• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Seguretat Ciutadana

Reforç de vigilància de les forces de seguretat durant el cap de setmana

foto 2020 socorrista mascaretaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que aquest cap de setmana hi haurà un reforç especial de les forces de seguretat per garantir que es compleixen les normes derivades de l'estat d'alarma a l'illa de Formentera en aquest primer cap de setmana en fase 2. El conseller d'Interior ha recordat que des d'ahir dia 21 de maig hi ha una nova obligatorietat d'ús de mascaretes tant a la via pública, espais a l'aire lliure, com als espais tancats d'ús públic o oberts al públic, sempre que no es pugui mantenir la distància interpersonal de 2 metres.

A més, el Servei de Socorrisme iniciarà demà la vigilància a les platges de Llevant i Arenals, que se sumen a la vigilància de la platja de Ses Illetes que ja es feia des del passat dilluns. Siete socorristes i un coordinador de platges controlaran la seguretat dels banyistes i també que es compleixin les normes. Josep Marí ha destacat que “a les platges també s'ha de respectar la distància de seguretat i mesures d'higiene i no es poden superar els grups de 15 persones”.

22 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Segueixen les feines de control de la Policia Local de Formentera a les obres

foto 2020 inspeccions PLFLa Policia Local de Formentera, en coordinació amb la Guàrdia Civil de l'illa, està realitzant un pla d'inspeccions per controlar que es compleixen les mesures de seguretat a les obres. El pla ha estat confeccionat per l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) depenent de la conselleria de Treball del Govern balear.

Entre els darrers dos dies la Policia Local de Formentera ha inspeccionat 10 obres. Els pròxims dies continuaran amb aquestes feines. Els agents locals aixequen actes quan fan les inspeccions, aquestes actes d'inspecció les tramitarà l'IBASSAL, que contactarà amb les obres que consideri han de millorar les seves condicions de seguretat. Tot amb l'objectiu d'evitar el risc d'exposició al coronavirus i preservar la salut tant dels treballadors, com de la societat de Formentera en general.

Els constructors han d'adoptar mesures preventives de caràcter sanitari, mesures preventives en els desplaçaments, així com també mesures preventives amb relació als professionals i tècnics que intervenen en les obres. Els policies estan realitzant inspeccions i entregant dossiers informatius amb les mesures que s'han de seguir: com mantenir la distància de seguretat, extremar les condicions de neteja de les eines i la maquinària, fer servir els materials de seguretat que correspongui en cada cas, entre altres indicacions.

Controls de les mesures de confinament

D'altra banda, la Policia Local segueix efectuant controls als pobles, carreteres, camins i espais naturals per assegurar que la població compleix les normes de confinament. Des que es va iniciar el confinament i fins ahir s'han interposat 80 denúncies a ciutadans de Formentera per no haver respectat les restriccions. El conseller d'Interior, Josep Marí, ha recordat a la població que “les normes de confinament segueixen vigents i que hem de respectar-les reduint al màxim les sortides de casa, i fer-les només en els supòsits que permet l'estat d'alarma”.

23 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera ha interposat 75 denúncies per incompliment del confinament

foto 2020 sancio PLFEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que els agents de la Policia Local han interposat des que es va iniciar l'estat d'alarma 75 denúncies a ciutadans i ciutadanes de l'illa per incomplir les normes de confinament, és a dir sortir de casa sense haver de fer alguna de les activitats permeses per l'estat d'alarma.

Els agents compten amb un suport d'un dron per reforçar la tasca de vigilància i detectar possibles infraccions, una eina que ha ajudat a detectar possibles infractors ja que aporta una visió molt més perifèrica i àmplia de moltes zones de Formentera on és més complicada la vigilància des de terra.

L'aeronau realitza vols de suport per reforçar la feina de vigilància de la Policia Local. Aquests vols de control es seguiran fent de manera aleatòria fins que duri l'estat d'alarma. Cal destacar que amb la imatge del dron no es pot interposar la sanció sinó que amb l'ajuda del dron es localitza els possibles infractors i llavors els agents de la Policia Local s'han de personar al lloc dels fets per interposar la denúncia.

Aquesta mesura se suma als controls que la Policia Local també fan als pobles, carreteres i camins de l'illa i pretén ser dissuasiva per evitar que la població incompleixi les normes. Des del cos policial es recorda que els ciutadans no poden baixar la guàrdia, ja que encara que hagin començat les feines de treballs no essencials seguim en estat d'alarma, i hem de continuar estant a casa i evitar al màxim els desplaçaments i el contacte social per seguir lluitant contra el coronavirus.

17 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Donació bombers Hospital de Formentera

foto 2020 donacio bombersEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que Bomberos sin Fronteras amb la col·laboració dels Bombers de Formentera, han fet avui entrega de 5 pantalles de protecció, fetes per l'ONG, per als sanitaris de l'Hospital de Formentera.

Bomberos sin Fronteras és una ONG de solidaritat i suport al desenvolupament formada per bombers professionals i voluntaris dels serveis contra incendis i salvament.

A la foto un dels bombers del cos de Formentera i la subdirectora de gestió de l'Hospital de Formentera, Ilana Martinez.

9 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local reforçarà la vigilància per Setmana Santa

El Consell de Formentera informa que durant aquestes festes de Setmana Santa que comencen demà s'incrementarà i reforçarà la vigilància tant per part de la Policia Local de l'illa, com de la Guàrdia Civil, per assegurar que la població segueix complint amb les normes de confinament. Es reforçaran els controls dels agents i també es continuarà fent la vigilància amb el dron que dona suport a la Policia Local.

En aquest sentit, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha reconegut que “tot i que fa molts de dies que estam tancats a casa, tornam a apel·lar a la responsabilitat individual que caracteritza el poble de Formentera per evitar al màxim el contacte social i així la propagació del Covid-19 a la nostra illa”.


8 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 4

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:

Policia Local
Venda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
Administració de dilluns a divendres
de 9.00h a 14.00h
Emergències 971 32 20 87
tel. 971 32 22 01 · fax 971 32 31 96
policialocal@conselldeformentera.cat

Policia Tutor
Venda des Brolls, 53
(ctra. la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 647  65 10 80- 664 405 625
policiatutor@conselldeformentera.cat

Bombers i Protecció Civil

(ctra. la Savina, km 2,5)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 26 21 / 112
bombers@conselldeformentera.cat
pcvoluntaris@conselldeformentera.cat

Dipòsit Municipal de Vehicles
ctra. la Savina, km 2,5
(enfront de la Guàrdia Civil)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 639 55 83 31

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE