• Català
  • Castellano
  • English

Educació

El Consell promou educació afectivosexual per als alumnes de primària i de l'IES de Formentera

foto 2023i afectiu sexual AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que durant el primer trimestre de l'actual curs escolar els alumnes de primària del CEIP Mestre Lluís Andreu, el CEIP El Pilar i el CEIP Sant Ferran de ses Roques, han rebut formació relacionada en la salut afectivosexual.

En concret, la sexòloga i educadora social, Teresa Ramos ha impartit dos sessions de dos hores cadascuna sobre aquest tema. Durant el segon trimestre rebran aquesta formació els alumnes de l'IES Marc Ferrer.

L'objectiu d'aquest taller, segons ha explicat el conseller de l'àrea, Rafael Ramírez, és "informar i formar els joves sobre el desenvolupament dels canvis biològics, psicològics i socials durant l'etapa de pubertat i adolescència". El propòsit és aclarir mites i creences erronis, així com desfer prejudicis sobre afectivitat i sexualitat en totes les seues manifestacions, segons ha afegit el conseller Rafael Ramírez.

A les sessions l'experta els ha donat eines teoricopràctiques perquè puguin gaudir del dret a la salut afectivosexual que està recollit per l'OMS (Organització Mundial de la Salut) per construir una societat més igualitària i sense discriminacions. El mateix taller que han fet per als pares i mares de les escoles, tindrà lloc el pròxim 1 de febrer a les 18h a l'IES Marc Ferrer per als pares i mares d'aquest centre. En aquesta formació cas se'ls dona estratègies per comunicar-se amb els seus fills i se'ls proporcionen coneixements perquè puguin acompanyar-los en aquest procés de creixement.


16 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Rafel Bisquerra aborda l'educació emocional aquest dijous al cicle 'Xerrades per a famílies i docents'

El pedagog, psicòleg i doctor en Ciències de l'Educació Rafel Bisquerra oferirà aquest dijous 24 de novembre, a les 17 hores a la sala de plens, la conferència "Educació emocional: de la teoria a la pràctica" dins del cicle Xerrades per a famílies i docents que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera.

Totes les sessions estan obertes al públic en general i, a més, hi ha un servei d'acollida per a infants. Els interessats poden fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.


21 de novembre de 2022
Área de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi xerrades

'Eduquem en positiu: límits i conseqüències', aquest dijous, segona conferència del cicle Xerrades per a famílies i docents

El cicle Xerrades per a famílies i docents que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera celebra aquest dijous 3 de novembre la segona xerrada sota el títol 'Eduquem en positiu: límits i conseqüències', a càrrec de la psicòloga Cristina Torres. La xerrada es durà a terme a la sala de plens del Consell de Formentera a les 17 hores. A més, s'oferirà un servei d'acollida per a infants. Els interessats han de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

31 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi eduquem

Curs de fotografia digital

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que encara queden places per al curs de fotografia digital (nivell I), impartit pel fotògraf José Antonio Arribas. El curs té una durada de dotze hores, i tindrà lloc del 21 al 30 de novembre. La formació es divideix en una part teòrica i una de pràctica, que permetrà als alumnes aprendre diferents tècniques fotogràfiques dins i fora de l'aula, amb càmera de fotografia o mòbil. Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones que vulguin treure el màxim rendiment a la càmera rèflex, compacta o telèfon mòbil i vulguin treballar amb profunditat diferents disciplines fotogràfiques.

El curs s'imparteix en el nou Espai Cultural de Sant Ferran, té un preu de 90€. Els joves de menys de 25 anys, els jubilats i les persones amb una discapacitat acreditada igual o superior al 33 %: gaudiran d'un de descompte del 30 %.

Les incripcions es poden fer a l'OVAC o l'OAC.

8 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi foto arribas

La campanya "Per una menstruació lliure, també de residus" es desplega a Formentera

foto 2022x inici periode lliureAquesta setmana té lloc l'inici de la campanya de Nou Període de Rezero, a la qual s'ha sumat el Consell de Formentera i que té per objectiu normalitzar i fomentar l'ús de productes menstruals més saludables, ecològics i justos. Precisament, aquest matí al Casal de Joves s'ha fet un taller amb personal del Consell de Formentera sobre totes les opcions de productes menstruals existents, per conscienciar les treballadores sobre el consum crític i responsable.

La vicepresidenta i consellera d'Educació, Susana Labrador, i la consellera de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, hi han assistit. Entre aquesta setmana i la vinent, la campanya s'està difonent entre l'alumnat de 4t d'ESO i de 1r i 2n de batxillerat de l'IES Marc Ferrer, a través d'un programa educatiu sobre les diferents possibilitats de productes menstruals. Demà dijous 20 d'octubre es farà una sessió adreçada a docents, i divendres, una sessió adreçada a les jugadores del club de futbol femení Cosmitos. "La iniciativa té la finalitat de reforçar i amplificar l'estratègia d'educació menstrual a la societat de Formentera a través del món educatiu, però també associatiu i esportiu", segons ha destacat Susana Labrador.

Taller obert a la ciutadania
El pròxim dimecres 26 d'octubre s'ha convocat una sessió adreçada a les associacions de l'illa, i que també està oberta a la ciutadania en general. Tendrà lloc a les 17.00 h, a la sala d'actes del Consell (plaça de la Constitució de Sant Francesc). La pròxima setmana també s'impartirà un taller amb les alumnes dels cursos per a adults.

Aquesta campanya impulsada per Rezero, una fundació sense ànim de lucre, va néixer arran del tabú i l'estigma que encara existeix entorn de la menstruació. "Hi ha una manca d'informació i d'educació adequada, que perpetua la poca accessibilitat a productes segurs (lliures de tòxics), justos (lliures d'impostos i produïts en condicions respectuoses) i circulars (reutilitzables) que necessiten les dones i altres persones menstruants", segons ha explicat Marta Beltran, directora de projectes de Rezero.

De fet, actualment, "la gran majoria dels productes menstruals que es venen al mercat són articles d'un sol ús, com ara compreses i tampons, que donen lloc a impactes ambientals, econòmics, sanitaris i socials des de la seua producció a l'eliminació i més enllà", asseguren des de l'entitat.

Aquesta iniciativa està impulsada per les àrees d'Educació, Igualtat, Participació Ciutadana i Medi Ambient del Consell de Formentera.

19 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 39

5