• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Carnaval dels usuaris del Centre de Dia

MajorsEls majors del Centre de Dia de Formentera han celebrat avui el Carnaval. Un total de 25 usuaris i cinc treballadores del centre han participat d’aquesta festa disfressant-se de cartes de poker amb figures i disfresses que ells mateixos s’han encarregat de dissenyar i manufacturar.

Piques i trèvols negres, així com cors i rombes vermells han servit per caracteritzar una heterogènia baralla de cartes humanes que han donat un punt de color a les activitats que es desenvolupen al centre.

Curs de dinamitzador d’oci i temps lliure

diverespaiEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Formació i Ocupació, informa que des d’aquest passat dilluns, dia 29 i fins a mitjans de juny, s’està duent a terme un curs de formació per a monitores i monitors emmarcat dins el programa SOIB Jove de formació i ocupació. Aquest programa ofereix possibilitat d’inserció al mon laboral als joves menors de 30 anys.

El curs, dirigit pel docent Fran Jurado, compta amb la participació de 10 alumnes; 9 noies i 1 noi, i consta de 12,5 hores setmanals de formació que s’imparteixen els matins de dijous i divendres al Casal de Joves.
Així mateix, el curs consta de 25 hores setmanals de pràctiques que els alumnes desenvolupen a diversos espais com el Casalet de Sant Ferran, el Casal de Joves o el club de bàsquet, on aquests estudiants s’han d’adaptar a les circumstàncies socials de cadascun dels llocs i desenvolupar el seu aprenentatge teòric.

Objectius
El que persegueix aquest curs és dotar als alumnes de les eines necessàries per a poder dinamitzar espais en els que hi hagi població infantil i juvenil. Així mateix, que sàpiguen oferir fórmules als joves sobre com fer un ús profitós del seu temps lliure mitjançant recursos lúdics i recreatius a més d’educar-los en valors com el respecte a la diversitat, la tolerància, l’empatia o la companyonia entre d’altres.

Titolació
En finalitzar el curs, els participants obtindran un certificat com a dinamitzador d’oci i temps lliure que els permetrà accedir a llocs de treball relacionats amb l’àrea sociocultural i enfocats a infants i joves. Entre d’altres, clubs esportius, casals, associacions, escoles i campus d’estiu, el Diverespai i d’altres activitats recreatives amb infants.

Formentera ofereix un programa d’acolliment lingüístic per a alumnat nouvingut

Presentacio del projecte dacolliment linguisticAquest matí s’ha fet la presentació del projecte d’acolliment lingüístic per a afavorir la integració d’alumnat nouvingut. La presentació ha estat a càrrec de la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i de la docent i coordinadora de les classes, Maria Isabel Jiménez.

Davant el fet que existeix una major concentració de fracàs escolar i abandonament entre els i les joves immigrants en relació als natius, i que aquest factor esdevé un obstacle per al seu normal desenvolupament econòmic i social, des del departament d’Immigració es va plantejar l’inici d’aquest projecte, que es materialitza en un taller d’acolliment lingüístic pensat per a donar resposta a les necessitats específiques d’aquest col•lectiu.

Objectius del programa d’acolliment
A diferència d’anteriors edicions, el programa d’enguany, que comença el 5 de febrer i s’estendrà fins a la finalització del curs, no se centrarà en un grup escolar, sinó que s’oferirà a tots aquells nouvinguts tant de primària com de la ESO.

En paraules de na Maria Isabel Jiménez, coordinadora de les classes, “oferint aquest recurs, que cerca potenciar la millora de comprensió lectora, escriptora, així com oral de la llengua catalana, volem donar resposta a una sèrie de necessitats que es promouen i demanen des dels centres escolars”.

D’aquesta manera es pretén millorar tant l’aprenentatge escolar com la integració social, ja que com ha esmentat la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, “si hi ha una bona integració de l’alumnat a l’escola, creiem que la integració de la família en general en surt també beneficiada”.

Les classes s’adequaran al nivell escolar de cada alumne i volen potenciar també el treball en equip i promoure la igualtat d’oportunitats a l’hora de seguir el ritme de les classes lectives i fomentar una actitud en positiu de l’alumnat nouvingut davant la llengua vehicular dels centres educatius de les Illes Balears.

Inscripcions
Les inscripcions per a aquesta activitat es realitzaran a la seu del Centre Municipal de Serveis Socials, a la Vénda des Brolls número 53, de dilluns a divendres en horari de 09.00h a 14.00h, des d’aquest dijous 25 de gener fins al dijous 1 de febrer.

Per a més informació, es pot consultar també al telèfon 971 32 12 71 o al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . L’espai on es desenvoluparan les classes d’acolliment es decidirà en funció del nombre d’inscripcions i de les seves necessitats.

17 alumnes s’especialitzen en atenció geriàtrica a Formentera

Foto taller ocupacional geriatriaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que al Centre de Dia s’ha desenvolupat el curs d’atenció sociosanitària per a persones dependents en institucions socials, el curs Tramuntana VI. “Un total de 8 alumnes s’han especialitzat en aquesta branca sociosanitària per aconseguir un títol que en un futur les permetrà treballar a la residència que es construirà a l’illa”, segons ha explicat la consellera del ram, Vanessa Parellada.

Aquesta especialització les permetrà atendre a persones dependents en l’àmbit sociosanitari en la institució on treballin aplicant estratègies per mantenir i millorar l’autonomia personal i les relacions amb l’entorn dels dependents.

El curs s’ha realitzat entre el mes de març i desembre, i finalitza demà. La formació ha constat de classes 370 hores de teoria i 1.422 hores de pràctiques remunerades, els alumnes/treballadors han percebut un salari de devers 1.000€ mensuals, a més de la cotització a la seguretat social.

El pressupost total del projecte és de 134.295,39€. El Servei d’Ocupació de les Illes Balears subvenciona la iniciativa amb 128.580,05€ i el Consell aporta els 11.120,00€ restants. Les treballadores desenvolupen el seu treball al Centre de Dia de Formentera i el SAD (servei d'ajuda a domicili) també del Consell amb la supervisió d’una docent-directora del curs.

Més formació
Paral·lelament, el 29 de novembre es va iniciar un altre curs d’atenció sociosanitària per a persones dependents en institucions socials, dins el programa del SOIB DESOCUPATS. 9 persones s’estan formant en aquest curs de caràcter intensiu que comprèn 370 hores de formació teòrica i 80 hores de pràctiques. Els alumnes finalitzaran la formació entre febrer i març. El seu pressupost, finançat pel SOIB, és de 24.600€. El títol els acreditarà també a atendre a persones dependents en l’àmbit sociosanitari, la única diferència és la durada del curs, d’uns tres mesos, en lloc de 10, i que en aquest cas al fer-se només les pràctiques obligatòries la formació no és remunerada.

La gent que estigui interessada en formar-se dins aquesta branca sociosanitària es pot adreçar a l’àrea de Benestar Social per demanar més informació sobre pròximes formacions. De fet, està previst que al mes de febrer o març comenci el taller Tramuntana VII, d’atenció sociosanitària per a persones dependents en institucions socials, estarà dirigit a persones majors de 30 anys, i tindrà les mateixes característiques que l’anterior. S’ofertaran 10 places remunerades. El cost del taller serà de 120.509,87€, 115.318,67€ els finançarà el SOIB, i el Consell aportarà els 5.191,20€ restants.

Formentera reconeix els seus voluntaris

foto dia voluntariEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social del Consell Insular de Formentera ha celebrat avui 5 de desembre Dia Internacional del Voluntari un acte de reconeixement i agraïment als voluntaris de l'illa de Formentera.

Durant el matí (11-13h) i a la tarda (17-19h) d'avui hi ha hagut una taula informativa sobre la temàtica dels voluntaris a la plaça de la Constitució de Sant Francesc on s'han repartit: tríptics informatius i fulls d'inscripció i s'ha donat informació.

A les 19h, el President del Consell de Formentera, Jaume Ferrer , ha dirigit unes paraules d'agraïment als voluntaris i tot seguit s'ha fet un brindis.

Més articles...

Pàgina 7 de 19

7

telf_emergsocial_cat

facebook_benestar_ocupacio

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1