• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

El Consell forma als monitors de l'Escola d'Estiu en la detecció de les possibles seqüeles en els infants arran de la covid-19

foto 2020 formacio monitors 1El Consell de Formentera, a través de la conselleria de Benestar Social, informa que al llarg de dues jornades ha realitzat una formació per a les monitores i els monitors de l'Escola d'Estiu per dotar-los de les eines de detecció en els infants de possibles dificultats, situacions de risc i símptomes diversos arran de la crisi sanitària viscuda.

Aquesta formació s'ha dividit en tres blocs. D'una banda, s'han tractat els possibles efectes psicològics en els infants i també en les famílies de l'estat d'alarma arran de la covid-19. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que “s'ha de tenir en compte que per a molts dels infants, la participació en l'Escola d'Estiu pot suposar la primera activitat grupal i el primer contacte extern fora de l'àmbit familiar”.

D'altra banda, també s'han treballat els possibles indicadors de risc per detectar diferents dificultats, símptomes, seqüeles o situacions susceptibles de ser ateses per a professionals especialitzats i, en darrer lloc, s'ha incidit en els protocols de les derivacions corresponents de casos concrets als serveis especialitzats.

L'àrea de Benestar Social recorda que per resoldre qualsevol dubte en aquests casos i obtenir més informació es pot trucar al telèfon 971 321271 o al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat.

2 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Admesos tots els infants per l'Escola d'Estiu 2020

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que els 180 infants inscrits a l'Escola d'Estiu 2020 han estat admesos. L'Escola d'Estiu preveu comptar amb 99 alumnes a l'escola de Sant Francesc, 57 a la de Sant Ferran i 24 a la Mola. A partir del pròxim dilluns els organitzadors de l'escola contactaran amb les famílies per reunir-se amb elles i organitzar l'inici de l'escola.

Entrades i sortides escalonades
L'horari màxim de l'Escola d'Estiu serà de 8 a 14.30h. Aquest any es fomentaran les entrades escalonades. La temàtica principal que es treballarà aquest 2020 a l'escola d'estiu és la salut i el lema “Ens cuidam”. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat l'esforç que s'ha fet des del Consell de Formentera per “poder acollir tota la demanda i així ajudar a la conciliació de les famílies i al desenvolupament de nens i nenes en tractar-se d'un projecte de lleure educatiu”.

Mesures de seguretat excepcionals
Per evitar la propagació de la covid-19 hi haurà mesures de seguretat excepcionals. Els grups seran encara més reduïts i comptaran sempre amb les mateixes monitores i monitors, no tindran contacte amb altres grups per evitar possibles contagis i no es faran desplaçaments fora dels centres. Així mateix es seguiran els protocols i mesures de neteja i desinfecció establerts per les autoritats.

Per a més informació es pot telefonar al 971321087 o enviar email a joventut@conselldeformentera.cat.


26 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'obren les inscripcions de l'Escola d'Estiu 2020

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que demà dijous 18 de juin s'inicia el període d'inscripció per l'Escola d'Estiu 2020. Les inscripcions es podran fer fins al 24 de juny a l'Oficina Virtual d'Atenció a la Ciutadania del Consell de Formentera, OVAC, o amb cita prèvia a través de l'OAC, Oficina d'Atenció a la Ciutadania, telefonant al 971321087.

L'Escola d'estiu 2020 començarà el pròxim 1 de juliol i es desenvoluparà als 3 centres escolars de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola. Els nens i nenes de famílies amb dificultats de conciliació, vulnerabilitat socioeconòmica i situació de protecció del menor tindran prioritat d'accés. Aquesta escola s'adreça als infants en edat escolar, d'entre 3 i 12 anys. Aquest any també hi ha una subvenció especial per ajudar a les famílies que hagin patit la crisi provocada per la Covid-19 a sufragar les despeses.

Entrades i sortides escalonades
L'horari màxim de l'Escola d'Estiu és de 8 a 14.30h. Aquest any es fomentaran les entrades escalonades. A les sol·licituds els pares hauran de marcar la preferència de franja horària d'entrada que serà, entre 8-8.30h, 8.30-9h o 9-9.30h. La sortida també es farà de manera escalonada, entre les 13.30-14h i les 14-14.30h. Tot amb l'objectiu d'evitar el màxim possible aglomeracions per entrar i sortir de l'escola.

La temàtica principal que es treballarà aquest 2020 a l'Escola d'Estiu és la salut i el lema “Ens cuidam”. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat que “l'Escola d'Estiu a Formentera sempre ha estat un recurs molt necessari per ajudar a conciliar les famílies que en temporada alta solen tenir més càrrega de feina, i per contribuir al desenvolupament de nens i nenes en tractar-se d'un projecte de lleure educatiu”, i ha destacat que enguany “és més necessari que mai, ja que després de 3 mesos i mig sense escola, permetrà oferir de nou entorns segurs de socialització amb iguals i per gaudir de jocs i esbarjo, a la vegada que se'ls transmeten valors”.

Mesures de seguretat excepcionals
Per evitar la propagació de la Covid-19 hi haurà mesures de seguretat excepcionals. Els grups seran encara més reduïts i comptaran sempre amb les mateixes monitores i monitors, no tindran contacte amb altres grups per evitar possibles contagis i no es faran desplaçaments fora dels centres. Així mateix es seguiran els protocols i mesures de neteja i desinfecció establerts per les autoritats.

Per a més informació es pot telefonar al 971321087 o enviar email a joventut@conselldeformentera.cat.


17 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reobertura de les escoletes de Formentera

foto 2020 tornada escoletaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que avui 15 de juny s'han reobert les escoletes de Sa Miranda i Camí Vell de la institució insular. En total han començat a anar als centres 17 infants a l'escoleta de Sa Miranda i 3 a la del Camí Vell. Recordem que aquest període de retorn es poden acollir com a màxim el 50% dels alumnes, és a dir 54 infants del total de 108 matriculats als dos centres.

La tornada a les escoletes s'està fent paulatinament amb un horari d'adaptació per als infants després de 3 mesos sense anar a les aules. Es preveu que poc a poc s'incrementin les hores d'estada als centres i també els alumnes que assisteixen. S'ha prioritzat l'atenció als nens i nenes de famílies amb dificultats de conciliació, vulnerabilitat socioeconòmica i situació de protecció del menor. L'horari d'obertura serà de 7.30 a 14.30h, oferint el servei de matinera i menjador.

La tornada a les escoletes ha vengut acompanyada de mesures de seguretat i higiene a causa de la Covid-19, les educadores han de fer servir mascareta, ja que no podran respectar la distància interpersonal de 2 metres amb els petits. A l'aula de nadons hi haurà un màxim de 4 infants per aula, a les aules d'1-2 anys un màxim de 6 i a les de 2-3 un màxim de 9. Hi haurà torns per sortir al pati, es fomentaran les activitats a l'aire lliure i la disminució de la ràtio permetrà fer activitats educatives adaptades a la nova situació.

Les famílies han de prendre la temperatura als infants abans de venir al centre; en cas de tenir 37,5 o més, no podran assistir.

15 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Consell de Formentera i Ajuntament d'Eivissa col·laboren per crear apunts lingüístics per al personal de les seves administracions

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Normalització Lingüística, informa que juntament amb l'Ajuntament d'Eivissa engeguen una campanya interna per resoldre els dubtes més habituals a l'hora de redactar textos en català. 'Apunts en net', que és com es diu el programa, pretén ser una ajuda i un suport per al personal de les dues administracions.

El programa consisteix en l'enviament de tres apunts lingüístics setmanals que el personal del Consell i de l'Ajuntament rebrà en el seu correu de feina. Cada apunt conté una breu explicació teòrica i exemples, i s'han dividit les temàtiques en tres blocs:

1. Aspectes ortogràfics, sintàctics, gramaticals i lèxics (pronoms, preposicions, lèxic específic, etc.)
2. Convencions estilístiques (ús de les majúscules i les minúscules, abreviatures i símbols, etc.)
3. Llenguatge administratiu (terminologia administrativa, aspectes de redacció administrativa, etc.)

El programa té l'objectiu de servir de suport a la tasca diària del personal de l'administració, i el seu contingut s'ha dissenyat per donar resposta als dubtes més freqüents (siguin de lèxic, redacció o convencions lingüístiques), així com també fer arribar d'una manera clara i senzilla les actualitzacions de criteris normatius o convencionals, o la inclusió de neologismes, paraules i expressions específiques que el dia a dia planteja. El format d'apunt permet, alhora, introduir aspectes de toponímia i paraules i expressions genuïnes.

Els serveis d'assessorament lingüístic de les dues institucions s'han encarregat del contingut dels apunts i n'han dissenyat l'enviament, que s'iniciarà durant aquest mes de juny.


12 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 18 de 39

18

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1