• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

La mestra Maria Mayans Ferrer dona nom al nou vial d'accés a l'escola de Sant Ferran

foto 2021 carrer MMF AEl Consell de Formentera ha instal·lat les plaques amb el nom del nou carrer que dona accés al recentment crear CEIP de Sant Ferran de ses Roques. El vial ha rebut el nom de la mestra Maria Mayans Ferrer. Aquesta docent va exercir de mestra a Formentera segons consta en els padrons de l'illa de 1871, així mateix a l'any 1909 també apareix mencionada a la "Guía del turista", d'Arturo Pérez-Cabrero, com a mestra de l'escola de nenes de Sant Francesc. Aquesta informació s'ha extret de l'article signat per la historiadora Fanny Tur Riera, 'Mestres de Formentera: les primeres escoles'.

L'acord va ser adoptat en el ple de la corporació. La presidenta Alejandra Ferrer ha celebrat que s'hagi posat el nom d'una dona que a més va exercir de mestra a una via pública totalment relacionada amb el món educatiu. "Des del Consell de Formentera fa temps que treballam per fer polítiques d'igualtat, en la nomenclatura dels pobles s'han destacat moltes vegades persones rellevants, generalment del sexe masculí, ara és moment de cercar també entre les dones que hagin set importants per la nostra comunitat i posar en valor la seva tasca", segons ha declarat.


8 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Visita a la nova escola i escoleta de Sant Ferran

foto 2021 visita escolaALa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, acompanyada de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i del conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, han visitat avui el nou centre d'educació infantil i Primària i de la nova escoleta de Sant Ferran de Formentera. A l'acte han assistit també la delegada d'Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante i representants de l'equip directiu i de l'associació de mares i pares del centre.

La presidenta Alejandra Ferrer ha celebrat l'obertura de la nova escola i l'escoleta de Sant Ferran, “unes infraestructures àmpliament demandades per la ciutadania de l'illa”. A més, ha agraït la col·laboració de l'AMIPA del col·legi i “la immensa paciència que han tengut aquest temps”, així com “l'enfeinada desenvolupada per l'equip directiu i docents del centre”. També, la presidenta ha destacat l'obertura de l'escoleta, “una aposta d'aquest Consell per garantir l'educació de 0-3 anys de qualitat, pel que fa a equipaments i recursos humans”.

D'altra banda, Francina Armengol ha assenyalat que “ha set un dia molt important per a l'illa de Formentera” i ha agraït també “la paciència tenguda per aquesta llarga espera d'una escola molt demandada i que fa realitat un somni per continuar avançant en les polítiques educatives que desenvolupa el Govern balear”.

Un nou centre d'educació infantil i Primària de gairebé 7 milions d'euros

Amb un pressupost de 6.708.234 € el projecte del nou col·legi i de l'escoleta s'ha convertit en un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) amb una capacitat total de 450 alumnes. El centre s'ubica a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de l'escoleta municipal que compta amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys). Actualment el CEIP de Sant Ferran compta amb 328 alumnes i 30,5 professors.

L'edificació es desenvolupa en forma de pinta, amb un cos paral·lel al vial d'accés on s'ubiquen els espais administratius així com el menjador del CEIP i de l'escoleta que poden fer-se servir d'aules matineres per rebre els alumnes així com de sales d'actes vinculades al carrer.

Els espais de Primària es desenvolupen en tres pavellons, el primer dels quals recull els espais comuns: biblioteca, aula informàtica, sala de professors i aula polivalent així com les aules de suport i petit grup; i als altres dos pavellons s'ubiquen les 12 aules tipus. La tipologia del bloc d'aulari de Primària en planta és la de passadís central amb aules a cada costat.

El porxo d'educació infantil i de l'escoleta separa els espais d'esbarjo d'aquests nivells del pati de Primària. Aquest porxo fa també d'element de comunicació entre els patis de l'escoleta i d'educació infantil. El gimnàs del CEIP s'ubica al fons d'aquests mòduls.

La construcció del centre d'Educació Infantil i Primària (6+12) s'ha assumit per part de la Conselleria d'Educació i Formació Professional i la de l'escola d'Educació Infantil municipal per part del Consell Insular de Formentera. En total, les obres suposen una inversió de 6.708.234 €. El centre s'ubica a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran. En total, les obres han suposat una inversió al Consell d'1.118.000 euros per a la construcció de l'escoleta.

La nova escoleta acull una aula d'un a dos anys i una aula de dos a tres anys que era l'oferta educativa que fins ara s'oferia a l'escoleta del Camí Vell que recordem es va obrir amb caràcter provisional fins a la construcció del nou centre. La nova escoleta disposa de sis aules de les que de moment s'han ocupat dos i a mesura que hagi demanda s'anirà ampliant l'oferta educativa.

Aquest nou centre va ser qualificat com a prioritari en el Pla d'Infraestructures Educatives 2016-2023 (PIE) de la Conselleria i, és una de les obres previstes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Aquesta actuació ha estat seleccionada per part de la Direcció General de Fons Europeus per ser finançada pel fons REACT-UE com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la Covid-19, dins del marc del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.


30 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació dels cursos i tallers per a adults de la temporada de tardor i hivern a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, presenta l’oferta de cursos i tallers de tardor i hivern per a persones adultes. “L’objectiu és oferir una àmplia varietat per cobrir la demanda formativa i d’oci de la ciutadania resident a l’illa”, segons ha explicat la consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador.

Tornen els clàssics tallers de creació i pintura impartits per Teresa Matilla, i el de talla en fusta d’Aaron Keydar. L’aula d’art, el taller impartit per Teresa Matilla, ofereix als alumnes coneixements de les diferents tècniques pictòriques, creativitat, creixement personal i emoció. El taller s’oferirà en horari de tarda de novembre a març. Per altra banda, Aaron Keydar porta impartint taller de talla en fusta des de l’any 2014, i enguany es realitzarà els dimarts i divendres en horari de tarda de novembre a març.

Des d’aquest any, aquests dos cursos s’impartiran en el nou Espai Cultural de Sant Ferran.

Enguany es tornar a oferir també el curs de fotografia digital (nivell I), impartit pel fotògraf José Antonio Arribas. El curs tendrà una durada de dotze hores, del 22 de novembre al 2 de desembre. La formació es divideix en una part teòrica i una de pràctica, que permetrà als alumnes aprendre diferents tècniques fotogràfiques dins i fora de l’aula. Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones que vulguin treure el màxim rendiment a la càmera rèflex o treballar amb profunditat diferents disciplines fotogràfiques.

Aquest curs s’impartirà a la biblioteca Marià Villangómez.

Preinscripcions
Pel que fa a les preinscripcions, es poden formalitzar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, o telemàticament a través de l’OVAC a partir de l’1 d’octubre. Les persones jubilades i els joves menors de 25 anys tindran un 30 % en el preu dels cursos.

28 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 cursos

Les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona tornen de l’1 al 7 d’octubre

cartell 2021 jornades estudis locals JMC El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, informa que entre l’1 i el 7 d’octubre tornen les Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona, que enguany compleixen la desena edició. Totes les conferències se celebraran a la sala de plens del Consell de Formentera, a partir de les 20.15 hores. L’entrada és gratuïta i no cal fer reserva prèvia.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha mostrat la seva satisfacció “per poder celebrar de nou les jornades, que van quedar suspeses l’any passat per mor de la pandèmia” i n’ha subratllat l’interès documental: “són unes jornades multidisciplinàries amb un contingut variat, exhaustiu i molt interessant que ens ajuda a conèixer més en profunditat la història de Formentera”.

A més, la consellera ha recordat que enguany ja s’han publicat dos números de la revista Formentera, que recullen les conferències pronunciades a les jornades dels anys 2015 i 2016 i que es continuarà actualitzant. També s’editarà una publicació de l’any 2020 amb els articles que s’havien de presentar en les jornades que no es varen poder celebrar.

El programa de conferències és el següent:
- Divendres, 1: Protección, conservación y difusión de la arquitectura vernácula. A càrrec de Camila Mileto i Fernando Vegas, doctors arquitectes i catedràtics de la Universitat Politècnica de València.
- Dilluns, 4: Ús de sòl rústic de Formentera. A càrrec de Vicent Prats Ramon, tècnic superior d’ordenació del territori del Consell d’Eivissa.
- Dimarts, 5: Malalties i epidèmies de les Pitiüses. A càrrec de Fanny Tur, historiadora i arxivera de l’Ajuntament d’Eivissa.
- Dimecres, 6: Les plantes per a la salut. A càrrec de Josep Colonques Garrido, acupuntor, naturista, comunicador i autor de nombroses publicacions sobre salut natural.
-Dijous, 7: Repressió institucional franquista a Formentera: la Causa General. A càrrec de Francisca Riera Escandell, historiadora.

El Centre de Professorat de Formentera ha inclòs el cicle de conferències dins de l'oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d'Educació del Govern balear reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions.

24 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix 12 cursos de català dels nivells A2, B1, B2 i C1 de preparació per a la convocatòria de gener de 2022

El Consell Insular de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, ofereix dotze grups de català dels nivells A2, B1, B2 i C1 per preparar la pròxima convocatòria oficial de proves de la direcció general de Política Lingüística del Govern balear prevista per al gener de 2022.

Les places són limitades i l’alumnat només podrà apuntar-se a un sol grup. Un cop realitzada la preinscripció, i abans de l’inici del curs previst per al 13 i 14 d’octubre, l’alumnat rebrà un correu de confirmació que ha set inscrit en el grup desitjat. Els cursos seran gratuïts.

Preinscripció del 20 de setembre al 6 d’octubre
El període de preinscripció als cursos s’inicia el dilluns 20 de setembre i finalitza el 6 d’octubre. Aquesta preinscripció es pot realitzar per via telemàtica a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC), o bé de forma presencial, sempre tenint en compte que s’ha de demanar cita prèvia, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada al carrer de Ramon Llull, 6, de Sant Francesc. Per demanar cita prèvia, s’ha de telefonar al 971 32 10 87, de 15.30 a 20.30 h.

Pel que fa als nivells, s’oferten cinc grups del nivell inicial (A2), dos del nivell B1, tres del B2 i dos més del C1. Per a aquest primer quadrimestre, no s’oferirà el nivell C2, perquè no hi haurà proves oficials d’aquest nivell a la convocatòria de la DGPOLING del mes de gener. Es poden consultar els horaris i els dies dels cursos en el moment de fer la preinscripció.

17 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 12 de 39

12

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1