• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Consell aporta 24.000 euros als centres de majors de Formentera

img 1448-1-El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat avui els convenis de col·laboració amb els 4 clubs de jubilats i pensionistes de Formentera. En total el Consell aportarà 24.000 euros als centres de jubilats i majors de Formentera. L’objecte d’aquests convenis, de duració anual, és el manteniment dels centres així com dels serveis que s’hi presten, a més de fer promoció i sosteniment d’activitats associatives i comunitàries, a Formentera per a l’any 2018.

Jaume Ferrer ha signat el conveni amb la presidenta del Club de Jubilats i Pensionistes de Formentera, de Sant Francesc, Margarita Sanchís, per un valor de 9.000 euros. També ha formalitzat l’acord amb la presidenta del Centre Social i de Majors de Sant Ferran, Rita Costa, per un valor de 6.500 euros. Així mateix, el conveni signat amb la presidenta del Club de Jubilats i Pensionistes de la Savina, Maria Costa, ha estat d’un valor de 4.500 euros. I ja per últim, el Consell atorga 4.000 euros a l’Associació de Majors del Pilar, i així s’ha rubricat amb el seu president Jaume Escandell.

El Consell renova el conveni amb l’ONG Formenterers Solidaris

img 1436-1-El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la presidenta de l’ONG Formenterers Solidaris, Maria Costa, han signat avui un conveni de col·laboració per valor de 3000 euros perquè aquesta institució subvencioni l’execució de projectes de cooperació per al desenvolupament de països en vies de desenvolupament, així com activitats de sensibilització a Formentera per a aquest 2018.

L’ONG Formenterers Solidaris és una entitat sense ànim de lucre que té com a objecte divulgar i promoure projectes de desenvolupament social mitjançant l’ajut a col·lectius i persones marginades o desafavorides per causes com la pobresa, l’edat, el sexe o la situació legal.

Tant el Consell de Formentera com l’ONG Formenterers Solidaris tenen objectius comuns i, per tant, es formalitza l’esmentada ajuda a favor de l’ONG Formenterers Solidaris, mitjançant el present conveni de col·laboració, amb subjecció a les següents actuacions:
-Elaboració i gestió de projectes de cooperació i desenvolupament a països en vies de desenvolupament.
-Organització de ponències, taules rodones, fòrums, exposicions o conferències.
-Despeses derivades de l’equipament, material i subministrament propis per al funcionament regular de l’ONG.
-Organització de campanyes de recollida de productes i sous per enviar a llocs necessitats.
-Gestió dels bons d’alimentació concedits pel Consell de Formentera.
- Accions de suport a les persones amb més necessitats socials de l’illa de Formentera.

A l’acte de signatura del conveni hi ha assistit també la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, així com la secretària de l’associació, Teresa Costa.

Presentat el nou equip de controladors d’aparcament regulat de Formentera

img 1433-1-El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el conseller insular de Mobilitat, Rafael González, han presentat aquest matí el nou equip de controladors que opera a les zones d’aparcament regulat de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols. Format per 11 nous controladors que se sumen al 3 que ja hi havia, així com al coordinador d’aparcament regulat, aquest equip s’encarregarà també del control del Pilar de la Mola els dies de mercat (tardes de dimecres i diumenges) i d’informar diàriament de la regulació aplicada a es Cap de Barbaria.

Els nous controladors compaginen aquesta setmana el seu treball amb quatre cursos de formació; un de comunicació interpersonal, un altre sobre les ordenances municipals en el tema de la regulació de zones d’aparcament regulat aprovat en el Ple ordinari de juny del passat divendres, un tercer per familiaritzar-se amb l’operativitat del cos de la policia local i de la grua municipal i un darrer sobre el funcionament de la maquinària de les zones blaves.

Implantació de les noves zones d’aparcament regulat
Avui dimecres s’ha iniciat la instal·lació dels nous parquímetres al nucli de Sant Ferran i durant els propers dies es muntaran a Sant Francesc i es Pujols. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha avançat que “és previst que la implantació d’aquesta maquinària estigui enllestida la primera quinzena d’aquest mes de juliol”.

A partir de la instal·lació dels nous parquímetres i durant aquest juliol, l’aparcament serà limitat a 24 hores i gratuït per tots els usuaris a les noves zones blaves de Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols. Per tant, tant residents com visitants hauran de treure un tiquet diari si han de fer us de qualsevol de les noves zones d’aparcament regulat. A partir del mes d’agost l’aparcament serà de pagament excepte en el cas dels residents i vehicles bonificats, que hauran de treure un tiquet gratuït amb un dia de validesa.

Nou tècnic de Mobilitat
Aquest matí també ha estat presentat el nou tècnic de Mobilitat, Jesús Villar, que ve a "reforçar l’àrea amb l’objectiu de tirar endavant els grans projectes que estam abordant com són la regulació de l’entrada de vehicles, la redacció del primer pla de mobilitat sostenible per Formentera, així com la nova contracta de transport públic”, ha puntualitzat el conseller.

Formentera publica el temari de la prova teòrica per renovar el seu borsí de bombers

foto-bombers-20181El Consell de Formentera ha publicat al taulell d'anuncis de la seva web el temari de la prova teòrica del nou procés selectiu per renovar la borsa de treball de bomber col·laborador.

Amb aquesta nova borsa el Consell de Formentera garantiria comptar amb persones preparades a disposició de la institució en cas de necessitats urgents de treball.

Les bases del procediment estan previstes que s'aprovin durant la primera setmana de juliol i es publiquin al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Amb la publicació del temari a la web, les persones interessades ja es poden anar preparant per la prova.

Formentera completa tots els tràmits per iniciar la regulació de vehicles a Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols

foto-ple-juny-2018--2-1El Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat definitivament avui amb els vots a favor de l'equip de govern de Gent x Formentera, el PSOE de Formentera i Compromís, i l'abstenció del Partit Popular l'ordenança fiscal de la taxa per estacionament regulat de vehicles als nuclis de Sant Francesc, Sant Ferran, es Pujols i la Savina.

Amb aquesta regulació es donen totes les circumstàncies per començar el servei, donat que la setmana passada es va finalitzar el procés selectiu per incorporar 14 nous controladors i controladores d'aparcament regulat, que se sumen als 3 ja existents, i que els parquímetres ja estan a l'illa i en els propers dies, l'empresa proveïdora els instal·larà.

Aquesta és la principal mesura que s'ha aprovat al Ple ordinari de juny, celebrat a la sala de Plens del Centre de Dia. A més d'aquesta iniciativa, se n'han aprovat d'altres. A proposta de l'equip de govern, ha aconseguit la unanimitat els dies festius locals per a l'any 2019, que seran Sant Jaume (25 de juliol ) i Santa Maria (5 d'agost); la declaració d'interès general de la línia elèctrica de Can Joan Simon; la proposta inicial de dissolució i extinció del Patronat municipal de Turisme de Formentera i la proposta del III Pla insular sobre drogues i altres addiccions. L'equip de govern de GxF ha aprovat amb els seus vots la proposta d'aprovació inicial del Reglament de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística de Formentera.

El Partit Popular ha aprovat per unanimitat la recuperació del circuit hídric de Can Marroig i a instal·lar un bany i un aparell d'aire condicionat a l'Escola d'Adults.

El Partit Socialista i Compromís no han aconseguit aprovar cap de les proposicions que han portat al plenari.

En el Ple d'avui també s'ha produït la compareixença de la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, i s'han votat dos mocions d'urgència, les dos aprovades per unanimitat i a instàncies de l'equip de govern. La primera està relacionada amb l'abocador de Ca na Putxa, d'Eivissa, i en concret instar l'empresa concessionària a iniciar en menys d’un mes les obres d'una planta de triatge i biometanització. La segona és una sol·licitud per demanar al govern de l'Estat que agilitzi l'entrada en vigor del descompte aeri i marítim el 75% perquè sigui una realitat dins el 2018 i que no es retardi fins al 2019.

Més articles...

Pàgina 3 de 39

3

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1