• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Portes obertes als pisos de protecció que l'Ibavi ha construït a Sant Ferran

Presentacio ibavi 1Aquest matí s'ha fet la presentació dels 14 pisos de protecció oficial que l'Institut Balear de la Vivenda (IBAVI), depenent del Govern de les Illes Balears, ha construït a Sant Ferran, en un terreny cedit pel Consell de Formentera.

A la presentació han acudit el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, els vicepresidents i consellers del Consell de Formentera Bartomeu Escandell, Alejandra Ferrer, Daisee Aguilera i Rafael González, la gerent de l'IBAVI, Maria Antònia Garcias i l'arquitecte de l'obra, Carles Gabriel Oliver.

Portes obertes
Aquest dimecres dia 29 de març i el proper dilluns 3 d'abril són les dos jornades obertes al públic per conèixer aquestes 14 vivendes, totes elles de dues habitacions, en horari de 12.30 a 14.30 h i de 16.30 a 17.30 h.

Últims dies per apuntar-se
Els responsables de l'Ibavi han informat que a hores d'ara hi ha 214 sol·licituds realitzades i que el termini acaba el proper dimarts 4 d'abril. La inscripció es realitza a l'oficina de l'Ibavi situada al carrer Pla del Rei de Sant Francesc, que estarà oberta els propers dies 29 i 30 de març i el dilluns 3 d'abril i dimarts 4 d'abril, en horari continuat de les 11.30 h a les 17 h.

El pròxim 2 d’abril se celebra la XV Festa Intercultural

rsz foto presentacio festa interculturalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha presentat avui la XV edició de la Festa Intercultural. A l’acte han assistit la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, l’organitzadora de la Festa Intercultural, Maribel Jiménez i la presidenta de l'Associació Intercultural, Serena Amaduzzi

El proxim diumenge 2 d'abril, el col·legi Mestre Lluís Andreu de Sant Francesc acollirà la XV edició de la Festa Intercultural “que reunirà com cada any, a una variada mostra de països i comunitats autònomes que conviuen a la nostra illa”, segons ha explicat la consellera Vanessa Parellada. L'objectiu d'aquesta festa és “viure, sentir i gaudir altres cultures que hi ha a la nostra illa i que ens enriqueixen”, ha declarat.

Jocs per infants
L’entrada té un cost de 4 euros, i és gratuïta pels menors de 12 anys. Les portes del recinte s’obriran a les 12.30h i la festa començarà a partir de les 13h, moment a partir del qual es podrà gaudir d'activitats infantils pels més petits de la casa tals com, taller de caretes, el joc del Twister, jocs populars, tira llaunes, taller de reciclatge i fins i tot escriure el seu nom en àrab i realitzar un punt de llibre amb ell. En aquest espai, els nens també podran gaudir dels castells inflables i d'altres activitats dirigides per a ells que es fins les 17.30h, segons ha explicat l’organitzadora.

Teatre musical
Una de les novetats d’aquesta edició és el teatre musical que hi haurà a partir de les 13h. Una actuació musical dirigida per la Banda de Música on els alumnes de l'escola de dansa i el grup de teatre s’Esglai posaran en escena l’obra “el Viatge Músic”. “Una actuació molt especial on es combina música, teatre i dansa”, ha declarat Maribel Jiménez.

Gastronomia
A partir de les 14:00h i fins a les 15:30h podrem assaborir la gastronomia de cadascun dels països participants. El nostre paladar podrà viatjar i delectar-se amb el cous-cous marroquí, passant per una fritada de carn equatoriana o viatjar fins a Indonèsia per provar un nasi goreng, entre molts altres menjars típics. “Tot un espectacle de sabors en el mateix recinte”, ha explicat.

Cuba, Xile, Bolívia, República Dominicana, Argentina, Colòmbia, Indonèsia, Brasil, Itàlia, Equador, el Marroc, Alemanya, Paraguai, Andalusia, Galícia, València, Catalunya i Formentera són els països i CCAA i pobles que participaran en aquesta edició i “que ens permetran viatjar per bona part del món”, ha destacat l’organitzadora.

Actuacions
Per amenitzar la jornada, comptarem amb la participació i mostra musical d'alguns dels països i comunitats de la festa. Així per exemple, podrem veure mostres de Galícia amb les seves famoses gaites, el ball pagès típic de Formentera, o ballar a ritme de la salsa cubana i música brasilera així com escoltar una bachata de República Dominicana. Com a fi de festa comptarem amb el concert de la Supercúmbia i la Lliga de l’Alegria. L’organització ha passat una circular a totes les associacions que s’han compromès a que les lletres de les cançons no seran denigrants per la dona ni altres col·lectius vulnerables.

Cura del medi ambient
Aquest any es vol fer especial incidència en que els assistents siguin conscients de la necessitat de tenir cura amb el medi ambient, per això es recomana a la ciutadania que portin els seus plats i gots reutilitzables de casa, segons ha destacat Serena Amaduzzi. A tot el recinte s’instal·laran papereres de reciclatge i també cendrers per evitar que les burilles acabin a terra dins el centre escolar amb les dificultats de neteja que comporten.

Per última la consellera ha fet un agraïment especial als 100 voluntaris que faran possible aquesta nova edició de la Festa Intercultural.

Formentera farà una Declaració Institucional “per avançar en igualtat”

Foto taula informativaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que es presentarà en el pròxim ple una Declaració Institucional en defensa dels drets i les llibertats de les dones al segle XXI. Així ho ha anunciat avui la consellera del ram, Vanessa Parellada, aprofitant la celebració del dia 8 de març, una jornada que ens recordar que s’ha de continuar treballant per “avançar en igualtat”.

D’aquesta manera el Consell de Formentera es sumarà al manifest elaborat per IB Dona i que defensa, segons ha explicat la consellera que el 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, commemoració d’una data històrica i reivindicativa de la igualtat real entre dones i homes”. A la vegada que recorda que els drets i les llibertats de què gaudim les dones al segle XXI són fruit de l’esforç i la lluita de les generacions de dones que ens han precedit, un patrimoni col·lectiu que cal continuar defensant i que cal continuar construint.

Activitats dia 8 de març
Recordem que avui 8 de març l’associació Espai Dones de Formentera ha organitzat tot un seguit d'activitats per commemorar-lo. A les 12.00 hores es muntarà una taula informativa a la plaça de la Constitució. A les 17.30 h es farà el Flash Mob pel dia de la dona, amb la participació de l'alumnat de l'escola de música i dansa de Formentera, amb la col·laboració de la professora Julia Delgado. Tot seguit, es podrà gaudir de la música interpretada per alumnes del Conservatori d'Eivissa i Formentera amb la col•laboració de Margalida Villalonga, coordinadora del Conservatori. I al voltant de les 18.00 h Espai Dones farà la Lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona en la mateixa plaça.

El Ple de Formentera demanarà al govern espanyol que faciliti l’arribada dels refugiats

Foto patxi galanEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que en el pròxim Ple, que se celebrarà aquest divendres 24 de febrer, Gent per Formentera amb el Grup Socialista presentaran una declaració institucional per facilitar l'arribada de persones refugiades, “en la qual es manifestarà la preocupació per la greu situació dels refugiats de la guerra de Síria, conflicte que dura ja més de cinc anys, i la manca de compliment de la quota de refugiats assignada a Espanya per la Unió Europea al 2016”, segons ha explicat la consellera del ram, Vanessa Parellada.

En el manifest es destaca que “Europa no està donant la resposta adequada a les persones refugiades. Al contrari, tot el seu esforç fins ara s'ha centrat únicament en protegir les fronteres i convertir Europa en una fortalesa. La conseqüència d'aquesta situació és que centenars de milers de persones es veuen empeses a emprendre viatges perillosos per mar o per terra que poden costar-los la vida”. A més, es fa referència “a la situació especialment tràgica de dones i nenes exposades a explotació i violència sexual, i de les persones en situació de més vulnerabilitat com per exemple les que tenen una discapacitat”.

Per tot això, segons ha afegit la responsable de Benestar Social, el Consell Insular de Formentera vol recordar que el dret d'asil està reconegut universalment i vol demanar al Govern de l'Estat espanyol que agilitzi i faciliti les sol•licituds d'asil i garanteixi una resposta ràpida per a les persones refugiades, entre altres mesures que garanteixin unes bones condicions d'acollida i que garanteixin el dret d'asil.

Segon manifest
Vanessa Parellada ha recordat que el Consell Insular de Formentera ja va aprovar per unanimitat al mes d'abril de 2016 una declaració institucional en què mostrava el rebuig envers l'acord entre la UE i Turquia pel fet que suposava una greu vulneració de la legislació que protegeix les persones refugiades i un empitjorament de la crisi humanitària que ja estan vivint.

Formentera amb Síria
A més, la consellera ha destacat que “aquestes darreres setmanes hem pogut conèixer de més a prop la realitat que es viu als camps de refugiats a través de la campanya «Formentera amb Síria» organitzada pel Consell i per l'ONG «Progreso y Desarrollo Humano»”. I ha agraït la feina i implicació de tota la població.

A més la responsable ha destacat que Formentera és una illa acollidora, “com ho va demostrar amb la seva resposta davant el compromís a acollir mostrat al 2015 per l'administració local que culminà amb la creació des del Departament d'Immigració d'una borsa per facilitar la col·laboració de les persones interessades en acollir amb els recursos de què disposessin (habitatge, roba, diners, cura d'infants i majors, classes de llengües, etc.)”.

Obertes les inscripcions pel curs d’integració

integracio social2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que fins al pròxim divendres 3 de març està obert el termini d’inscripció pel Curs d'Integració Social i Cultural que du endavant la institució insular per vuitena edició. Anualment es fan dos edicions del curs a l'any, una al novembre i altra al març. La pròxima edició començarà el 7 de març i finalitzarà el dia 30 d'aquell mateix mes.

El nombre de places disponibles és de 15 alumnes. Les persones interessades han d’adreçar-se a l’àrea de Benestar Social per fer les inscripcions, es necessari portar un document que acrediti la identitat de l'alumne (NIE o passaport). El curs té una durada de 20 hores repartides en dos sessions setmanals: dimarts i dijous de 16.30 a 19.00h. Es realitza a l'aula gran de l'Escola d'Adults i la docent serà la Dolores Tamargo.

Els continguts que es tractaran seran entre d'altres: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, Igualtat entre homes i dones, etc. La finalitat del curs és l'aprenentatge d'aquestos continguts i l'obtenció d'un diploma que s'expedeix a la finalització del mateix. És un curs adreçat sobretot a immigrants que els hi serveix per a renovacions, preparació de l'examen de nacionalitat CCSE i acreditació d'integració en processos de residència inicial.

Més articles...

Pàgina 27 de 34

27

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1