• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

"RetrUc", el nou àlbum d'Imàrantia, es presentarà a Formentera per la diada de Sant Jordi

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el duet Imaràntia presentarà el seu darrer àlbum RetrUc a la Sala de Cultura (Cinema) de Formentera el diumenge 23 d'abril, diada de Sant Jordi, a les 20.30 h.

RetrUc, un homenatge a UC
El duet format per Maria José Cardona (veu i guitarra) i el mallorquí Miquel Brunet (piano) presenten el seu nou àlbum titulat RetrUc, una mirada particular envers la música pitiüsa. El treball s'endinsa en el cançoner del grup UC en forma d'agraïment i reconeixement als seus tres membres fundadors. Les melodies i lletres captivadores, que no han perdut ni un gra de la seva vigència, es presenten ara en clau intimista i punyent com la que caracteritza el duet Imaràntia. Els acompanyaran Eduard Riera al violí i Pep Lluís Garcia a la bateria i percussions.

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. El preu reduït, amb el 50 % de descompte, és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses.


14 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv retruc

Carmen Liberal Siso presenta 'Mediterrània, ser i esdevenir' a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 17 al 29 d'abril a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'obra "Mediterrània, ser i esdevenir" de l'artista Carmen Liberal Siso.

L'obra que presenta en aquesta exposició fa referència "a la mar Mediterrània com a origen de l'essència de la nostra cultura, com a espai ampli de trobades i vincles a través del temps, i també fa referència a les seues múltiples versions culturals, enllaçades per la riquesa de la diversitat, el comerç, els mites, l'aigua i la llum", segons explica l'artista.

En la seua obra més recent articula concepte i atzar, i genera així un llenguatge formal que es desplaça des de la geometria al traç de connotacions gestuals. Així mateix, grava vídeos amb fragments de paisatges pròxims, per crear, posteriorment, composicions combinades amb detalls de les obres pictòriques, sota el nom Forma i Moviment. D'aquesta manera, mostra la relació fluida entre formes orgàniques i estructures bàsiques, segons l'artista, "una metàfora de les relacions humanes i de la nostra interacció amb la naturalesa, nexes que ens relacionen, vincles que s'entrellacen i es dilueixen una vegada i una altra en el seu incessant trànsit".

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 17 d'abril a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dimarts a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

Carmen Liberal Siso
Va néixer a Navarra i viu a Eivissa, on desenvolupa el seu treball pictòric i docent. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, en l'especialitat de Foto Cinema-Vídeo.

Un dels materials fonamentals amb els quals treballa és el collage amb paper (opac o translúcid) com a element pictòric, combinat amb altres tècniques. Utilitza el paper vegetal a manera de veladura. Experimenta amb aigua i color, amb incisions i degotejos, amb sal i sol. Després, esquinça o retalla el paper i el transforma en traços subtils, i crea composicions harmonioses plenes de llum, inspirades en la naturalesa.

El 2021 va guanyar el Premi Vuit d'Agost de Pintura del Consell Insular d'Eivissa, amb l'obra titulada "Emprendada" (ex aequo amb Josefina Torres Riera).

Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a Navarra, el País Basc, Eivissa, Mallorca, Alacant i Galícia. Algunes d'aquestes han set promogudes per l'associació Art amb B (Associació d'Amics de l'Art Contemporani de les Illes Balears).

13 abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv C liberal

L'ós Brutus abandona la muntanya per jugar i cantar per Sant Ferran tant a petits com a grans

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que en el marc de les activitats programades per celebrar Sant Jordi a Formentera, la companyia de teatre Príncep Totilau porta a Formentera l'espectacle El meu amic Brutus.

En Brutus és un ós bru de dos metres i mig d'alçada i 400 kg de pes, curiós, afable i divertit, a qui agrada abraçar la gent, ensumar el que mengen i gratar-se l'esquena als arbres i les parets. En Brutus i la seva família, uns pagesos de la muntanya, alegres i esbojarrats, decideixen un bon dia deixar la cova on viuen per anar a veure món, i per intercanviar les pomes del seu hort per històries i contes. Al llarg del seu camí, faran cantar, ballar i jugar a jocs tradicionals totes les famílies que es trobin.

L'espectacle es representarà el dissabte 22 d'abril a les 12.00 h a la plaça de l'Església de Sant Ferran. Té una durada de 50 minuts i serà gratuït.

Tràiler de l'espectacle

13 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv brutus

La Banda Simfònica Ciutat d'Eivissa viatja a Formentera acompanyada de Harry Potter, Aladdin i Sinatra a ritme de batuta

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que en el marc de les activitats programades per celebrar Sant Jordi, la Banda Simfònica Ciutat d'Eivissa arriba a Formentera amb un recull de les peces més emblemàtiques i conegudes del cinema.

El concert comença amb "Coplas de las divisas", una entranyable peça de la pel·lícula Bienvenido, Mister Marshall. Després es viatjarà a terres nord-africanes amb un recull de temes de la banda sonora d'Aladdin. Aquest viatge s'endinsa en el tren a velocitats extremes amb l'obra de Robert Smith "The great locomotive chase". Des d'aquí, se sortirà a una dimensió màgica, amb temes de Harry Potter. A continuació, s'interpretarà un clàssic pasdoble "Gallito y Vito" del mestre Santiago Lope. Novament, es torna al cinema per als més petits amb la banda sonora d'una de les grans peces del cinema d'animació, Ratatouille. Es continuarà amb la música creada per Mancini, "The pink panther". També s'interpretarà la peça "Centura", obra de James Sweringen. El concert finalitzarà amb les dues darreres obres del programa: "America" (fragment de West Side Story), i amb "Sinatra" de Stephen Bulla.

L'espectacle es representarà el dissabte 22 d'abril a les 17.30 h al pati de sa Senieta, té una durada d'uns 60 minuts i l'entrada serà gratuïta.

12 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv concert sj

Presentació del llibre "Noves rondaies d'Eivissa i Formentera"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dijous 13 d'abril ha programat la presentació del llibre Noves rondaies d'Eivissa i Formentera, que se celebrarà a les 19.30 h a la Biblioteca Marià Villangómez, a càrrec de l'autor Lluís Ferrer Ferrer, l'il·lustrador Antonio Rodríguez Cano i presentat per Maite Ferrer.

Aquesta obra recull la tradició oral de les Pitiüses a través d'una sèrie de relats breus populars on destaca el costumisme, l'humor, un lleuger toc moralitzant i la introducció d'elements sobrenaturals. Joan Castelló Guasch (1911-1984), el folklorista eivissenc per excel·lència, va ser el principal impulsor, a través de diversos volums, de la compilació literària d'aquestes llegendes immemorials. Ara, en la seua nova aventura literària, l'aclamat escriptor de cala Mestella ens ofereix un heterogeni i divertidíssim recull de contes populars.

Tal com podem extreure de la contraportada d'aquest llibre: "Les Noves rondaies d'Eivissa i Formentera són l'aposta personal d'aquest parell d'inconscients que, sense que ningú els ho demani, s'han embarcat en l'esbojarrada tasca d'ampliar i de revitalitzar la literatura popular de les Pitiüses amb relats inèdits fins ara".

11 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv rondaies

Més articles...

Pàgina 9 de 132

9

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera