• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formentera destina 53.838€ a entitats i persones amb necessitats especials

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que aquest 2019 també s'ha assolit l'objectiu de pagar, en el primer trimestre, totes les subvencions i ajudes a persones individuals i a entitats corresponents a l'any anterior.

Pel que fa a ajudes individuals, se n'han atorgat 16, per un import de 11.238€, a persones majors de 65 anys o amb un grau de discapacitat superior al 33%. Són ajuts tècnics, que han servit per materials com cadira de rodes, adaptació de vehicles, llit articulat, audiòfons o pròtesis dentals, i serveis de rehabilitació com fisioteràpia o logopèdia.

Pel que fa a les entitats, s'han atorgat 4 subvencions per un import de 42.600€. Les entitats que les han rebudes han estat l'Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Trastorn del Espectre Autista  (APMIPTEA), l'Associació de persones amb necessitats especials d´Eivissa i Formentera (APNEEF), la junta local de Formentera de l'Associació Espanyola contra el Càncer i l'Associació de Sensibilitat química múltiple, Síndrome de fatiga crònica, Fibromiàlgia i altres de Formentera.

La consellera Vanessa Parellada ha destacat “la satisfacció de poder donar aquestes ajudes a persones i entitats que ho necessiten perquè millorar el seu benestar és el que centra els esforços de la nostra conselleria”, segons ha declarat.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
20 de març de 2019

Comença la construcció de la Residència per gent gran de Formentera

foto-primera-pedra-reside--nci1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, juntament amb el director general de Planificació i Serveis Socials del Govern, Andreu Horrach i la consellera de Benestar Social de Formentera, Vanessa Parellada, han posat avui la primera pedra de la Residència per gent gran de Formentera. Les obres de construcció de la Residència començaran aquesta mateixa setmana, tenen un termini d’execució de 12 mesos, i un pressupost d’adjudicació de 2.065.000 €.

La Residència tendrà 18 places per persones dependents, dividides en 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles. El disseny de la Residència preveu un passadís d'unió amb el Centre de Dia. Aquesta unió física s'ha realitzat per compartir personal i recursos ja existents al Centre de Dia com cuines, bugaderies o serveis com el de fisioteràpia, entre altres.

Xarxa sociosanitària
A més, el president ha destacat que en un futur, si hi ha demanda, la Residència es podria ampliar. Així mateix, Jaume Ferrer ha declarat que “aquest nou equipament completa la xarxa sociosanitària de Formentera, que es va començar a crear a l’any 2007 amb la posada en marxa de l’Hospital, va continuar amb la creació del Centre de Dia al 2011, i segueix avançant ara amb la imminent posada en marxa del Tanatori, i en un futur pròxim de la Residència”.

Per part seva, el director general ha destacat que amb la Residència “es consolidaran tots els serveis de dependència a l’illa de Formentera, i així en aproximadament un any les persones dependents que ho necessitin ja no s’hauran de traslladar a altres illes”. Andreu Horrach ha dit que aquest projecte és un “exemple de cooperació entre administracions, que a més s’ha fet ajustant els serveis a les necessitats de Formentera i aprofitant els recursos ja existents”.

El Govern balear es fa càrrec del 70% de la despesa de la construcció del centre, el 30% restant ho finança el Consell de Formentera. Una vegada posada en marxa l’executiu balear també assumirà part de la despesa de funcionament pagant un preu per plaça i dia, la resta ho finançarà la institució insular. L'acte també ha comptat amb l'assistència de la diputada Sílvia Tur, i altres consellers de l’equip de Govern i dels grups de l’oposició.

Un mes d’activitats a Formentera per celebrar el Dia Internacional de la Dona

foto-presentacio---dia-de-la-d1Avui a les 10.30 a la Sala d'Actes del Consell de Formentera, la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, la tècnica de l'àrea, Azuzena Carrasco i la presidenta de l'associació Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo han fet la presentació del cartell d'activitats de la celebració del Dia Internacional de la Dona a Formentera.

La consellera i la presidenta d'Espai Dones han fet una crida especial a la població perquè se sumin a la trobada que hi haurà el divendres 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

8 de març
El 8 de març hi haurà una jornada plena d'activitats. Des de les 10.00h les representants d'Espai Dones es reuniran a la plaça per fer i convidar a fer cartells reivindicatius per la posterior concentració. A les 11.00h es muntarà una taula informativa que comptarà amb lectures d'experiències teatralitzades i finalitzarà amb la batucada del grup Bloco Colubraria.

A les 12.00h es farà una concentració a la mateixa plaça amb motiu del Dia Internacional de la Dona i de totes les dones que participen en la vaga feminista. Tot seguit tindrà lloc la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona i a les 12.30h hi haurà un torn de micròfon obert per tal que les persones que vulguin puguin dir perquè són a la concentració.

Els actes en aquesta jornada finalitzaran a les 21.30h amb la projecció del film El orden divino de Petra Bioudina Volpe a la Sala Municipal de Cultura – Cinema.

Programa d'activitats
Però les activitats organitzades amb motiu d'aquesta celebració es perllongaran durant tot el mes. De fet, comencen el pròxim dilluns 4 de març amb la inauguració de l'exposició TACTO de Natalia Lisinicchia, que tindrà lloc a les 19.30h a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell.

El dijous 7 de març a les 7 de la tarda hi haurà la projecció d'un documental de manera simultània a totes les illes. El documental Llavors de futur. Un homenatge al feminisme de les Illes Balears, produït per IBDona s'estrena per primera vegada i a Formentera es podrà veure a la Sala Municipal de Cultura – Cinema.

Els actes segueixen amb la Cursa Solidària per a la Dona que tindrà lloc el dissabte 9 de març a partir de les 11h, els beneficis de la qual van destinats a l'Associació Espanyola Contra el Càncer. Les inscripcions ja es poden fer al taulell del Poliesportiu.

El cartell també inclou la projecció de més pel·lícules i la representació d’un contacontes al Casal de Joves, i la presentació de la revista “Visions” amb un col·loqui posterior.

Homenatge a la Dona Gran
Un dels actes més esperats tindrà lloc el diumenge 31 de març a les 12.00h a la Sala de Plens del Consell de Formentera, situada al costat del Centre de Dia, i és l'XI Homenatge a la Dona Gran de Formentera. A més, a l'abril s'organitzarà un taller de defensa personal per totes les dones que els hi pugui interessar.

La consellera ha recordat que a la web www.reaccionem.com està oberta perquè els ciutadans es puguin unir al pacte social contra les violències masclistes. A més, Vanessa Parellada ha felicitat a Espai Dones per la programació d’aquest cartell que cada any és més complet i arriba a un públic més divers, un fet que és important perquè la “lluita per la igualtat ens afecta a totes i a tots” segons ha destacat.

Xerrada sobre alimentació saludable dirigida a famílies

xerrada-nutricio---1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que demà dijous 21 de febrer la dietista i nutricionista Lydia Micó farà la xerrada "Aprèn a planificar el teu Menú Saludable" a partir de les 18h a la Sala Polivalent del Centre de Dia. Aquesta xerrada s'emmarca dins les activitats organitzades per al Grup de Suport Familiar que promou la conselleria.

La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha assegurat que "amb aquesta formació es vol ajudar als pares i mares a què puguin planificar una alimentació més saludable per tota la família”. En la conferència es farà un repàs dels aspectes bàsics d'una alimentació saludable, després cada participant elaborarà el seu menú setmanal amb l'ajuda de la professional, i finalment s'obrirà un col·loqui.

Per ajudar als pares i mares que no tinguin on deixar els boixos i boixes a què puguin anar a la xerrada hi haurà un Servei d'Acollida per infants, tal com ja es va fer en la darrera trobada del grup de suport familiar.

Catalina Torres Ferrer compleix 100 anys de vida a Formentera

catalina-torres-ferrer1La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha anat a felicitar a la formenterera Catalina Torres Ferrer que ahir 18 de febrer va complir 100 anys. La consellera va fer-li entrega d'un ram de flors, i va disfrutar de la celebració de l'aniversari a ca seva situada a la zona de ses Bardetes.

A la sortida, la consellera va assegurar que "Formentera és una illa afortunada de tenir persones centenàries amb ganes de seguir vivint, aprenent i ensenyant, i envoltades de gent amb ganes de seguir-les acompanyant". Així mateix va destacar "quantes coses explicaven els seus ulls", amb el desig de què "per molts anys més en segueixin parlant".

Ahir a la tarda, la família i amics més propers varen celebrar el centenari de na Catalina, la segona de quatre germans que va néixer a Formentera el 18 de febrer de l'any 1919, filla del moliner Juan Torres i de na Francisca Ferrer. Les gloses, les orelletes i la xocolata calenta feren d'aquesta una celebració dolça i entretinguda.

Més articles...

Pàgina 10 de 33

10

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1