• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

Arriba a Formentera "Malebable", un viatge sensorial per als més petits

malebable-19-975x650-1-El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 9 de novembre es representarà l’espectacle Malebable, una obra de dansa teatral dirigida a públic infantil, en la qual la coreògrafa i ballarina basca Helena Lizari Malebable fa un viatge amb un vehicle imaginari en el que viu la transformació dels materials a través de les textures i del tacte.

La peça de dansa dirigida als més petits, d'edats compreses entre 0-5 anys, es podrà veure a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte 9 de novembre a les 18.00 h. Com l’aforament és limitat, es imprescindible reservar entrada al correu: cultura@conselldeformentera.cat. El preu de l’entrada és 5 euros per infant, adult gratuït.

Tallers creatius
A més de l’obra teatral, divendres 8 de novembre, Helena Lizari impartirà un taller de dansa creativa (experimentació i creació) pels alumnes de 2 a 3 anys de l’escoleta Sa Miranda i Camí Vell. A la tarda, impartirà una master class pels alumnes de l’Escola de Música i Dansa de Formentera.

La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha convidat als pares i mares o familiars dels infants de la nostra illa a que els acompanyin a veure i gaudir “d’aquesta peça teatral de reconegut prestigi” i s’ha mostrat satisfeta de “poder fer arribar aquesta proposta de dansa creativa també als alumnes de l’escoleta i l’escola de música, aprofitant que tenim aquí a la seva protagonista”.

Helena Lizari, ballarina i coreògrafa, és així mateix professora de moviment i psicomotricitat i llicenciada en teories i anàlisis del moviment, estudis de dansa i interpretació per la AHK d'Amsterdam. Ha estudiat amb Jeremy Nelson, Stephen Petronius, Meg Stuart, David Zambrano, Trisha Brown, Cia. Merce Cunningham, Wim Vanderkeybus, Anne Teresa de Keersmaeker, Lloyd Newson (DV8), Susan Klein i Stephanie Skura, entre altres. Té una llarga trajectòria en dansa contemporània, tant com creadora i com a docent.

La peça teatral arriba a Formentera dins del programa PLATEA, que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte que ha permès al públic insular gaudir d'espectacles nacionals de gran qualitat.

Malebable és una coproducció del Mercat de les Flors en col·laboració amb el Festival El Més Petit de Tots i L´Estruch de Sabadell-Ajuntament de Sabadell, i s’inclou dins les representacions organitzades pel Consell del cicle L’Illa a Escena.


31 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El nebot d’en ‘Puchi Puchi’ dona una obra a Formentera en memòria del seu oncle

conveni-cessio---escultura1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i l’escultor, Enrique Saavedra, han signat la donació d’una escultura propietat de l’artista denominada “Aura Pura”. Així aquesta escultura, feta en metall reciclat, passa a ser de titularitat pública i es situarà al jardí del Centre de Dia de Formentera.

Alejandra Ferrer ha agraït la donació d’aquesta obra que l’artista ha regalat al poble de Formentera en memòria del seu oncle Jordi “Puchi Puchi” (Jorge Chicheri). Chicheri va viure els darrers 40 anys de la seva vida a la nostra illa. Conegut per ser el propietari de la primera herboristeria de Formentera, va morir a l’any 2008 i les seves restes descansen al cementeri municipal de Sant Francesc.

L’escultura simula un bosc de pins prop de la zona de Cala Saona on el seu tiet residia, i com a metàfora l’ha anomenat “Aura Pura”, ja que per ell simbolitza l’aura d’en “Puchi Puchi”. Els pals, que simulen els troncs dels arbres, estan fets de tubs reciclats, i els núvols de dalt, que simulen les fulles dels arbres, són d’acer inoxidable, també reciclat.

Enrique Saavedra ha volgut retre homenatge al seu oncle fent aquesta donació a Formentera un lloc que segons l’artista va descobrir gràcies al seu familiar, “i és el lloc on sempre vull tornar”.

A l’acte de la cessió de la donació també ha assistit la consellera de Cultura, Susana Labrador.

28 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

"Jon Braun", un western ple d'amor i aventures que desembarca a Formentera i Santa Eulària

jon-braun-2La companyia Anita Maravillas, referent del teatre de titelles, arriba a les Pitïuses amb aquest western per a tots els públics inspirat en la popular cançó d’Imanol Urbieta: Jon Braun. L'espectacle, de cuidada estètica i ple d'humor, amor i aventures, parla sobre els vincles entre germans i sobre el poder de l'amor enfront de l'adversitat.

Jon Braun ha obtingut un enorme reconeixement per part del públic i la crítica, i ha estat guardonat amb el premi de Millor espectacle per a públic familiar Titeremurcia 2018. A Formentera, la funció es podrà veure dissabte 26 d’octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema) i a Santa Eulària des Riu el diumenge 27 d’octubre, també a les 18.00 h, al Centre Cultural de Jesús.

El muntatge arriba a les Pitiüses dins del programa PLATEA, que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte que ha permès al públic insular gaudir d'espectacles nacionals de gran qualitat.

Jon Braun explica com dos germans indis són separats per l'home blanc, però la fortalesa del seu amor farà que mai desisteixin en el seu esforç per retrobar-se. La història tracta sobre el valor que infon l'amor davant la desgràcia i està ple d’emocions.

L’obra va un pas més enllà de les pel·lícules d'indis i vaquers i està protagonitzada per dos germans que desafien tots els estereotips. Na Malintxe, guerrera àgil i valenta, propietària de les seves decisions, i en Jon Braun, el seu germà petit, un tendre i inoblidable antiheroi.

El muntatge tindrà una durada de 50 minuts. Les entrades per a la funció de Formentera es podran adquirir per 5 euros per infant a taquilla el mateix dia. Els adults que els acompanyen podran accedir de manera gratuïta. Per a la de Santa Eulària, es podran adquirir de forma anticipada al web www.festivalbarruguet.com, per 9 euros, i dues hores abans de l’inici de l’espectacle al mateixa CCdJ per 10 euros.

Naix «Llegeix i gaudeix» el club de lectura de la biblioteca Marià Villangómez

llibres-club-de-lectura1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dimarts 19 de novembre a les 20.00h, la Biblioteca Marià Villangómez acollirà la primera sessió del club de lectura «Llegeix i gaudeix» dirigit per la bibliotecària Lorena Francisco Garcia.

Aquest club de lectura s’ha creat arrel les inquietuds d’un grup de persones aficionades a la lectura a la nostra illa. El seu funcionament es basarà en que cada participant del club llegirà un llibre a casa seva, i l’últim dimarts de cada mes es reuniran a la biblioteca per debatre sobre el que han llegit.

La consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, ha assenyalat que amb iniciatives com aquesta “pretenem fomentar la lectura entre la població de l'illa, a la vegada que es crea un grup que comparteix aquesta afició que tan beneficiosa és tant per l'adquisició de coneixements, com pel foment del pensament autocrític o com de font d'entreteniment, i que a més es pot practicar en qualsevol lloc i a qualsevol edat”.

Primer llibre: El sopar
El llibre proposat per a la primera sessió és El sopar de l’autor holandès Herman Koch. Es tracta d’una novel·la àcida i provocadora que apunta sense miraments a tota una classe social dels Països Baixos i, per extensió, a tot Europa, instal·lada en la seva satisfacció i complaença, i indiferent cap a la nova generació.

A la Biblioteca Marià Villángomez de Sant Francesc hi ha a disposició de les persones que hi vulguin participar 10 exemplars per prestar. Només s’han d’inscriure al club a través de l’adreça electrònica biblioteca@conselldeformentera.cat i passar a la biblioteca per agafar el llibre i llegir-lo abans del 19 de novembre quan posaran en comú les seves impressions.

 

18 d'octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inaugurada l'exposició de Rios Beltran “Formentera, La Isla Infinita”

foto-expo-rios-beltran1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que ahir a les 20h es va inaugurar a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell la mostra Formentera, La Isla Infinita de Rios Beltran. La mostra recull 19 obres d'aquest autor català al qual li agrada visitar Formentera fora de temporada, quan l'illa mostra la seva cara més calmada tal com reflexa a les seves pintures, segons ha detallat.

La mostra es pot visitar fins al pròxim 26 d'octubre de dimarts a dissabte d'11 a 14 i de 18 a 20h.


15 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 59

9

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera