• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Crema un vehicle al camí de Can Marroig

Foto incendi 2018 3Els bombers de Formentera han apagat aquesta matinada un petit incendi a resultes del qual s’ha cremat un vehicle i una petita superfície forestal.

El cos de bombers rebia l’avís a les 3.35 de la matinada d’un foc al camí de Can Marroig, vora s’Estany des Peix. A la zona s’hi han desplaçat 3 efectius i 2 vehicles a més d’una patrulla de la Guàrdia Civil. L’incendi, que ha calcinat totalment el cotxe i ha afectat també 2 metres quadrats de savina i mata, ha quedat totalment extingit a les 4.45.

Les causes del foc estan pendents de la investigació que ha iniciat la Guàrdia Civil.

Els bombers de Formentera participen a les jornades de formació que es duen a terme aquest cap de setmana a Eivissa

Foto Bombers 2018 1Tres integrants del cos de bombers de Formentera participen aquest cap de setmana a la XI edició de Formació BS-Bombers i Sanitaris. Una trobada anual amb equips d’emergències, bombers i personal sanitari procedents de diferents províncies de l’Estat que enguany es duu a terme a Eivissa.

La formació es fa a l'antic convent de Sant Rafel avui divendres i dema dissabte i tractarà sobre la gestió d’accidents de trànsit, pacients amb politraumatismes, incendis, col·lapse d'estructures, mercaderies perilloses entre d’altres temàtiques.

Aprendre a treballar conjuntament en aquestes i altres situacions d'emergència és un dels objectius d'aquesta formació ja que totes elles requereixen de la coordinació i participació de diferents equips d'emergències que han de treballar de forma transversal, amb l'objectiu final que una vegada que ja s'ha produït l'incident, la morbiditat i letalitat derivades del mateix es minimitzin duent a terme un tractament eficaç de les diferents situacions.

La formació BS-Bombers i Sanitaris està dissenyada i impartida per part d’un equip d'instructors de l’empresa Emergency Staff format per bombers experimentats així com instructors sanitaris de l'Àrea Assistencial d'Emergències.

Simulacre d'incendi a l'estació elèctrica des Ca Marí
D’altra banda, els bombers de Formentera han participat avui en un simulacre d'incendi a l'estació elèctrica des Ca Marí. A les 11.17 han rebut avís del 112 que els activava per simulacre d'incendi a l'estació elèctrica des Ca Marí, per suposat incendi a un generador que no ha estat possible contenir amb el mitjans propis de la instal·lació. En el simulacre d’incendi, que s’ha donat per controlat i extingit a les 11.45, hi ha participat 1 camió i 2 bombers. Aquest tipus de simulacre es sol fer anualment per donar compliment amb el pla d’autoprotecció de la instal·lació.

Formentera potencia la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere

foto conveni ED 2018El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la presidenta de l’Associació Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo han signat un conveni de col·laboració per la promoció de la igualtat i prevenció de violència de gènere per l’any 2018 dotat amb 3.000 euros. L’objecte d’aquest conveni és establir les condicions de la col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l’associació Espai Dones Formentera per dur a terme actuacions relacionades amb la promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere.

Espai Dones Formentera és una entitat sense ànim de lucre que té com a objecte la lluita feminista perquè la societat reconegui i doni suport a la igualtat de gènere. Per aconseguir aquests objectius, es realitzen activitats formatives i lúdiques, posant en marxa campanyes de promoció i dinamització de la igualtat de gènere i lluita pels drets de la dona.

Des de la seva creació, l’associació ha realitzat activitats en dades anuals senyalades tal i com el dia de la dona treballadora i el dia contra la violència de gènere principalment. L’any 2013 es va signar el primer conveni de col·laboració entre el CIF i Espai Dones. Enguany és el sisè any que es rubrica.

Campanya de la renda àgil a Formentera

Foto renda agilEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que a partir del pròxim 14 de maig i fins el 2 de juliol, un tècnic de l’Agència Tributària de les Illes Balears es traslladarà a Formentera per fer el tràmit de Renda Àgil a Formentera a les persones que així ho sol·licitin.

Ja es pot demanar la cita prèvia al telèfon 971 76 76 76 perquè un tècnic els ajudi a fer la Declaració de la Renda de 2017. L’horari d’atenció es convindrà en el moment en que es faci la consulta telefònica. L’oficina està situada al carrer Eivissa número 9.

La Conferència de Presidents avala el rebuig als projectes de prospecció i sondeig

Foto conf pres 2018El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha assistit avui a la conferència de presidents celebrada al Consell d’Eivissa junt a la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol i la resta de presidents dels consells insulars d’Eivissa, Menorca i Mallorca.

Al finalitzar la conferència, Ferrer ha qualificat la reunió de molt profitosa, “sempre és molt positiu poder debatre amb els altres presidents dels consells i amb la presidenta de la Comunitat dels temes que ens afecten a tots”.

Entre aquests temes, el president ha destacat la preocupació de que es puguin donar noves autoritzacions per buscar hidrocarburs a les nostres costes, “Formentera s’oposa a aquests projectes, ho ha expressat unànimement en Ple, i animam a la resta d’illes i a la ciutadania a que també ho faci” ha declarat Ferrer, que ha volgut deixar ben clar que “sense un entorn natural ric, aquestes illes no tenen futur ni turístic ni pesquer”.

En acabar la conferència, s’ha signat una declaració institucional sobre la protecció de la mar Mediterrània davant els projectes de prospecció i sondeig, instant al Govern de l’Estat a fer front comú amb les institucions de les Illes Balears davant els projectes que poden tenir un efecte advers per al medi marí balear i la mar Mediterrània.

Més articles...

Pàgina 6 de 39

6

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1