• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

El Consell Insular de Formentera organitza cursos gratuïts de formació agrària

El Consell Insular de Formentera, a través de l'àrea de Sector Primari, ha organitzat un total de quatre cursos gratuïts relacionats amb l'agricultura i ramaderia per a la temporada 2023-2024.

El primer d'ells, sota el títol ‘Gestió de cultius arboris en ecològic: Fruiters, Oliveras, Vinyes i Figueres. Gestió del sòl, fertilització, poda i reg’ es durà a terme del 6 a l'11 de novembre en horari de 15 a 20 hores a excepció del dia 11, que serà de 9 a 14 hores.

El segon dels cursos gratuïts oferts pel Consell Insular de Formentera serà el corresponent a ‘Usuari Professional nivell bàsic de productes fitosanitaris’, que tendrà una durada de 25 hores. Es realitzarà entre l'11 i el 16 de desembre, data aquesta última en la qual es farà la prova del curs.

Del 4 al 14 de març està previst dur a terme el ‘Curs pont bàsic-qualificat de manipulador professional de productes fitosanitaris’, amb una durada de 35 hores i la prova final del qual es farà el 14 de març.

Tancarà aquest cicle de cursos gratuïts del sector primari el ‘Curs bàsic d'apicultura’, que tendrà una durada de 15 hores entre el 15 i el 17 de març.

Les inscripcions es podran fer en les diferents Oficines d'Atenció Ciutadana de l'illa (OVAC) o a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

El Consell Insular de Formentera organitza cursos gratuïts de formació agrària

El Consell Insular de Formentera, a través de l'àrea de Sector Primari, ha organitzat un total de quatre cursos gratuïts relacionats amb l'agricultura i ramaderia per a la temporada 2023-2024.

El primer d'ells, sota el títol ‘Gestió de cultius arboris en ecològic: Fruiters, Oliveras, Vinyes i Figueres. Gestió del sòl, fertilització, poda i reg’ es durà a terme del 6 a l'11 de novembre en horari de 15 a 20 hores a excepció del dia 11, que serà de 9 a 14 hores.

El segon dels cursos gratuïts oferts pel Consell Insular de Formentera serà el corresponent a ‘Usuari Professional nivell bàsic de productes fitosanitaris’, que tendrà una durada de 25 hores. Es realitzarà entre l'11 i el 16 de desembre, data aquesta última en la qual es farà la prova del curs.

Del 4 al 14 de març està previst dur a terme el ‘Curs pont bàsic-qualificat de manipulador professional de productes fitosanitaris’, amb una durada de 35 hores i la prova final del qual es farà el 14 de març.

Tancarà aquest cicle de cursos gratuïts del sector primari el ‘Curs bàsic d'apicultura’, que tendrà una durada de 15 hores entre el 15 i el 17 de març.

Les inscripcions es podran fer en les diferents Oficines d'Atenció Ciutadana de l'illa (OVAC) o a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

El president del Consell destaca la importància d'adaptar les ajudes als petits agricultors de Formentera durant la visita del conseller balear d'agricultura

El president del Consell de Formentera i conseller de Sector Primari, Llorenç Córdoba, ha destacat la importància de totes les actuacions que cal dur a terme a l'illa relacionades amb el sector primari no tan sols pel relacionat amb aquest sector, sinó també en l’àmbit de turisme i d'illa. “Li volem donar la importància que realment té al sector primari”, una importància que a Formentera va més enllà del merament relacionat amb el camp i la mar i que està molt lligada també al turisme. “És evident que la imatge turística són les platges, però també són les parets de pedra seca, les figueres, veure els animals en el camp… És molt important per al sector primari, però també és molt important per a l'illa i el turisme”.

Per això el president de Formentera ha destacat la importància de poder adaptar les ajudes europees a la realitat de Formentera. “Moltes de les explotacions són d'autoconsum, són explotacions amb molt pocs animals que, quan es demana un nombre mínim d'animals per a arribar a aquestes ajudes, la majoria no arriben. I no podem deixar desaparèixer aquestes explotacions d'autoconsum, que són les més habituals a l'illa des de sempre. Més que parlar de sector primari és un tema de cultura, de tradició i de patrimoni que hem de conservar d'alguna manera, perquè en els últims anys cada vegada n’hi ha menys”.

Córdoba ha realitzat aquestes declaracions durant la visita a l'illa de Formentera del Conseller balear d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, que entre altres coses ha visitat la Cooperativa del Camp de Formentera i la bassa de reg per conèixer, de primera mà, la problemàtica del sector primari de l'illa. En aquest sentit, el president insular ha manifestat que la bassa de reg és una infraestructura que ha costat més de 10 milions d'euros però que mai ha funcionat bé, especialment per culpa de la fallada d'una altra infraestructura com la depuradora. “Tenim dos problemes molt greus, un és la bassa de reg i un altre tots els abocaments d'aigua mal depurada que estam realitzant al parc natural. Hem d'aconseguir que l'aigua que surti de la depuradora ho faci amb una certa qualitat per poder tancar el cicle de l'aigua en la mesura del possible, i si no és possible tancar tot el cicle de l'aigua i hem de fer abocaments, que almenys aquesta aigua tengui una qualitat que no danyi les praderies de posidònia i el parc natural”.

El conseller balear d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha destacat les dificultats que tenen els agricultors de Formentera per desenvolupar la seva tasca bàsicament per la triple insularitat que sofreixen i la dificultat de treure rendibilitat a les seves explotacions. “Hem de buscar mesures específiques per a l'illa de Formentera”, ha assegurat, “que poden anar per la línia d'ajudes amb particularitats que poden tenir els pagesos d'aquí”, a més d'aprofundir per buscar solucions administratives per a facilitar l'activitat agrària per via normativa, el que passa per la reforma de la Llei Agrària.

Així mateix, ha anunciat una inversió de 200.000 euros per a posar uns sistemes de prefiltrat de les aigües de la depuradora que posteriorment alimentaran la bassa de reg i la connexió d'aquesta bassa de reg amb la dessaladora per a rebaixar el nivell de salinitat de l'aigua que es vagi a utilitzar per al regadiu.

Formentera signa un conveni per donar suport al sector ramader de l'illa

foto 2023v conveni ramadersLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan i el president de l'Associació de Ramaders, Juan Antonio Yern han signat avui un conveni de col·laboració per donar suport al sector ramader de l'illa en matèria de sanitat animal i millora dels sistemes productius durant l'any 2023. El conseller de Medi Rural, Josep Marí, i el gerent de la Cooperativa del Camp, Carlós Marí, també han assistit a l'acte de signatura.

El Consell de Formentera finançarà les activitats en benefici de la producció i la sanitat animal a l'illa de Formentera previstes en els programes amb un pressupost de 37.000 €. Mitjançant aquest conveni l'Associació de Ramaders es compromet a: oferir el suport al Consell Insular de Formentera en matèria de producció i sanitat animal i en qualsevol altra actuació referent al benestar i identificació dels animals de les explotacions ramaderes integrades dins l'Agrupació de Defensa Sanitària i a realitzar les actuacions sanitàries acordades anualment en el Programa Sanitari comú. Així mateix, l'associació continuarà la seua tasca informativa cap als ramaders que pertanyen a l'associació, en referència a les actuacions que han de portar a terme de forma individual. Aquest conveni té caràcter anual.


11 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera posa a disposició dels alumnes de restauració i gastronomia productes locals

foto 2023v producte localEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que per al tercer trimestre d'aquest curs escolar s'ha iniciat una col·laboració amb el restaurant Forment de l'IES Marc Ferrer. Aquesta acció s'emmarca dins la campanya "De Formentera amb molt de gust" per fomentar el producte local.

El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha valorat molt positivament l'inici d'aquesta col·laboració "que esperam mantenir i incrementar el pròxim curs escolar". El Consell de Formentera posa a disposició dels alumnes dels cicles formatius de grau mitjà de Serveis en Restauració i de Cuina i Gastronomia productes locals com ara vi, oli d'oliva i farina, amb la qual elaboren el seu propi pa.

Els alumnes d'aquestes formacions professionals ofereixen cada dijous (durant el curs escolar) un menú a preu reduït en el restaurant de l'institut, així practiquen el que pot ser el seu futur professional.


10 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v amb molt de gust

Més articles...

Pàgina 1 de 22

Inici
Anterior
1

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1