• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Actuació contra la venda ambulant

La Policia Local de Formentera, en col·laboració amb la Guàrdia Civil de l'illa, varen fer una actuació el passat divendres 9 de juny en la qual es varen aixecar 8 actes de denúncia per venda ambulant a les platges de l'illa. Els agents varen decomissar roba, bijuteria i fruites. En concret es varen intervenir 46 culots, 23 vestits, 107 cocos, 15 pinyes, 31 tàpers amb fruita i 11 braçalets.

El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, responsable de la Policia Local, ha dit que "la lluita contra la venda ambulant és molt important perquè suposa una competència deslleial que fa molt de mal al comerç local". A més, el conseller ha afegit que aquesta activitat il·legal va en contra de “la imatge de tranquil·litat de que volem que gaudeixen els nostres turistes, per això es faran actuacions de manera regular per acabar amb aquesta pràctica”.

La nova Residència de Formentera estarà unida al Centre de Dia per compartir recursos i serveis

ResidenciaAquest matí s'ha presentat a Formentera l'avantprojecte de la futura Residència de l'illa. L'exposició ha anat a càrrec del president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, de la consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago i de la consellera de Serveis Socials del Consell Insular de Formentera, que han estat acompanyats pel cap tècnic d'Infraestructures del Consell, Xico Ribas, i per Andreu Horrach, director general de Planificació del Govern.

Construcció i finançament
Les dades més interessants del nou projecte és que el solar és titularitat del Consell de Formentera, i es troba annex al Centre de Dia, de fet actualment el fan servir usuaris i treballadors del centre per aparcar. La construcció, que tindrà un cost previst d'un milió dos-cents mil euros (1,2M€), anirà a càrrec del Govern (70%) i del Consell de Formentera (30%). El cost del funcionament ordinari també estarà compartit ja que Formentera entraria dins la baremació que aplica el Govern al finançament de persones amb situació de dependència, que en funció del grau, s'estableix entre 63 i 68€/dia.

Capacitat
La nova residència es contempla per a 18 persones, dividides en 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles. El disseny de la Residència preveu un passadís d'unió amb el Centre de Dia. Aquesta unió física s'ha realitzat per "compartir els recursos ja existents al Centre de Dia com cuines, bugaderies o serveis com el de fisioteràpia, entre altres", ha explicat Xico Ribas.

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, que s'ha mostrat molt content per la visita de Fina Santiago per la presentació de l'acord, ha afirmat que "la Residència permetrà avançar encara més en el propòsit de dignitat de poder néixer i morir a Formentera i que varen fer un pas de gegant amb l'arribada de l'Hospital, enguany fa 10 anys. Amb la residència, persones que ara es veuen obligades a sortir de Formentera podran seguir aquí".

El polígon industrial de Formentera es denominarà polígon de can Bonet

Foto Ple vista general260517 pEl Consell Insular de Formentera ha celebrat aquest matí el Ple ordinari de maig. A la sessió s'han  aprovat per unanimitat 7 proposicions, una de l'equip de govern de Gent per Formentera, dos del Partit Popular, una del Partit Socialista i dos de Compromís. Una altra proposta ha estat aprovada amb 11 vots a favor de Gent per Formentera i Compromís i l'abstenció del PP i del Partit Socialista i dos proposicions, una del Partit Popular i una altra del Partit Socialista, han estat rebutjades.

Proposicions aprovades per unanimitat
Les proposicions que s'han aprovat per unanimitat han estat les següents: Els nous vocals del Consell de Direcció de l'ens especial de Gestió Audiovisual de Formentera, una proposició del Partit Popular contra el maltractament i abandonament dels animals, una proposició també del Partit Popular per a la publicació de contractes menors, una proposició del Partit Socialista per retirar els cartells d'obres públiques finalitzades, una proposició de Compromís per revisar l'estat de l'emissari de Punta Pedrera i també una proposició de Compromís per realitzar una campanya de respecte al ciclista.

Proposicions aprovades
A la sessió d'avui s'ha realitzat l'aprovació, amb els vots a favor de Gent per Formentera i Compromís i les abstencions de PP i PSOE, de la denominació de nous carrers de Formentera als nuclis urbans i l'aprovació inicial de la denominació del polígon industrial, que es dirà de can Bonet, atenent les recomanacions de l'Obra Cultural Balear i la Universitat de les Illes Balears.

També s'ha aprovat una proposició de l'equip de govern, transaccional a una del Partit Popular, per continuar amb el treball de dinamització de la feina del camp, amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció del Partit Popular.

Compareixença de Daisee Aguilera
A la sessió d'avui ha comparegut la consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera, que ha enumerat les accions fetes per les àrees que encapçala. Aguilera ha destacat les campanyes per controlar les serps, la processionària, ha explicat les gestions per avançar en el nou Pla de residus, i ha destacat que aquest estiu, "Formentera ampliarà la zona de vigilància al fondeig des de Cala Saona a Es Caló, amb més i nous mitjans". Daisee Aguilera ha dit que la seva il·lusió és "que Formentera segueixi sent una illa preservada".

El Consell subvenciona cursos de formació organitzats per la Cambra de Comerç de Formentera

Foto conveni cambraEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president de la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera, Juan Manuel Costa, han signat un acord per l’organització d’unes jornades de formació, cursos, assessoraments als comerços, creació, gestió, finançament i seguretat a l'empresa, entre d’altres activitats, que tendran lloc a l’illa de Formentera entre els mesos de gener a octubre de 2017 pels quals el Consell aportarà 7.000 euros.

Aquesta ajuda servirà per finançar part dels cursos que la Cambra té previst realitzar, entre d’altres,cursos formatius:

1. Idiomes: Alemany, anglès, italià, francès.
2. Comerç: Jornades atenció al client, gestió i administració d’aparadorisme.
3. Noves tecnologies, informàtica, creació pàgines web, compatibilitat aplicada.
4. Emprenedors: creació i gestió, finançament, seguretat a l’empresa.

Així, tant la CAMBRA com el CIF volen conscienciar a la ciutadania de l’illa sobre l’entorn actual del sector del comerç i transmetre les novetats en les diferents actuacions i estratègies de comercialització, per poder adaptar-se, amb enfocaments pràctics, utilitzant exemples reals i adaptar-los al context, amb les matèries esmentades al punt tercer.

El Consell col·labora amb aquest projecte, perquè l’empresariat de Formentera pugui tenir la mateixa formació que a la resta de les illes, i pugui millorar així el servei que s’oferirà als turistes, economia principal de l’illa.

El Consell de Formentera subvenciona cursos de submarinisme pels residents de l’illa

Foto conveni vellmariEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la representant de l'empresa Vellmarí, Cristina Ozores, han signat un contracte de bonificació per dur endavant el programa "Descobreix la Formentera Submarina" amb l'objecte de prestar el servei de "cursos de submarinisme" als residents de Formentera i així fomentar les riqueses del fons marí de la nostra illa així com l'activitat esportiva.

Amb aquest contracte el Consell de Formentera es compromet a bonificar el 50% del cost de cada curs realitzat durant aquest 2017 a residents de Formentera, amb una limitació total de 7.000 euros. La residència a l'illa de Formentera dels participants haurà d'acreditar-se mitjançant fotocòpia del DNI i certificat de residència amb un minin d'1 any d'antiguitat.

D'altra banda, la publicitat de les activitats del programa "Descobreix la Formentera Submarina" realitzades per l'entitat Vellmari, haurà d'aparèixer en tot moment el logotip del Consell Insular de Formentera, com a entitat col·laboradora.

Més articles...

Pàgina 31 de 49

31

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1