• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Consell de Formentera demana al Govern balear més mesures d’informació, seguiment, detecció i control del Covid-19 a Formentera

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha enviat avui una carta adreçada a la presidenta de Govern balear, Francina Armengol i la consellera de Salut de l’executiu autonòmic, Patrícia Gómez. En aquesta missiva Alejandra Ferrer ha explicat que des de l’inici de l’estat d’alarma membres del cos de la Policia Local, del cos de Bombers i del cos de Protecció Civil estan realitzant tasques de control per assegurar el compliment de les restriccions decretades per evitar la propagació del Covid-19 a la nostra illa.

En aquest sentit, el Consell de Formentera ha dotat dels equips necessaris de protecció perquè puguin exercir la seva funció amb seguretat, però segons recull l’escrit per les característiques de les tasques que realitzen son persones de risc, per la qual cosa és molt important garantir la seva seguretat ja que el contagi d’una d’aquestes persones podria provocar “una disminució molt gran dels serveis i minvaria la capacitat de reacció dels cossos d’emergències de l’illa de Formentera”.

Així mateix la presidenta de Formentera ha explicat a les responsables balears que “des del Consell de Formentera també s’ha habilitat un registre voluntari al qual s’han inscrit més de 300 persones arribades a les darreres setmanes, a les quals se’ls fa un seguiment i se’ls proporciona informació, i es remet als registrats a telefonar al 061 en cas de manifestar tenir símptomes. Pel que fa a les persones majors, des de Benestar Social es fa un seguiment telefònic a les que viuen soles i se’ls proporciona ajuda si la necessiten. Així mateix Protecció Civil visitarà aquestes persones majors per informar-les i garantir que es troben bé”.

D’altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat que a dia d’avui, a Formentera només opera una Unitat Volant d’Atenció al Covid-19 que hauria d’estar totalment centrada en l’atenció domiciliària de pacients amb símptomes que podrien ser possibles casos positius i hauria de valorar, en les seves visites, quins casos requereixen ser traslladats a l’hospital, i també garantir un correcte seguiment a la resta de la família per poder controlar possibles focus d’infecció.

L’escrit destaca que “Formentera només disposa d’un Hospital i en cas que hi hagi un sobtat increment de contagis correm el risc de saturació dels serveis i de desatenció de les urgències tant per casos de Covid-19 com d’altres patologies. A més, cal tenir en compte la particularitat que part del personal sanitari de Formentera arriba des d’Eivissa, amb el risc d’infecció inherent a tota mobilitat, fet que fa encara més necessari protegir els sanitaris, tant els que viuen a Formentera com els que vénen d’Eivissa, per poder garantir que el nostre hospital podrà donar el servei i no es convertirà en un focus d’infecció”.

Després d’aquesta exposició s’han fet les següents peticions

1. Major seguiment dels casos lleus
Que mantenint el protocol actual de confinament d’aïllament en casos lleus amb seguiment telefònic i d’atenció hospitalària dels casos greus, puguem millorar i reforçar el control de totes les persones imprescindibles i també millorar el seguiment dels casos lleus per poder afrontar millor la situació i fer un correcte seguiment de la malaltia.

2. Proves de detecció pels cossos d’emergències de l’illa
Que es creï un circuit per realitzar, atenent al protocol establert, les proves de detecció del Covid-19 als membres dels cossos d’emergència, així com es fa al personal sanitari, de forma àgil i ràpida en cas de sospita de contagi per tal de poder seguir realitzant les seves funcions amb seguretat.

3. Més vigilància de la Unitat Volant d’Atenció al Covid-19
Que la Unitat Volant d’Atenció al Covid-19 que opera a Formentera, que es va crear per atendre els casos confirmats i els que presenten simptomatologia compatible amb Covid-19 que resten al domicili, extremi la vigilància als pacients per garantir l’adequada supervisió de l’evolució de la malaltia i així assegurar la tranquil·litat de les persones que estan a casa amb símptomes i les persones que conviuen amb elles i així evitar una major propagació.

4. Reforç del seguiment a les persones arribades a Formentera
Que es reforci el seguiment a les persones arribades a Formentera d’altres llocs per garantir que compleixen amb les mesures establertes i que s’aïllen el temps corresponent.

5. Més informació del servei del 061 i de l’UVAC
Que es potenciï la col·laboració interadministrativa entre el Consell Insular de Formentera i el servei del 061 a Formentera, amb les cridades que atén el 061 per possibles casos de Covid-19, i per part de l’UVAC, reforçant el seguiment que es fa de cada cas (sobretot en cas d’un positiu), i es pugui facilitar informació al Consell Insular de Formentera sempre respectant la confidencialitat de les dades sensibles.

Finalment, la presidenta ha destacat que “aquestes mesures es demanen perquè la detecció precoç de la malaltia en les persones de l’entorn dels casos que s’han confirmat com a positius i pels casos que se sospita que ho puguin ser evitarà una major propagació i ajudarà a no saturar ni posar en risc els serveis hospitalaris i s’ha mostrat a disposició del Govern balear per el que puguin necessitar per lluitar contra el Covid-19”.

31 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Serveis essencials Consell de Formentera

El Consell de Formentera informa que arran del Reial Decret 10/2020 de 29 de març de 2020 ha establert des d’avui 30 de març fins al 9 d’abril els següents serveis essencials:

-Servei Atenció Domiciliària (SAD), atenció víctimes de violència de gènere i menors.
-Bombers i Policia local.
-Servei funerari i cementeri, segons dicta l’ordre SND/298/2020, de 29 de març, en relació amb les vetlles i cerimònies fúnebres per limitar la propagació i el contagi del Covid-19.
-Brigada de manteniment i neteja: tasques de manteniment mínimes que garanteixin el bon estat de les instal·lacions municipals i neteja de les zones ocupades per serveis essencials.
-Escorxador.
-Canera.

A més, es podrà establir una activitat mínima indispensable per assegurar infraestructures o equips, establint un número mínim o de torns tenint com a referència la plantilla que es manté els festius o caps de setmana.

El Consell recorda que abans d’aquest últim decret, ja s’havien establert mesures excepcionals i s’havia fomentat el teletreball. Amb el nou decret les persones que no puguin desenvolupar el teletreball per les raons que siguin, s’ han d’adherir al permís retribuït obligatori recuperable i, per tant, hauran de tornar o compensar la jornada que no es pugui desenvolupar. Això es podrà fer fins al 31 de desembre 2020 i serà consensuada amb l’administració.

D’altra banda, els treballadors que estiguin a casa en situació de baixa laboral o en vigilància activa amb motiu del Covid-19 mantenen a tots els efectes aquesta situació de baixa.

El Consell no es considera un servei essencial, així els registres urgents es faran per correu electrònic i també es continuarà amb l’atenció telefònica. També roman oberta l’atenció a través de l’Ovac.

30 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Alejandra Ferrer trasllada els seus desitjos de millora a les dues persones que han donat positiu per coronavirus a Formentera i demana a la població que continuem units i complint les normes de confinament

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, en nom de tot l’equip de Govern, ha volgut adreçar-se a la població de Formentera després de la confirmació dels primers dos casos positius per coronavirus a la nostra illa. Primer Alejandra Ferrer ha expressat el seu desig de que aviat es puguin recuperar aquests veïns de la nostra illa afectats pel Covid-19.

“Volem enviar molts d’ànims als dos primers afectats detectats a Formentera i al seu cercle de familiars i amics, en especial a la persona que es troba ingressada a la UCI (Unitat de Cures Intensives) de Can Misses amb pronòstic reservat”, segons ha declarat. L’altre cas positiu detectat a la nostra illa roman aïllat a casa amb símptomes més lleus i la seva evolució està sent seguida pels sanitaris de l’UVAC, la Unitat al Volant d’Atenció al Coronavirus, i la presidenta també li ha desitjat “una ràpida millora”.

Des de la conselleria de Salut del Govern balear ens ha confirmat que “les autoritats sanitàries, seguint el protocol establert, estan en contacte amb les persones que conviuen amb els afectats perquè segueixen les mesures de control, s’aïllin totalment i s’evitin així nous contagis”.

D’altra banda “també volem traslladar els nostres millors desitjos a totes les persones afectades, i especialment a les que estan en estat greu, tant dins de les illes, com de l’estat espanyol i del món. Són moments molt difícils per molta de la població mundial i volem traslladar-li a ells i als seus éssers estimats molts d’ànims en aquesta lluita" ha afegit.

Alejandra Ferrer ha recordat que es tracta d’una crisi sanitària global i que ja treballàvem amb la previsió de que els primers casos detectats a la nostra illa es poguessin donar i malauradament així ha sigut. “Formentera s’ha preparat en les últimes setmanes i també la població de Formentera, que ha seguit estrictament les mesures de confinament, però ara us demanam que ho feu més encara, per garantir la mínima propagació possible a la nostra illa”, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

La presidenta ha recordat que “hem de seguir escrupolosament les mesures de seguretat derivades de l’estat d’alarma, que ahir es varen endurir, amb la paralització de tota activitat que no sigui essencial dictada pel Govern central, demà més treballadors de Formentera romandran a casa i ajudaran així a superar aquesta crisi evitant al màxim tots els contactes i les sortides al carrer”.

La presidenta ha volgut agrair la feina de tots els metges, sanitaris i personal de l’Hospital de Formentera i dels de Can Misses. Alejandra Ferrer ha demanat que “ara més que mai és important que mantinguem la calma i confiem en que totes les mesures preses per les autoritats facin el seu efecte i aconseguim sortir de la crisi el més aviat, amb els mínims danys personals”.


29 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els Bombers de Formentera faran un aplaudiment als infants i joves de Formentera

foto 2020 bombers aplaudimentEls Bombers del Consell de Formentera faran un homenatge entre avui de tarda i demà de tarda, si no hi ha cap incidència que ho posposi, als infants i joves de Formentera que romanen a casa. Els bombers s’han afegit a una convocatòria que s’ha fet a través de les xarxes i missatgeria per fer un aplaudiment a tots els nens i nenes que fa dues setmanes que no poden sortir de casa.

Els treballadors d’aquest cos d’emergències recorreran amb dos dels seus camions els nuclis urbans de Formentera per fer un aplaudiment als boixos, boixes i adolescents i animar-los al ritme de diverses cançons infantils i juvenils, finalment faran sonar la cançó d’Aires Formenterencs, Visc a Formentera, per donar forces i ànims a tota la població de la nostra illa.

La ruta que faran serà la següent:

Dissabte, a partir de les 18h, la Savina-Sant Francesc i ses Barbetes
Diumenge, a partir de les 18h, es Pujols, Sant Ferran, es Caló i la Mola.


28 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Carta d’agraïment de la presidenta del Consell de Formentera als infants i joves de l’illa

foto 2020 carta als jovesAmics i amigues,

Portau gairebé dos setmanes tancats a casa, sense sortir. Som conscients que no és mica fàcil i, per això, com a presidenta del Consell de Formentera i en nom de tot l’equip de govern, he volgut escriure aquest missatge especialment adreçat als infants i joves de Formentera.

El cap de setmana del 14 i 15 de març va ser un cap de setmana molt diferent. Divendres sortíeu de les escoles i de l’institut sabent que ja no hi tornaríeu durant unes setmanes. Feia uns dies que sentíeu a parlar del coronavirus, segurament els vostres pares i mares i a l’escola i institut ja us havien explicat aquesta nova malaltia, el Covid-19, i que s’havien de prendre mesures per evitar el contagi.

I, de cop i volta, us trobau amb mesures molt dures i, de primeres, difícils de comprendre. No només tancaven les portes les escoles i l’institut, també es tancava el cinema, el Casal de Joves, s’aturaven les activitats extraescolars i esportives, i quedàveu tancats a casa.

Aquell primer cap de setmana ja no va ser com tots els caps de setmana. Els vostres pares i mares us varen dir que no podríeu sortir al carrer. Ni per anar a veure els güelos, ni a comprar, ni a la platja, ni per quedar amb els amics o amb les parelles, ni tan sols a fer esport o a jugar a la plaça o al parc.

I des de llavors, aquest ha set el vostre dia a dia, com si estiguéssiu castigats. No, no és que estigueu castigats, no. Quedant-nos a casa estam lluitant contra un virus que ha fet prendre decisions dràstiques arreu del món, i que vosaltres estau vivint de primera mà.

Dia a dia estau fent un gran esforç per fer les tasques escolars des de casa, i sé que trobau a faltar els companys i companyes de classe, i els mestres i “profes”, els vostres amics i les vostres rutines. Ara feu classe a distància i els vostres pares i mares us han d’ajudar amb els deures i tasques escolars i, a més, molts han de seguir treballant al seu lloc habitual o bé des de casa. Pensau que tota aquesta situació també és nova i difícil per als adults.

Els infants i joves de Formentera ens estau servint d’exemple a seguir, i a cada casa ens estau donant una lliçó de paciència i esforç. Estic segura que sabreu treure profit d’aquesta situació per poder passar més temps en família, i per als més joves també esper que les noves eines de comunicació digital us ajudin a mantenir el contacte amb els amics i amigues que tant necessitau.

A pesar de tot el vostre esforç, força i seny, és súper normal que en algun moment defallim. Si us passa, pensau que som al vostre costat per animar-vos, i que podeu fer-me arribar les vostres inquietuds al meu correu, Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

I recordau, sobretot, que quan sortim d’aquesta situació que ha capgirat també el nostre petit món, serem més forts i fortes. No en tengueu cap dubte.

Alejandra Ferrer Kirschbaum
Presidenta del Consell de Formentera
27 de març de 2020

Més articles...

Pàgina 2 de 68

2

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1