• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Entrega de premis i exposició del XX Concurs de Fotografia Beni Trutmann

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dimarts 2 de maig a les 18 h, a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell", es lliuraran els premis dels guanyadors de les diferents categories del XX Concurs de Fotografia Beni Trutmann. A més de l'entrega de premis, fins al dia 13 de maig s'exposaran les fotografies guanyadores i altres presentades al concurs que el jurat ha seleccionat per la seua qualitat.

La consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha convidat a tota la població a visitar aquesta mostra que "oferirà l'oportunitat d'admirar les obres d'alguns dels fotògrafs més talentosos de Formentera", als que ha agraït la seua participació. Hi ha hagut trenta participants amb vuitanta-sis fotografies presentades entre totes les categories. L'exposició combina diverses temàtiques, incloent-hi retrats, paisatges, natura i fotografia de carrer.

Exposició
La mostra recull les fotografies guanyadores i una selecció de les obres presentades al concurs. Es pot visitar a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell, a partir del 2 maig fins al dia 13 de maig. L'horari de visita és d'11 a 14 hores i de 18 a 20 hores, excepte els dilluns al matí, festius i els diumenges, que la sala roman tancada.


27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv expo btrutmann

Presentació del poemari "Crits de mar", de Iolanda Bonet

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquest dijous 27 d'abril, ha programat la presentació del poemari Crits de mar, de Iolanda Bonet, a les 19.30 h a la Biblioteca Marià Villangómez, a càrrec de l'autora i l'editor Ramon Mayol.

El poemari és el volum número 36 de la col·lecció "Ones de poesia", que ja es va publicar en format digital el mes de gener de 2013 i que ara, deu anys més tard, s'ofereix també en versió impresa. En aquesta obra s'ajunten pensaments poètics sobre la mar, un element voluntàriament present en l'obra d'una escriptora nascuda a l'illa d'Eivissa. "Aquest mar unes vegades apareix en forma femenina i altres en el seu vessant masculí, únicament per raons de mètrica; "En el buit", en canvi, són percepcions properes a la mort i a la vellesa, sempre tan difícils de tractar, mentre en "Isolats" es planteja la soledat forçada per les circumstàncies", explica Bonet.

Segons exposa Ramon Mayol, l'editor, "Iolanda Bonet és una persona que escriu amb llibertat, la seva poesia s'esdevé a intervals que no permeten la represa de l'alè, una expectativa del que no arriba, reclama un lloc simbòlic allí on tan sols hi ha esperança i dubte totalment humans".

25 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv bonet

Cap de setmana ple d'activitats per Sant Jordi a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquest cap de setmana se celebren els actes centrals de Sant Jordi a Formentera. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha animat a tota la població a "gaudir de les moltes activitats programades per a tots els públics amb les que aprofitam aquesta celebració per acostar el món dels llibres i la cultura al poble de Formentera".

Dissabte 22 d'abril, es podrà gaudir de l'espectacle familiar Brutus de la companyia Príncep Totilau.

En Brutus i la seva família, uns pagesos de la muntanya, alegres i esbojarrats, decideixen un bon dia deixar la cova on viuen per anar a veure món, i per intercanviar les pomes del seu hort per històries i contes. Al llarg del seu camí, faran cantar, ballar i jugar a jocs tradicionals totes les famílies que es trobin.

Aquest espectacle familiar recomanat per a tots els públics es representarà el dissabte 22 d'abril a les 12.00 hores a la plaça de l'Església de Sant Ferran i té una durada de 50 minuts.

El mateix dia, a la tarda, el Casal de Joves organitza un taller de postals: collages amb poemes, a les 18.00 hores.

També Dissabte 22 d'abril se celebrarà un dels concerts de Sant Jordi al pati de sa Senieta a partir de les 17.30 hores. Es tracta d'un concert de la Banda Simfònica Ciutat d'Eivissa. Sota la direcció de Miquel Àngel Aguiló, quaranta-un músics ens delectaran amb un repertori variat en el qual interpretaran fragments de diferents bandes sonores de pel·lícula. El primer tram del carrer des Pla del Rei (PMV 820-1), des de la rotonda d'entrada a Sant Francesc fins a la casa de sa Senieta, romandrà tancat des de les 17.00 hores fins a les 19.30 hores.

Diada de Sant Jordi
Durant el matí del diumenge 23 d'abril, la diada de Sant Jordi, la plaça de la Constitució de Sant Francesc acollirà les clàssiques parades de venda i intercanvi de llibres de 10.00 hores a 13.00 hores. Aquest acte compta amb la col·laboració de l'Obra Cultural Balear de Formentera, les biblioteques de Formentera, l'Associació Espanyola Contra el Càncer i el Col·lectiu ADN.

També participen en la diada amb la signatura i venda dels seus llibres els autors Artur Parron, amb el llibre El Partit Comunista a Eivissa i Formentera (1932-1979), i Anna Costa, amb el llibre infantil Rodolins acolorits per a grans i petits.

Per concloure la diada de Sant Jordi, Formentera podrà gaudir de la presentació del nou àlbum del duet Imaràntia, RetrUc, un treball que s'endinsa en el cançoner del grup UC en forma d'agraïment i reconeixement als seus tres membres fundadors.

El concert se celebrarà a la Sala de Cultura (Cinema) el diumenge 23 d'abril a les 20.30 hores. Les entrades estaran a la venda a partir del divendres 14 d'abril a través de la web www.entradesformentera.cat.

Exposició i Gala d'entrega de premis de Sant Jordi
Com cada any, des del dilluns 24 i fins al dissabte 29 d'abril al Centre Antoni Tur "Gabrielet" es podrà visitar l'exposició de la XXIII edició del Concurs de punts de llibre Antoni Tur "Gabrielet". L'horari serà de 10.00 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 19.00 hores, els diumenges romandrà tancat. Aquesta mostra es fa amb les obres dels alumnes dels centres educatius d'infantil i primària CEIP Sant Ferran de ses Roques, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP El Pilar, CEI Virgen Milagrosa i les escoletes.

A més, aquests alumnes i les seves famílies podran gaudir de la Gala d'entrega de premis de Sant Jordi, amenitzada per la companyia Anakrònica, amb el seu espectacle La Rosa i el Drac.

La Gala tendrà lloc el dilluns 24 d'abril a les 17.30 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

Correllengua
La pròxima setmana, dissabte 29 d'abril se celebrarà el Correllengua a Formentera, que estarà dividit en tres etapes:

Una primera etapa del far de la Mola a Sant Francesc i amb sortida a les 10.00 hores, una segona etapa que anirà des del far de Barbaria a Sant Francesc amb sortida a les 16.00 hores, i una tercera etapa que anirà de la Savina a Sant Francesc amb sortida a les 19.30 hores, i arribada a les 20.30 hores, per donar inici a una nit de concerts.

El Correllengua, organitzat per Plataforma per la Llengua, vol se una diada festiva i activa per incentivar l'ús de la llengua catalana en tots els àmbits socials. D'altra banda, dilluns 1 de maig, a partir de les 9.00 hores, la sala de plens del Consell Insular de Formentera acollirà el 49è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica, organitzat per la Societat d'Onomàstica i el Consell Insular i que comptarà amb la presentació del llibre de Vicent Ferrer Mayans i Enric Ribes, La toponímia de Formentera.


21 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv DSJ

La Coral Polifònica de Formentera actua al festival de Coimbra de Portugal

foto 2023iv coral viatge AEl Consell de Formentera, a través de l'Escola de Música i Dansa, informa que aquest dissabte passat la Coral Polifònica de Formentera ha actuat al IX Concerto Páscoa Ibérica, al Festival del Corals de Coimbra (Portugal). Una vintena de cantaires es desplaçaren des de Formentera per poder participar en aquest prestigiós concert a l'Igreja de Santa Cruz (Església de Santa Creu), juntament amb dos altres cors de la zona: el Coro de Professores de Coimbra i el Coro de Santo Agostinho.

La coral va interpretar un ampli repertori dirigit per Iranzu Bartolomé i que comptà amb la pianista Mar Moreno. En el festival varen participar més de cent cantaires. La vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha felicitat la coral per la seua actuació i ha explicat que "aquest acte suposa l'inici d'una relació de germanor entre tots dos indrets, i que el pròxim curs escolar serà Formentera l'amfitriona d'aquest intercanvi tan profitós".


18 d'abril de 2023
Área de Comunicació
Consell de Formentera

'Quan els colors somien cançons', contacontes el pròxim dijous el Punt de Lectura de Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dijous 20 d'abril ha programat «Quan els color somien cançons», la tercera actuació del cicle de contacontes organitzat conjuntament amb La Panera Vermella, que se celebrarà a les 17.00 h en el Punt de Lectura de Sant Ferran, a càrrec d'Almudena Rubio.

«Quan els color somien cançons» va dirigit a infants de 0 a 6 anys. Quan arriba la nit, els colors van a dormir i tot es torna fosc. Qui els despertarà? Diuen que na Lluna, amb la música de les seves cançons. La voleu ajudar?

Es tracta d'un espectacle musical i interactiu per a la primera infància on els colors, els sons i les cançons despertaran la curiositat dels més petits mentre connecten amb el seu univers emocional. És un primer apropament a la música i a les emocions, en el qual, mitjançant instruments i melodies captivadores, els infants viatjaran a un món màgic i fascinant.

El tercer contacontes del cicle és un espectacle dirigit per Monma Mingot i protagonitzat per Almudena Rubio, música, actriu, tècnica superior en educació infantil i diplomada en magisteri musical, nascuda a Madrid el 1984. És una artista multidisciplinària enfocada en la música i el moviment. Estudia dansa clàssica i estils afrollatins, i ha aprofundit en estudis circenses d'acrobàcia, mim i clown. També estudia interpretació a l'escola i companyia de teatre Los del Sotano, on ha treballat com a actriu en diverses obres durant set anys; així com estudis d'interpretació musical.


14 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv els colors

Més articles...

Pàgina 8 de 132

8

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera