• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera aprova la millora de la gestió dels seus residus

Foto ple feb2El Consell de Formentera ha celebrat avui divendres el Ple ordinari del mes de febrer, una sessió on ha destacat l’aprovació per unanimitat de la proposta de modificació contractual de gestió del servei públic de recollida i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones verdes.

Entre d’altres mesures, aquesta modificació del contracte de recollida i neteja permetrà enretirar la matèria orgànica de grans productors a gran part de l’illa. L’objectiu és que aquest tipus de residu acabi transformat en compost per a ser reutilitzat als camps de Formentera i, d’altra banda, aconseguir rebaixar el cost d’enviament de residus a l’abocador de Ca Na Putxa.

També ha comptat amb suport de tots els grups la proposta de les bases reguladores d’acció concertada cap a la Cooperativa del Camp per a aquest 2018, una proposta que vol donar continuïtat al programa públic de recuperació del sector agrícola i millora de l’entorn rural i del paisatge de Formentera. En aquest sentit, s’augmenta la partida destinada a aquest programa en 20.000 euros, quantitat acord amb l’increment de terres que la Cooperativa ha rebut el darrer any.

Altres proposicions
El Ple del Consell també ha aprovat, amb el suport de tots els grups, la proposta de Gent per Formentera (GxF) relativa a sol·licitar un increment d'ajudes de transport aeri per als residents, amb el 75% de bonificació dels vols des d’Eivissa a la resta de l’estat i el 100% de bonificació en les taxes aeroportuàries.

L’aprovació del reglament d’ús de la sala d’exposicions “Ajuntament Vell”, la proposta d'atorgament de creus al mèrit policial a 3 membres de la Policia Local amb trenta anys de servei o la proposta de recolzament a les reivindicacions en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, han estat d’altres punts que han obtingut un ampli consens.

Declaració institucional
Tots els grups polítics han donat suport a la Declaració Institucional de recolzament al manifest de l’Associació Espanyola contra el Càncer, la segona causa de mortalitat al mon, amb 9 milions de morts el 2015.

Davant aquest important problema de salut, el Ple del Consell Insular de Formentera s’adhereix al manifest i fa seves les reclamacions de l’AECC i de tota la societat pel que fa a la prevenció i la lluita contra aquesta malaltia.

Compareixença
Per a finalitzar la sessió plenària, el conseller d’Esports, Jordi Vidal, ha fet un balanç de la seva acció de govern durant el passat 2017 i ha destacat, de cara a aquest any, la concreció d’un dels projectes claus de la seva àrea; el Centre d’Esports Nàutics, instal·lació que el proper estiu serà ja una realitat i que Vidal considera de vital importància per a poder desenvolupar tot un conjunt d’activitats intrínsecament relacionades amb la mar.

Felicitació del Consell Insular de Formentera a Santi Colomar

Santi colomar 2El president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, en nom seu i de tota la corporació, felicita l’historiador Santi Colomar en haver estat reconegut amb un dels premis Ramon Llull d’aquest 2018 atorgats pel Govern de les Illes Balears.

Nascut a Formentera l’any 1968, en Santi Colomar és llicenciat en Història Moderna per la Universitat de Barcelona amb una intensa activitat com a divulgador de la història medieval, moderna i contemporània de les Pitiüses i la Mediterrània.

Se li concedeix el premi a proposta de Consell de Formentera i en reconeixement del seu compromís amb la recuperació de la memòria històrica a la seva illa natal i amb la secció insular de l'Obra Cultural Balear (OCB).

Així mateix, des del Consell es felicita també a l’Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil, mereixedora d’un altre dels reconeixements d’enguany conjuntament amb la resta d’Agrupacions de les Illes Balears.

Cal recordar que l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Formentera va rebre el reconeixement del Consell Insular l’any 2014, amb la concessió d’un Premi Sant Jaume en gratitud a la seva generositat i compromís solidari, mitjançant la participació activa en les tasques de prevenció i protecció de les emergències i seguretat ciutadana, així com en la realització d’esdeveniments de tot tipus.

Reunió del Consell de Formentera amb la Fundació Banc de Sang i Teixits

Trobada banc de sang i teixits amb consell reduxEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, així com les conselleres de Benestar Social, Vanessa Parellada, i Participació Ciutadana, Sònia Cardona, s’han reunit avui matí amb Ismael Gutiérrez, director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, així com amb Estela Bellorini, coordinadora de la Fundació a les Pitiüses.

La trobada ha servit per a donar compte de les activitats que duu a terme la Fundació a Formentera i per a confirmar l’augment d’un 10% en el nombre de donants durant el passat 2017 amb un total de 45 nous usuaris.

Malgrat que Formentera continua tenint una taxa baixa de donants, amb una xifra de 21 per cada 1000 habitants, tant des del Consell com des de la Fundació s’espera que la xifra de donants continuï en augment aquest 2018. L’objectiu és col·laborar al màxim amb la xarxa d’entitats de Formentera per a conscienciar la gent amb la finalitat d’augmentar el nombre de donacions.

Campanyes de donació
Enguany s’han programat cinc campanyes de donació. La primera es duu a terme avui mateix, de les 15 a les 19.30 hores a l’hospital de Formentera. La propera es durà a terme el pròxim dilluns 23 d’abril.

Cal destacar que el Consell de Formentera col·labora activament amb totes les campanyes de promoció de la salut i de prevenció de malalties que es desenvolupen a l’illa.

Formentera sol·licita que sigui l’Estat qui pagui el plus d’insularitat als empleats públics

Ple gener reduxEl Consell de Formentera ha celebrat avui divendres el primer Ple ordinari d’aquest 2018, una sessió on la proposta del complement salarial per a compensar la insularitat ha estat la més debatuda per les conselleres i consellers.

La primera iniciativa al respecte l’ha presentada el Partit Popular (PP), que contemplava un plus d’insularitat d’un milió d’euros que es finançaria amb recursos propis del mateix Consell de Formentera. Aquesta proposta ha estat votada en contra pel grup de Gent per Formentera (GxF), que té la majoria i per tant no ha prosperat. El PSOE ha presentat una segona proposta en aquest sentit, que també ha estat rebutjada.

Vanessa Parellada, consellera de Benestar Social, Joventut i Recursos Humans, ha afirmat que totes dues propostes s’han rebutjat perquè contemplaven que el plus el pagués el Consell de Formentera, “la triple insularitat la pateix tota l’illa sencera. No és possible prendre mesures que millorin la situació d’un part de la població en perjudici de l’altra part, que és qui l’hauria de finançar, no tindria sentit perquè al final Formentera pagaria els problemes de treballar a Formentera”.

GxF ha presentat una transaccional on s’ha declarat favorable al complement d’insularitat però pagat per l’Administració General de l’Estat, “igual que fem amb mesures com el descompte de resident, el transport de residus, o tot allò que diem que és per compensar la insularitat, s’ha de pagar amb els recursos de qui no pateix aquesta insularitat”, ha dit Vanessa Parellada. Aquesta transaccional sí ha prosperat amb els vots a favor de GxF i l’abstenció dels altres grups PP, PSOE i Compromís.

Altres proposicions
El Ple del Consell també ha aprovat, amb el suport de tots els grups, la proposta de GxF per subscriure un conveni amb el consorci de transports de Mallorca que permetrà l’establiment d’un sistema tarifari integrat. Així mateix, s’ha donat el vist-i-plau unànime a la declaració d’interès general a l’ampliació de les xarxes de baixa tensió de Recó de la Llenya, sa Miranda i Can Simonet, mentre que amb els vots de GxF i l’abstenció de la resta de grups s’ha confirmat la proposta de denegació d’estudi de detall d’un solar de Sant Ferran promogut per l’entitat Plaça de Sant Ferran SL.

L’aprovació definitiva de l’estudi de detall de l’avinguda Joan Castelló Guasch de Sant Ferran ha estat aprovada amb vots a favor de GxF i PP i abstencions de PSOE i Compromís, i la proposta de regulació d’horaris, d’amenització i ambientació musical ha comptat amb els vots a favor de GxF i Compromís i abstenció de la resta de grups.

La proposta del PP de regularització del lloguer turístic a habitatges plurifamiliars de zones urbanes no ha prosperat en votar-hi en contra GxF i PSOE, mentre que una proposta dels socialistes, que demanava la senyalització de zones de pas segures per als vianants a la zona escolar de Sant Francesc ha estat aprovada per unanimitat.

Compareixença
La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Susana Labrador, ha comparegut davant el Ple per donar compte de les actuacions realitzades en matèria de l'àrea que representa, recordant que la funció del seu càrrec és, segons ha assegurat "impulsar i dirigir projectes encaminats a la millora de la situació cultural, patrimonial i educativa de la nostra illa, dins el marc dels criteris generals de treball de l'equip de Govern i de l'àrea de coordinació que se li atribueix".

A continuació Susana Labrador ha fet un repàs a quines han estat les accions executades per les àrees sota la seva responsabilitat durant el 2017 destacant quatre accions que ha considerat de gran importància:

L'exhumació de la fossa del cementiri de Sant Ferran durant el mes de novembre, que tenia com a objectiu l'exhumació i la recuperació de les restes de cinc víctimes de la violència franquista durant la Guerra Civil, afusellades a Formentera l'1 de març de 1937 a la tàpia de darrere del cementeri.

Aquestes feines, realitzades pel Fòrum per la Memòria d'Eivissa i Formentera, han estat finançades pel Govern i pel Consell Insular de Formentera.

L'inici de les obres de rehabilitació del Far de la Mola, que es complementaran amb el projecte museogràfic d'aquest espai, que albergarà un centre d'interpretació dels fars de Formentera, un espai de col·lecció museogràfica sobre el patrimoni marítim de l’illa i un espai polivalent per actes de diferent caràcter cultural.

La concessió de la llicència per a la construcció de la futura escola i escoleta de Sant Ferran, un dels principals objectius de l’equip de Govern que serà una realitat gràcies a l'intens treball de l'àrea de Patrimoni i de Territori junt amb els lletrats i el treball conjunt i coordinat dels serveis tècnics del Consell amb els tècnics de l'Ibisec, treball que ha permès concedir la llicència al mes següent de l'aprovació de la modificació de les NNSS.

I com a darrer punt, l'obertura del nou punt de biblioteca de Sant Ferran, un espai que permet dinamitzar l’oferta cultural i d’oci del poble i que compta amb tres zones diferenciades; una zona d’adults, un espai infantil i una zona d'ordinadors amb accés a Internet.

El Consell de Formentera aprova definitivament els pressupostos per al 2018

Foto ple redux 2Els pressupostos de l’any 2018 del Consell de Formentera han estat aprovats avui de forma definitiva després de la inadmissió dels escrits de reclamació formulats per UGT i pel grup polític PP de Formentera on es feien al·legacions als Pressupostos del Consell Insular de Formentera per a l’any en curs.

La raó d’aquesta inadmissió a tràmit deriva del fet que les reclamacions formulades no es poden subsumir en cap dels supòsits establerts. “El pressupost es va aprovar el passat novembre i s’hi han presentat dues al·legacions que, una volta consultats els serveis jurídics, s’ha vist que no entraven dins els supòsits que es poden al·legar dins el pressupost i, per tant, s’han inadmès a tràmit”, ha declarat Bartomeu Escandell, conseller d’Hisenda, que ha valorat positivament la importància de l’entrada en vigor d’uns comptes que ascendeixen a 26.860.000 euros.

Ara es trametrà el text definitiu al BOIB i s’espera que a finals de setmana els pressupostos ja es puguin desplegar en la seva totalitat.

Més articles...

Pàgina 15 de 44

15

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1