• Català
  • Castellano
  • English
Areas General Services Community safety

El Consell de Formentera es reuneix amb propietaris de concessions de platges i socorristes reactius per informar-los sobre les exigències normatives relatives a material de salvament i titulacions

El Consell Insular de Formentera ha realitzat al llarg de la jornada d'avui, en torn de matí i de tarda, una reunió informativa amb els propietaris i els socorristes de les diferents concessions de platges de l'illa per recordar-los el material que els exigeix tenir la legislació vigent, les titulacions que han de tenir aquests treballadors, ajudar-los en els dubtes que puguin tenir i recordar-los el protocol d'actuació dels socorristes davant una emergència, bé sigui en una platja amb servei de vigilància de la institució o en una que no en tengui.

El Consell ha pres aquesta mesura, després d'haver realitzat una sèrie d'inspeccions per aquestes concessions i haver comprovat que algunes d'elles no comptaven amb el material obligatori exigit i que en d’altres, dit material estava incomplet.

Segons dicta la llei, les concessions de platja han de tenir un socorrista reactiu, és a dir, una persona que en cas d'emergència ha d'estar localitzada i el material necessari per poder realitzar una primera intervenció fins que arribin els serveis d'emergència. Aquests socorristes reactius estan inclosos dins del Pla d'emergències del Consell, per la qual cosa el coordinador municipal del servei de salvament i socorrisme, Marco Antonio Lage, ha optat per convocar aquesta xerrada informativa per deixar clares totes les exigències normatives, unificar criteris i resoldre dubtes.

La Policia Local de Formentera paralitza una festa il·legal que s'estava desenvolupant en una casa llogada de cala Saona

La Policia Local de Formentera, en col·laboració amb tècnics de l'àrea d'Activitats i dels Serveis Jurídics del Consell Insular de Formentera, varen realitzar, a la tarda d'ahir dimecres, un operatiu especial contra les festes il·legals a l'illa Formentera.

Aquest operatiu es va dissenyar i es va preparar des de la Prefectura del Cos de la Policia Local de Formentera, al costat dels responsables polítics i tècnics de les àrees d'Activitats i de Seguretat Ciutadana, i dels Serveis Jurídics del Consell Insular de Formentera.

Tot va sorgir d'una informació que havia arribat a la Policia Local, a partir de la qual se sospitava que s’estava organitzant una festa il·legal. Davant aquests indicis, es va iniciar de manera immediata i diligent una recerca per esbrinar i verificar aquestes sospites, de la qual es va confirmar la preparació i organització d'un esdeveniment en una casa a l'illa de Formentera.

La Policia Local va poder constatar que hi havia una perfecta organització de venda d'entrades, però faltava concretar el lloc de la celebració de la festa, dada que guardaven amb recel els organitzadors. Una vegada esbrinada la localització d'aquesta festa il·legal, una casa de lloguer turístic de la zona de cala Saona, es va iniciar l'operatiu, que va comprovar que realment es tractava d'una festa il·legal i procedí a aturar l'activitat.

A la casa hi havia unes seixanta-cinc persones amb begudes de diferents tipus, diverses barres de bar repartides per tota la casa amb cambrers, equips de música professionals, personal de control d'accés i un autobús per a trasllats. Per accedir a la festa, s'havia d'haver adquirit prèviament una entrada, que costava uns 80 € per persona, la qual incloïa diverses consumicions i el sopar (de torrada). En accedir-hi, a la porta lliuraven als clients els tiquets per a les consumicions incloses en l’entrada.

Per part de la tècnica d'Activitats i auxiliada per la lletrada del Consell Insular de Formentera es va procedir a estendre la corresponent acta de denúncia, on va deixar constància de l'ànim de lucre per part dels organitzadors en un lloc que no té la consideració d'establiment públic i que no compta amb el mínim de les mesures legalment exigibles per garantir la seguretat de les persones. Es va finalitzar aquest operatiu especial, amb el precinte dels equips de música i el cessament de l'activitat il·legal.

Aquest tipus d'infraccions i deficiències greus venen tipificats en la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears, com a infraccions greus o molt greus que poden implicar multes que arribarien, en el cas de ser catalogades aquestes infraccions com a greus, a 30.000 €, i en el cas de ser classificades com a molt greus, podrien arribar als 300.000 €.

Així mateix, la responsabilitat d'aquestes infraccions poden recaure tant en els organitzadors com en els propietaris de l'habitatge turístic, els quals podrien arribar a perdre la llicència turística, així com també contempla possibles infraccions per als professionals o empreses que col·laborin en l'organització o celebració d'aquestes festes il·legals, bé a través de la prestació de serveis artístics o d'entreteniment, o bé subministrant infraestructures i equipaments com per exemple carpes, transport, equips de so, etc...

El Consell de Formentera estableix un reforç policial per lluitar contra la venda ambulant a l'illa

Policia local 2023

El Consell de Formentera estableix un reforç policial per lluitar contra la venda ambulant a l'illa

Es tracta d'una prioritat de l'equip de Govern, que estudia aplicar les sancions màximes permeses en aquests casos

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Seguretat Ciutadana, informa que el conseller de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas, i el vicepresident tercer i conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, s'han reunit aquest matí amb el cap de la Policia Local, Félix Ramos, per conèixer de primera mà les mancances que té el cos i buscar solucions per millorar el servei.

Una d'aquestes primeres solucions serà el reforç policial per controlar la venda ambulant i l'intrusisme a Formentera, especialment a les platges de l'illa. Segons ha explicat Portas, “és una prioritat per a aquest equip de Govern lluitar contra l'intrusisme”, el 90 % del qual es concentra en la zona de ses Illetes amb la venda ambulant de begudes, menjar i roba. “Es reforçarà el servei immediatament”, ha insistit Portas, “som conscients que comptam amb una plantilla molt ajustada de Policia Local”. La plantilla està formada per tretze agents, dos més en segona activitat, i des d'ahir compta amb tres nous efectius en pràctiques, dos homes i una dona, que estaran dos mesos a l'illa.

A més d'aquest reforç policial per lluitar contra la venda ambulant, que consistirà en quatre hores més al dia, el conseller de Seguretat Ciutadana també ha expressat la seva intenció de començar a aplicar els trams més alts de les sancions per venda ambulant, que segons l'ordenança fiscal poden arribar als 1.600 euros.

La Policia Local de Formentera ha procedit a realitzar un total de noranta-dos denúncies per venda ambulant durant el mes de juny.

4 de juliol de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

This weekend, security forces help bolster patrols

foto 2020 socorrista mascaretaAs the island prepares for its first weekend under phase 2 of lockdown de-escalation, the Formentera Department of Interior reports that this weekend security forces will be on call to see to it that islanders obey emergency orders. Interior conseller Josep Marí remarked that from yesterday, 21 May, whether in open-air public spaces, public-use buildings or other enclosed spaces which are open to the public, masks are required whenever two-metre physical distancing is unworkable.

Lifeguard and rescue service begins tomorrow at Llevant and Arenals, bringing the two beaches in line with Ses Illetes, where lifeguards have been on duty since Monday. Seven lifeguards and a coordinator will oversee bathers’ safety and compliance with rules. Conseller Marí pointed out that “at beaches too, distancing and hygiene protocols are in effect, and groups cannot exceed 15”.

22 May 2020
Department of Communications
Consell de Formentera

Formentera Local Police continue controls at local construction sites

foto 2020 inspeccions PLFThe Formentera Local Police are carrying out patrols in coordination with the island’s Civil Guard officers to ensure safety measures are obeyed at construction sites. The inspection plan was developed by the Balearic Office of Workplace Health and Safety (IBASSAL), a division of the regional labour ministry.

In 48 hours, ten sites have received visits from FLP officers, and patrols are set to continue in the days ahead. The officers issue reports and forward them on for processing by IBASSAL, which will contact sites where it considers safety improvements can be made. The aim of the operation is to minimise risk of coronavirus exposure and safeguard the health of workers and islanders.

Construction firms are required to adopt preventive measures involving worker health and travel and still others for outside personnel called to intervene on site. Post-inspection reports are detail measures to be followed like maintaining safe distance, taking particular care cleaning tools and machinery and using appropriate safety equipment, among others.

Ensuring confinement compliance

Law enforcement are still engaged in controls in towns and outdoors and on local roads and highways to ensure compliance with confinement orders. From the start of confinement to yesterday, 80 tickets were issued to Formentera residents found in breach of restrictions. Interior conseller Josep Marí reminded islanders that confinement rules remain in effect and must be respected, encouraging residents to leave home only when absolutely necessary and in cases permitted by emergency orders.


23 April 2020
Department of Communications
Consell de Formentera

More Articles...

Page 2 of 5

2

Find us at:

Local Police

Venda des Brolls, 53
(road to la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
Administration, mondays to fridays
9.00 to 14.00 h
Emergencies: 971 32 20 87
tel. 971 32 22 01 · fax 971 32 31 96
policialocal@conselldeformentera.cat

Tutor Police
Venda des Brolls, 53
(road to la Savina, km 2,9)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 647  65 10 80 · 664 405 625
policiatutor@conselldeformentera.cat

Civil protection and Fireman

(road to la Savina, km 2,5)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 26 21 / 112
bombers@conselldeformentera.cat
pcvoluntaris@conselldeformentera.cat

Municipal vehicle deposit
road to la Savina, km 2,5
(front of Guardia Civil headquarter)
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 639 55 83 31

twitter

 

facebook

horaris_eng_baix_1

boto YOUTUBE