• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Les 'Xerrades per a famílies i docents' tornen amb una conferència sobre l'adolescència

El cicle 'Xerrades per a famílies i docents' que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera torna el dijous 20 de gener a les 17.00 hores a la sala de Plens amb la conferència 'Els adolescents avui. Estimar-los i educar-los quan més ho necessiten' a càrrec del psicòleg, educador i periodista Jaume Funes Artiaga. Jaume Funes oferirà pautes i consells "sobre com educar a l'adolescència, una etapa molt canviant en els joves i que també necessita la proximitat de persones adultes que els donin seguretat per enfrontar-se a descobrir i experimentar la vida".

Cal fer reserva al telèfon 971321271 o al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat. A més, mentre es fa la xerrada, s'oferirà un servei d'acollida per a infants a partir de tres anys.

14 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 xerrada Jaume Funes Artiaga

Les famílies nombroses i monoparentals de Formentera ja disposen de carnets per agilitzar les bonificacions i les ajudes

foto 2021 carnetEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha començat a editar els nous carnets de famílies nombroses i monoparentals que "ajudaran en comoditat i en la gestió de les bonificacions a les quals tenen dret les persones usuàries", segon ha destacat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez.

L'àrea de Benestar Social té comptabilitzats 140 famílies nombroses i 5 monoparentals a l'illa de Formentera que poden beneficiar-se de les bonificacions; i des que va posar en marxa l'edició dels nous carnets fa unes setmanes ja s'han entregat a una trentena de famílies. Es proporciona un carnet genèric a les famílies i un altre a cada membre, perquè el puguin fer servir en diferents indrets, també fora de Formentera. "Fins ara, cada vegada que els usuaris havien de fer una gestió o sol·licitar una bonificació havien de presentar un document en paper, compulsat per l'àrea de Benestar Social; i ara amb el carnet s'agilitza aquest tràmit i, sobretot, és més còmode per a ells, que el poden presentar en altres llocs, per exemple, per entrar en un museu d'una altra ciutat", ha explicat el conseller Ramírez.

Les famílies nombroses disposen de diverses ajudes d'àmbit estatal, autonòmic i local en serveis com el transport, l'educació, l'habitatge, l'oci o la cultura. Per facilitar la informació, l'àrea de Benestar Social ha editat una guia que aglutina tots els serveis i també els descomptes específics que dona el Consell de Formentera, com ara a les escoletes, l'escola de música i dansa, escoles d'estiu, etc.

29 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova acció per prevenir la venda i el consum d'alcohol a menors de Formentera

foto 2021 no t ofeguisUn grup d'estudiants dels col·legis de la Mola, Sant Ferran i Sant Francesc han participat avui en una acció de conscienciació dins la campanya impulsada per l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera 'No t'ofeguis en l'alcohol', destinada a prevenir el consum i la venda d'alcohol a menors de l'illa. Acompanyats per la policia tutor Pilar Daviu i el tècnic de menors Michael Romero, els estudiants han repartit cartells per diferents establiments de restauració i comerços que anuncien 'Aquí no venem alcohol a menors'. La campanya compta amb la col·laboració d'altres àrees del Consell, de les forces i cossos de seguretat, comerços, pimes, centres educatius, famílies i clubs esportius de l'illa.

17 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Enquesta entre la ciutadania de Formentera per elaborar el IV Pla de Drogues, Pantalles i Jocs

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, està elaborant el IV Pla de Drogues, Pantalles i Jocs 2022-2025 amb la col·laboració i suport de la Fundació Salut i Comunitat. Per fer-ho de manera més participativa i realista, s'ha preparat un breu qüestionari anònim dirigit a persones majors de 18 anys que es pot emplenar en aquest enllaç.

El IV Pla de Drogues, Pantalles i Jocs neix amb el compromís de promoure, coordinar i liderar l'abordatge de les problemàtiques de salut i socials relacionades amb l'ús de substàncies, pantalles i jocs. El Pla integra diferents iniciatives i accions que afecten la població de Formentera des de les vessants social, econòmica, educativa i sanitària, i que aborda el fenomen de l'ús de drogues, pantalles i jocs tenint en compte de manera transversal els diferents eixos de desigualtat com el gènere, la diversitat cultural i l'edat.

17 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell s'adhereix al Programa de Competències Familiars per fomentar i potenciar les habilitats parentals

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social i de la Conselleria d'Afers Socials del Govern, ofereix la possibilitat de desenvolupar el Programa de Competència Familiar (PCF) per a les famílies amb fills d'entre 12 i 16 anys de Formentera.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que "enguany, l'àrea de Benestar Social s'ha adherit a aquesta iniciativa amb l'objectiu de formar a les famílies de l'illa, pares, mares, fills i filles, a fi de millorar les relacions familiars, les habilitats parentals, el comportament dels fills; i també per prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques en menors, incloent-hi, per exemple, el consum de drogues".

El Programa de Competències Familiars va destinat a famílies amb fills a càrrec d'entre 12 i 16 anys. El desenvolupament del programa inclou tots els membres de la unitat familiar, mitjançant una metodologia de treball basat en l'evidència científica. La tasca dels professionals consisteix a proporcionar els pares i mares eines per evitar que una incipient problemàtica vagi a més, la resolució de conflictes d'acord amb els valors democràtics, l'enfortiment de les habilitats socials amb els menors.

El programa es portarà a terme durant catorze sessions, que es realitzaran a la Sala de Plens del Consell i horari encara per determinar. Les inscripcions s'han de fer al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971.32.12.71 des del 15 de desembre fins al 15 de gener.

14 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 aprenem junts

Més articles...

Pàgina 1 de 46

Inici
Anterior
1

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1