• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Reunió per preparar els actes de celebració la diada de les illes

foto-reunio---preparacio---dia1La consellera de Cultura, Susana Labrador, s'ha reunit avui amb el director general de Relacions Institucionals, Miquel Àngel Coll. L'objectiu de la trobada ha estat començar a treballar de manera conjunta en la creació del programa d'actes commemoratiu del Dia de les Illes Balears que tindrà lloc el pròxim 1 de març. En els darrers anys el Govern ha potenciat la implicació de les institucions insulars perquè així els actes organitzats a cada una de les illes siguin més propers als interessos dels seus residents.

El Consell de Formentera i el Govern balear signaran un conveni de col·laboració per programar actes que fomentin la identitat de les illes com a comunitat autònoma, però també els fets diferencials propis de cadascun dels territoris insulars que la constitueixen. La consellera Susana Labrador ha agraït la visita del director general i ha assegurat que des del Consell es col·laborarà per poder oferir "un programa complet que interessi a la ciutadania de Formentera".

A la trobada els han acompanyat personal tècnic del Consell i del Govern.


10 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gran acollida per part del públic de Formentera de les Jornades Joan Marí Cardona

foto joan mari cardona2019 1Les IX Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona, organitzades per l'àrea de Patrimoni del Consell de Formentera, i que es duen a terme aquesta setmana a la sala de plens del Centre de Dia, entren en la seva recta final amb les conferències d'avui i demà.

Avui, a les 20.15 hores, Felip Cirer Costa, catedràtic de Llengua Catalana i Literatura i director de l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, pronunciarà la conferència ‘L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera: una obra de dos pobles’.

Demà divendres, també a les 20.15 hores, la doctora en Biologia Humana Maria Eulalia Subirà de Galdàcano, parlarà sobre ‘La necròpolis de sa Tanca Vella. Un exemple de la població de Formentera dels segles IV-V dC’.

El cicle de conferències està tenint gran acollida per part del públic de Formentera i a més està inclòs dins de l'oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions.


10 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió direcció política lingüistica

reunio---poli--tica-lingu--i--1La consellera de Política Lingüística del Consell de Formentera, Raquel Guasch, s'ha reunit avui amb la directora general de Política Lingüística, del Govern balear, Beatriu Defior, i la secretaria autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, a la seu del Consell per abordar el programa d'actuacions que es realitzen per part d'ambdues administracions en aquesta matèria.

Al termini de la reunió, Guasch ha remarcat la importància del treball conjunt i de coordinació per fer un pas endavant en política lingüística. La consellera també ha remarcat la “necessitat de recuperar per a Formentera el punt d'autoaprenentatge que fa anys que es va tancar, així com de millorar la presència de la llengua catalana al sector de la restauració i el comerç de l'illa”.

A més, des de la direcció general de Política Lingüística s'ha assegurat que està treballant en un projecte per incorporar dinamitzadors lingüístics a totes les Illes Balears.

8 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El festival ‘Son Estrella Galicia Posidonia’ reserva unes entrades especials pels residents de Formentera

foto son estrella 2019 2Entre el pròxim divendres 11 i el diumenge 13 d’octubre se celebra a Formentera el festival “Son Estrella Galicia Posidonia”, que s’inclou dins els actes de la campanya Descobreix Formentera a l’Octubre. Les entrades per aquest festival, que tenien un preu de 240€, han estat esgotades. 350 persones vindran a l’illa per disfrutar d’aquest cartell musical secret que s’anuncia quan arriben a Formentera.

Pels residents de Formentera però encara queden places que han estat especialment reservades, segons han explicat els organitzadors. En concret, hi ha 10 entrades reservades per cada un dels 3 moments gastronòmics i musicals que hi haurà al festival. Un dissabte al migdia, altre dissabte a la nit, i per últim diumenge migdia en el moment de la clausura. Tenen un preu especial de 50€ per cada dinar i inclou també begudes i aperitiu. Es faran a diferents indrets sorpresa que com és habitual es coneixen una vegada comença el festival. Els interessats poden adquirir les entrades al web https://estrellagalicia.es/son/festivales/posidonia/

Concert gratuït i públic
A més, un dels plats forts del festival serà obert al públic i d’entrada gratuïta. De fet s’inclou dins el programa de festes del Pilar de la Mola. El dissabte dia 12 d’octubre, festivitat del Pilar es faran dos concerts sorpresa, un les 22.30h i altres a les 00.00h a la plaça del Pilar de la Mola.

Cal destacar també que abans a les 19.30h es farà el concert de la Banda municipal de Formentera i la Banda municipal de Muro, amb el que es farà el primer acte de celebració del XX aniversari de l’Escola de Música de Formentera.

Col·laboració SPP
Des del festival col·laboraran amb el Save Posidonia Project, difonent entre els participants la importància de la protecció de la posidònia, i apadrinant-la. Aquest festival està organitzat per Estrella Galicia i compta amb la col·laboració del Consell de Formentera. L’esdeveniment ofereix als participants 3 dies música, gastronomia i natura per redescobrir Formentera en aquest mes d’octubre.

8 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Erró al Far”, una exposició per homenatjar a l’artista per la seva generositat i estima cap a Formentera

ses 10720 erro-flyer-xarxes-1-El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 11 d’octubre a les 18.00h a la sala d’exposicions situada en el nou espai cultural i educatiu del far del Pilar de la Mola s’inaugura l’exposició Erró al Far. La mostra està formada per 12 litografies sobre paper, estampades a color i datades entre els anys 2001 i 2012, pertanyents al fons que el mateix artista va donar a l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha celebrat que “aquestes obres per fi es puguin exposar perquè el poble de Formentera, i els visitants que així ho desitgin, les coneguin”. En paraules de Labrador “és una magnífica col·lecció que aquest artista va donar de manera altruista a Formentera, l’illa que tant s’estima, i que ara podem mostrar en aquest espai idoni per acollir aquestes obres, que fins ara no havien estat exposades al públic”.

Aquesta selecció monogràfica presenta alguna de les sèries més emblemàtiques de l’artista, i connecta personatges transcendents de la història, com ara Che Guevara, Freud, dibuixos animats o les femmes fatales i les guerreres, en què la dona es presenta poderosa alhora que icona sexual.

Erró, una de les grans figures de l’art del segle XX, es presenta com a individualista, pop i barroc a la vegada, visual i narratiu, crític amb la societat, ple d’humor, i una moral impenetrable, que ha produït al llarg dels darrers seixanta-cinc anys una obra d’una riquesa incomparable que es resisteix a cap mena de categorització, segons ha explicat la comissària de l’obra, Anna Costa.

Biografia
Amb Erró al Far, l’illa rendeix un homenatge a l’artista per la seva generositat i estima per Formentera. Erró va néixer el 1932 a Ólafsvík (Islàndia). Inicia la seva formació artística a l’Escola de Belles Arts a Reykjavík, l’Acadèmia d’Oslo i l’Acadèmia de Belles Arts de Florència, on explorarà la tècnica del mosaic. Però la seva trajectòria artística la marcaran, sobretot, els viatges pels diferents països d’Orient i Occident d’on extreu la inspiració i creativitat per als seus muntatges.

El 1958 s’instal·la a París, on freqüenta el cercle dels surrealistes, forma part del grup dels artistes de la figuració narrativa francesa i participa en l’exposició Salon de Mai de París del 1960 al 1966. Resideix entre París, Tailàndia i Formentera, on vengué per casualitat l’any 1958: la seva pau i la seva gent foren decisius per establir-hi una casa i un taller, construïts per l’arquitecte Henry Quillé el 1970.

És a partir d’aquesta època quan aconsegueix una gran projecció internacional i podem trobar la seva obra en col·leccions públiques i privades de nombrosos museus, centres d’art, fundacions privades i galeries d’arreu del món. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre els quals, destacam el Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres a París el 1983 i el Premi del Parlament Islandès al Millor Artista el 2000. El 2013, el Consell Insular va nomenar-lo Fill adoptiu de Formentera.

Horari visita far de la Mola
L’exposició es pot visitar en el mateix horari d’obertura del far, de dimarts a diumenge d’11.00 a 14.00 hores i les tardes de dimecres i diumenge de 17.00 a 21.00 hores. A partir del 15 d’octubre l’horari de visita del far canvia serà de dimarts a dissabte, de 10 a 14h. Diumenge i dilluns: tancat. La mostra romandrà oberta al públic fins al mes de desembre.

Recordem que l’entrada general té un preu de 4,50 euros. Per als residents de Formentera, menors de 18 anys i persones en atur l’entrada és gratuïta, mentre que pensionistes i estudiants paguen un preu reduït de 2,5 euros.


7 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 83 de 132

83

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera