• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

‘Fortnite… oci o addicció?’, títol de la conferencia d’aquest dijous de la psicòloga Alba García dins del cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’

La psicòloga Alba García ofereix aquest dijous 28 de novembre la tercera conferència del cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’ que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell amb la col·laboració del Centre de Professorat de Formentera. La xerrada, que té per títol ‘Fortnite… oci o addicció?’ se celebra a les 17 hores a la sala de plens del Consell de Formentera (al costat del Centre de Dia). A més, el Consell de Formentera ofereix servei d'acollida per infants a partir dels 3 anys.

Aquesta és la tercera xerrada del cicle, que va començar el passat mes d'octubre, i que consta de nou conferències que es desenvolupen fins al pròxim 7 de maig.


26 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Primera reunió de la legislatura de la Comissió de Violència Masclista a l’Illa de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que el passat dimarts, dia 19 es va reunir la Comissió de Violència Masclista per primer cop en aquesta legislatura, per continuar treballant en la creació d'un protocol d'actuació en situacions de violència masclista a l'illa de Formentera.

L'objectiu d'aquesta comissió és el de millorar la coordinació de les actuacions que es realitzen des dels diferents àmbits implicats en situacions de violència masclista, i crear així, una veritable actuació en xarxa mitjançant l'existència d'instruments d'informació recíproca, transferència de coneixements i col·laboració entre tots els agents. D'aquesta manera millorarem l'atenció a les dones en situació de maltractament i dels seus fills i/o filles.

A la reunió es va acordar que el 2020 s'acabarà d'elaborar el protocol d'actuació en situacions de violència masclista. També es va acordar que la Comissió es reunirà tres cops durant l'any 2020 i, paral·lelament, es faran reunions amb cada un dels àmbits per poder treballar de manera interna els seus protocols d'actuació. Per altra banda, es va parlar del Pacte d'Estat contra la violència de gènere que és el document que es va firmar entre tots els partits polítics amb representació al congrés, per destinar una reserva de crèdit per dur a terme programes dirigits a erradicar la violència de gènere.

És per tot això que, des de la Comissió es pretén anar treballant conjuntament la problemàtica de la violència masclista per poder donar un servei i una atenció de qualitat a les dones i als seus fills i/o filles i per millorar la coordinació de totes les institucions implicades.

L'eliminació de la violència contra la dona és un repte de tota la societat. Una tasca conjunta, que requereix una actuació unitària i la màxima coordinació, col·laboració i cooperació, en les accions que desenvolupen els diferents agents implicats, des de molt diversos àmbits i amb multitud d'actuacions diferents, de manera transversal, multidisciplinària i necessàriament, per ser eficaces, integral. Per tot això, des de la conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera, l'any 2016 es va crear la Comissió Tècnica Insular contra la Violència Masclista. Aquesta està formada per l'àmbit social, igualtat, sanitari, educatiu, judicial i pels cossos i forces de seguretat.


25 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest divendres se celebra un taller de formació de voluntariat al Casal d’Entitats

cartell-cursos-voluntariat-22-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que aquest divendres 22 de novembre, al Casal d'Entitats, se celebra un taller de formació destinat als voluntaris de l'illa.

Aquesta formació es realitza per part de tècnics del Govern balear, tant per a entitats de voluntariat com per a gent particular. Així, el divendres al matí, d'11.30 a 13.30 hores, es realitzarà el taller per a entitats, on s'explicarà la nova normativa que ha entrat en vigor amb la Llei 11/2019 del Voluntariat de les Illes Balears. A la tarda, de 15 a 19 hores, s'impartirà un curs de formació bàsica per a gent particular que vulgui conèixer millor el món del voluntariat, les entitats, les normatives i els recursos existents.

Per a participar s'ha de fer la inscripció a través de la www.plataformavoluntariat.org, al telèfon gratuït 900 102 979 o a l'oficina de Benestar Social del Consell de Formentera.

Des del Consell s'anima als voluntaris de les associacions i els particulars a participar en aquesta jornada de formació.

19 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova edició del curs d'acolliment lingüístic per a alumnes nouvinguts

cartell2-1-El Consell de Formentera, a través del departament d'Immigració, informa que el pròxim 18 de novembre s'obri el període d'inscripcions per a la nova edició del curs d'acolliment lingüístic destinat per a afavorir la integració d'alumnat nouvingut d'educació Primària. El programa d'enguany comença el 27 de novembre i s'estendrà fins a la finalització del curs.

Aquest curs és una iniciativa que es va plantejar des del departament d'Immigració, motivat pel fet que existeix una major concentració de fracàs escolar i abandonament entre els i les joves immigrants amb relació als natius. Aquest factor esdevé un obstacle per al seu normal desenvolupament econòmic i social.

Els objectius d'aquest curs són donar resposta a les necessitats de l'alumnat nouvingut davant una nova llengua; promoure la igualtat d'oportunitats; potenciar l'aprenentatge i el rendiment escolar de l'alumnat mitjançant la llengua vehicular de l'ensenyament reglat; i millorar les habilitats i actituds associades a la lectura i escriptura. També es vol afavorir la integració social de l'alumnat i propiciar-les una actitud positiva i activa cap a l'aprenentatge de la llengua pròpia de l'illa on resideixen.

Les inscripcions per a aquesta activitat es realitzaran a la conselleria de Benestar Social, a la Vénda dels Brolls número 53, de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 hores, del 18 al 22 de novembre. Per a més informació, es pot consultar també al telèfon 971 32 12 71 o bé al correu electrònic rescolar@conselldeformentera.cat

15 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones amb un ampli cartell d'activitats

foto-rp-vio-gen1La consellera d'Igualtat, Vanessa Parellada, juntament amb la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, i la tècnica del Consell, Azucena Carrasco, han presentat avui el cartell d'activitats organitzades pel Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

La primera activitat serà el pròxim dilluns amb la inauguració de l'exposició Tres voltes rebel, a càrrec de la il·lustradora Ame Soler, que tindrà lloc a les 20h a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell. Una mostra amb la qual aquesta il·lustradora fa servir el seu art per parlar d'injustícies i desigualtat cap a les dones.

El dimecres continuaran les activitats amb una xerrada a càrrec de la psicòloga Belén Alvite a les 19h a la Sala d'Actes de l'edifici central del Consell de Formentera, És el porno la millor educació sexual?, en la qual es donaran eines per parlar de sexe amb els adolescents perquè tinguin més informació que la que poden trobar a través d'internet.

I el divendres 22 i diumenge 24 de novembre a les 21.30 h i 20.00 h respectivament es projectarà la pel·lícula Las invisibles, de Louis-Julien Petit. Una pel·lícula que en clau d'humor tracta la situació de desigualtat que pateixen les dones. Tindrà lloc a la Sala de Cultura-Cinema.

25 de novembre
I el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra el dilluns 25 de novembre, comptarà amb una programació especial. A les 17.00 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc es muntarà una taula informativa de Re-Acció d'IBdona, on els ciutadans es podran unir al pacte social contra les violències masclistes. A les 17.30 h es farà una concentració per a la lectura del manifest a ritme de la batucada, que obrirà i tancarà l'acte. Finalment hi haurà un concert de música interpretat per l'alumnat del Conservatori d'Eivissa i Formentera.

Per últim, el dimecres 27 de novembre a les 19.30 h es farà la projecció del documental d'IBdona Prostitució i tracta. Qüestió de poder (27'). El documental es podrà veure a la Sala Municipal de Cultura-Cinema i comptarà amb la presència de la directora de l'IBdona, Maria Duran i Febrer, la consellera d'Igualtat i la presidenta d'Espai Dones. Després de la projecció es farà un col·loqui entre tots els assistents i es repartirà material divulgatiu. Totes les activitats són gratuïtes.

La consellera d'Igualtat Vanessa Parellada ha assenyalat que la lluita contra la violència de gènere ens ha d'implicar a tots i totes i ha agraït a Espai Dones la feina que fa per sensibilitzar envers aquesta problemàtica social. Per part seva, la presidenta de l'associació ha destacat que s'ha de lluitar per aconseguir una vertadera igualtat, i una manera de conscienciar a la població és amb la programació d'activitats com les que inclou el cartell.


14 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 37

9

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1