• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

Els Reis Mags d’Orient recorreran totes les localitats de Formentera el pròxim diumenge 5 de gener

cavalcada reis 2019El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que les Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran com cada any amb barca al moll comercial del port de la Savina (davant de la torre de capitania del Port esportiu “Nueva Formentera”, al Passeig de la Marina) a les 18.00 hores del pròxim diumenge 5 de gener. Els acompanyaran els patges i la Comitiva Reial, que dins les engalanades carrosses recorreran tots els pobles de l’illa.

El circuit de la cavalcada començarà a la Savina per arribar a Sant Francesc cap a les 19.00 hores a través de la carretera principal. Un cop a Sant Francesc entraran dins el poble, passant pel carrer de Santa Maria i es dirigiran cap a la plaça de la Constitució, on ses Majestats els Reis Mags entraran a l’església de Sant Francesc Xavier. En sortir de l’església, es dirigiran al balcó del Consell de Formentera per saludar el poble i on les autoritats de l’illa faran la rebuda institucional.

Devers les 20.00 hores, els Reis i la comparsa, continuaran la cavalcada en direcció a Sant Ferran per la carretera principal, on dins del poble passaran pel carrer Sant Jaume per arribar després a peu a la plaça del poble. Allí entraran a l’església per adorar el bon Jesús. La gent que espera la vinguda dels Reis podrà saludar-los al saló parroquial de l’església i els nens i nenes d’aquesta localitat en podran rebre els regals.

Cap a les 20.30 hores, la cavalcada arribarà al poble de la Mola per la carretera principal, passant per l’avinguda en direcció a la plaça de l’església del Pilar on Les Majestats entraran a l’església del Pilar per començar l’esperat repartiment dels regals als nens i nenes d’aquesta població.

Els boixos i les boixes de la població de Sant Francesc, hauran d’esperar al dilluns 6 de gener per obtenir els regals dels Reis Mags, un repartiment que tindrà lloc a Ca ses Monges un cop finalitzada la Missa de Reis, que es farà a l’església de Sant Francesc Xavier a les 11.30 hores.

Espectacle d’animació
I mentre els més petits esperen l’arribada dels reis al port també podran gaudir de l’espectacle de circ “Or, encens, mirra i CIRC” a càrrec de Circ Bover. Un espectacle ple de màgia, espectacularitat i humor, que mostra diferents disciplines que composen les arts del circ ambientat amb la temàtica nadalenca. Tot conduït per un mestre de cerimònies que serà capaç de sorprendre i fer riure a públic de totes les edats.
L’espectacle tendrà lloc a les 17.00 h al Passeig de la Marina

Un altre any els Reis Mags d’Orient venen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, i repartir els regals al poble de Formentera. La Cavalcada dels Reis Mags d’Orient està organitzada per l’Associació Reis Mags en col·laboració del Consell Insular de Formentera. El Consell vol agrair la col·laboració de: Parròquies de Formentera, els grups d’al·lots i al·lotes voluntaris, l’Associació Reis Mags, Cooperativa del Camp, Fusteria Quintanilla, Fusteria Formentera, Mediterranea Pitiusa, Pitiüsa Sud, Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, Associació de Veïns del Pilar, Autoritat Portuària, Protecció Civil i el cos de Bomber i Policia.

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha senyalat que l'illa espera “amb molta expectació i il·lusió l'arribada dels Reis Maigs” i ha destacat el treball que realitza l'Associació Reis Mags, així com tots els voluntaris i organitzacions que col·laboren amb la cavalcada.

3 gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Música en directe per donar la benvinguda l’any 2020 a Formentera

cartell nit de cap-danyj1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dimarts 31 de desembre s’ha preparat una nit especial per donar la benvinguda el 2020, segons ha explicat la consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, que ha convidat a “tot el poble de Formentera a que vengui a l’envelat ubicat al pàrquing de Sa Senieta per donar la benvinguda a l’any nou i gaudir d’una nit de festa”.


Per aquesta primera nit de l’any, s’han programat dos actuacions musicals d’entrada gratuïta. El primer a actuar serà el grup de versions Dalton Bang a partir de la 1 de la matinada, després el dj francès Tom Costino serà l’encarregat de seguir amb la festa.

Els Dalton Bang són una colla de músics amb un únic objectiu, assaltar des de les ciutats més grans, fins a les places més petites, per vestir-les d’una absoluta festa sense precedents. Us espera una nit plena de balls, gresca, i sobretot, de bona música que va, des dels hits dels anys 70, fins a la patxanga més actual.

Després arribarà el torn de Tom Costino, és un discjòquei francès considerat com un autèntic actor de la vida nocturna. Tom Costino interpreta als llocs més importants del món com ara Boston, Nova York, Istanbul, Marràqueix, Londres, Venècia, Eivissa i Formentera... La música de Tom és una deliciosa barreja de discoteca, funk, pop i happy soul sacsejats amb pulsacions elèctriques subtils.

27 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Festa del Pare Noel a Formentera

festa-pare-noel-2019p-1-Aquest dijous 19 de desembre arriba una de les festes més esperades pels infants de Formentera: la visita del Pare Noel. Els més petits de la casa gaudiran d’un espectacle d’animació infantil de ShowsIbiza.com i la visita del Pare Noel, al qual els nens i nenes podran entregar les seves cartes i fer-se una fotografia de record amb ell.

La festa tindrà lloc demà dijous a les 17.30h a l’envelat de Sa Senieta, a Sant Francesc. A més, també es convidarà al públic assistent a una xocolatada, apta per intolerants al gluten i la lactosa, i coca dolça i dolços sense gluten. La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha convidat a tota la població infantil a que vagin a gaudir d’aquesta trobada tan especial.


18 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nadales al Centre de Dia

nadales-al-centre-de-diaEl cor del CEIP Mestre Lluís Andreu, format per una trentena d'alumnes de 4° a 6° de Primària i dirigit pel professor de música del centre, Santi Ramírez, ha interpretat aquest matí quatre nadales per als usuaris del Centre de Dia. Els majors hi han rebut als nens i nenes amb una ovació i han gaudit juntament amb els estudiants d'aquest petit concert.

16 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dissabte la millor música de Joven Dolores i Itaca Band animarà la nit formenterera

foto 2019 nit concerts 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquest dissabte 14 de desembre se servirà un dels plats forts de les festes de Nadal amb una nit de concerts a l'envelat de sa Senieta de Sant Francesc. El tret de sortida serà a les 22.30h amb l'actuació de Joven Dolores, tot seguit actuarà el reconegut grup català, Itaca Band.

La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha convidat a tots els formenterers a gaudir d'aquesta nit d'actuacions “que posen el to musical i festiu a l'inici de les festes de Nadal a la nostra illa".

Joven Dolores
Per començar la nit, a les 22.30h, el tàndem format pel cantant David Serra i el guitarrista Joan Barbé s'uniran a la base rítmica de Frederic Torres al baix i JC Marí a la bateria per a donar vida al seu nou projecte “Joven Dolores”. Aquest nou projecte és una aposta diferent dins el panorama nacional amb cançons que emocionen i amb un aclaparador directe com a garantia. Amb el rock del segle XXI com a teló de fons, el seu primer disc Galopa los días està ple de referències al món que els ha tocat viure, parlant especialment del pensament positiu, de les relacions humanes i de la importància de la dona i la seva situació d'avui dia.

Itaca Band
I per concloure la nit de concerts, la banda catalana Itaca Band, autèntics referents de la música mestissa, convertiran el seu directe en una festa huracanada on no hi haurà ni un instant per al repòs. Himnes com a “Temerari”, “Ara i aquí” o la més recent “Com si no hi hagés demà” es contagiaran amb una increïble facilitat, ja que són cançons que no es poden deixar de ballar ni de corejar. Bones lletres en castellà i en català amb ritmes d'arrel jamaicana, tempos accelerats i una embranzida robusta i vigoritzant dels vents-metalls.


10 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 58

5

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera