• Català
  • Castellano
  • English
Areas Social action Social Welfare

Set alumnes completen el curs d’integració social i cultural per a estrangers que organitza el Consell de Formentera

foto 2020 cursSet alumnes varen finalitzar ahir el Curs d’Integració Social i Cultural organitzat per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera i que enguany hi ha complert 14 edicions. El curs s’ha desenvolupat durant aquest mes de novembre a l’Escola d’Adults de Formentera i ha comptat amb alumnes residents a l’illa de diferents països d’origen, com Argentina, Colòmbia, el Marroc i Mèxic.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, va assistir a la darrera classe i va felicitar als alumnes “per l’esforç i l’interès” per participar en aquest curs “vàlid per a obtenir l’Informe d’esforç d’integració” emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CCSE de Nacionalitat.

Enguany, arran de la covid-19, s’ha limitat el nombre d’assistents d’un curs que ha estat impartit per Dolores Fernández Tamargo, i que entre altres temes ha abordat els valors constitucionals de l’estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea i la igualtat entre homes i dones.

27 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Cultivant valors’, iniciativa per conscienciar i sensibilitzar en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

foto 2020 dia discapacitatsL’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ha organitzat enguany diferents activitats per conscienciar i sensibilitzar la població amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra el 3 de desembre; i que enguany porta a terme un acte de conscienciació amb la plantació d’arbres als jardins del Centre de Dia per part de les associacions de persones amb discapacitat de l’illa.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha agraït en primer lloc, la implicació i el compromís de les persones que formen part d’aquestes associacions a l’illa, “que fan una feina fonamental per ajudar a visibilitzar i integrar aquest col·lectiu” i hi ha recordat que des del Consell “es treballa per donar la cobertura i atenció que necessiten per garantir els seus drets com a ciutadans”. Finalment, Ramírez ha convidat a la ciutadania a participar en les activitats.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració d’Apneef (Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera); d’Apmitea (Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Transtorns de l’Espectre Autista); d’AECC (Junta local de Formentera de l’Associació Espanyola contra el Càncer); Associació de sensibilitat química, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i altres de Formentera; ACTEF (Associació d’Altes Capacitats i Talents d’Eivissa i Formentera) i d’APIES, (Associació Pitiusa per la Inclusió Educativa i Social).

Els actes prevists per als pròxims dies a Formentera són les següents:

‘Cultivant valors’
Com novetat enguany, el mateix dia 3 es celebra l’acte “Cultivant valors”, que consisteix en la plantació d’arbres amb missatges de conscienciació a càrrec de les associacions de l’illa als jardins del Centre de Dia. Posteriorment, un representant de les associacions de persones amb diversitat funcional de Formentera llegirà un manifest.

Taula informativa
També el dia 3, d’11 a 13 hores, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc se instal·larà una taula informativa conjunta de les associacions de persones amb diversitat funcional i una mostra de productes artesanals realitzats pels usuaris del Centre de Dia.

Taula col·loqui a Ràdio Illa
El dimecres, dia 2 de desembre, de 10 a 11 hores, se celebrarà una taula col·loqui a la ràdio pública Ràdio Illa de professionals i familiars de persones amb diversitat funcional per parlar Pla d’Acció Integral per a persones amb diversitat funcional del Consell de Formentera.

Tarda de curtmetratges: ‘Diversament hàbils’
Els dies 11, 18, 22 i 29 de desembre es projectaran diferents curtmetratges amb temàtica relacionada amb la diversitat i la inclusió amb la col·laboració de Formentera Film i Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria. El dia 11, a les 19 hores, la projecció es farà a la Casa del Poble de la Mola, i els dies 18, 22 i 29 de desembre, a la mateixa hora, a la sala d’actes del Consell de Formentera.

L’aforament és limitat i per poder acudir cal fer reserva prèvia al correu electrònic administració.centredia@conselldeformentera.cat.

A més, durant tot el mes de desembre es projectarà el curtmetratge “Bla, Bla, Bla”, dirigit per Alexis i Bruno Morante abans de les pel·lícules programades els divendres i diumenges en la Sala de Cultura.

 
27 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Islanders get guidance on using digital communications sensibly

cartell 2020 Xerrada prevencio en ticThe Formentera Social Welfare Department is inviting local families to attend a talk regarding sensible use of communications technology, a limited capacity event programmed at 8.30pm, 26 November, in the Sant Ferran islamic centre. Reservations are required and may be made by phone, WhatsApp or email (prestauratives@conselldeformentera.cat).

10 November 2020
Communications Department
Consell de Formentera

Formentera unveils activities programme aiming to combat gender violence by building awareness

foto 2020 dia eliminacio violencia donesConsell de Formentera president Alejandra Ferrer and local chief of equality and LGTBI affairs Vanessa Parellada sat down with the chair of Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, to present the programme for International Day for the Elimination of Violence against Women on 25 November.

Ferrer applauded Espai Dones for putting together a “wide-ranging bill of activities which, stretching from 2 to 25 November, is nearly a month long”. On the calendar are courses on violence prevention, theatre, a film screening, an exhibition and a round-table discussion.

“A sweeping programme of education and political engagement to tackle gender violence was crucial”, said Ferrer, “especially this year, given the violence so many women have faced and continue to face as a result of the Covid-19 crisis and the increased time at home with their aggressors”. The president pointed out that women are on the front lines of every crisis, and offered up the Consell’s entire battery of services in their support.

The programme:

2–6 November, daily
5.00pm–9.00pm: Preventing sexual violence in sports
Aula de formació, Centre d’Esports Nàutics

Saturday 7 November
8.30pm: Frida. New theatre.
Enlisting human emotions, directors Marie Tholon and Adriana Aguilar take audiences on a trip across the formative life stages and trials of an artist-turned-feminist icon.
Running time: 60 minutes
Admission: €7 (general) / €5 (youth) / Free (the unemployed and inactive freelancers)
Sala de Cultura (Cinema)

Friday 20 / Sunday 22 November
8.30pm & 8.00pm (respectively): Paula Cons’ La isla de las mentiras (2020), based on real events
Sala de Cultura (Cinema)

Monday 23 November
6.00pm: Opening night—Yolanda Domínguez’s Little Black Dress
A reflection on gender and social consciousness, a critique of the representation of women in fashion, an invitation to embrace diversity.
Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”

Tuesday 24 November
7.00pm: Conversations—Changing our images, changing our world
Yolanda Domínguez guides participants in an analysis of recent media images and Domínguez’s own recent visual work.
Aula de formació, Centre d’Esports Nàutics [La Savina]

25 November
The International Day for the Elimination of Violence against Women begins at 11.00am with an information stand in Sant Francesc’s Plaça de la Constitució where visitors can help make and hang signs.

Entertainment starts at 4.30pm with Bloco Colubraria’s batucada drum performance, followed by a 5.00pm rally with Covid-19 protocol in place. Women may volunteer to share written work. A reading will then be given of the manifesto, with a representation of Chilean group LASTESIS’ “The Rapist in Your Path”.

Equality director Vanessa Parellada indicated that Covid-19 sanitary measures would be in place at every activity, and highlighted a crosscutting organising approach that included Espai Dones and numerous departments of the Consell de Formentera—“because we need to tackle gender violence on as many fronts as possible”. Finally, Parellada asked islanders to be vigilant and take action if they see gender violence: “It’s not a personal problem and it’s not a family problem. It’s a social problem, so looking away isn’t going to work. We need everyone to take an active role”, she said.

29 October 2020
Department of Communications
Consell de Formentera

Consell unveils latest round of social and cultural integration course for immigrants

cartell 2020 curs integracioThe Formentera Department of Social Welfare reports that open enrolment runs today through 30 October for the fourteenth round of a free course seeking to promote the social and cultural integration of participating students. The Balearic government offers those who successfully complete the course a report accrediting their ambition to integrate, and instruction is tailored to help individuals who are preparing for the CCSE citizenship test. Encouraging local immigrants to take part, department chief Rafael Ramírez trumpeted the course as a double boost to participants, helping them integrate in society and stay on the right side of administrative paperwork”.

Public health imperatives mean class size will go from 15 to 12, and spaces will be awarded by order of enrolment. Individuals interested in signing up should inquire at the social welfare office during regular office hours, 9.00am to 2.00pm. A valid ID (temporary residence card or passport) is required for registration.

The course will be conducted over 20 hours in two weekly sessions, Tuesdays and Thursdays from 4.30 to 7.00pm, and will be held in the large classroom of the Escola d’Adults.

Instructor Dolores Fernández Tamargo will cover topics including Spain’s constitutional values, human rights and civil liberties, the Balearic Statute of Autonomy, the European Union and gender equality, among others.

26 October 2020
Department of Communications
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 36

Start
Prev
1

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1