• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

L'art natural de Laura Larocca arriba al Centre Antoni Tur 'Gabrielet'

foto 2021 expo hallazgoL'artista Laura Larocca s'estrena el divendres 22 d'octubre al Centre Antoni Tur "Gabrielet" amb la seva primera mostra individual sota el títol "Hallazgo natural". L'artista argentina, radicada a l'illa des de fa dos anys, comparteix les seves pintures, escultures de paret i instal·lacions creades amb esponges marines mortes que recol·lecta de manera manual a les platges de Formentera, amb el permís de la Conselleria de Medi Ambient i Territori de Govern de les Illes Balears. Larocca crea experiències sensorials a partir d'un detall del paisatge, posant en valor textures i aromes, i convidant a imaginar els seus sons.

"Hallazgo Natural" es podrà visitar fins al 31 d'octubre d'11 a 14 hores i de 18 a 21 hores.

20 d'octubre de 2021
Area de Comunicacio
Consell de Formentera

La companyia Múcab Dans porta a les Pitiüses 'Blowing', un espectacle visual, poètic i innovador que farà volar l'espectador a un món de fantasia

cartell 2021 blowingEl pròxim dissabte 23 i diumenge 24, a la Sala de Cultura (Cinema) de Formentera i l'auditori del Palau de Congressos d'Eivissa es podrà viure aquest prodigi: descobrir on van a parar els milions i milions de desitjos de les persones, grans i petites, d'arreu del món, i qui els fa possible. Aquesta és la idea de "Blowing", una creació de Múcab Dans que utilitza la dansa, la música en directe i la tecnologia multimèdia per submergir el públic en universos fantàstics i fascinadors.

Una proposta on els espectadors viuran el viatge d'una petita espora per complir una missió: fer realitat un desig molt especial. Un viatge poètic amb situacions còmiques i absurdes, que Múcab Dans fa servir per apropar la dansa als més petits de la família. Treballant l'entorn multimèdia com a element escenogràfic interactiu, l'espectacle pren una nova dimensió, en què la dramatúrgia i la coreografia estan plenament integrades.

"Blowing", recomanada per a tots els públics, està dirigida pel coreògraf Toni Mira (Premi Nacional de Dansa 2010) referent de la creació contemporània actual del nostre país. L'espectacle es podrà veure a Formentera dissabte 23 d'octubre a les 18.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades tenen un preu de 4 euros i estaran a la venda a partir de demà divendres a www.entradesformentera.cat. A Santa Eularià es podrà veure diumenge 24 d'octubre a les 18.00 hores a l'auditori del Palau de Congressos d'Eivissa. El preu serà de 10 euros en línia i de 12 euros en taquilla.

Múcab Dans

Múcab Dans és una companyia de dansa que neix, entre Barcelona i Girona, amb la idea de crear espectacles pluridisciplinaris, tot barrejant les arts escèniques i visuals, per trobar un llenguatge propi en els seus treballs amb l'objectiu de fer arribar, al públic general, el llenguatge del moviment.

La companyia planteja les seves creacions tenint en compte la sensibilitat i l'experiència del públic general, per tal d'apropar-lo a una disciplina artística, la dansa, que moltes vegades els espectadors consideren llunyana o difícil.

És per això que Múcab Dans treballa amb les noves tecnologies i el multimèdia com a element escenogràfic interactiu (sense abusar-ne) per donar una nova dimensió escènica, sempre al servei de la dramatúrgia i la coreografia, en la recerca d'una nova visió de la dansa i en la manera d'explicar coses.

Suport cultural

"Blowing" arriba a les Pitiüses gràcies al Programa Platea del Ministeri de Cultura, que permet la programació de propostes de companyies professionals de tot el país amb un cost reduït i sempre amb continguts de qualitat i summament atractius per al públic. També forma part del programa de teatre L'Illa a Escena del Consell de Formentera.

Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent.


14 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La mostra 'Una col·lecció d'art contemporani II. Fotografies' a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell'

cartell 2021 expo IIAEl procés vital de l'ésser humà, i la seva relació amb el cosmos, centra la mostra de fotografia que obri portes dilluns 11 d'octubre a les 18.00 h.

Des del dilluns 11 d'octubre, a partir de les 18.00 h, fins al dissabte 23 d'octubre es podrà gaudir a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de la mostra "Una col·lecció d'art contemporani II. Fotografies".

Aquesta és la segona d'una sèrie d'exposicions de la col·lecció de Catalina Verdera, si bé van tenir un antecedent amb l'exposició del llegat de l'obra pictòrica d'Erwin Broner, que després d'haver dedicat la primera mostra a l'escultura en aquesta ocasió ens porta a la fotografia.

Es tracta de la selecció de l'obra de 13 autors. Una selecció amb un marcat caràcter eclèctic, que realitza un llarg recorregut per diverses concepcions de la disciplina, des del retrat fet sense consciència artística fins a l'obra conceptual que utilitza la fotografia com a suport.

La mostra és en si mateixa un recull d'històries, de reflexions i de reivindicacions.

Hi ha un fil conductor que part de l'univers, de la nostra relació amb el cosmos, de l'origen de la vida, que s'endinsa en terrenys filosòfics, antropològics, socials, i que també fa un recorregut pel procés vital de l'ésser humà. Completen l'exposició fotografies d'arquitectura i d'espais.

La mostra ha estat produïda per Trampolí Mecànic, en col·laboració amb el Consell de Formentera i Ràdio Illa, i comissariada per Manolo Oya.

7 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera ha gaudit quatre dies de la millor banda sonora de la mà de la setena edició del Formentera Jazz Festival

foto 2021 fjfAEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i Cultura, informa que el Formentera Jazz Festival s’ha celebrat entre el 23 i el 26 de setembre a Formentera. Després de la celebració el 2020 amb un programa exclusivament virtual, a causa de la crisi de la covid-19, aquesta setena edició del FJF ha combinat un programa d’actes presencials amb algunes activitats virtuals.

La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha agraït a l’organització que hagi pogut tornar a oferir aquest festival que porta a l’illa música de qualitat i que és una opció d’oci cultural tant per turistes, com residents.

Per a la seva setena edició, el FJF s’ha reafirmat amb el seu objectiu de connectar el públic amb la naturalesa i la màgia de l’illa a través de la música en viu, segons ha explicat el seu director Maxwell Moya.

A nivell sonor el Formentera Jazz Festival continua apostant per mostrar la intersecció del jazz en diferents gèneres musicals, incentivant de nou el talent nacional, així com el local de les Illes Balears. A més, ha impulsat xerrades i tallers, i ha creat diferents espais de reflexió, sobre els reptes de futur de l’illa i de la indústria musical en termes de sostenibilitat.

El Formentera Jazz Festival va néixer l’any 2015 de la mà del formenterer Maxwell Moya, i des de la seva primera edició ha comptat amb el suport del Consell de Formentera.


27 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Color local’, un projecte fotogràfic entre Formentera i Eivissa a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’

cartell 2021 color localEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que a partir del 27 de setembre es podrà veure a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” la mostra "Color local" de Marcelo A. Fernández. Aquest és un projecte fotogràfic realitzat entre Formentera i Eivissa.

En l’obra el fotògraf procura canalitzar l’apreciació cap a tot allò que ens sembla familiar i quotidià; moments, objectes o llocs aparentment mancats d’interès, on sigui necessari i primordial desprendre’s de les nostres nocions adquirides i conduir la mirada cap a allò que creim que coneixem com si no ho coneguéssim. Quantes possibles sorpreses ens esperen allí on hem après a no sorprendre’ns de res?

En el seu treball, les fotografies neixen d’un acte de descobriment més que de creació, Marcelo mai intervé o prepara una escena, ni mai retalla la imatge original. La intuïció i espontaneïtat resulten imprescindibles en el procés, i deixen poc marge d’acció a la ment ensinistrada. Com més inconscient i espontània millor.

Fer fotografia és una manera d’expressar-se per l’autor, una forma d’explorar allò quotidià d’una manera abstracta. La càmera és el vehicle i el mecanisme per a submergir-se en les pròpies evocacions.

Marcelo és dipolomat en Art Fotogràfic Nivell Superior per l’Instituto Superior de Arte Fotográfico de Pedro Luis Raota Nuñez, de Buenos Aires, Argentina.

L’exposició obri portes dilluns 27 de setembre a les 18 hores. Es podrà visitar fins el 9 d’octubre, està formada per edicions limitades de dinou fotografies en color, en paper fotogràfic FineArt Hanhemühle Smooth. L’horari de visita és d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores: els diumenges i els dilluns matí, la sala roman tancada.

24 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 91

4

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera