• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

Continua l'escena teatral i musical a Formentera

volen volen 4El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d'arts escèniques i musicals de la Sala de Cultura (Cinema) previstes per a aquest tercer trimestre d'any. “Després de la bona acollida de l’edició anterior del programa Illa a Escena hem tornat a preparar noves propostes dirigides a tots els públics per augmentar la vida cultural, a partir del mes d’octubre, a Formentera”. Així ho ha explicat la consellera del ram, Susana Labrador, que ha destacat que torna a haver-hi presència de “totes les expressions artístiques i estils, tant en el món de l'òpera com del teatre, dels espectacles infantils o musicals”.

Octubre
A l'octubre, la companyia Titzina Teatro, presenta a Formentera el seu darrer treball: Distancia siete minutos, una emocionant lliçó d'interpretació i escriptura dramàtica a càrrec de Pako Merino y Diego Lorca. L'obra, aclamada per la crítica, es podrà veure dissabte 1 d'octubre a la Sala del Cultura (Cinema) i diumenge 2 d'octubre al Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu. Un espectacle que forma part del programa Platea, impulsat pel Ministeri de Cultura.

Els més petits, dins del cicle de Formentera Viu L'òpera, podran gaudir de l'òpera per infants amb àries de Mozart: El cas dels 3 porquets. Una producció amb tres cantants acompanyats d’un teclat, en una òpera-faula cantada i parlada en català, on els infants intervindran activament en l’espectacle. L'obra, que forma part del circuit Talent IB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, es podrà veure el 9 d'octubre a les 18.00 hores.

Novembre
Al novembre, continua Formentera Viu l'Òpera amb la projecció de Los Tres Tenores. Luciano Pavarotti, Plácido Domingo i Josep Carreras protagonitzen aquest màgic espectacle musical interpretat a les termes romanes de Caracalla, que es podrà veure dissabte 5 a les 20.00 hores a la  Sala de Cultura (Cinema)

Formentera Viu l'Òpera va néixer amb l'objectiu de donar conèixer aquesta art escènica, amb una selecció d'obres molt representatives en el món de l'òpera per tal de projectar-les en alta definició a la Sala de Cultura (Cinema).

Coincidint amb el dia Mundial de la Infància, un dels pallassos més reconeguts de l’escena catalana presenta a Formentera el seu nou treball: La gran A…ventura [història d’un Pallasso]. Marcel Gros, amb més de trenta anys de professió a l'espatlla, aconsegueix dibuixar un somriure constant en el rostre dels espectadors amb aquest espectacle multi-còmic mini-mèdia, indicat única i exclusivament per a tothom. La gran A...ventura es podrà veure dissabte 12 de novembre a les 17.30 hores a la Sala de Cultura, i diumenge 13 de novembre al Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu. Una obra que forma part del circuit Platea.

I el 19 de novembre, torna a Formentera, Cap·pela  per presentar el seu nou musical Feel'N'Soul Vint anys de veus. Grans temes del soul, d'artistes com Stevie Wonder, Jackson Five, Ray Charles, Nina Simone o Van Morrison, entre d'altres interpretats per un dels grans grups vocals. Sensibilitat, elegància i molt, molt sentiment és el que respira aquest meravellós Feel'N'Soul interpretat amb la pròpia veu sense cap tipus d'acompanyament.

Desembre
Dins del circuit Talent IB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, el 10 de desembre la Sala de Cultura acull l'obra Gran Buffet, de la companyia mallorquina Diabéticas acelerades. La nova i darrera producció d'aquesta companyia mallorquina narra la història de tres germanes bessones de certa edat que regenten un bar en una de les barriades més populars de Palma.

Avui, aquest antic barri palmesà és una mostra de la societat plural i globalitzada on es mesclen gent de tota casta, de tota raça, de tot idioma i de tot color. Una comèdia amb números musicals  per a tots els públics, races, sexes i religions.

I per als més petits, dins de la Mostra d'espectacles Infantils de Formentera organitzat amb col·laboració de Sa Xerxa, diumenge 18 de desembre la companyia de dansa Mariantonia Oliver presenta l'espectacle Volen Volen. Una proposta que integra dansa, circ i teatre d'objectes, dedicada als infants a partir de 3 anys.

El 28 de desembre els menorquins Dosnoudosmil presenten a Formentera Quina pescada. Un divertit espectacle, on la cura pels detalls es manifesta tant en la història com en l'escenografia i la il·luminació.

Suport cultural
L'Illa a Escena compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics a través del programa Talent IB i del Programa Platea impulsat pel Ministeri de Cultura per a la difusió de les arts escèniques.

Aquesta programació és possible gràcies a la Fundació Baleària, que col·labora activament amb l’organització d’activitats culturals que s’impulsen a  Formentera, d’acord al conveni signat aquest any amb l’entitat.

Presentació del festival Guitarres de Formentera

presentacio festivalAvui a les 12.30 hores al pati del Centre Antoni Tur Gabrielet s’ha presentat la VIII edició del Festival Guitarres de Formentera. A la roda de premsa han assistit el director del festival, Eki Hoffman, i el membre de l'Associació organitzadora Guitarres de Formentera, Damian Soto, així com la consellera de Cultura, Susana Labrador.

El Festival Guitarres de Formentera, és un festival de música Blues, Jazz i Rock que tindrà lloc aquest cap de setmana a Sant Ferran. Un esdeveniment, que s'ha convertit en un referent musical de l'illa, organitzat per l’associació Guitarres de Formentera que té com a president al senyor Ekkehard Hoffmann, músic i fundador de Formentera Guitars.

Aquest any 2016, les activitats musicals tindran lloc a la plaça de l'església de Sant Ferran el 16 i 17 de 22h a 4.00h amb les actuacions de Blues Màfia i es Saligardos, Matthias Baumgarth Band, Kelly&The Jam Factory, Ras Smaïla, Chimichurri, Litus, Sirjo Cocchi Songbook, The Frigolos, més una “jam session” cada nit per finalitzar. El diumenge 18 de setembre es farà un concert de cloenda de 18.00 a 21.00 h al restaurant Sa Panxa de Sant Ferran amb l’actuació musical amb Els Perillosos Gentlemen i “jam session”.

Visita cultural a Formentera

Foto visita actefEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que els alumnes del Projecte Erasmus + del programa d'ACTEF (Associació d'Altes Capacitats d'Eivissa i Formentera) han fet avui una visita cultural a l'illa de Formentera. La primera aturada ha estat al Museu d'Etnografia de Formentera, després han visitat altres indrets destacats del Patrimoni de l'illa com els varadors d'Es Caló de Sant Agustí i el Molí Vell de la Mola. El Consell de Formentera ha proporcionat ajuda logística i ha facilitat el transport d'aquest grup.

Manel en concert a Formentera

manel 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que aquest diumenge 4 de setembre a les 22.00 hores a la plaça de Sant Ferran s’oferirà el concert de Manel. Aquest grup, que ha aconseguit posicionar-se al número 1 de la llista oficial de vendes cantant en català, actuarà a Formentera per presentar el seu darrer àlbum, Jo competeixo, i fer un repàs a les cançons més destacades de la seva discografia.

A diferència dels tres àlbums anteriors, enregistrats en estricta intimitat, el quart disc del quartet barceloní significa la seva primera experiència amb un productor, el nord-americà Jake Aron, que ha col·laborat amb artistes com Grizzly Bear, Jamie Lidell, tUnE-yArDs i Chairlift i ha produït el debut del raper Le1f, entre d’altres.

Guillem Gisbert, Roger Padilla, Martí Maymó i Arnau Vallvé pujaran a l’escenari de Sant Ferran per animar la nit al públic formenterer. El concert d’un dels grups de referència de música en català en particular, i del panorama estatal en general, serà gratuït.

Formentera es suma a una campanya de sensibilització sobre el consum d’alcohol durant les festes

AF Infodrogues CARTELL 2016El Consell de Formentera es suma a la campanya “No siguis ase. Beu amb responsabilitat” del Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació.

Amb aquesta campanya de sensibilització s’envien missatges preventius i de disminució de riscs, dirigits a joves majors de 18 anys que, en aquest període d’estiu, gaudeixen de les festes populars (revetlles i concerts) i decideixen consumir alcohol.

Des de la conselleria de Cultura i Festes es farà promoció de la campanya entre les associacions que posen barres per vendre begudes a les festes patronals de Sant Jaume i d’altres celebracions de l’estiu. A més es penjarà informació de la campanya a la plana web de la institució.

Des de l’àrea de Joventut, a través del projecte "Formentera Marxa", s’instal·laran taules informatives a les festes més multitudinàries per conscienciar dels perills de l'abús de l’alcohol o les drogues, com es fa cada any. En aquestes taules també es repartirà material gràfic de la campanya.

Més articles...

Pàgina 31 de 39

31

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera