• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

El pròxim cap de setmana hi ha oferta teatral per a adults amb "Matrimoni per medecina" i per a infants amb "La màgia dels colors"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el cap de setmana del 10 i 11 de desembre, a la Sala de Cultura (Cinema), es presentaran dos espectacles teatrals a l'illa, en el marc del programa d'activitats de les festes de Nadal.

cartell 2022xi teatre matrimoni

Teatre adreçat al públic adult
El primer espectacle tendrà lloc el dissabte 10 de desembre, a les 20.30 h, amb la tornada del Grup de Teatre des Cubells, que representarà la nova comèdia teatral dirigida a públic adult, Matrimoni per medecina. En aquesta obra, en Bartomeu de Ca n'Ai des Cubells es pensa que pateix totes les malalties conegudes i per descobrir. Com que necessita atencions constants, es fa la idea que si la seua filla es casa amb un metge el tendrà disponible cada dia i li resoldrà tots els seus problemes, però aconseguir-ho no serà tan fàcil com es pensa.

cartell 2022xi teatre colors

Teatre adreçar al públic infantil
D'altra banda, el diumenge 11 de desembre, a les 18.00 h, els més petits podran gaudir de La màgia dels colors, una obra recomanada per gaudir de Nadal amb tota la família, un espectacle de màgia, lúdic i educatiu, on els colors ajudaran a posar nom a les emocions.

Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 € l'obra Matrimoni per medecina i de 4 € La màgia dels colors. El preu reduït, amb el 50 % de descompte, és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses

2 desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

 

Presentació del programa d'activitats de les festes de Nadal de 2022-2023

foto 2022xi nadal presentacioEl Consell de Formentera ha presentat avui el programa d'activitats de les festes de Nadal 2022-2023. El cartell compta amb diferents activitats adreçades a tot tipus de públic i inclou espectacles familiars, exposicions, tallers, concerts, entre d'altres. També torna el Mercat de Nadal i el seu espai de Mininadal especialment pensat per als més petits.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha aprofitat la presentació del cartell per "desitjar unes bones festes a tot el poble de Formentera" i ha mostrat la seua satisfacció perquè "després de dos anys en què les festes han estat marcades per les restriccions derivades de la covid-19, enguany per fi tornam a programar les festes amb normalitat i els infants recuperaran els seus espais per gaudir d'aquestes celebracions tan especials".

El tret de sortida el donarà, divendres 2 de desembre, la inauguració del Mininadal a les 17 h amb el taller espectacle Tea a càrrec de Moskitas Muertas. L'encesa de l'enllumenat de Nadal serà a les 18 h i, posteriorment, s'inaugurarà el Mercat de Nadal a les 19 h a la plaça de la Constitució. Les casetes estaran obertes des del dia 2 de desembre i fins al 6 de gener. En total, hi haurà sis casetes de restauració i una de comerç, així mateix n'hi haurà una altra que faran servir associacions sense ànim de lucre o APIMA.

Per part seua, la consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha destacat que un any més "hem organitzat un cartell molt complet amb el qual esperam que l'ambient nadalenc envaeixi Formentera, i ho hem fet gràcies a la col·laboració d'associacions com l'Associació Reis Mags, així com les escoles de Formentera i altres entitats que ens han ajudat i a les quals agraïm la seua participació". La consellera ha afegit que "hi ha propostes culturals i tradicionals adreçades a tots els públics de les quals esperam que puguin gaudir els formenterers i formentereres durant aquestes dates tan especials".

Activitats infantils

Divendres 2 de desembre torna, el Mininadal, que obrirà les portes a les 17 h amb el taller espectacle Tea a càrrec de Moskitas Muertas. A més, durant tot el Nadal, el Mininadal acollirà diferents tallers i activitats infantils.

Diumenge 11 de desembre arriba a Formentera l'espectacle familiar La màgia dels colors, un espectacle de màgia, lúdic i educatiu, on els colors ens ajudaran a posar nom a les nostres emocions. La màgia dels colors es podrà veure el diumenge 11 a les 18 h i les entrades es podran adquirir a través de la web: www.entradesformentera.cat.

Dimecres 14 de desembre a les 17 h la Bilblioteca Marià Villangómez acollirà el taller familiar i presentació del llibre El bosque mágico a càrrec de l'autora Alessandra Rossin.

Dijous 15 de desembre, a la plaça de la Constitució, se celebrarà la ja tradicional Cantada de Nadales a càrrec de l'alumnat del CEIP El Pilar, el CEIP Mestre Lluís Andreu, el CEIP Sant Ferran de ses Roques i l'IES Marc Ferrer. Després es repartirà xocolata (apta per a intolerants al gluten i a la lactosa) i coca dolça.

Dissabte 17 de desembre el grup de versions Red Hot Chili Covers oferirà un concert familiar a l'envelat de sa Senieta a les 19 h perquè els més petits de la casa gaudeixin de les millors versions del mític grup Red Hot Chili Peppers.

Diverespai
A més, torna el Diverespai a Formentera durant el Nadal. Del 27 de desembre al 4 de gener els infants de Formentera gaudiran de diverses activitats i inflables al mòdul esportiu.

Betlem vivent i Pare Noel
El dissabte 17 de desembre els alumnes del col·legi Verge Miraculosa faran una representació vivent del betlem de Nadal a les 16.00 h a la Sala de Cultura (Cinema), i el 21 de desembre els nens de Formentera rebran la visita del Pare Noel en una festa que es farà també a partir de les 17.30 hores a l'envelat de sa Senieta de Sant Francesc. En acabar, se servirà xocolata calenta apta per a intolerants al gluten i a la lactosa.

Casal de Joves

Dimecres 7 i dimecres 28 de desembre es projectarà al Casal una pel·lícula nadalenca les 18.30 h.

Divendres 9 i dissabte 10 de desembre el Casal de Joves ha organitzat un taller de decoració nadalenca per als joves de l'illa. Els tallers seran a partir de les 18.30 h al Casal.
A més, l'àrea de Joventut organitza la visita dels patges reials als centres escolars els dies 20 i 21 de desembre.

Divendres 30 de desembre el Casal s'acomiada del 2022 a partir de les 18.30 h.

Dissabte 7 de gener a partir de les 18.30 h hi haurà xocolatada al Casal de Joves.

Activitats culturals

Dissabte 10 de desembre la Sala de Cultura (Cinema) acollirà la nova comèdia teatral per a adults del Grup de Teatre des Cubells, Matrimoni per medicina. L'obra es representarà a les 20.30 h i les entrades es podran adquirir a través de la web: www.entradesformentera.cat.

El dilluns 12 de desembre la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" obre les portes per acollir la clàssica "Exposició Col·lectiva de Nadal" amb artistes de l'illa, de dilluns a dissabte d'11.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. Diumenges, dilluns matí i festius la sala romandrà tancada. La inauguració tendrà lloc dilluns 12 a les 19 h i comptarà amb la presència dels artistes. L'exposició es podrà visitar fins al 6 de gener de 2023.

Premi al millor aparador
Com cada any, la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera i el Consell Insular de Formentera, amb l'objectiu de promoure l'ambient festiu nadalenc entre els establiments de l'illa de Formentera, han convocat el XVI Concurs d'Aparadorisme Nadalenc. El premi al millor aparador de l'illa s'entregarà el dimecres 14 de desembre.

Activitats tradicionals

El dimarts 20 de desembre es farà un taller de salsa de Nadal a les 16 h. El lloc encara està per determinar i s'informarà amb un cartell concret de l'activitat. El dijous, 22 de desembre, es continuarà amb les activitats tradicionals i s'oferirà el Concert de Nadales a les 19 h a l'església de Sant Francesc a càrrec de l'Escola de Música i Dansa de Formentera i l'aula de clarinet del Patronat de Música d'Eivissa.

El dissabte 24 de desembre a les 00.00 h es farà la missa de matines i caramelles de Nadal a l'església de Sant Francesc a càrrec de l'Esquadra Jove. El dilluns 26 de desembre es farà una missa amb caramelles a càrrec de l'Esquadra de ses Roques a les 11 h a l'església de Sant Ferran i a càrrec de l'Esquadra Jove a les 17.00 h a l'església del Pilar de la Mola.

Nit de concerts

La música també serà protagonista durant les festes de Nadal. Dissabte 17 de desembre, el grup de versions Red Hot Chili Covers i el grup català de renom Dr. Prats actuaran a l'envelat de sa Senieta a partir de les 22.30 h i ens faran gaudir i ballar tota la nit amb els seus ritmes energètics. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament.

Cap d'Any

La nit de Cap d'Any, el dissabte 31 de desembre, a partir de la una de la matinada, l'envelat de sa Senieta tendrà animació i festa amb el concert de Cap d'Any que donarà la benvinguda al 2023 amb el grup de versions Bruixa Express, una colla de músics amb un únic objectiu, assaltar des de les ciutats més grans fins a les places més petites de qualsevol indret, per vestir-les d'una absoluta festa sense precedents. Us espera una nit plena de balls, gresca i sobretot, de bona música que va, des dels èxits dels anys vuitanta, fins a la música festera més actual.

Visita dels Reis Mags d'Orient

El dijous 5 de gener a les 17.15 h al Far de la Mola es donarà el tret de sortida a la Cavalcada dels Reis Mags d'Orient que visitarà la plaça del Pilar a la Mola a les 17.30 h, la plaça de l'Església de Sant Ferran a les 18.30 h i, finalment, la plaça de la Constitució de Sant Francesc a les 19.30 h.

El Consell de Formentera i l'Associació Reis Mags estan treballant per organitzar aquesta visita. Podreu consultar el cartell específic pròximament.

Col·laboracions
El Consell agraeix la col·laboració de l'Associació Reis Mags i la companyia naviliera Trasmapi per fer possible l'organització d'aquest cartell.


29 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi nadal generic

cartell 2022xi nadal mini

cartell 2022xi nadal mercat

"Natatam", un espectacle de dansa contemporània adreçat als infants a la Sala de Cultura de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 26 de novembre, a les 18.00 h la Sala de Cultura (Cinema) acollirà l'espectacle de dansa familiar Natanam, guanyador del Premi Feten 2021 a l'apropament de la dansa a la primera infància. L'obra de teatre s'inclou dins la programació de l'Illa a Escena.

En aquest espectacle de dansa contemporània, Natanam, apareixen dos intèrprets, dos amics, dos còmplices que es troben en una sala de jocs. Descobreixen que hi ha aigua, foc, vent i terra ordenats i a la seua disposició, i la sala pot convertir-se en una platja, un desert, la mar.

Els protagonistes troben molta terra i sal, amb les quals dibuixen en terra mentre canten i reflexionen sobre on van les coses que desapareixen. "Conversen sobre el món i les persones, que són com focs grans, al·lots i focs de tots els colors; dialoguen amb la paraula i també amb els seus cossos en l'espai", exposen els artistes.

"Natanam" significa dansa en sànscrit, i aquest és el punt de partida de l'espectacle: "oferir als més petits, a la primera infància, un espai i un temps de sensacions a partir de la puresa de la dansa", expliquen des de la companyia.

La companyia DA.TE Danza
DA.TE Danza fa més de vint-i-tres anys que crea, produeix i exhibeix espectacles de dansa contemporània, dansa-teatre i teatre amb objectes dirigits a públic infantil i adolescent, des de la primera infància fins a l'adolescència.

Tots els projectes de la companyia compten amb la col·laboració estable de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, que pertany al Ministeri de Cultura i Esport del Govern d'Espanya, i amb l'Agencia Andaluza de Instituciones Culturales, de la Conselleria de Cultura i Patrimoni Històric de la Junta d'Andalusia.

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 4 €. El preu reduït, amb el 50 % de descompte, és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses.

18 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi natanam

Presentació de les Festes de Sant Francesc

foto 2022xi presentacio festes sfrancescDivendres 2 de desembre de 2022

19.00 h Jornades micològiques
Conferència sobre bolets a càrrec de Joan Carles Salom
Sala d'actes del Consell Insular, plaça de la Constitució
Ho organitza: Grup Micològic FCB

Dissabte 3 de desembre

10.00 h Esmorzar de frit de polp
Jardí de ses Eres. Preus populars
Ho organitza: Associació Gastronòmica Es Forn

11.00 h Jornades micològiques
Exposició i identificació de bolets trobats a Formentera
Sala d'actes del Consell Insular, plaça de la Constitució
Ho organitza: Grup Micològic FCB

12.00 h Missa a l'església de Sant Francesc

13.00 h Processó

13.30 h Ballada amb les colles Es Pastorells i Es Xacoters i convit d'orelletes
Plaça de la Constitució

14.30 h Arròs de matances
Envelat de sa Senieta. Preus populars
Ho organitza: Associació Gastronòmica Es Forn

20.00 h Torrada popular i actuació musical de Verónica San Juan
Jardí de ses Eres
Ho organitza: Associació Reis Mags

22.00 h Sa Flower
Plaça de la Constitució
Ho organitza: Sa Raval des Pa i Oli

Dijous 8 de desembre

Minimarató Formentera. XLIII edició Memorial John Tunks
10.30 h Plaça de la Constitució
Inscripcions a: www.elitechip.net

17 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

----------

cartell 2022xi festes sfrancesc

 

-----------

cartell 2022xi sa nostra flower

 

'Informe de camarera', una mostra de l'artista canari Alejandro Robaina sobre la feina de les cambreres de pis per commemorar el 25N

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 21 de novembre a les 19.00 h s'inaugurarà l'exposició "Informe de camarera" de l'artista canari Alejandro Robaina Vera a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell". Aquesta mostra s'inclou dins dels actes organitzats per al 25N per Espai Dones i l'àrea d'Igualtat del Consell.

Des de petit, l'artista ha estat vinculat a la vida de les cambreres de pis i ha conegut en primera persona les seues converses, les seues lluites laborals, alegries, però també dolències (de la seua tia, mare, cosines ja que totes s'han dedicat a la neteja d'habitacions d'hotel).

A l'exposició hi ha un eix central que es una base de dades d'un excel que està construït pels fulls de feina de les mateixes cambreres de pis, on es recull informació del seu treball en complexos turístics de les Canàries des dels anys setanta. A través de l'arxiu de fotografies d'aquesta feina, l'autor ha creat tretze sèries fotogràfiques vinculades a aquesta base de dades, és a dir, a la feina de les cambreres de pis.

La mostra també està vinculada amb la celebració del 25N, Dia contra la Violència de contra les Dones, segons assegura Alejandra Robaina Vera, ja que, "per exemple, insta les cambreres de pis a recordar com varen ser tractades en els anys setanta a l'altra arxipèlag espanyol, hi havia falta de respecte cap a elles, i moltes vegades havien d'anar acompanyades per por, precisament, de la violència de gènere".

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 21 de novembre a les 19.00 hores i es podrà visitar fins al 3 de desembre a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell", de dilluns a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. Dilluns al matí, diumenges i festius, la sala romandrà tancada.


17 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi informe de camarera

Més articles...

Pàgina 1 de 113

Inici
Anterior
1

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera