• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formentera demana que el programa públic d’ocupació del Govern s’ajusti a la seva realitat

foto trobada consell eivissaLa consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha assistit a la presentació del programa públic d’ocupació “Creant oportunitats de feina” que ha fet el conseller de Treball del Govern, Iago Negueruela, avui al Consell d’Eivissa, juntament amb el director general del SOIB, Pere Torrens i la consellera de Treball del Consell d’Eivissa, Viviana de Sans. Des del Govern han explicat que aquest pla pot arribar a permetre la contractació d’unes 182 persones aturades de les Pitiüses, a través de diferents programes que desenvoluparan aquest any els ajuntaments i els consells insulars d’Eivissa i Formentera. Concretament a Formentera es poden arribar a beneficiar 28 aturats i es destinaran com a màxim 86.000 euros d’inversió.

La consellera de Formentera ha demanat que els programes s’ajustin a la realitat de l’illa “perquè puguin ser profitosos per les persones aturades de Formentera que tenen un perfil diferent als de les altres illes”. Vanessa Parellada ha demanat als responsables del Govern que tinguin en compte la idiosincràsia de cada illa a l’hora de dissenyar el pla, per exemple que en el moment de programar els projectes “els de Formentera es concentrin en els mesos d’hivern, o pels que són més llargs de 6 mesos que es puguin fraccionar en dos fases, donada la gran estacionalitat del mercat laboral de Formentera”, ha declarat.

Amb aquest programa hi haurà tres línies de contractació, una dirigida a persones aturades de fins a 29 anys i una formació relacionada amb l’ocupació que desenvoluparà a través de projectes de corporacions locals. Altra que ofereix l’oportunitat de què un aturat, major de 30 anys, pugui acollir-se a un projecte mixt de formació i contractació. I finalment, el programa Visibles, pels aturats de llarga durada, prioritàriament majors de 45 anys, que han deixat de cobrar prestació i amb càrregues familiars, segons han explicat des del Govern.

Formentera dóna suport al col·lectiu LGTBI

foto bandera lgbtAvui dia 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, s’ha exposat la bandera del col•lectiu LGTBI a la balconada del Consell de Formentera com a expressió pública del compromís de la institució amb aquest col·lectiu. Aquesta acció s'ha fet després de la proposició conjunta presentada per Gent per Formentera i el Grup Socialista “per donar suport al desenvolupament, respecte i visibilització de la diversitat sexual i de gènere” al ple de la institució insular el passat divendres 24 de juny.

A més, Formentera ha passat a formar part de la xarxa de Municipis Orgullosos, promoguda per Ben Amics, l'Associació de LGTBI de les Illes Balears. El conseller socialista, Rafael Ramírez, ha acompanyat a la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i la vicepresidenta tercera, Alejandra Ferrer, a la penjada de la bandera.

El Consell aporta 24.000 euros als centres de majors de Formentera

convenis clubs de jubilatsEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer ha signat avui els convenis de col·laboració amb els 4 clubs de jubilats de Formentera. En total el Consell aportarà 24.000 euros als centre de jubilats i majors de Formentera. L’objecte dels 4 convenis, de duració anual, és mantenir el centre i els serveis que hi presten, a més de fer promoció i sosteniment d’activitats associatives i comunitàries, a Formentera per a l’any 2016.

Jaume Ferrer ha signat el conveni amb la presidenta del Club de Jubilats i Pensionistes de Formentera, de Sant Francesc, Margarita Sanchís, per un valor de 9.000 euros. També ha formalitzat l’acord amb la presidenta del Centre Social i de Majors de Sant Ferran, Rita Costa per un valor de 6.500,00 euros. Així mateix, el conveni signat amb la presidenta del Club de Jubilats i Pensionistes de la Savina, Maria Costa, ha estat d’un valor de 4.500 euros. I per últim, el Consell atorga 4.000 euros a l’Associació de Majors del Pilar, i així ho ha signat amb el seu president Jaume Escandell.

El Consell signa un conveni amb Formenterers Solidaris per “ajudar als països en vies de desenvolupament i sensibilitzar al municipi”

foto conveni formenterers solidaris 2016El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la presidenta de l’ONG Formenterers Solidaris, Maria Costa han signat avui un conveni perquè la institució subvencioni l’execució de projectes de cooperació per al desenvolupament de països en vies de desenvolupament, així com d’activitats de sensibilització al mateix municipi, a Formentera per a l’any 2016.

El conveni té una durada d’un any, és prorrogable, i compta amb un pressupost de 3.000 euros. A l’acte també han assistit la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i la secretària de l’associació, Teresa Costa.

Formentera destina 30.000 euros en ajudes sociosanitàries

centre diaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha informat avui que durant el 2016 es destinaran 30.000 euros en subvencions per a associacions i entitats privades sense ànim de lucre perquè duguin endavant actuacions a l’àmbit socio-sanitari. L’objectiu d’aquesta convocatòria és al foment de programes i actuacions a l’àmbit sociosanitari i promoure activitats d’associacions i entitats sense ànim de lucre amb tasques destinades a l’atenció i millora de les condicions de vida dels majors dependents, les persones amb discapacitat, les persones amb malaltia mental i d’altres malalties cròniques.

Les associacions i entitats relacionades amb aquest àmbit poden entregar les sol·licituds d’aquestes ajudes a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà fins al pròxim 18 de juny. Es subvencionarà fins al 75 % del pressupost del projecte presentat per cada associació o entitat, amb un màxim de 14.000 euros. El passat any es varen presentar 4 associacions i es va concedir l’ajuda a dues, APMIPTEA va rebre 14.000 euros i APNEEF altres 14.000 euros, les altres dues associacions es varen quedar fora per no complir tots els requisits.

Més articles...

Pàgina 30 de 34

30

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1