• Català
  • Castellano
  • English
Areas General Services Presidency

Aprovació del Reglament de l'Arxiu, modificació pressupostària i control de fondejos en el ple ordinari de juny

El Ple del Consell de Formentera ha celebrat avui la sessió ordinària del mes de juny. Per unanimitat de tots els grups polítics, s'ha aprovat de manera inicial el Reglament d'ús de l'Arxiu del Consell de Formentera. La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que el Reglament estableix el marc d'actuació i determina els criteris de gestió i conservació de l'Arxiu "que faran de la documentació un bé més durador, accessible i proper". La consellera ha assenyalat que l'objectiu marcat aquesta legislatura era "impulsar l'Arxiu i oferir a la ciutadania transparència i accés per part del Consell, que té la responsabilitat de salvaguardar la documentació d'aquesta illa". En definitiva, "deixar de banda la idea de l'Arxiu com un espai de simple custòdia i passar a entendre'l com una missió al servei de tothom", ha dit la consellera.

La sessió plenària també s'ha aprovat, amb el suport de l'equip de govern de GxF-PSOE i l'abstenció de Sa Unió, la proposta d'aprovació inicial de l'expedient de modificació pressupostària núm. 1/2022. En concret, segons ha explicat el conseller d'Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, s'ha fet una modificació pressupostària de 4.204.253 € que permetrà ajustar el pressupost a les necessitats de la situació actual, que serà finançada amb els romanents del Consell, i que mantendrà l'endeutament de la institució a zero.

"Aquesta modificació és necessària i adapta el pressupost a les necessitats actuals i als serveis que oferim a la població, ja que s'han hagut d'habilitar partides per ajustar-nos a les noves demandes", ha afegit el conseller. Algunes de les partides que s'hi han inclòs estan destinades a finançar amb 460.000 € la contractació de personal per a la regulació de s'Estany des Peix o per a l'obertura de la residència, entre d'altres. S'ha habilitat una partida pressupostària de 290.000 € per iniciar el desenvolupament de la carrera professional, a la qual es podran acollir els treballadors del Consell Insular. També s'ha habilitat una dotació per a l'adquisició de terrenys, amb una dotació d'1.159.000 €. Així mateix, s'ha reservat una partida de 160.000 € per fer front a l'increment del cost del trull d'oli i una partida de 170.000 € per redactar el projecte de les noves graderies del Camp Municipal d'Esports i iniciar-ne les obres.

Amb el vot a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició també s'ha aprovat una modificació pressupostària "per actualitzar la plantilla a les necessitats actuals, degut a la contractació de personal per a s'Estany des Peix i la futura residència; i també per atendre als acords establerts amb la mesa negociadora amb els sindicats", segons ha assenyalat la consellera de Recursos Humans, Paula Ferrer.

Festius de l'any 2023

El Ple ha aprovat per unanimitat la designació de Juan Yern Juan com a jutge de pau substitut de Formentera per tal que la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, el nomeni per un termini de quatre anys. Així mateix, tots els grups polítics han donat suport a la proposta de dies festius locals a Formentera de l'any 2023, que seran el 25 de juliol, dia de Sant Jaume, i el 26 de desembre, Mitjana Festa de Nadal.

Control de fondejos sobre posidònia

D'altra banda, s'han aprovat dos propostes transaccionades per l'equip de govern i presentades per l'oposició. En la primera, aprovada per unanimitat, s'insta la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear que habiliti els mitjans materials i humans necessaris per realitzar el servei d'assistència al fondeig "perquè cap embarcació fondegi sobre posidònia, que l'empresa adjudicatària del servei posi, de forma urgent, totes les embarcacions per fer aquesta feina i que les pròximes temporades es doni compliment estricte del contracte", tal com ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur. En la segona, sobre la retirada de posidònia de les platges, amb l'abstenció de l'oposició, s'ha aprovat la de l'equip de govern que insta el Govern a iniciar una campanya per potenciar la consciència mediambiental, sol·licitar a la Direcció General d'Espais Naturals que autoritzi retirades parcials de les restes de posidònia sota criteris tècnics i no de calendaris i, finalment, per evitar la pèrdua d'arena de les nostres platges amb la retirada de restes de posidònia, estudiar la viabilitat i la idoneïtat de portar a terme una millora en la gestió d'aquestes restes.

També s'ha aprovat per unanimitat una proposta de Sa Unió transaccionada per l'equip de govern per instar el Consell de Formentera que continuï executant accions que facilitin l'accés de les persones amb mobilitat reduïda tant al nucli des Pujols com a la resta de l'illa. I per instar el Consell de Formentera que continuï executant iniciatives que promoguin la descarbonització del parc mòbil insular.

En darrer lloc, s'ha aprovat amb els vots a favor de tot el Ple, una proposta de Sa Unió per "instar el Govern de les Illes Balears que posi els mitjans necessaris per millorar el senyal de televisió per tal que arribi per igual a tots els habitants de l'illa de Formentera".

Declaracions institucionals

Finalment, el Ple ha aprovat dos declaracions institucionals. La primera amb motiu de la commemoració, el 20 de juny, del Dia Mundial de les Persones Refugiades, en la qual Consell "se solidaritza amb tots els refugiats, i denuncia la violació sistemàtica dels seus drets, així com l'extrema situació de vulnerabilitat i desemparament en què es troben". I, la segona, amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQA+, el dia 28 de juny, en la qual el Consell "reafirma el seu compromís per continuar treballant en l'impuls de polítiques públiques que materialitzin el reconeixement real dels drets humans de les persones LGTBIQA+" i manifesta "el seu propòsit més ferm de valorar la igualtat, la diversitat i la visibilitat de totes les identitats i orientacions", segons ha destacat la presidenta i consellera d'Igualtat, Ana Juan.


30 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentation of draft Energy Transition and Climate Change Plan

Wednesday 29 June at 7.00pm, a presentation will be given of the Balearic Government's draft Energy Transition and Climate Change Plan so people can participate in preparations with first-hand contributions. The aim of these encounters is to shape the regional roadmap on how legislation will be deployed broadly, since this Plan must establish a crosscutting framework to orient and plan the objectives, policies and steps to comply with the Climate Change and Energy Transition Act, as well as accelerate the 40% reduction in polluting emissions in the Balearic Islands by 2030.

27 June 2022
Communications Office
Consell de Formentera

Formentera joins push for smoke-free beaches

foto 2022 platges sense fumToday Ana Juan, president of the Consell de Formentera, joined volunteers of the Spanish Cancer Association (Asociación Española Contra el Cáncer, AECC) for an AECC-led information session at Platja des Pujols. President Juan pointed out that in 2020 the beach in Es Pujols became the first on Formentera to join the Balearic Directorate General of Public Health's "Smoke-Free Beaches" (Platges sense fum) push. Today some twenty island beaches are party to the campaign. The president indicated that efforts are under way to incorporate more smoke-free spaces on the island.

"It is this administration's job to promote and encourage healthy habits", she said. Platges sense fum is also an ecological initiative to highlight the importance of not littering in natural areas like beaches, where plastics and cigarette butts are the most common waste items.

20 June 2022
Communications Office
Consell de Formentera

Formentera firefighters conduct patrols and practice routes to improve fire response, ask islanders to exercise extreme caution

foto 2022vi practiques bombers AThese days of extreme heat, Consell de Formentera firefighters are patrolling Cala Saona, Es Ram and other areas where the fire risk is high. The crew is also performing forest fire drills, including one last weekend near Sa Roqueta in Es Pujols. The efforts are meant to build fire crews' skills responding to real accidents, handling hose lines, communicating and operating vehicle pumps, not to mention highlight the functions of each team member. Three firefighters and a service chief participated in exercises that involved two fire engines and a light vehicle.

Josep Marí, councillor of interior, explained that the fire department is asking islanders and visitors alike to "take all the necessary precautions given an already high fire risk this season which the heat wave has pushed to new heights".

20 June 2022
Communications Office
Consell de Formentera

Consell establishes pool of candidates to fill nursing positions at Formentera old people's home

The Consell de Formentera human resources offices has issued a call for applicants to fill nursing staff positions at the old person's home under construction on Formentera. The terms were published today in the BOIB and applications may be submitted from tomorrow until 24 June. This call for applications is in addition to two other job vacancies that remain open until 20 June, one for health assistants at the old person's home and the other for administrative assistants. The three candidate pools are designed to help the Consell temporarily fill potential vacancies.

The official application form will be available at the Registre General d'Entrada and www.consellinsulardeformentera.cat.

14 June 2022
Communications Office
Consell de Formentera

cartell 2022vi borsi

More Articles...

Page 1 of 113

Start
Prev
1

Presidency

Press Office

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

horaris_eng_baix_1

rss_formentera_1