• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat

Presenten la diagnosi del Pla d'Igualtat entre Dones i Homes 2024-2027

El Consell Insular de Formentera ha acollit aquest matí la presentació de la diagnosi del Pla d'Igualtat entre Dones i Homes 2024-2027, al qual han assistit la consellera de Joventut, Majors i Participació Ciutadana, Eva Nieto, la consellera de Benestar Social, Cristina Costa, el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, i el conseller de Territori i Infraestructures, Javier Serra.

La presentació ha estat a càrrec de María Casanovas, representant de la consultoria Regenerando Consultoria, sociòloga experta en gènere i metodologies participatives. Els treballs previs a la presentació d'aquestes diagnosis han consistit en entrevistes prèvies a tècnics, consellers i associacions; l'anàlisi del seguiment i avaluació del Pla d'Igualtat 2019-2022; la realització d'un qüestionari per a la ciutadania consistent en 350 preguntes per a aportar la visió de la població en matèria d'Igualtat i diverses sessions de treball amb determinades entitats de l'illa per a la detecció de necessitats.

Una vegada presentada la diagnosi a la Junta de Portaveus i al personal tècnic del Consell es realitzarà un taller per a definir les accions que recollirà el II Pla d'Igualtat i es procedirà a la seva presentació definitiva, per al que encara no hi ha una data determinada.

El pròxim dia 13 de setembre finalitza el termini per optar a la beca d'investigació per a projectes de recerca de recuperació històrica de les dones a Formentera

El Consell de Formentera anuncia que el pròxim 13 de setembre d’enguany finalitzarà el termini per presentar projectes a la convocatòria de la nova beca d'investigació per a treballs de recerca vinculats a la recuperació històrica de les dones a l'illa de Formentera, tenint en compte totes les etapes de la vida.

Per segon any consecutiu, el Consell impulsa la investigació científica amb aquesta beca dotada amb 8.000 euros, vinculada a la temàtica de la igualtat a la nostra illa i que busca promoure la recuperació històrica de les dones.

D’aquesta manera, es pretén complir amb les accions que recollirà el pròxim Pla d’Igualtat entre Dones i Homes de Formentera 2024-2027, que està en procés d’elaboració, i el vigent Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere de Formentera 2023-2026.

Requisits

Poden sol·licitar aquesta beca els majors d'edat en possessió d'una titulació mínima de diplomatura. Es poden acollir a la convocatòria a títol individual o bé constituïts en equips de recerca.

El procediment de concessió de la beca es farà en règim de concurrència competitiva i les bases han sortit publicades al BOIB i a la web del Consell de Formentera (https://www.consellinsulardeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&catid=365%3Aigualtat&id=10079%3A2023-08-02-11-07-07&lang=ca).

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

Nova beca d'investigació per a projectes de recerca de recuperació històrica de les dones a Formentera

El Consell de Formentera anuncia que fins al 13 de setembre d’enguany està oberta la convocatòria de la nova beca d'investigació per a projectes de recerca vinculats a la recuperació històrica de les dones a l'illa de Formentera, tenint en compte totes les etapes de la vida.

Per segon any consecutiu, el Consell impulsa la investigació científica amb aquesta beca dotada amb 8.000 euros i vinculada a la temàtica de la igualtat a la nostra illa i que busca promoure la recuperació històrica de les dones.

Es pretén d’aquesta manera complir amb les accions que recollirà el pròxim Pla d’Igualtat entre dones i homes de Formentera 2024-2027, que està en procés d’elaboració, i el vigent Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere de Formentera 2023-2026.

Requisits

Poden sol·licitar aquesta beca els majors d'edat en possessió d'una titulació mínima de diplomatura. Es poden acollir a la convocatòria a títol individual o bé constituïts en equips de recerca.

El procediment de concessió de la beca es farà en règim de concurrència competitiva i les bases han sortit publicades al BOIB. També estan publicades a la web del Consell de Formentera. http://www.consellinsulardeformentera.cat/images/stories/tauler_danuncis/igualtat/2023/BOIB_BECA_castellano.pdf

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

Activitats amb motiu del Dia de l'Orgull a Formentera

Formentera celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQA+, i des de l'àrea d'Igualtat del Consell de Formentera s'ha preparat una sèrie d'activitats que es portaran a terme el 24, el 27 i el 28 de juny, Dia de l'Orgull. Les accions estan destinades a conscienciar, donar veu i remarcar els drets i les realitats del col·lectiu a l'illa de Formentera.

Dissabte 24 de juny
De 17.00 h a 19.00 h a Es Roco, Sant Francesc, es farà el taller 'Tsunami: una onada d'autoedició feminista sobre identitat, desig i sexualitat', a càrrec de Natalia Lisinicchia i L. S'utilitzarà el fanzín com a eina de creació col·lectiva per reflexionar sobre la nostra pròpia identitat, des d'on i com aquesta ha construït el nostre desig i sexualitat. L'activitat està oberta a tothom i no requereix inscripció prèvia.

De 19.30 h a 21.30 h a Es Roco. Cinefòrum: projecció i debat d'una pel·lícula sobre infàncies trans

23.30 hores, a Ses Roques, Sant Ferran. Actuació musical DJ SET: KÖALA b2b VØLCA - Electro marica

Dimarts 27 de juny
22.00 hores al jardí de ses Eres. Cinema a la fresca: 'Brokeback Mountain'. Director: Ang Lee.

Dimecres 28 de juny
19.00 hores, al restaurant Cafuné, Sant Ferran. Festa de l'Orgull. DJ'S SET.

9 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi gay pride

Exposició virtual 'La situació de les nenes i les dones en el món'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat, col·labora amb l'ONG Wanawake Dona en l'exposició virtual "La situació de les nenes i les dones en el món", una mostra que fa una reflexió sobre la realitat de milions de nenes i dones en el món.

D'una manera interactiva, l'exposició planteja els reptes i les responsabilitats que té la societat en matèria d'igualtat, així com la manera d'abordar les desigualtats que hi ha al món.

L'exposició es pot trobar a la web del Consell, tant en català https://expoigualdad.org/catala/ com en castellà https://expoigualdad.org/castellano/.

31 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v wanawake

Més articles...

Pàgina 1 de 9

Inici
Anterior
1

Wifi  Formentera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1