• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

Taller multimèdia del Formentera Film pels escolars de la Mola

Foto FFtaller1Entre avui dilluns i el pròxim dimecres 12 d'abril Formentera Art farà un taller multimèdia destinat a la creació del vídeo d'obertura de la cinquena edició del Formentera Film, festival internacional curtmetratges, documentals i videoart.

El vídeo s'està enregistrant al matí a l'escola de la Mola i compta amb la participació dels mateixos alumnes, que després formaran part del jurat infantil, que triarà el millor curt que serà premiat el 21 de maig, coincidint amb la celebració del Formentera Film, que tindrà lloc entre el 18 i el 21 de maig 2017.

La principal intenció del taller és orientar els nens en el procés de creació d'un producte audiovisual, a través de la tècnica stop motion, que no s'ha d'entendre només com un dibuix animat, sinó com un viatge destinat a crear una obra que representarà.

Espectacle infantil del clown Eduard Arnalot a la plaça de la Constitució

Foto El Niu2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte a les 18.00 h es representarà un espectacle infantil a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. “El Niu” és una obra que es defineix com un espectacle que s’inventa de nou per cada carrer per on passa.

Sense paraules, sense regles, el joc constant amb el públic va dibuixant nous camins cap a la imaginació, on la sorpresa i la rialla van del bracet agafats.

Un clown amb ànima d’ocell que captiva per la seva ingenuïtat i perspicàcia i que, acompanyat de sons i músiques, transforma el carrer en un escenari improvisat i ple de vida.

La seva durada és de 40 minuts i és gratuït.

L'actor EDUARD ARNALOT, EN DUDU, començà a fer el pallasso de manera natural ja des de ben petit. Així que més tard, per donar-li forma a la seva inventiva, es forma amb professionals del clown i del mim com Eric de Bont, John Davidson, Moshe Cohen, Johnny Melvine o David Gol, entre d’altres. A partir de l’any 1995 treballa com a clown i actor per a diferents muntatges amb companyies de teatre, clown i circ (Cous Cous Clown, Discípulos de Morales, La Fura dels Baus, S’arruga,
Essència de Nit, Unicornis, ...).

L’any 2005 estrena el seu primer muntatge individual, “Dudadas”, espectacle de teatre gestual clownesc amb el que gira per nombrosos teatres d’Espanya i de l’estranger.

El 2010 estrena “Calma”, espectacle de sala, que representa durant aquest any fins que al 2011 és cridat per formar part com a clown a l’espectacle “Alegria” del Cirque du Soleil com a Purple Clown amb qui ha girat per tot Europa durant dues temporades. El 2013 torna amb el seu espectacle de carrer “El Niu”.

Per a més informació podeu consultar aquest web: http://duduarnalot.com/

Inici de la consolidació del jaciment d’Es Cap de Barbaria II

Foto pollegueraLa consellera de Patrimoni, Susana Labrador, juntament amb part de l’equip responsable de la intervenció en els àmbits 2 i 8 del jaciment des Cap de Barbaria II, Margalida Munar, Antoni Puig i Pau Sureda han presentat avui davant la premsa el balanç de les feines realitzades des del passat 20 de març.

Aquestes feines estan promogudes per l’àrea de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Formentera i tenen un cost de 14.000 euros. Des del Consell és el quart any que es confia amb la feina d’aquests especialistes, “per obtenir més informació del que ha estat el passat de Formentera i per això seguim amb aquesta aposta”.

Un equip format per més de 10 especialistes ha fet una campanya de tasques de consolidació i restauració del jaciment, segons ha explicat Pau Sureda. “El jaciment està excavat, però falta acabar la consolidació, una feina necessària per la seva perdurabilitat i conservació al llarg del temps i per explicar millor tota la informació obtinguda” ha afegit l’arqueòleg.

A les feines s’ha trobat una polleguera, peça que es va fer servir per la fulla d’una porta, una de les primeres de l’edat del bronze trobada a les Balears, segons han destacat. En aquest jaciment va viure una comunitat prehistòrica de Formentera fa 3.200 anys.

Conferència
L’equip d’investigadors oferirà una conferència avui a les 20.00 hores a la Sala d’Actes de Cultura per explicar la restauració del jaciment.

Formentera recorda Antoni Tur Costa, `Gabrielet´

gabrielet2El passat dia 12 de març de 2017, Antoni Tur Costa, "Gabrielet", compliria cent anys. Des de Formentera, durant aquest 2017, volem celebrar el primer centenari del seu naixement.

Per aquest motiu, des de fa uns mesos, es va crear una comissió amb la finalitat de celebrar, al llarg de 2017, una sèrie d'actes que tenen i tendran la intenció de fer un homenatge, no només a la seva faceta artística, sinó sobretot, al seu vessant humà. El Consell Insular de Formentera es suma a aquestes celebracions formant part de la comissió.

Sense anar més lluny, el 31 de març (divendres), a la Casa del Poble de la Mola, tendrà lloc l'acte “Trobada al voltant de la memòria d'Antoni Tur Costa Gabrielet”, organitzat per Espai_F i OCB Formentera amb la col·laboració del Consell de Formentera, on s'evocaran diferents anècdotes i moments extraordinaris del seu llarg i intens pelegrinatge a la nostra illa.

Emmarcat en la celebració de Sant Jordi, la XVIII edició del Concurs Infantil de punts de llibre Antoni Tur “Gabrielet” i el Concurs Literari Infantil Robert Lewis Baldon se suma a la celebració del centenari del naixement de l’artista, dibuixant i ceramista Antoni Tur “Gabrielet”. Enguany els relats, en aquesta convocatòria, versaran sobre la següent temàtica: “L’art m’envolta”.

Dins d'aquest homenatge a la figura d'Antoni Tur Costa “Gabrielet”, s'està treballant en l'enregistrament d'un documental amb entrevistes, imatges i obra, per narrar la vida de “Gabrielet” a càrrec del cineasta formenterer Alfredo Montero.

El proper mes de setembre, es reprendran els actes de celebració a Formentera, al Centre Antoni Tur "Gabrielet" (Sant Francesc), amb una exposició de la seva obra, que se centrarà, sobretot, en la faceta de dibuixant de l'artista eivissenc.

Concert pedagògic pels escolars de Formentera

Escola de musica festivalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació i Cultura, informa que el pròxim dimecres i divendres a les 12.30 hores a la sala de Cultura (Cinema) es faran dos concerts pedagògics destinats als alumnes del col·legi Mestre Lluís Andreu i del CEIP Sant Ferran.

Aquesta és una prova pilot que es fa amb l’objectiu de donar a conèixer als infants d’una manera pedagògica, a través d’un conte, com funcionen els diferents instruments i com es fa la dansa. La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha explicat que “amb aquesta activitat esperem que més nenes i nens coneguin l’oferta de música i dansa que hi ha a Formentera” i ha agraït a tot el professorat de l’Escola Municipal de Música i Dansa que hagin organitzat aquesta trobada.

“Al final de l’encontre es donarà una fulla explicativa amb les dates de preinscripció per l’escola per si algun infant més s’anima a aprendre música o dansa”, ha afegit Susana Labrador. Les inscripcions estaran obertes entre el 3 d’abril i el 25 de juny i es podran fer presencialment a l’OAC (Oficina d’Atenció al Ciutadà) o telemàticament a través de l’OVAC (Oficina Virtual d’Atenció al Ciutadà). Tota l’oferta del centre es pot consultar a la plana web: http://escolamusica.conselldeformentera.cat/cursos-i-tallers/.

Més articles...

Pàgina 25 de 40

25

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera