• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera dóna llum verda a la nova regulació de comercialització d’estades turístiques

votacio---ple-extra-abril-20191Avui s'ha celebrat un Ple extraordinari per aprovar definitivament diverses normatives relacionades amb la regulació turística que segons ha explicat la consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer, “permetran que es puguin iniciar els processos d’inscripció, per donar d'alta novament habitatges per a la comercialització d'estades turístiques en unifamiliars i plurifamiliars, en vista a aquesta temporada”.

En primer lloc, s’ha aprovat amb el suport de Gent per Formentera i el Partit Socialista i el vot en contra del Partit Popular la proposta d’aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla Territorial Insular de Formentera. Aquesta modificació estableix la nova zonificació turística, que permetrà comercialitzar una nova bossa de 5.000 places en les zones rústiques de Formentera (exceptuant Parc Natural, Xarxa Natura i els perifèrics) i en els nuclis des Pujols, la Savina, es Caló, es Ca Marí i Mariland, protegint els nuclis tradicionalment residencials. Amb aquesta modificació també s’estableix el sostre de places turístiques de Formentera fixat en 20.585. De les quals 12.081 seran per hotels i 8.504 per comercialització d’estades turístiques. L’objectiu, segons ha explicat Alejandra Ferrer és “garantir l’equilibri entre la qualitat de vida del resident i l’activitat turística, garantir que hi hagi habitatge per tot l’any i millorar la capil•laritat econòmica”.

Pla de qualitat
També s’han aprovat definitivament noves ordenances. Per una banda, s’ha aprovat amb el vot a favor de GxF i PSOE, i l’abstenció del PP, la proposta d’aprovació definitiva del pla de qualitat de les estades turístiques de Formentera. La consellera de Territori i Turisme ha recordat que “són els requisits indispensables i avaluables que han de complir els habitatges unifamiliars i plurifamiliars que es comercialitzin turísticament”.

El pla de qualitat estableix requisits bàsics de mobiliari, higiene i estat general de l'habitatge i altres mediambientals, debatuts al Consell d'Entitats, com disposar d'energies renovables a la casa, o aparcaments per bicicletes, entre d’altres, segons ha destacat, Alejandra Ferrer. En resum són 26 requisits indispensables i 20 avaluables, dels que s'han de complir 14 per obtenir la declaració responsable d'inici d'activitat turística (DRIAT).

Taxa administrativa
D’altra banda, s’ha aprovat amb el suport de tots els grups plenaris, la proposta de resolució d’al·legacions i aprovació definitiva de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis administratius en matèria turística. Aquesta proposta estableix el preu que es paga per la gestió administrativa d'un expedient, costarà 300 euros per donar d'alta un habitatge turístic per 5 anys, i 150 euros per la renovació anual.

Preu places turístiques
Així mateix, també s'ha aprovat per part de Gent per Formentera i PSOE i amb l’abstenció del PP la proposta de resolució d’al·legacions i l’aprovació definitiva de l'ordenança reguladora dels preus públics d'aplicació a les operacions d'adquisició de places turístiques a Formentera. Concretament, el preu és de 70€ a l’any per casa per plaça turística, més un 5% addicional de cada següent plaça que s'adquireixi. És a dir, la primera val 70€, la segona val, 70€+5%: 73,5€, la tercera 73,5+5%, fins arribar a la dotzena, que seria el preu màxim fixat en 119,72€ per plaça.


23 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera deté a una persona acusada d’un delicte contra la salut pública i l’autoritat

foto-policia-local1La Policia Local de Formentera informa que el passat 8 d'abril es va detenir a una persona acusada d'haver comès presumptament un delicte contra la salut pública i d'haver atemptat contra l'autoritat.

Els fets varen succeir en un control rutinari a la zona de ses Bardetes, quan els agents de la Policia Local varen donar l'alt a una persona que respon a les sigles M.L.R.Y. de 28 anys i de nacionalitat colombiana. El detingut es va resistir a l'autoritat i va empènyer a un agent tirant-lo al terra, el policia local va patir ferides de caràcter lleu.

Al presumpte agressor se li varen confiscar 45 grams d'haixix i 1 gram de marihuana així com 1.031 € i 31 dòlars americans. L'acusat ha passat a disposició judicial.


12 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni Casa del Poble de la Mola

conveni-casa-del-poble premsa1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president de l’Associació de Majors del Pilar, Jaume Escandell, han signat un conveni entre el Consell Insular de Formentera i l’Associació de Majors del Pilar per a regular la cessió temporal d'espais del Centre Administratiu i Cultural Polivalent “Casa del Poble de la Mola” i l'atorgament de subvenció per al manteniment del centre i dels serveis que s'hi presten, tals com la promoció i sosteniment d’activitats associatives i comunitàries, a Formentera per a l’any 2019.

El Consell de Formentera subvencionarà les activitats i despeses de l’Associació per executar aquest conveni amb 30.000€. A més del manteniment del centre, aquest conveni també preveu la dinamització social del nucli del Pilar de la Mola mitjançant l'organització o coordinació d'actes sense afany de lucre en el Centre, almenys una vegada a la setmana (aquesta obligació no s'aplicaria durant els mesos d'estiu).

L'acord també contempla que es faciliti l'accés als espais i la logística per als actes organitzats pel Consell Insular de Formentera, que es faci l'obertura i tancament de les dependències del Centre, per facilitar l'accés a la població, que s'atengui el servei de telecentre annex a la Casa del Poble, així com que es dinamitzi l'espai destinat als majors del nucli del Pilar amb berenars tradicionals, jocs de taula, xerrades, servei de cafeteria.

2 d'abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebrat el ple extraordinari pel sorteig de membres de les meses electorals

foto-ple-meses-electorals prem1Avui s’ha celebrat un ple extraordinari a la Sala de Plens del Consell Insular de Formentera per efectuar el sorteig dels membres de les meses electorals, titulars i suplents, per a les eleccions generals del 28 d’abril de 2019.

El sorteig s’ha fet amb l’ajuda d’una aplicació informàtica, en total s’han triat a 81 ciutadans de Formentera com a possibles membres de les meses electorals, a partir d’ara se’ls ha de notificar. En total hi ha 1 mesa electoral a la Mola, 3 a Sant Ferran i 5 a Sant Francesc, i en cada mesa s’ha de designar a un president, a dos vocals i a dos suplents de cada un. 7574 formenterers i formentereres estaran cridades a les urnes.

1 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera aprova la modificació del PTI que permetrà cedir un terreny a l’IBAVI i construir un parc infantil a Sant Ferran

ple-marc---2019 premsa1El Ple del Consell de Formentera ha aprovat avui, amb el vot favorable de Gent per Formentera, PSOE i PP i l'abstenció de Compromís, la proposta d'aprovació inicial de la modificació del Pla Territorial Insular de Formentera per fer correccions i actualitzacions a noves normatives. La consellera de Territori, Alejandra Ferrer ha destacat que aquesta modificació era necessària per "garantir el compliment de normatives, l'adaptació a noves necessitats i la correcció d'errades que van sorgint".

Entre aquestes modificacions, Alejandra Ferrer ha destacat una acordada mitjançant conveni a una unitat d'actuació de Sant Ferran que "permetrà la cessió d'un terreny per construir un parc infantil a Sant Ferran (previst en els pressupostos participatius), i la cessió a l'IBAVI d'un terreny per una futura construcció d'Habitatges de Protecció Oficial també a Sant Ferran".

Reglament CENF
A la sessió plenària s'ha aprovat, amb el suport de Gent per Formentera, PSOE i Compromís i l'abstenció del PP, la proposta d'aprovació inicial del Reglament d'ús i funcionaments del Centre d'Esports Nàutics.

Les instal•lacions del CENF, que estan pendents d'obtenir la concessió de Costes, es divideixen en dos espais amb diferents usos, segons ha explicat el conseller d'Esports, Jordi Vidal, que ha diferenciat "un espai destinat a tasques administratives, de gestió i activitats de caràcter social, formatiu i educatiu envers el medi marí, i un altre espai destinat a les activitats esportives nàutiques".

D'altra banda, el reglament també inclou el règim d'ús de l'Escola Municipal de Vela de Formentera (EMVF) que disposarà d'aquesta nova infraestructura per desenvolupar les activitats de vela emmarcades dintre del programa "escola de qualitat" que es venen fent els darrers anys amb la col•laboració del Club Surf Formentera i de la Federació Balear de Vela.

Trasllat de residus
El Ple també ha donat el vistiplau amb els vots a favor de tots els grups plenaris la proposta relativa als programes d'explotació de serveis de l'UTE GIREF, encarregada del trasllat de residus a Eivissa. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha explicat que aquest any el cost de transport de residus a l'illa d'Eivissa s'ha rebaixat en 500 tones, "això vol dir que hi ha hagut un 8.5% menys de rebuig", que és la fracció que el Consell de Formentera ha de pagar per traslladar a les plantes de gestió de residus, rebaixant el cost de transferència respecte a 2017 en 70.800€.

Les altres fraccions no tenen cost de transferència perquè el seu trasllat el financen els recicladors. A més, la consellera ha recordat que la taxa de reciclatge de residus s'ha incrementat fins al 29%, i és una de les més altes de les Illes Balears.

Compareixença de la consellera de Cultura, Educació i Patrimoni
La vicepresidenta i consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Susana Labrador, ha comparegut davant el Ple i ha fet un repàs de les accions executades per les àrees que dirigeix durant el darrer any.

Entre les accions que ha dut endavant, la consellera ha destacat "la rehabilitació del Far de la Mola. Finalitzades les obres de rehabilitació al mes de gener d'enguany, més de 2000 persones van visitar l'espai en les jornades de portes obertes al mes de febrer". En aquest sentit, ha afegit que aviat estarà enllestida la producció del projecte museogràfic i es reobrirà a principi de la temporada.

Susana Labrador, també ha fet èmfasi en la col•laboració entre el Consell i el Govern per tal que el Museu de Formentera estigui més a prop de ser una realitat, gràcies a l'adquisició de sa Senieta que serà seu central del futur.

A més, la consellera ha destacat la potenciació i ampliació de la programació d'actes culturals durant tot l'any, que s'ha fet des de l'àrea de Cultura "cercant la presència de totes les expressions artístiques i estils".

Pel que a l'àrea d'Educació Susana Labrador ha recordat la forta aposta "per a implementar polítiques educatives a l'etapa de primer cicle d'infantil (0 a 3 anys) amb els objectius clars: la qualitat del servei, la llista d'espera zero en aquest cicle educatiu i facilitar l'escolarització dels infants de famílies amb rendes més baixes amb bonificacions tant de l'escolarització com del menjador".

La consellera també ha destacat la gran oferta de cursos de català que es fan des del Servei d'Assessorament Lingüístic, així com altres funcions d'assessorament i suport a totes les àrees del Consell en matèria lingüística.

Declaracions institucionals
El Ple també ha donat el vistiplau a dues declaracions institucionals. D'una banda, s'ha aprovat la declaració institucional amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb els vots a favor Gent per Formentera, PSOE i Compromís i l'abstenció del PP.

D'altra banda, ha rebut suport unànime la declaració institucional pel suport del control d'emissions a la mar Mediterrània. Aquesta declaració ha obtingut el suport de tots els grups polítics.

29 de març de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 56

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1