• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

El pròxim dissabte es farà la IV Cantada Pagesa al Cinema

iii-cantada-pagesajEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Música Tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura del Consell Insular, ha organitzat la IV Cantada Pagesa per al pròxim 22 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura-Cinema. L’entrada és gratuïta i l’aforament és limitat. El propòsit d’aquesta cantada és recuperar el cant tradicional redoblat, glosat o recitat. Com en edicions anteriors, hi participaran més d’una vintena de músics, entre alumnes de l’Escola i cantadors de totes les generacions, que coincidiran damunt del mateix escenari.

Xerrada instruments tradicionals, dissabte Sala de Plens
Com a novetat, enguany s’ha organitzat, amb l’àrea de Patrimoni del Consell Insular, una xerrada, al voltant de la construcció d’instruments tradicionals de les Pitiüses, sota el títol “La construcció dels instruments tradicionals de les Pitiüses” que tendrà lloc el mateix dia 22 a les 11.00h a la Sala de Plens (al costat del Centre de Dia). La conferència serà a càrrec del mestre artesà Toni Riera Roselló, Toni Marc, un dels pocs que queden en actiu a les Pitiüses, que explicarà el procés de construcció, els materials i les eines utilitzades per a l’elaboració dels instruments tradicionals.

Totes aquestes activitats representen una oportunitat més per gaudir i conèixer una mica més la cançó i la música tradicional de l’illa, tal com passa amb les Caramelles de Nadal i Pasqua, propostes que són fruit d’ofertar en el seu moment l’aprenentatge d’instruments tradicionals dins l’Escola de Música i Dansa de Formentera. Totes aquestes activitats s’emmarquen dins la celebració del XX Aniversari de l’Escola de Música i Dansa de Formentera.

18 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Durant aquesta setmana es pot visitar la mostra dels alumnes de ceràmica

foto 2020 expo castillos jobani 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que ahir es va inaugurar l’exposició de l’alumnat del taller de ceràmica que imparteixen Remedios Castillo i Silvia Jobani. Les obres dels alumnes es podran visitar fins al pròxim divendres 21 de febrer a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ de Sant Francesc. L’horari de visita és de dilluns a divendres d’11 a 14 h i de 18 a 20h.

La mostra recull part de les obres de ceràmica, creades pels alumnes de les classes que organitza l'àrea de Comerç del Consell de Formentera. En total hi ha 19 alumnes de les classes de ceràmica per adults i 36 alumnes de les classes de ceràmica per infants. Aquesta formació plàstica es realitza durant tot el curs escolar i possibilita que tant els adults, com els infants, aprenguin a modelar amb fang i coneguin les diferents tècniques que es fan servir per crear ornaments de decoració.

18 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Carnaval de Formentera recorrerà els carrers de Sant Francesc a ritme de batucada el diumenge 23 de febrer

carnaval-2019-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui la celebració de la festa de Carnaval 2020 que tendrà lloc el proper diumenge 23 de febrer a la localitat de Sant Francesc. A partir de les 11.00 hores tots els disfressats i disfressades es concentraran al pàrquing de sa Senieta on s'hauran d'inscriure per a participar al concurs del Carnaval. A les 12.00 del migdia sortirà la rua del pàrquing de sa Senieta per recórrer els principals carrers del poble, i ho farà al ritme de la batucada de Bloco Colubraria.

La rua anirà per l'avinguda des Pla del Rei, seguirà pel carrer d'Eivissa fins a la plaça de la Constitució per fer una volta a través del carrer de Jaume I, des d'on giraran pel carrer de Marc Ferrer, per agafar el carrer de Santa Maria i, finalment, tornarà a la plaça de la Constitució.

Premis
Els disfressats podran participar en el concurs de disfresses, amb la possibilitat de guanyar algun dels 4.610€ que es reparteixen en els premis en metàl·lic. El lliurament dels premis, es farà després del dinar i el ball, i es donaran a les següents categories:
Individual adult 200€ 1r premi i 150€ 2n premi
Individual infantil 100€ 1r premi i 60€ 2n premi
Parelles 300€ 1r premi i 200€ 2n premi
Familiar 300€ 1r premi i 200€ 2n premi
Grup [entre 3 i 10 persones] 400€ 1r premi i 250€ 2n premi
Comparses [més de 10 persones] 500€ 1r premi i 350€ 2n premi
Carrosses [amb vehicle] 950€ 1r premi i 650€ 2n premi

Festa i dinar
Un cop finalitzi la rua a la plaça de la Constitució seguirà l’ambient festiu amb ball de disfresses de la mà de la música del DJ Blue i DJ Javi Box. A partir de les 14.00 hores tendrà lloc el dinar popular, organitzat pels pares i mares de 6è del CEIP Mestre Lluís Andreu i l’APIMA. El dinar per als disfressats i disfressades serà gratuït. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha convidat a tot el poble de Formentera a participar d’aquesta festa que “en ple mes de febrer sempre fa que els participants mostren les seves gal·les més imaginatives i en molts de casos reivindicatives i puguin gaudir de l’alegria típica d’aquesta festa”.

A més, durant la propera setmana tendran lloc les diferents rues escolars. El dijous 20 de febrer a les 10.00h hi ha la rua del Col·legi Verge Miraculosa de Sant Francesc, el divendres 21 a les 10.00h la rua del CEIP Mestre Lluís Andreu i del CEIP de Sant Ferran, mentre que el dimarts 25 a les 12.00h tendrà lloc la rua del CEIP del Pilar de la Mola.

Taller de màscares i espectacle Escola de Música i Dansa
D’altra banda, el dimarts 18 de febrer a les 17h al Punt de Lectura de Sant Ferran hi haurà un taller de creació de màscares de carnaval. I el dimecres 26 de febrer l’Escola de Música i Dansa farà un festival de Carnaval que comptarà amb la participació dels seus alumnes. L’aforament és limitat. Per a més informació podeu contactar amb escolamusica@conselldeformentera.cat.


14 de febrer de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dissabte: Toni Gomila i Oriol Broggi uneixen forces per donar vida a l'obra teatral “Rostoll Cremat”

foto-rostoll-cremat-j1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 15 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) es representarà l'obra de teatre Rostoll Cremat. Aquesta obra està interpretada per dos dels grans noms de l'escena balear i catalana actual, Toni Gomila i Oriol Broggi, que uneixen forces per donar vida a Rostoll Cremat, una al·legoria de l'ambició i la cobdícia humana reflectida a la Mallorca contemporània.

Oriol Broggi dirigeix aquesta obra basada en un text de Toni Gomila, que el mateix dramaturg interpreta damunt l'escenari. És una proposta de reflexió sobre la societat actual a partir del bagatge adquirit per la literatura popular i universal: que té a en Joanet de sa gerra i George Sand com a fil conductor de la narració, amb esquitxos de Shakespeare, Txèhkov i Ibsen. Aquesta peça teatral dibuixa el paisatge de la indústria turística a les nostres illes i l'evolució dels seus habitants, posant en primer pla la seva contradictòria ambició.

Després d'obrir-se camí amb Acorar, Infinir o Peccatum, Rostoll Cremat suposa la primera gran producció de Toni Gomila com a dramaturg, i a on com actor demostra la seva autoritat i precisió en el maneig de la nostra llengua. En aquest sentit, la consellera de Cultura, Susana Labrador ha animat als formenterers i formentereres a què "es reservin la nit de dissabte per poder gaudir d'aquesta gran obra teatral, que a més ens farà reflexionar sobre l'evolució turística de les illes i el reflex que ha produït en els seus habitants".

Aquesta és una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona, Teatre Principal de Palma i Produccions de Ferro. L'espectacle es podrà veure aquest dissabte 15 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema). La seva durada és de 110 minuts i el preu és de 7 euros pel públic adult i 5 euros pels menors d'edat.


10 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La XVIII Festa Intercultural arriba a la plaça Europa des Pujols el pròxim 29 de març

foto-festa-intercultural1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que ja han començat els preparatius de la Festa Intercultural, que enguany compleix la seva majoria d’edat i que se celebrarà a la Plaça Europa des Pujols el pròxim diumenge 29 de març.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat “l’arrelament d’aquest esdeveniment d’intercanvi cultural” que des dels seus inicis “és un reflex de la societat actual formentera en què conviuen diferents cultures”. A més, el conseller ha animat als residents de l’illa “a participar en aquesta festa i gaudir de la riquesa que suposa aquest intercanvi de cultures, que en anteriors edicions ha reunit representants de fins a vint països i regions”.

Reunió organitzativa amb voluntaris el 12 de febrer

Des de l’àrea de Benestar Social s’informa que el pròxim 12 de febrer a les 20 hores al Casal d’Entitats s’ha convocat una reunió per organitzar aquesta festa. La reunió està oberta al públic en general i des del Consell s’anima que acudeixi qualsevol persona que vulgui col·laborar. Per a més informació, les persones interessades es poden posar en contacte a través del telèfon 971 321271 o al correu electrònic intercultural@conselldeformentera.cat.

Aquesta trobada reuneix a centenars de residents de l’illa de diferents nacionalitats i regions al llarg de tota una jornada destinada a tots els públics, amb activitats infantils, degustació de productes típics de cada regió i diferents actuacions musicals i balls típics. De moment, hi ha confirmades una quinzena de països i regions participants encara les inscripcions romanen obertes. Cuba, Xile, Bolívia, República Dominicana, Argentina, Colòmbia, Indonèsia, Brasil, Itàlia, Equador, el Marroc, Alemanya, Paraguai, Andalusia, Galícia, Extremadura, València o Catalunya són alguns dels participants en edicions anteriors.


7 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 64

9

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera