• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Presentat el nou equip de controladors d’aparcament regulat de Formentera

img 1433-1-El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el conseller insular de Mobilitat, Rafael González, han presentat aquest matí el nou equip de controladors que opera a les zones d’aparcament regulat de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols. Format per 11 nous controladors que se sumen al 3 que ja hi havia, així com al coordinador d’aparcament regulat, aquest equip s’encarregarà també del control del Pilar de la Mola els dies de mercat (tardes de dimecres i diumenges) i d’informar diàriament de la regulació aplicada a es Cap de Barbaria.

Els nous controladors compaginen aquesta setmana el seu treball amb quatre cursos de formació; un de comunicació interpersonal, un altre sobre les ordenances municipals en el tema de la regulació de zones d’aparcament regulat aprovat en el Ple ordinari de juny del passat divendres, un tercer per familiaritzar-se amb l’operativitat del cos de la policia local i de la grua municipal i un darrer sobre el funcionament de la maquinària de les zones blaves.

Implantació de les noves zones d’aparcament regulat
Avui dimecres s’ha iniciat la instal·lació dels nous parquímetres al nucli de Sant Ferran i durant els propers dies es muntaran a Sant Francesc i es Pujols. El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha avançat que “és previst que la implantació d’aquesta maquinària estigui enllestida la primera quinzena d’aquest mes de juliol”.

A partir de la instal·lació dels nous parquímetres i durant aquest juliol, l’aparcament serà limitat a 24 hores i gratuït per tots els usuaris a les noves zones blaves de Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols. Per tant, tant residents com visitants hauran de treure un tiquet diari si han de fer us de qualsevol de les noves zones d’aparcament regulat. A partir del mes d’agost l’aparcament serà de pagament excepte en el cas dels residents i vehicles bonificats, que hauran de treure un tiquet gratuït amb un dia de validesa.

Nou tècnic de Mobilitat
Aquest matí també ha estat presentat el nou tècnic de Mobilitat, Jesús Villar, que ve a "reforçar l’àrea amb l’objectiu de tirar endavant els grans projectes que estam abordant com són la regulació de l’entrada de vehicles, la redacció del primer pla de mobilitat sostenible per Formentera, així com la nova contracta de transport públic”, ha puntualitzat el conseller.

Formentera publica el temari de la prova teòrica per renovar el seu borsí de bombers

foto-bombers-20181El Consell de Formentera ha publicat al taulell d'anuncis de la seva web el temari de la prova teòrica del nou procés selectiu per renovar la borsa de treball de bomber col·laborador.

Amb aquesta nova borsa el Consell de Formentera garantiria comptar amb persones preparades a disposició de la institució en cas de necessitats urgents de treball.

Les bases del procediment estan previstes que s'aprovin durant la primera setmana de juliol i es publiquin al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Amb la publicació del temari a la web, les persones interessades ja es poden anar preparant per la prova.

Formentera completa tots els tràmits per iniciar la regulació de vehicles a Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols

foto-ple-juny-2018--2-1El Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat definitivament avui amb els vots a favor de l'equip de govern de Gent x Formentera, el PSOE de Formentera i Compromís, i l'abstenció del Partit Popular l'ordenança fiscal de la taxa per estacionament regulat de vehicles als nuclis de Sant Francesc, Sant Ferran, es Pujols i la Savina.

Amb aquesta regulació es donen totes les circumstàncies per començar el servei, donat que la setmana passada es va finalitzar el procés selectiu per incorporar 14 nous controladors i controladores d'aparcament regulat, que se sumen als 3 ja existents, i que els parquímetres ja estan a l'illa i en els propers dies, l'empresa proveïdora els instal·larà.

Aquesta és la principal mesura que s'ha aprovat al Ple ordinari de juny, celebrat a la sala de Plens del Centre de Dia. A més d'aquesta iniciativa, se n'han aprovat d'altres. A proposta de l'equip de govern, ha aconseguit la unanimitat els dies festius locals per a l'any 2019, que seran Sant Jaume (25 de juliol ) i Santa Maria (5 d'agost); la declaració d'interès general de la línia elèctrica de Can Joan Simon; la proposta inicial de dissolució i extinció del Patronat municipal de Turisme de Formentera i la proposta del III Pla insular sobre drogues i altres addiccions. L'equip de govern de GxF ha aprovat amb els seus vots la proposta d'aprovació inicial del Reglament de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística de Formentera.

El Partit Popular ha aprovat per unanimitat la recuperació del circuit hídric de Can Marroig i a instal·lar un bany i un aparell d'aire condicionat a l'Escola d'Adults.

El Partit Socialista i Compromís no han aconseguit aprovar cap de les proposicions que han portat al plenari.

En el Ple d'avui també s'ha produït la compareixença de la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, i s'han votat dos mocions d'urgència, les dos aprovades per unanimitat i a instàncies de l'equip de govern. La primera està relacionada amb l'abocador de Ca na Putxa, d'Eivissa, i en concret instar l'empresa concessionària a iniciar en menys d’un mes les obres d'una planta de triatge i biometanització. La segona és una sol·licitud per demanar al govern de l'Estat que agilitzi l'entrada en vigor del descompte aeri i marítim el 75% perquè sigui una realitat dins el 2018 i que no es retardi fins al 2019.

Els socorristes de Formentera realitzen un simulacre d'accident

foto socorristes 2018Avui divendres s'ha realitzat un simulacre de rescat per part dels socorristes a la platja de ses Illetes. El simulacre ha consistit en el rescat d'un banyista que patia simptomes d’ofegament i posterior aturada cardiorespiratòria.

Seguint el protocol establert, des de la torre de vigilància un socorrista ha alertat la llanxa de patrullatge, que s’ha apropat fins el banyista. Tot seguit, els socorristes han tret l’accidentat de l’aigua i l’han dut fins a la vora de la platja, on s’han practicat tècniques de reanimació substituïnt l’accidentat per un maniquí.

Formació continua
Aquest simulacre forma part de la formació continua que es duu a terme en el cos de socorristes per avaluar els temps de resposta davant vàries situacions d’emergència i posar en pràctica diverses tècniques d’auxili i cura.

Així mateix, ahir dijous els socorristes van fer un curs de formació d’unes 8 hores impàrtit per membres de l’empresa Emergency Staff. L’objectiu era actualitzar i posar en comú algunes de les principals tasques que es duen a terme habitualment com ara primers auxilis bàsics de ferides, contusions i sagnats, a més d’immobilitzacions i pràctiques de reanimació cardiopulmonar.

La plantilla al complert
A partir d’avui mateix i fins al 15 de setembre es completa la plantilla amb tots els efectius fins a arribar als 23 socorristes. Del 15 de setembre al 30 hi haurà 15 socorristes i del 30 de setembre al 31 d'octubre 10.

Aquesta temporada destaca com a novetat que s’ha posat una torre de vigilància a la platja d’es Caló i una altra a Cala Saona. Una altra de les novetats ha estat l'adquisició d'una moto aquàtica de rescat per millorar el servei i augmentar les zones d’abast del servei i també s’han comprat 15 walkie-talkies per millorar la cobertura i comunicació entre les distintes zones. Així mateix, es disposa de 6 desfibril·ladors per donar servei a totes les platges en cas d’aturades cardiorespiratòries.

Els bombers de Formentera intervenen a un accident de trànsit

foto cotxe 2018Els bombers de Formentera han intervingut aquesta tarda en un accident que s’ha produït pels volts de les 16.30 al camí del Mal Pas.

En l’accident s’ha vist implicat un cotxe elèctric que ha quedat bolcat enmig de la via. A resultes del mateix, una dona ha estat traslladada en ambulància a l’hospital de Formentera, per bé que les ferides sofertes han estat de caràcter lleu.

Al lloc de l’accident s’hi ha desplaçat varis efectius dels bombers, amb un camió i un vehicle d’intervenció ràpida, així com dotacions de la Guàrdia Civil, una ambulància del 061 i un camió grua que s’ha encarregat de carregar el vehicle accidentat.

Més articles...

Pàgina 9 de 44

9

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1