• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera estrena nou camió de bombers

img 2385-2-El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual de Torrella, han presentat aquest matí el nou camió del cos de bombers, un vehicle donat per l’APB fruit del conveni de col·laboració signat el 2014 per extensió de 15 anys i que a més de la donació d’aquest camió, contempla una dotació anual de 20.000 € per a formació del cos de bombers i material d’extinció.

Jaume Ferrer ha destacat que l’entrega d’aquest camió de bombers és una mostra més de l’actual bona relació entre el Consell i Autoritat Portuària, “una bona sintonia que s’ha traduït en les obres de millora de l’entorn portuari i en el reforç, també, del material dels bombers del Consell de Formentera”. D’aquesta manera, ha recalcat Ferrer, “es pot assegurar que el port tingui un servei de bombers com pertoca i el Consell pugui disposar d’aquest camió amb nou material per fer front a futures incidències”.

El nou vehicle

Es tracta d’una bomba urbana lleugera polivalent, amb capacitat per 6 persones i 1800 litres aigua de capacitat. El nou camió és operatiu tant per extinció d'incendis com per a rescat i salvament, i duu un equip de nova generació per actuació d’excarceració en accidents de transit, amb tecnologia a bateria.

A Formentera destaca com un vehicle versàtil per quasi tots els tipus de serveis, ja que porta pràcticament tot el material per extinció d’incendis, rescat i salvament. És un vehicle de petites dimensions i molt maniobrable, que ja opera a altres cossos de bombers a Murcia, Segòvia o Castelló per exemple.

Encesa de foc i cremes controlades

D’altra banda, des del cos de bombers es recorda que des del passat 16 d'octubre, a les Illes Balears ja es pot fer foc fora de massa forestal i a les àrees recreatives i zones habilitades. Així mateix, es recorda que per fer foc dins massa forestal es requereix una autorització administrativa.

Si el nostre habitatge encara no disposa de faixa o zona perimetral d'autoprotecció, cal que ens informem a la web del servei de gestió forestal, o amb l’agent de Medi Ambient del Govern balear, sobre com fer-la i sol·licitar l'autorització administrativa necessària.

Formentera posa en alerta la població davant la previsió de fortes precipitacions

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, vol posar sobre avís als residents de l’illa sobre l’alerta taronja per pluges i tempestes decretada per l’Aemet a les Pitiüses, unes precipitacions que s’estima que podran ser fortes a partir d’aquesta tarda.

Davant de les previsions d’arribada d’un episodi de ruixats forts i tempestes que poden afectar l’illa de forma generalitzada a partir d'aquest tarda i fins demà al matí i que a més d'intenses poden deixar acumulacions importants amb possibilitat d'incidències, des del Consell es demana precaució i es recomana evitar trajectes innecessaris, així com no aparcar els vehicles vora torrenteres o zones inundables.

En cas de perill o incidències, recordeu que cal cridar al telèfon d'emergències 112, que és l’encarregat de coordinar les actuacions que es puguin derivar dels efectes de la tempesta. Així mateix, s’informa que la piscina municipal romandrà tancada avui a partir de les 14h.

La Policia Local de Formentera obre 115 actes per venda ambulant

foto venda ambulant 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, informa que la Policia Local de Formentera ha aixecat 115 actes de denúncia per venda ambulant durant els mesos d’estiu.

Per al conseller de Presidència i responsable de la Policia Local, Bartomeu Escandell, “es dona compliment així al compromís de la institució amb el sector del comerç local cara a pal·liar la competència deslleial que suposa l’acció dels venedors ambulants, una activitat il·legal que va en contra també de la imatge de tranquil·litat de la que volem que gaudeixin els nostres visitants”.

Actes i decomisos
Entre els mesos de juny i setembre doncs, s’han obert 115 actes i s’han decomissat un total de 1392 peces de fruita, 1028 begudes, 1257 peces de vestir i 165 de bijuteria, a més de 13 motxilles, un bidó, 11 para-sols, 20 ganivets, 17 martells i d’altres estris emprats pels venedors.

Cal ressaltar els resultats dels mesos de juliol i agost, amb 41 i 42 actes obertes, un increment d’un 13% i un 27% respectivament, respecte als mateixos mesos de l'any passat, mentre que al setembre s’ha triplicat el nombre d’actes aixecades en relació al 2017, passant aquestes de 3 a 9 malgrat que enguany es comptés amb menys efectius.

La majoria de decomisos s’han efectuat a la zona de ses Illetes, per be que també s’han dut a terme actuacions a les platges de Migjorn i es Caló i a la zona del Far des Cap de Barbaria.

Operatius amb drons
Des de la Policia Local es vol destacar també la col·laboració amb l'Oficial de la Policia Local de Sant Josep responsable del Servei de RPA (operativitat amb drons), col·laboració que ha facilitat la tasca dels agents a l’hora de localitzar els amagatalls de gran quantitat de productes de venda, a més d’identificar diversos venedors en plena activitat i efectuar les corresponents denúncies.

Formentera dedicarà un record a les víctimes i afectats de Mallorca en els actes del cap de setmana

foto banderaEl Consell de Formentera ha establert tres dies de dol oficial en solidaritat amb les víctimes i afectats pels efectes de les tempestes patides el passat dimarts a Sant Llorenç des Cardassar i vàries localitats de l’est de Mallorca.

Així, els actes oficials organitzats pel Consell de Formentera d'aquest cap de setmana s'encetaran amb un record a les víctimes i afectats de Mallorca i un minut de silenci.

El Consell de Formentera ofereix vuit llocs de treball

foto borsi 2018El Consell de Formentera, a través del departament de Recursos Humans, informa que al SOIB (a l'apartat d'ofertes del sector públic) es poden trobar les següents oportunitats de treball del Consell Insular de Formentera:

Monitor/a de temps lliure; per substituir vacant per final voluntària. Límit per apuntar-se, el dia 15 d'octubre.

Personal de neteja; per cobrir les vacants de dos companyes que passen a treballar en altres departaments del Consell de Formentera. Límit per apuntar-se, el dia 16 d'octubre.

Conserge; per vigilar la sala d'exposicions de la plaça, un servei que es ve realitzant de manera externa i pel qual es vol comprovar si hi ha demanda per proveir-lo internament. Límit per apuntar-se, el dia 16 d'octubre.

Així mateix, s’informa que la propera setmana es publicaran les següents ofertes:

Professor/a de dansa; per substituir vacant per la marxa voluntària d'un/una professor/a.

Monitor/a de piscina; per reforçar la important demanda generada en aquest servei del poliesportiu.

Cuiner/a; per treballar al Centre de Dia entre els dies 18 de desembre i 18 de gener (1 mes).

Operari/a de brigada; 1/2 jornada, per atendre les necessitats de la canera en horari de tarda.

Properament s’informarà dels borsins de personal que es preveuen tramitar aquesta tardor.

Més articles...

Pàgina 11 de 52

11

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1