, Formentera torna a compartir espai amb la resta d'illes a l'estand de Balears i tindrà la sostenibilitat i els valors naturals i culturals com eixos principals de la seva promoció.

Demà se celebra el Dia de les Illes Balears, en el qual es presentarà un programa basat en Balears com a destinació de qualitat i on la presidenta del Consell destacarà la riquesa natural, cultural i patrimonial de l'illa, ideal també per a la pràctica de l'esport o per descobrir la nostra gastronomia. En aquesta edició, la promoció de Formentera també posa en valor les estratègies que es duen a terme a la recerca de la sostenibilitat, com la limitació de vehicles que s'ha aplicat per primera vegada aquest estiu o les actuacions posades en marxa per a la protecció de la posidònia.

La presidenta del Consell ha destacat des de la fira londinenca que "el mercat britànic està canviant els seus hàbits de reserva i comença a crear els seus propis paquets de viatjar a través d'Internet; això suposa una oportunitat de tornar a captar aquest mercat a través de la venda directa i millorar les seves dades d'ocupació".

D'altra banda, la delegació de Formentera també aprofitarà la WTM per dur a terme reunions amb agents de viatges i agències de comunicació, tant britàniques com del mercat holandès i dels Estats Units, per començar a planificar l'any 2020. Paral·lelament, se celebraran trobades amb portals especialitzats en línia i amb algunes companyies aèries.

La WTM d'enguany ve marcada per la fallida de l'operador turístic Thomas Cook i per la incertesa creada pel brexit. “Si bé, la incidència del mercat britànic a Formentera no és molt elevada, un 5%, sí que representa un mercat important per visitar-mos majoritàriament fora de temporada alta”, ha assegurat la presidenta del Consell, que hi ha subratllat, que "Formentera participa en l'estratègia conjunta amb tots els consells i el Govern balear" per veure "com es pot encaixar el cop i de quina manera s'encamina la promoció per recuperar-se, bé dirigint-nos a nous mercats o treballant amb nous turoperadors, en definitiva, aplicant noves estratègies de promoció".

4 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 38

10