• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Els bombers de Formentera han intervengut en un total de 213 serveis durant 2019

bombers--1-1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que els bombers de l’illa van fer un total de 213 serveis al llarg de l’any 2019 enfront de les 183 de l’any 2018. D’aquestes intervencions, 31 han estat per incendis, dotze de les quals corresponen a incendis forestals (3) i agrícoles (9). En aquests casos, la superfície cremada ha estat 0,172 ha de forestal i 5,12 ha d’agrícola, en total 5,292 hectàrees. La resta d’intervencions per incendis s’han produït a habitatges (7), mobiliari urbà (6) i vehicles (6). En total, els bombers han sofocat sis incendis més que l’any passat.

Els agents de bombers també han intervengut en 17 serveis relacionats amb salvaments o rescates: 7 en accidents de trànsit, 7 de persones i 3 d’animals.

Respecte a serveis relacionats amb assistències tècniques, com arbres caiguts en via publica, neteges de calçada, subministres urbans, etc. s’hi han fet un total de 52 intervencions. Els bombers també han fet un total de 93 intervencions preventives, la majoria (78) de vigilància i 20 relacionats amb falses alarmes.

El conseller d’Interior, Josep Marí, ha destacat la feina del cos de bombers de l’illa i ha agraït la “ràpida actuació dels agents i també del personal de l’Ibanat” en els dos incendis ocorreguts l’any passat a la Mola. El conseller també ha subratllat la col·laboració de Protecció Civil, Guàrdia Civil, Policia Local i de la Unitat Operativa (UOP) de la Direcció General d’Emergències, que han intervengut juntament en diferents situacions d’emergència a l’illa.


9 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Curs formació bombers

foto 2019 curs bombers 3El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que els bombers del Consell de Formentera, juntament amb voluntaris de Protecció Civil de l’illa, hi han realitzat recentment un curs de treballs en altura i assistència sanitària immediata al parc insular.

El curs ha estat impartit per Emergency Staff SL i constava d’un programa amb diferents tallers teòric-pràctics. Així, els agents han fet maniobres d’immobilització de víctimes amb diferents tipus de dispositius, hi ha actuacions d’emergència davant ferides, hemorràgies i cremades; muntatge de capçaleres i progressió per corda a l’entorn urbà; rescat en pous i muntatge de tirolines, tècniques de seguretat en progressió amb escala extensible i escala de ganxo; i evacuació de víctimes en rescat urbà amb escala.

En total, van participar vuit agents de bombers i quatre voluntaris de Protecció Civil.


20 de diciembre de 2019
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Brindis nadalenc del Consell de Formentera

foto-2019-brindis-1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, juntament amb l'equip de Govern, ha ofert avui el tradicional brindis nadalenc per compartir un moment de celebració amb els treballadors de la institució insular. Alejandra Ferrer ha expressat la seva alegria per poder felicitar per primera vegada les festes a tota la plantilla com a presidenta.

En aquesta trobada amb els treballadors, la presidenta ha aprofitat per agrair “la feina que fan cada dia per poder donar un bon servei públic als ciutadans de Formentera”. Alejandra Ferrer ha reconegut que des de la creació del Consell, ara fa 12 anys, el personal de la institució ha crescut molt per “poder adaptar-se als nous serveis que ha anat assumint, i que això ha set possible gràcies als esforços dels treballadors i treballadores”.

La presidenta ha destacat que “la funció del Consell de Formentera és millorar la vida dels residents de Formentera, per fer una illa per les persones i que sigui sostenible, un desig que no podríem dur endavant sense la feina diària de tot el personal”.

L'alumnat dels Cicles formatius de Cuina i Gastronomia i de Serveis de Restauració i per l'alumnat d’FP bàsica de Cuina i Restauració de l’IES Marc Ferrer ha ofert un aperitiu.


19 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El ple aprova els pressupostos del Consell de Formentera per 2020

foto-ple-desembre-2019j1El Consell de Formentera ha celebrat avui el ple ordinari del mes de desembre en què s’han aprovat els pressupostos de la institució per l'any 2020. Els comptes del Consell de Formentera per aquest 2020 ascendeixen a 30.060.000€ i, tal com ha destacat el conseller d'Hisenda, Bartomeu Escandell, és un pressupost "que defensa l'estabilitat pressupostària, no gasta més del que ingressa i manté l'endeutament zero".

En aquest sentit, el responsable d’Hisenda, ha destacat que el pressupost reserva 1,5 milions d’euros pel teixit associatiu de l’illa perquè segons ha assegurat “és un pressupost que vol millorar la qualitat de vida dels residents de Formentera, perquè som un govern que creu en la participació i l’associacionisme, que cuida dels majors i els joves, de la seva llengua i de les seves tradicions”.

A més, el conseller Bartomeu Escandell ha explicat que amb aquests comptes “no es puja cap tipus impositiu i assegurem la justícia tributària”. Tampoc es deixa de banda ni als infants ni a la gent gran, segons ha afegit el conseller, que ha concretat que “els comptes reserven partides per la construcció de l’Escoleta de Sant Ferran (1.100.000€), i la finalització de la Residència (700.000€)”. Sobre els més desfavorits, el conseller ha remarcat que en vista al 2020 s’ha reservat una partida per “crear una línia d’ajudes al lloguer per a persones víctimes de violència de gènere”.

Camp i patrimoni
D’altra banda, el conseller ha explicat que es seguirà apostant per impulsar el sector primari amb un increment de l’acció concertada a la Cooperativa del Camp que passarà de 115.000 a 130.000€. I també en la recuperació del patrimoni, amb una partida per subvencions de 250.000€ per rehabilitació d’elements catalogats, parets de pedra seca, i per soterrament d’esteses aèries.

A més, també es preveuen millores a es Pujols, on es redactarà el projecte i s’iniciaran la segona fase de les obres de reforma del nucli, i es milloraran els serveis urbans as Ca Marí. Altres projectes que es duran endavant són el projecte d’ordenació i regulació de l’ancoratge a l’estany des Peix i el de regulació d’entrada de vehicles i millora del transport públic. Així mateix, es continuarà amb la millora del nucli de Sant Ferran amb la realització de la segona fase de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch i el Parc Infantil, i a Sant Francesc: amb la construcció de l’skatepark i millora la zona est.

Abstenció de l’oposició
Els pressupostos pel any vinent s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de Govern de Gent per Formentera-PSOE i l'abstenció de l'oposició, el grup de Sa Unió, que ha preferit abstenir-se “perquè no han participat en la redacció dels pressupostos”, segons ha explicat el seu portaveu, Llorenç Córdoba, però han volgut donar un “vot de confiança al nou equip de Govern amb aquesta abstenció”, ha matisat.

Millores a la Mola
Per altra banda, el ple ha aprovat una proposta del grup Sa Unió, que ha estat transaccionada amb l'equip de Govern, relativa a la millora del carrer Àngela Ferrer de la Mola. La proposta recorda que tant al carrer Àngela Ferrer com a la via principal que travessa el poble queden actuacions pendents com és el soterrament de les esteses aèries, tenint en compte les feines realitzades pel Consell pel que fa a les canalitzacions de serveis i subministraments i que fan possible el soterrament del cablejat. La proposta insta al Consell de Formentera que “segueixi demanant a les empreses subministradores dels serveis que avui en dia utilitzen el cablejat en aeri (Telefónica i GESA) el soterrament d'aquestes esteses al carrer Àngela Ferrer i avinguda de La Mola durant el 2020."

La consellera de Noves Tecnologies, Vanessa Parellada, ha explicat el vot a favor perquè, després d’haver demanat la incorporació d’un punt dins els antecedents i la modificació dels acords, “la proposta reflecteix la feina feta fins al moment per part del Consell i recolza seguir en la mateixa línia, la de no incrementar les esteses aèries i soterrar les existents per conservar el paisatge de la nostra illa”.


19 desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Realitzat el sorteig davant notari de les places disponibles per la XII Mitja Marató Illa de Formentera i la Cursa 8Km

foto 2019 mini maratoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que avui s'ha realitzat el sorteig davant el notari de Formentera, Javier González Granado, de les places disponibles per la XII Mitja Marató Illa de Formentera i la Cursa 8Km que se celebraran el pròxim 16 de maig de 2020.

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha senyalat que en total hi ha hagut 5.623 peticions de corredors que volien participar en ambdues proves. La consellera ha mostrat la seva satisfacció per què la Mitja Marató “és un referent en l'àmbit nacional en el calendari de proves populars” i que aquest esdeveniment demostra “que les coses s'estan fent bé”.

Avui s'han sortejat 2.200 places per la Mitja Marató i 1.100 per la Cursa 8Km. En el sorteig, per la Mitja Marató s'ha generat el nombre aleatori 1.117. Així des del 1.117 al 3.316, ambdós inclosos, han estat els números que han obtingut plaça. Pel que fa a la 8Km, s'ha extret el número 9.657; així que els participants afavorits han estat des del 9.657 fins al 9.979 fins i des del 8001 al 8.777, ambdós inclosos, també.

Els corredors que han obtingut la plaça en aquest sorteig tenen entre el 20 de desembre i el 13 de gener per confirmar la inscripció. Si en acabar el termini de la formalització d'inscripcions quedessin places vacants, es faria una repesca reassignant consecutivament les places disponibles als números posteriors al de tall fins a completar la quota. La primera repesca seria del 15 al 20 de gener. La segona repesca seria del 22 al 27 de gener; i la tercera, en cas que fos necessària, del 29 de gener al 3 de febrer.


18 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 67

7

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1