• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Obertes les inscripcions per al taller de formació de voluntaris del proper 2 d’abril al Casal d’Entitats

cartell-2020-formacio---voluntEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que ja s’han obert les inscripcions per a participar en el taller de formació de voluntaris que se celebra el proper 2 d’abril al Casal d’Entitats.

Aquesta formació es realitza per part de tècnics de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears en col·laboració amb el Govern balear i està dirigida tant per a entitats de voluntariat com per a gent particular. Així, el dijous 2 d’abril al matí, d’11 a 13 hores, es realitzarà el taller per a entitats i responsables de voluntariat, on s’explicarà la nova normativa que ha entrat en vigor amb la Llei 11/2019 del Voluntariat de les Illes Balears. A la tarda, de 15 a 18 hores, s’impartirà un curs de formació bàsica per a gent particular que vulgui conèixer millor el món del voluntariat, les entitats, les normatives i els recursos existents.

Des de l’àrea de Benestar Social del Consell s’anima als voluntaris de les associacions i els particulars interessats en el voluntariat a participar en aquesta jornada de formació.

Per a participar en aquest taller s’ha de fer la inscripció a l’oficina de Benestar Social del Consell de Formentera i a través del web www.plataformavoluntariat.org, al correu electrònic formacio@plataformavoluntariat.org i al telèfon gratuït 900 102 979.

2 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El XIV Curs d'Integració Social i Cultural per a estrangers es desenvoluparà del 3 al 26 de març

curs-2019-integracio--jpEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que des del pròxim 19 i fins al 28 de febrer estarà obert el termini d'inscripció pel Curs d'Integració Social, que enguany compleix catorze edicions. Aquest curs gratuït es desenvoluparà del 3 al 26 de març a l'Escola d'Adults de Formentera i és vàlid per a obtenir l'informe d'Esforç d'Integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l'examen CCSE de nacionalitat.

Les persones interessades han d'adreçar-se a l'àrea de Benestar Social per fer les inscripcions en horari d'oficina de 9 a 14 hores i és necessari portar un document que acrediti la identitat de l'alumne (NIE o passaport). El nombre de places disponibles és de 15 alumnes i s'adjudiquen per ordre d'inscripció. El curs és gratuït i té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16.30 a 19 hores. Es realitza a l'aula gran de l'Escola d'Adults.

Els continguts que es tractaran seran els habituals de les darreres convocatòries: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, igualtat entre homes i dones, entre d'altres.

10 de febrer 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Jornada informativa de Creu Roja a la Casa del Poble de la Mola

creuroja1Creu Roja d’Eivissa i Formentera, en col·laboració amb l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, celebra el pròxim dimecres 12 de febrer a les 18 hores una jornada informativa en la Casa del Poble de la Mola. Creu Roja necessita voluntaris a l’illa i ha organitzat aquesta jornada per donar a conèixer els projectes en què estan treballant i per animar als residents de l’illa a col·laborar amb aquesta entitat solidària.


6 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Consell i Creu Roja celebren aquest cap de setmana dues sessions de voluntariat a Formentera

sessio---la-mola-13-12-20191Creu Roja d'Eivissa i Formentera, en col·laboració amb l'àrea de Benestar Social del Consell, celebra aquest cap de setmana dues jornades dirigides a fomentar el voluntariat a l'illa de Formentera.

En primer lloc, demà divendres, a les 18 hores, s'ofereix una sessió informativa a la Casa del Poble de la Mola on s'informarà sobre els projectes en els quals treballa Creu Roja i què es pot fer per col·laborar amb l'entitat.

El dissabte 14 de desembre hi haurà una jornada dirigida als voluntaris. En aquesta trobada, que se celebra d'11 a 14 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, hi haurà tallers de RCP bàsica, demostracions d'immobilitzacions, activitats d'estimulació funcional, tallers de reciclatge i jocs infantils.

Jornada de voluntariat suspesa pel mal temps
Per altra banda, l'àrea de Benestar Social informa que a causa de les males previsions meteorològiques, la jornada de formació de voluntariat prevista per demà 13 de desembre, que hi hauria de celebrar-se en sessions de matí i tarda, queda posposada fins a nou avís.

El Consell demana disculpes als voluntaris i confia que aquesta sessió se celebri després de les vacances de Nadal. Aquesta formació està organitzada per la Plataforma del Voluntariat, en col·laboració amb el Govern i el Consell de Formentera.


12 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’associació Qué Celeste, guardonada amb el premi Savina de Voluntariat de les Illes Balears

fotografia-mar-alavirulejjEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que l’associació formenterera Qué Celeste és la guanyadora de la primera edició del premi Savina dins dels Premis Voluntariat Illes Balears 2019 que concedeix el Govern balear.

Aquesta associació formenterera rebrà demà el premi de mans del conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, en la gala que se celebra a Palma a partir de les 19 hores al Conservatori Superior de Música, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, on també es reconeix als premiats de la resta d’illes. Cadascú de les quatre associacions guanyadores del premi de bones pràctiques rebrà 3.000 euros. Qué Celeste ha merescut aquest premi pel seu programa de voluntariat Somiant Desperts i el jurat ha valorat la qualitat del programa, així com en el nombre de persones voluntàries implicades, la formació que han rebut, la difusió i repercussió del programa i el treball en xarxa amb altres entitats de voluntariat, entre altres criteris.El Consell de Formentera col·labora en l’organització i difusió de moltes de les activitats e iniciatives de Qué Celeste.

Taula informativa a Sant Francesc
També, amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, a Formentera s’instal·larà demà, 5 de desembre, una taula informativa entre les 10 i les 13 hores a la plaça de la Constitució per a totes aquelles entitats, voluntaris o simplement persones que vulguin rebre informació sobre el tema del voluntariat i les properes formacions que es realitzaran a l’illa.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, assegura que des del Consell "s’està intentant promoure la creació d’una associació de voluntaris de Formentera, ja que són moltes les entitats i esdeveniments que es realitzen a l’illa i que requereixen la participació i col·laboració, moltes vegades indispensable, dels voluntaris, per poder-se dur a terme”.

L’octubre passat es va realitzar al Casal d’Entitats una reunió informativa i de motivació a la qual van assistir nombrosos interessats, tant en l’àmbit particular com també representants d’entitats. “Encara no s’ha materialitzat res, però des d’aquesta institució volem subratllar la importància de la creació d’una associació de voluntaris i recordar que aquesta associació, des dels seus inicis, rebrà el suport, assessorament i cooperació del nostre Consell i els seus professionals”. Finalment, des del Consell es reconeix la gran feina que fan els voluntaris, moltes vegades invisible als ulls de la resta de la població. “Destacar des d’aquí la magnífica tasca que realitzen aquestes persones voluntàries en la nostra societat al llarg de tot l’any”, ha senyalat el conseller.

Taller de voluntariat el 13 de desembre
Per altra banda, el divendres 13 de desembre s’impartirà una formació gratuïta, tant per a entitats, voluntaris o persones que estiguin interessades o tinguin la intenció de ser-ho. En aquesta formació organitzada per la Plataforma del Voluntariat, en col·laboració amb el Govern i el Consell de Formentera, es parlarà, al matí, de la nova Llei de Voluntariat balear i les aplicacions pràctiques que pugui tenir dins de les entitats que treballen amb voluntaris. A la tarda, es realitzarà un breu curs teòric-pràctic per a les persones interessades a obtenir aquesta formació bàsica i un diploma que ho acrediti.

La cita és el dia 13 d’11.30 a 13.30 hores, per entitats; i la tarda de 15 a 19 h per particulars al Casal d’Entitats. Tot aquell que vulgui inscriure pot passar per l’àrea de Benestar Social en horari d’oficina per tramitar les inscripcions. També es poden apropar a la taula informativa que s’instal·larà demà a la plaça de la Constitució.

4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 36

6

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1