• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera dona llum verda a la construcció de la residència i la reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran

foto ple extra setembre 2018El Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat avui l’adjudicació de les obres de construcció de la residència per a persones depenents i la licitació de les obres de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran així com la contractació d’un servei de direcció de les obres.

Futura residència
La sessió plenària ha aprovat, amb el vot favorable de tots els grups polítics, la proposta de l'equip de govern relativa a l’adjudicació de les obres de construcció de la residència per a persones depenents.

Per al conseller d’Infraestructures, Rafael González, estem davant “un equipament molt necessari per Formentera i els seus ciutadans que, junt amb el tanatori actualment en construcció, ve a completar els equipaments sociosanitaris de l’illa. Una volta finalitzada aquesta obra, les persones majors d’aquesta illa disposaran d’un servei digne que els permetrà millorar en qualitat de vida i fer possible el fet de néixer, viure i morir a Formentera”.

L’obra, que s’iniciarà aquest hivern amb un pressupost que ronda els dos milions, un termini d’execució estimat en 16 mesos i una superfície construïda de 1.169,17m2, serà una ampliació del Centre de Dia i comptarà amb 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles, per a un total de 18 persones. També disposarà de recepció, serveis per als visitants, menjador, sala d’estar i les zones pròpies d’infermeria i control o magatzem.

La Conselleria de Benestar Social del Govern de les Illes Balears es farà càrrec del 70% del cost de les obres i el Consell de Formentera del 30% restant, a més de l’aportació del solar on s’edificaran les noves instal·lacions.

Avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran
El Ple també ha donat el vistiplau, amb els vots a favor de Gent per Formentera i l’abstenció de PP, PSOE i Compromís, la proposta de l’expedient i inici de la licitació per a la contractació de l’obra de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran així com la contractació d’un servei de direcció de les obres de reforma de l’esmentada via per a exercir el control d’execució de terminis de l’obra.

“El que volem aconseguir amb aquestes obres és potenciar el poble de Sant Ferran perquè sigui un poble agradable on viure, amb facilitat per desplaçar-s’hi a peu i que el seu comerç es vegi revitalitzat”, ha destacat el titular d’Infraestructures, que ha detallat que les reformes a aplicar a l’avinguda Joan Castelló i Guasch seguiran el mateix criteri que les obres ja executades l’hivern passat als carrers Guillem de Montgrí i València: “Vam eliminar totes les barreres arquitectòniques, es va fer una ampliació de les voreres i s’ha regulat l’aparcament. Ara, el que farem amb aquesta nova obra serà donar continuïtat a aquestes millores perquè el poble gaudeixi des les mateixes condicions”, ha apuntat González.

El Projecte de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch contempla la millora tant de la pavimentació en superfície dels diferents espais, com la millora de serveis soterrats; sanejament, aigua potable, telefonia, llum i enllumenat públic. La proposta amplia, a més, l’espai destinat per als vianants, eliminant barreres arquitectòniques i incorporant un carril bici segregat en tota la travessia. Es preveu també la col·locació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

S’utilitzarà una solució de plataforma única ja emprada als carrers Guillem de Montgrí i València del mateix nucli urbà, del que aquesta intervenció és una continuació. El termini d’execució de les obres serà de 6 mesos per garantir que les mateixes estiguin finalitzades per a l’inici de la temporada turística de 2019. El seu pressupost és de 1.858.000 € incloent tant la seva execució com la direcció de les mateixes.

Durant la primera quinzena del mes d’octubre, el Consell convocarà al veïns de Sant Ferran a una reunió per explicar les obres a executar, tal com ja es va fer amb les obres de reforma dels carrers Guillem de Montgrí i València.

Formentera recupera la figura del policia tutor

Foto policia localEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que a partir de la setmana vinent es tornarà a comptar amb el servei de policia tutor.

El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, ha destacat que des del cos de la Policia Local de Formentera “s’ha realitzat un esforç important per poder restituir el servei de policia tutor atenent a la importància que aquest servei té en la societat i sobretot en els joves”. L'inici efectiu serà el proper dilluns dia 17, data partir de la qual l’agent de policia que realitzarà aquesta tasca iniciarà una ronda de contactes amb centres, associacions i conselleries relacionades amb les feines vinculades al servei.

La figura del policia tutor
El policia tutor o referent és un policia local dedicat especialment a col·laborar amb el món educatiu i amb els professionals de l'àmbit social, sense perdre la condició d'agent de l'autoritat i tot el que representa. Compta amb formació específica i està especialitzat a cooperar en la resolució de conflictes privats i en l'entorn escolar, facilitant la resolució d'aquests problemes, incloses les conductes de risc relacionades amb menors.

El seu àmbit d’actuació s’emmarca en els centres escolars, així com espais públics, locals i establiments i en l’àrea de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC). Les seves funcions seran exercir una vigilància especial i tasques de prevenció en els casos que afecten els menors, i amb els professionals de l’àmbit social. En l’àmbit escolar, actuarà en casos d’absentisme escolar, en conflictes dins l’àmbit escolar o fets delictius, consum de drogues o tabac a més de vigilar i actuar en casos d'assetjament escolar i en l'ús il·lícit de les xarxes socials entre d’altres aspectes. Així mateix, es destinarà un segon agent per a realitzar accions i campanyes preventives conjuntes amb els centres escolars relacionades amb l'educació vial.

L’agent assignada es coordinarà tant amb l’àrea de Benestar Social com amb la Guàrdia Civil quan l’assumpte així ho requereixi.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha valorat molt positivament la recuperació de la figura del policia tutor per “les tasques de prevenció i l’ajuda que aquesta figura proporcionarà als menors, ja sigui mitjançant xerrades, jornades, vigilància de les entrades i sortides dels centres i la resta de tasques que desenvoluparà”.

La figura del policia tutor ha estat promoguda per les àrees de Seguretat Ciutadana, Educació i Benestar Social del Consell Insular de Formentera, en estreta col·laboració amb el Govern balear a través de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), dependent de la Conselleria d’Administracions Públiques.

Els socorristes de Formentera tanquen la temporada alta amb la segona Torxada

foto torxada 1El Consell de Formentera, a través del servei de socorrisme, informa que aquest diumenge 16 de setembre a partir de les 18.30 h a la platja d'es Pujols, es celebrarà la segona Torxada: Trobada de Socorrisme. Els vigilants viuran una jornada en la que realitzaran proves no competitives de natació, remolc i curses entre altres activitats. Al sol post es ficaran a l’aigua amb torxes enceses.

Segons ha explicat el cap dels socorristes, Marco Antonio Lage, “som a punt de començar la temporada baixa, i abans d’acomiadar els primers socorristes que deixen de prestar servei, fem aquesta trobada de germanor de tot l’equip”, una trobada que serveix també per donar visibilitat a la feina d’aquest col·lectiu. “Convidem tothom a què vingui a conèixer millor el servei que donem i comparteixi amb nosaltres aquesta jornada tan especial”, ha afegit Lage.

Cal recordar que entre el 15 de juny i el 15 de setembre, temporada alta pel que fa a l'època de vigilància a les platges, hi ha 23 efectius del servei de socorrisme que vigilen la seguretat dels banyistes. El servei de socorrisme de Formentera es dóna entre l'1 de maig i el 31 d'octubre, del 15 de setembre al 30 hi ha 15 socorristes i del 30 de setembre al 31 d'octubre 10, igual que a l’inici de temporada.

L’artista Rafel Tur Costa cedeix una obra a Formentera

foto cessio rafel tur 1La Sala d’Actes del Consell Insular de Formentera ha acollit avui l’acte de cessió d’una obra d’art de l’artista Rafel Tur Costa. L’acte ha comptat amb la presència del president del Consell, Jaume Ferrer, i la consellera de Cultura, Susana Labrador, que han rebut la donació en nom de la corporació de mans del fill de l’artista. L’acte també ha comptat amb la presència del comissari de l’exposició, Manolo de Oya, d’Espai F.

La pintura, realitzada en tècnica mixta, data de l’any 1988 i forma part de la recent exposició La ferida oberta que l’artista va realitzar a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell del 26 de juny al 14 de juliol d’enguany.

Aquesta retrospectiva, que per primera vegada s'exposà a Formentera, fou organitzada pel col·lectiu cultural Espai F, amb la col·laboració del Consell de Formentera, el Govern balear, Fundació Baleària i Ràdio Illa.

Nascut a Santa Eulària, Rafel Tur Costa va ser el primer pintor abstracte de les Pitiüses i és un dels grans pintors eivissencs que ha traspassat l'àmbit artístic insular per exposar en museus i galeries estatals i internacionals. Germà del conegut ceramista Antoni Tur “Gabrielet”, va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis Artístics d'Eivissa, encara que la seva formació té un gran component autodidacta.

L’obra serà exposada a lloc públic per tal que el poble de Formentera en pugui gaudir.

Formentera prepara les obres d’hivern

foto-futura-residenciaEl Ple extraordinari del proper dijous donarà llum verda a l’adjudicació de les obres de construcció de la residència per a persones depenents i la licitació de les obres de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran

El Consell de Formentera ha convocat per aquest dijous un Ple extraordinari per tractar sobre l’adjudicació de les obres de construcció de la residència per a persones depenents, una infraestructura llargament reclamada i que completa tot un conjunt de serveis de primera necessitat iniciat amb la construcció de l’hospital ara fa 11 anys. La construcció de la futura residència permetrà a la gent gran de l’illa viure la seva vellesa dignament a Formentera.

D’altra banda, la reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran culmina el projecte de reforma del poble iniciat amb carrers Guillem de Montgrí i València en consens amb els veïns. Aquesta reforma, pensada per pacificar la via i donar prioritat a vianants i ciclistes, dotarà el carrer de més espais per a vianants, així com un carril bici renovat i nous aparcaments de recàrrega de vehicles elèctrics.

Construcció de la residència per a persones depenents
Es tracta de les obres d’ampliació del Centre de Dia, amb la construcció d’una zona amb ús residencial per a persones dependents. La seva capacitat serà de 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles, per a un total de 18 persones. La zona de nova construcció comptarà amb una recepció, serveis per als visitants, menjador, sala d’estar i les zones pròpies d’infermeria i control, magatzem etc. Així mateix, la construcció preveu la seva futura ampliació en cas de ser necessària. Fruit del conveni signat amb la Conselleria de Benestar Social del Govern de les Illes Balears, la futura residència tindrà una superfície construïda de 1.169,17m2. El pressupost de construcció és de 2.064.986,00 € i s’estableix un període de 16 mesos de termini d’execució.

Reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran
El Projecte de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch contempla la millora tant de la pavimentació en superfície dels diferents espais, com la millora de serveis soterrats com sanejament, aigua potable, telefonia, llum i enllumenat públic.

La proposta amplia, a més, l’espai destinat per als vianants, eliminant barreres arquitectòniques i incorporant un carril bici segregat en tota la travessia. Es preveu també la col·locació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

S’utilitzarà una solució de plataforma única ja emprada als carrers Guillem de Montgrí i València del mateix nucli urbà, del que aquesta intervenció és una continuació.

El termini d’execució de les obres serà de 6 mesos per garantir que les mateixes estiguin finalitzades per a l’inici de la temporada turística de 2019.

El pressupost és de:
Execució de les obres: 1.817.683,68 €
Direcció de les obres: 41.140,00 €

Durant la primera quinzena del mes d’octubre, el Consell convocarà al veïns de Sant Ferran a una reunió per explicar les obres a executar, tal com ja es va fer amb les obres de reforma dels carrers Guillem de Montgrí i València.

Més articles...

Pàgina 5 de 44

5

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1